• Beseda s pánom včelárom

            15. 4. 2024

            Naši druháci sa zúčastnili besedy s pánom včelárom, ktorá deti zaujala pútavým výkladom o živote včiel a starostlivosti o ne. Deti boli veľmi zvedavé a aktívne sa zapájali do besedy. Pán včelár priniesol so sebou mnoho pomôcok, ktoré používa pri svojej práci. Počas výkladu zapojili do pozorovania všetky svoje zmysly, privoniavali a ohmatávali plást, pozorovali časti úľa, počúvali bzukot včiel z videa dokonca mali priamo v rukách "úľ". Beseda bola zaujímavá aj tým, že sa deti zahrali na včelára a obliekli sa do špeciálneho oblečenia pre včelára. Na záver zdôraznil, aké dôležité sú včely pre život na Zemi. Každé dieťa dostalo darček na pamiatku. Ďakujeme za poučné rozprávanie a nezabudnuteľný zážitok z tohto dňa.

          • Exkurzia: Náučný chodník Kulháň-Duchonka

            15. 4. 2024

            Dňa 10.4.2024 žiaci 1.A a 1.B absolvovali prírodovednú exkurziu na Kulháni. Žiaci prešli náučný chodník s 22 zastaveniami až k vodnej nádrži Duchonka. Počas prechádzky získali mnoho informácii o okolitej prírode, mali možnosť prezrieť si arborétum drevín v okolí, spoznali faunu a flóru prírodnej rezervácie a dozvedeli sa aj zaujímavosti z histórie lesníctva. Pripomenuli si aký je význam a funkcia lesa, ako máme prírodu ochraňovať a ako sa správať v prírodnej rezervácii. Po náročnej trase si žiaci dopriali zaslúžený oddych v rekreačnej oblasti Duchonka. Plní zážitkov a dojmov sa sem určite ešte radi vrátia.

          • Ďalší úspech žiačok ZŠ Partizánska

            12. 4. 2024

            Dňa 11.4.2024 sa na ZŠ Rastislavova v Prievidzi konalo regionálne kolo v MIDIcoolvolley žiačok základných škôl. Z prvého zápasu si naše žiačky zapísali tri body a to po výhre nad žiačkami zo ZŠ Veľká Okružná z Partizánskeho (2:0). V druhom zápase sa skóre otočilo, keď aj napriek peknej hre a snahe, naše žiačky podľahli volejbalistkám zo ZŠ Rastislavova z Prievidze (0:2). Taktiež ako florbalistky aj volejbalistky našej školy vybojovali krásne strieborné pódiové umiestnenie. Dievčatám srdečne gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy.

          • Striebro z regionálneho kola vo florbale

            11. 4. 2024

            Dňa 10.4.2024 sa mestskej športovej hale v Partizánskom konalo regionálne kolo vo florbale žiačok základných škôl. V prvom zápase sa žiačky našej školy stretli so žiačkami z Prievidze. Svojou bojovnosťou a krásnou hrou vsietili 4 góly, pričom nedostali ani jeden a tak porazili žiačky z Prievidze 4:0. V druhom zápase sa postavili proti florbalistkám z Partizánskeho. Tie, aj napriek nasadeniu, boli nad ich sily a toto stretnutie prehrali 0:4. S jednou výhrou a jednou prehrou tak žiačky našej školy vybojovali krásne strieborné pódiové umiestnenie. Dievčatám srdečne gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy.

          • K zápisu

            6. 4. 2024

            Vážení rodičia budúcich prváčikov,

            oznamujeme Vám, že termín zápisu do 1. ročníka v našej škole pre školský rok 2024/2025 je 

            9. - 10. apríl 2024 (utorok, streda) v čase od 10:00 – 16:00.

            Dávame do Vašej pozornosti aj nasledovné skutočnosti:

            - zákonný zástupca je povinný prihlásiť na plnenie povinnej školskej dochádzky dieťa po dovŕšení veku 6 rokov v základnej škole, ktorú si vyberie,

            - zapisujú sa deti narodené od 01.09.2017 do 31.08.2018 a deti, ktoré mali odloženú povinnú školskú dochádzku v školskom roku 2023/2024,

            - zápis sa bude konať prezenčne za účasti oboch zákonných zástupcov dieťaťa – účasť dieťaťa nie je povinná, avšak budeme radi, ak dieťa príde na zápis spolu so zákonnými zástupcami,

            - zápis prebehne formou podpísania prihlášky a overenia správnosti údajov na prihláške, preto je potrebné, aby zákonný zástupca priniesol svoj občiansky preukaz a rodný list dieťaťa (budúceho prváka),

            - na prihláške sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa – v prípade, že sa zápisu nemôžu zúčastniť obaja zákonní zástupcovia, odporúčame prihlášku vopred vyplniť a podpísať, resp. vypísať Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu

            - povoliť odklad povinnej školskej dochádzky od 1.1.2021 nie je v kompetencii základných škôl. Zákonným zástupcom budúcich prvákov, ktorí zvažujú „odklad“, odporúčame obrátiť sa na vedenie MŠ, ktoré môže povoliť predĺženie predprimárneho vzdelávania dieťaťa. Aj v takom prípade je však nutné zápis v základnej škole absolvovať a informovať základnú školu o skutočnosti, že dieťa bude mať predĺžené predprimárne vzdelávanie.

            - dlhodobý pobyt v zahraničí nie je dôvodom na odklad povinnej školskej dochádzky, zákonný zástupca musí svoje dieťa zapísať do školy v SR, ktorú si vyberie. Následne podá žiadosť o povolenie štúdia v zahraničí riaditeľovi základnej školy, kde dieťa zapíše.

            Bližšie informácie o zápise nájdete na webovej stránke (záložka O ŠKOLE/Zápis do 1. ročníka), prípadne môžete kontaktovať riaditeľa školy na t. č. 0908 752 511 alebo emailom na zs4.bn@pbi.sk.

            Srdečne Vás pozývame na zápis a ďakujeme Vám za prejavenú dôveru.       

          • Striebro z okresného kola vo vybíjanej žiačok ZŠ

            5. 4. 2024

            Dňa 5.4.2024 sa na ZŠ Gorazdova konalo pod záštitou CVČ v Bánovciach nad Bebravou okresné kolo vo vybíjanej žiačok základných škôl. Po odohratí základných kôl sa vo vzájomných zápasoch stretli žiačky zo ZŠ Gorazdova, ZŠ Duklianska a žiačky našej školy ZŠ Partizánska. Po prehre nad žiačkami zo ZŠ Gorazdova a výhre nad žiačkami zo ZŠ Duklianska naše dievčatá obsadili strieborné pódiové umiestnenie. Žiačkám srdečne gratulujeme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy.

          • ZŠ Partizánska = inkluzívna škola

            4. 4. 2024

            Už aj naša škola pracuje s klávesnicou HandCubeKeys, ktorú sme získali prostredníctvom financovania cez projekt Podpora digitálnej transformácie vzdelávania. Pomocou tejto unikátnej klávesnice môžu špeciálni pedagógovia školy a školský psychológ u detí so špeciálnymi vzdelávacími potrebami ako sú deti s autizmom, NKS, deti s ľahkou mentálnou zaostalosťou i u detí s poruchami učenia rozvíjať jemnú motoriku, ortomotoriku, komunikačné a sociálno-emocionálne zručnosti. 
            Práca s klávesnicou HandCubeKeys je pre našich žiakov so ŠVVP, ale i intaktných žiakov veľmi príťažlivá. Pri práci s ňou si môžu hravou a zábavnou formou precvičiť a rozvíjať svoje  komunikačné schopnosti, jemnú motoriku, matematické zručnosti, rozvíjať fonematické uvedomovanie hlások v slove, sociálno-emocionálne zručnosti a mnoho ďalších a ďalších schopností. 
            Ďakujeme hlavne autorke klávesnice HandCubeKeys Bc. et. Bc. Diane Gerbocovej a pánovi Ing. Ľubošovi Belavému za ich ochotu a empatický prístup pri vysvetľovaní, prezentovaní a zácviku pri osvojovaní si zručností pri práci s klávesnicou. Práca s klávesnicou je pre naše deti na škole, ale aj pre pedagógov veľká zábava a deti  sa tešia na každú vyučovaciu hodinu alebo intervenciu, kde budú s klávesnicou pracovať, trénovať a učiť sa.

            Ďakujeme!
            špeciálne pedagogičky ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou

        • Elektronická prihláška do 1. ročníka
          • Elektronická prihláška do 1. ročníka

            2. 4. 2024

            Milí rodičia budúcich prváčikov,
            na základe usmernenia MŠVVaŠ SR a aj z dôvodu efektívnejšej administrácie sme pre vás pripravili elektronickú prihlášku do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025. Vyplnením prihlášky máte možnosť zaregistrovať Vaše dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v našej škole.

            Kliknutím na odkaz nižšie budete presmerovaní priamo na miesto, kde môžete prihlášku vyplniť z pohodlia domova. Prosíme Vás, aby ste elektronickú prihlášku vyplnili čo najpresnejšie, s použitím diakritických znamienok. Správnym vyplnením údajov urýchlite registráciu a spracovanie osobných údajov Vašich detí. 

            Rodičia ktorí nemajú možnosť vyplniť elektronickú prihlášku, vypíšu prihlášku v listinnej podobe priamo v škole počas oficiálneho konania zápisu.

            Ďakujeme za prejavenú dôveru.

          • Zlatá a strieborná medaila z okresného kola vo florbale

            28. 3. 2024

            V dňoch 25.3.2024 a 27.3.2024 sa konalo na pôde SOŠs pod záštitou CVČ v Bánovciach nad Bebravou okresné kolo vo florbale žiačok a žiakov základných škôl. Okresnému kolu predchádzali tri základné kolá. Žiačky našej školy sa po výhrach nad žiačkami zo ZŠ Komenského a ZŠ Duklianska stali víťazkami okresu. Žiaci po jednej výhre a jednej prehre obsadili krásne strieborné pódiové umiestnenie. Všetkým srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy. Dievčatám budeme držať palce v regionálnom kole.

          • Zápis do školskej knižnice

            28. 3. 2024

            V rámci marca – mesiaca knihy sa dňa 27.3.2024 konal zápis detí do našej školskej knižnice. Slávnostného zápisu sa zúčastnili naši malí prváčikovia. Všetky deti prišli v dobrej nálade a bolo vidieť, že sa veľmi tešili. Čakalo na nich zopár činností, ako čítanie úryvku z rozprávkovej knižky „Včielka Maja“, výroba peknej záložky, či rozhovor o knihách. Najhlavnejšie a najdôležitejšie ale bolo, že si slávnostne prevzali čitateľský preukaz. Veríme, že deti budú s radosťou čítať a navštevovať našu školskú knižnicu aj v budúcnosti.

          • Veľký úspech nášho ôsmaka v okresnom kole Chemickej olympiády

            27. 3. 2024

            Dňa 14. marca 2024 sa v našom meste uskutočnilo okresné kolo Chemickej olympiády, kategórie D – jubilejný 60. ročník. V tejto kategórii tradične súťažia žiaci 9. ročníka a kvarty osemročných gymnázií. Obrovský úspech tak dosiahol Tomáš Kuric, žiak 8.C triedy, ktorý s veľkým náskokom (získal 95 bodov z 100) vyhral a všetkých 17 starších súťažiacich porazil. Dokázal tým, že chémia je naozaj jeho obľúbený predmet a dlhodobá príprava na túto náročnú súťaž priniesla zaslúžene víťazstvo. Výborne sa umiestnil aj Matúš Gízel z 9.A, ktorý obsadil tretie miesto, a len o 0,5 bodu za ním zaostala jeho spolužiačka Hanka Tuchyňová, ktorá skončila štvrtá. Všetkým žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy. Tomášovi držíme palce v krajskom kole.

          • Návšteva drevoštiepky

            27. 3. 2024

            Dňa 22. marca 2024 žiaci 7.A triedy navštívili pod vedením p. učiteľov S. Krškovej a D. Čerňanského kotolňu na drevoštiepku v Bánovciach nad Bebravou, ktorá sa nachádza na sídlisku Dubnička. Žiaci sa oboznámili ako sa palivo (drevná štiepka) používa, dozvedeli sa o výhodách tohto paliva a takisto mali možnosť nahliadnuť do interiéru samotnej kotolne. Prehliadka bola pútavá a my len pevne veríme, že si žiaci odniesli čo najviac poznatkov.

          • Veľkonočná súťaž – vyhraj čokoládového zajačika

            27. 3. 2024

            V dňoch 12.3.-25.3.2024 prebiehala v našej škole súťaž o Veľkonočných sviatkoch. Pre žiakov bola pripravená nástenka s motívmi kresťanského Veľkého týždňa a symbolmi Veľkej noci. Žiaci vyhľadávali odpovede, ktoré zapísali na papier. Svoje odpovede vhadzovali do škatuľky na chodbe školy. Súťaže sa zúčastnilo 157 žiakov, z toho 85 žiakov odpovedalo na všetky otázky správne. Zo správnych odpovedí sme vylosovali 20 výhercov, ktorým srdečne blahoželáme.

            Výhercovia – 1. stupeň:
            Martin Polčin (1.B), Ema Báleková (4.B), Marcel Šanko (2.A), Jakub Mucha (4.A), Linda Adamcová (2.B), Tadeáš Klamár (2.C), Bianka Ondrejková (1.A), Paulína Pašková (3.C), Zara Urbanová (3.C), Ema Eliášová (3.A).

            Výhercovia – 2. stupeň:
            Ján Ďuriš (8.A), Peter Igaz (5.C), Liana Karmanová (7.C), Sára Hrenáková (5.C), Ondrej Maďara (8.A), Nela Koszegyová (7.A), Svetozár Trnovský (8.A), Simona Slováková (5.C), Michaela Kopčanová (6.B), Daniel Soós (5.C).

          • Noc s Andersenom

            26. 3. 2024

            Noc s Andersenom je medzinárodné podujatie zamerané na podporu čítania u detí. Žiaci 3.B zo základnej školy Partizánska sa dňa 22.marca 2024 zúčastnili 19.ročníka tejto rozprávkovej noci. Noc s Andersenom sa konala v Mestskej knižnici Ľudovíta Štúra v Bánovciach n/B., kde bol pre žiakov 3.B pripravený zaujímavý program. Zahŕňal vedomostný kvíz o dánskom spisovateľovi Hansovi Christianovi Andersenovi, návštevu u hasičov, výrobu náramkov priateľstva a diskotéku. Pred spaním si žiaci prečítali príbehy a rozprávky na dobrú noc. Ráno po prebudení sa deti zbalili, naraňajkovali a každému „spáčovi“ bol udelený pamätný list a dostali i sladký balíček. Ďakujeme tetám knihovníčkam za skvelý program, nezabudnuteľnú noc, ktorú strávili deti v knižnici a takýto silný zážitok ich poznačí na celý život v nadobudnutí pozitívneho vzťahu k čítaniu, ku knižniciam a kultúrnemu tráveniu voľného času.

          • Beseda o zdravých zúbkoch

            26. 3. 2024

            Dňa 22.3.2024 sa naši prváci zúčastnili besedy na tému Zdravé zúbky. Žiaci sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácií o starostlivosti o mliečne i trvalé zuby, správny spôsob umývania zubov a naučili sa pomenovať jednotlivé zuby aj ich časti. Svoje nové vedomosti si napokon overili v súťaži. Víťaz bol odmenený zubkovou medailou.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424; Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou Bánovce nad Bebravou Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje