• Oslava Dňa detí trochu inak
          • Oslava Dňa detí trochu inak

            8. 6. 2017

            Ani nám dospelým občas nezaškodí vrátiť sa aspoň na chvíľu do detstva a uniknúť tak každodennej realite, zabudnúť na problémy a vnoriť sa do sveta plného fantázie. Staré dobré rozprávky. Na tie sme sa tento rok zamerali pri výbere divadelného predstavenia k oslavám Medzinárodného dňa detí pre všetkých žiakov našej školy, ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou. V piatok 2. júna päť autobusov odviezlo žiakov do Starého divadla Karola Spišáka v Nitre na predstavenie Malý princ, ktoré bolo venované mladším žiakom. Knižné spracovanie Antoina de Saint Exupéry rozpráva o chlapcovi z planéty B612, ktorý poznáva život na iných siedmich planétach a hľadá svoje životné pravdy ako napríklad tajomstvo, ktoré mu pošepla líška z planéty Zem na rozlúčku: „Správne vidíme len srdcom. Čo je dôležité, to očí nevidia.“ V divadelnom spracovaní tvorivého kolektívu Starého divadla Malý princ má rád život, zábavu, bláznivých priateľov a hlavne tanec. Vydali sme sa s ním teda na cestu po vesmíre a pretancovali sa do radosti v divadelnej Tančiarni.
            Žiaci II. stupňa ZŠ sa v pondelok 5. júna vnorili do príbehu malej Dorotky a jej nezvyčajných priateľov z rozprávky Lymana Franka Baumana „Čarodejník z krajiny Oz.“ Príbeh, prvý krát knižne vydaný už v roku 1900, v spracovaní tvorivého kolektívu Starého divadla žiakom ponúkol plno vizuálnych čarov, farieb a chytľavej hudby, rôzne typy bábok a bábkohereckých techník či princípov čierneho divadla a video – mappingu. Svojim obsahom nám odkazuje, že: „ Stačí zavrieť oči, spraviť tri kroky, silno a úprimne si priať svoje želanie... „ to znamená, že aj moc tých najväčších kúziel a čarov môže byť len ilúzia a že každý môže dosiahnuť všetko po čom túži, ak bude naozaj veľmi chcieť a snažiť sa.

        • ZRPŠ
          • ZRPŠ

            1. 6. 2017

            Milí rodičia, zákonní zástupcovia, 
            riaditeľstvo ZŠ Partizánska 6 Vás srdečne pozýva na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 13. júna (utorok) 2017 od 14.00 hod. v priestoroch Základnej školy, Partizánska 6. Bude prebiehať formou konzultácií. Bližšie informácie získate u triednych učieľov.
            O 15.00 hod. bude stretnutie triednych dôverníkov v zborovni školy.

            Tešíme sa na Vašu návštevu.

        • Dopravný deň
          • Dopravný deň

            31. 5. 2017

            Pozri vľavo, pozri vpravo a opäť vľavo - aj to je jedno z pravidiel, ktoré treba dodržiavať v cestnej premávke. Aj naši žiaci z prvého stupňa si mohli v dňoch 25.5. - 26.5. na nádvorí našej školy vyskúšať jazdu na kolobežke, bicykli alebo stať sa chodcami. Počas týchto dní si deti teoreticky a prakticky zopakovali vedomosti z dopravnej výchovy - požívanie reflexných prvkov, poznávanie dopravných značiek, a dodržiavanie predpisov v cestnej premávke. Ešte pred jazdou každý žiak obdržal vodičský preukaz. Na dodržiavanie všetkých týchto pravidiel dohliadali mestskí policajti. V prípade, že niekto porušil dopravné predpisy, bol mu odobratý vodičský preukaz a následne išiel na preskúšanie. Chodci si počas chodenia mohli oddýchnuť v oddychových zónach, kde si mohli prečítať knihy, zahrať si pexeso alebo si vzájomne dávať hádanky o dopravných prostriedkoch. Okrem praktických činností na dopravnom ihrisku sa žiaci z viacerých ročníkov zapojili do tejto akcie aj na hodinách výtvarnej výchovy a prírodovedy - tvorbou výtvarných prác, či modelovaním dopravných situácií. Na záver nám páni policajti porozprávali, v čom spočíva ich práca, ale i svoje zážitky policajného života, ktoré boli veselé i vážne. Prežili sme nádherné dva dni plný zábavy a pohybu.

        • Exkurzia Arborétum Mlyňany a Topoľčianky
          • Exkurzia Arborétum Mlyňany a Topoľčianky

            31. 5. 2017

            Dňa 26.mája 2017 sa piataci zo ZŠ Partizánska v Bánovciach nad Bebravou pod vedením p.uč. Draveckej, Rácikovej a Ruráka vybrali na exkurziu do Topoľčianok a Tesárskych Mlyňan. Prvou zastávkou v Topoľčiankach bol zámocký park, kde obdivovali mohutné staré stromy, ktorú sú zákonom chránené pre svoj vek. Poprezerali si aj nádvorie kaštieľa s fontánou a krásne upravenými záhonmi. Potom ich čakala prehliadka Národného žrebčína, kde sa dozvedeli veľa zaujímavostí o plemenách koní, ktoré sa tu chovajú, a aj o práci, ktorá s chovom koní súvisí. V Topoľčiankach ešte navštívili Poľovnícky zámok, ktorý zaujal svojou výzdobou z trofejí poľovníkov. Odborný výklad podal vedúci zámku p. Topolan, ktorý spolu s manželkou pripravil pre žiakov aj milé pohostenie. Z Topoľčianok sa presunuli do Tesárskych Mlyňan, kde ich čakala prehliadka Arboréta. Keďže Abrorétum je zároveň pracoviskom SAV, tak sa žiaci zahrali na malých vedcov - výskumníkov. Plnili zadané úlohy, pričom museli uplatniť svoje poznatky nielen z biológie, ale aj z geografie - orientácia podľa mapy, cudzích jazykov - názvy rastín, či matematiky. Intereaktívne vyučovanie sa im veľmi páčilo. Okrem vedomostí si vyskúšali aj osobnostné schopnosti rýchlo a správne sa rozhodnúť, pracovať v tíme, prebrať zodpovednosť za seba i kolektív. Domov si okrem rastliniek zakúpených v predajni arboréta, priniesli radosť z objavovania tajomstiev prírody a seba samých :) ... a ešte boľavé nohy :)

        • Rozprávkový týždeň v Škole v prírode
          • Rozprávkový týždeň v Škole v prírode

            26. 5. 2017

            Tak ako každý rok v tomto čase sa žiaci 4. ročníka ZŠ Partizánska po dôslednom plánovaní zúčastnili v dňoch 8.5.-12.5.2017 Školy v prírode. Tento rok sme navštívili Čertov, obkolesený krásnou prírodou. Deti boli rozdelené do tímov a na základe hry sa postupne dozvedeli, kto tvorí ich tím a ktorý animátor je im vedúci. Každý deň na inom mieste, v inom období, s inou úlohou sme s veľkým nadšením pracovali v skupinách pod vedením skvelých animátorov, zasúťažili sme si v okolitej prírode a zabavili sa na večerných programoch. Každý deň niesol myšlienku inšpirovanú rozprávkou či filmom. Úlohou detí bolo vcítiť sa do kože hlavného hrdinu a získať čo najviac indícii k odhaleniu zadanej úlohy. Doobedia sme venovali učeniu. Na záverečnom rozlúčkovom posedení  boli ocenené tímy, ktoré získali čestný titul za celotýždňový prínos a tiež si každý člen prevzal darčeky za snahu a tímovú prácu. Odovzdané boli aj ocenenia jednotlivcom za najväčší umelecký, športový i vedomostný výkon. Počas týždňa žiaci museli dbať o čistotu a poriadok na izbách, najlepší boli ocenení drobnými darčekmi. Počasie nám spočiatku veľmi neprialo, i keď deti sa tešili aj z poletujúceho snehu, no nakoniec sme prežili nádherný slnečný týždeň naplnený súťažami , zábavou i relaxom. Navštívili sme mesto Púchov, Dujkov mlyn v Dohňanoch ,Sklárske múzeum v Lednických Rovniach. Po pravde, ani sme nečakali také super zážitky a ústretových ľudí, ktorí nám spríjemnili pobyt počas nášho rozprávkového týždňa. Veríme, že aj takouto aktivitou podnietime u našich detí pozitívny vzťah k prírode a k zdravému životnému štýlu .
            Ďakujeme sponzorom Mlyn Klepáč a rodičom, ktorí nám prispeli rôznym spôsobom ku skvalitneniu tejto vydarenej akcie.

          • Okresné kolo v atletike žiakov a žiačok ZŠ

            24. 5. 2017

                   

            Po dvoch náročných dňoch súťaženia a prekonávania svojich osobných rekordov, získali žiačky a žiaci ZŠ Partizánska spolu 17 pódiových umiestnení. Po sčítaní bodov za jednotlivé atletické disciplíny si družstvo žiačok vybojovalo s náskokom 111 bodov pred druhou ZŠ Komenského a treťou ZŠ Gorazdovou 1. miesto a postup na krajské kolo v Dubnici nad Váhom. V kategórii družstvo žiakov si najlepšie počínala ZŠ Komenského a ZŠ Zlatníky. Naši chlapci obsadili krásne 3.miesto. Titul "Najlepšia atlétka" si odniesla Petra Pokorná. Ďakujeme za skvelú reprezentáciu, sme na Vás hrdí. Sofia Škerdová -1.miesto 800 m, Chiara Aujeská - 2.miesto 60 m, Petra Omiláková - 2.miesto skok do diaľky, Saška Káčerová - 3.miesto skok do diaľky, skok do výšky, Lea Molnárová - 2.miesto skok do výšky, Petra Pokorná - 1.miesto vrh guľou, Simona Kobulnická - 1.miesto hod kriketkou, 2.miesto vrh guľou, štafeta dievčat 4x60m -1.miesto, Simon Zemeš - 3.miesto skok do výšky, Dušan Hadvig - 3.miesto vrh guľou, Matúš Kováčik - 3.miesto hod kriketkou, štafeta chlapcov 4x60m - 2. miesto.

            Srdečne všetkým blahoželáme a držíme palce dievčatám v krajskom kole.

        • Exkurzia v Energolande Mochovce
          • Exkurzia v Energolande Mochovce

            23. 5. 2017

            Po roku sme opäť so žiakmi ôsmych ročníkov navštívili informačné centrum o energii ENERGOLAND v Mochovciach. V úvode exkurzie si žiaci pozreli 3D film, v ktorom sa dozvedeli ako energia vznikala až po energiu budúcnosti. Ďalej sa formou interaktívnych stanovíšť žiaci oboznámili s rôznymi druhmi energie, ich vzniku a využití. Tiež sa dozvedeli informácie o výrobe elektrickej energie v atómovej elektrárni Mochovce, jej fungovaní a spôsobe prevádzky. Medzi obľúbené časti expozície patrili jazda na motorke budúcnosti, Van der Graagov generátor, či výroba elektrickej energie prostredníctvom kinect hry. Aj takto sa snažíme spestriť žiakom hodiny fyziky a zároveň obohatiť ich vedomosti.

        • Krajské kolo speváckej súťaže "Slávik Slovenska"
          • Krajské kolo speváckej súťaže "Slávik Slovenska"

            19. 5. 2017

            Ľudové piesne v podaní nášho žiaka Artura Kováčika z 2.A zazneli na krajskom kole speváckej súťaže Slávik Slovenska v Trenčíne dňa 10.5.2017.  Zaujal porotu nielen hlasom, ale aj svojím prejavom v ľudovom kroji a v sprievode harmoniky. Jeho výnimočný talent a sýty hlas ocenila porota krásnym 2.miestom. Gratulujeme! Veríme, že vzťah k ľudovej piesni Arturovi zostane a naďalej nám bude robiť radosť svojím krásnym spevom.
            Ďakujeme Arturovi, pani učiteľke Bobušovej za prípravu a p. Grmanovi za sprievod.

        • Turistický výstup na Čierny Vrch
          • Turistický výstup na Čierny Vrch

            19. 5. 2017

            Sobota 13.5.2017 bola ako stvorená na pobyt v prírode. Slniečko vylákalo našich turistov a ich rodičov  na krásny kopec v našom blízkom okolí Čierny vrch 997 m.n.m. Výstup bol namáhavý, ale dobrá nálada nám nechýbala a hravo sme to všetci zvládli. Odmenou bolo opekanie na vrchole, zakladanie ohňa a nádherné výhľady do širokého okolia. Cesta dolu rýchlo ubiehala a občerstvenie na studničke prišlo vhod. Bol to krásny deň strávený v prírode s príjemnými ľuďmi. Už sa tešíme na ďalšiu turistiku.

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

            19. 5. 2017

            Každoročne sa žiaci našej školy zúčastňujú plaveckého výcviku na plavárni v Bánovciach nad Bebravou. Žiaci 3.A, B a C počas piatich dní zvládli základné prvky plávania a pokročilí plavci sa zdokonalili v technike plávania. Svoju šikovnosť a nadanosť si dievčatá aj chlapci otestovali v zábavno-plaveckej discipíne. Na záver absolvovania výcviku boli žiaci ocenení diplomom. 
            Touto cestou sa chceme poďakovať skúseným plaveckým inštuktorom za profesionálne odvedenú prácu a zodpovedný prístup.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje