• Koniec školského roka
          • Koniec školského roka

            30. 6. 2017

            Hurááá!
            Je to tu... Odchádzame na vytúžené prázdniny... Po desiatich mesiacoch poctivej práce si ich každý z nás zaslúži.
            Načerpajme preto nové sily, oddýchnime si, aby sme mohli v septembri s chuťou začať nový školský rok.

            DOVIDENIA 4. septembra 2017!

        • Talent mesta Bánovce nad Bebravou 2017
          • Talent mesta Bánovce nad Bebravou 2017

            29. 6. 2017

            Tak ako každý rok, aj v školskom roku 2016/17 žiaci našej školy dosiahli výrazné úspechy vo vedomostných, športových i umeleckých súťažiach. Pod vedením svojich pedagógov sa zúčastňovali a víťazili v okresných, regionálnych, krajských i republikových kolách. Takto reprezentovali nielen seba a svojho učiteľa, ale i celú školu a boli inšpiráciou a vzorom pre svojich spolužiakov.

            Spomedzi tých najúspešnejších reprezentantov školy výrazne vynikala žiačka 6. ročníka - Sofia Anna Škerdová, ktorá si 27.6. 2017 z rúk primátora mesta prevzala ocenenie Talent mesta Bánovce nad Bebravou.

            Sofia je výbornou žiačkou - prospieva so samými jednotkami. Je veľmi všestranná. Zaujíma sa hlavne o astronómiu, ale školu reprezentovala aj v  pytagoriáde, dejepisnej a matematickej olympiáde, v ktorých zaznamenala pekné výsledky. Najväčšie úspechy dosiahla v tomto roku v astronomickej súťaži Čo vieš o hviezdach. Pod vedením p. uč. Renáty Bátorovej po víťazstve v regióne a na kraji reprezentovala školu i mesto v celoslovenskom kole. Jej dominantou sú však športové súťaže. V okresných kolách cezpoľného behu, atletiky, futbalu aj vybíjanej sa umiestňovala pravidelne na stupni víťazov. Úspešná bola aj v regionálnych kolách malého futbalu žiačok (1. miesto), či v súťaži Coca Cola cup (2. miesto). Mesto skvele reprezentuje aj ako hráčka futbalového klubu mladších žiačok. Je to kamarátske, talentované,  inteligentné dievča, ktoré sa aktívne zapája do rôznych aktivít a všade dosahuje výnimočné výsledky. Šíri tak dobré meno školy i mesta Bánovce nad Bebravou.

            Sofii blahoželáme a prajeme jej krásne prázdniny a v novom školskom roku veľa síl do všetkých jej aktivít.

        • „Olympijské hry“ na 1.stupni na ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou
          • „Olympijské hry“ na 1.stupni na ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou

            28. 6. 2017

            Už tradične posledný školský týždeň odkladáme učebnice a zošity a venujeme sa aj zábavným športovým aktivitám.  Pre veľký úspech u detí sme 26.6.2017 zorganizovali už 5.ročník Olympijských hier na 1.stupni.
            V úvode prebehol slávnostný ceremoniál . Nechýbalo zapálenie olympijského ohňa, vztýčenie zástavy, olympijská hymna a sľub športovcov i rozhodcov. Každá trieda si vyrobila aj vlastnú triednu vlajku, ktorú priniesli zástupcovia tried. Pán  riaditeľ Lobotka slávnostne otvoril  olympiádu a zaželal športovcom úspešné a čestné zápolenie  v  duchu olympijského hesla „Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa.“ Hneď potom sa  všetky deti s chuťou pustili do súťaženia. Veď sa na to zodpovedne pripravovali. Zmerali si svoje sily v skoku do diaľky, v behu, v hode, v prekonávaní prekážok, v skákaní na švihadle,  v štafete a v preťahovaní lanom.  Nezabudli sme ani na našich telesne oslabených žiakov, ktorí prežívali veľkú radosť zo súťaženia. Tešili sa zo svojich dosiahnutých výkonov za obrovskej podpory všetkých divákov. Bol to naozaj vydarený športový deň. Pre každé dieťa boli pripravené odmeny od našich štedrých sponzorov – rodičov.  Ďakujeme všetkým, ktorí akokoľvek podporili naše olympijské hry a tešíme sa na ďalší ročník tohto vydareného športového podujatia.

            Sponzorsky prispeli rodičia:
            Melceroví, Turčanoví, Kováčoví, Čarackí,  Žuboroví, Paraskovoví, Dzuríkoví, Ščešňákoví, Kramároví,  Gízloví, Gogoroví, Majákoví, Berkyoví, Kopčanoví, Grebíkoví, pán Bitarovský, Bulákoví, Pavlíkoví, Lukáčoví, Pihíkoví, Matejkoví, Drietomskí, Gálisoví, Vrškoví, Bitrovskí, Lenarthoví, Bridoví, Malíkoví, Strapkoví, Molnároví, Žofajoví, Kuricoví, Kubulákoví, Jandákoví, Čižlákoví, Varhaníkoví, Jahodkoví, Petreoví, Motúzoví, Labudoví, Straškoví, Hankoví, Hrubí, p.Hrušková

            ĎAKUJEME VÁM, VÁŽIME SI VAŠU POMOC!

        • Dôležitý oznam
          • Dôležitý oznam

            22. 6. 2017

            Vážení rodičia, milí žiaci!
            Riaditeľstvo školy Vás informuje, že od 22.6.2017 (štvrtok) do konca školského roku vyučovanie neprebieha podľa rozvrhu hodín. Vyučovací proces bude organizovaný nasledovne:

            1. - 2. ročník – 4 vyučovacie hodiny
            3. - 9. ročník – 5 vyučovacích hodín

            Činnosť ŠKD je nezmenená.

        • Školský výlet Čachtice - 2. ročník
          • Školský výlet Čachtice - 2. ročník

            20. 6. 2017

            Žiaci 2.ročníka absolvovali v stredu 14.6.2017 školský výlet do Čachtíc. Najskôr navštívili Čachtické podzemie, potom prešli turistickým chodníkom až na Čachtický hrad. Páni sprievodcovia im porozprávali kúsok našej histórie, spoznali život našich predkov spred 400 rokov. Odvážne prešli podzemné chodby, prezreli si aj vojnové úkryty, veže, terasy a zákutia Čachtického hradu. Získali bližšie informácie o známej grófke Alžbete Báthoryovej. Prežili sme spolu príjemný deň plný zážitkov a získali veľa nových vedomostí.

        • Tropikárium Budapešť
          • Tropikárium Budapešť

            9. 6. 2017

            Vo štvrtok 8.6. navštívili žiaci 6., 7. a 8. ročníka hlavné mesto Maďarska. Exkurzia začala prehliadkou Budapešti, počas ktorej sa žiaci oboznámili s jej históriou a súčasne sa kochali krásou pamiatok. Po prehliadke mesta sa presunuli do jedného z najstarších tropikárií v Európe. Tropikárium v Budapešti ponúka navštevníkom možnosť vidieť tropické a oceánske živočíchy, exotické vtáctvo, najmenšie opice sveta, aligátory, žraloky, hady, jaštery, pavúky a pod. Najväčším lákadlom však bolo žraločie akvárium s vyhliadkovým tunelom a ich kŕmením. Žiaci sa tak domov vracali plní nových zážitkov :)

        • Jazykový pobyt v Londýne
          • Jazykový pobyt v Londýne

            15. 6. 2017

            V dňoch 29.5. – 3.6. malo 53 žiakov našej školy možnosť zúčastniť sa jazykového pobytu v Londýne a tak na vlastnej koži zažiť atmosféru veľkomesta. V sprievode 5 učiteliek navštívili najzaujímavejšie miestne turistické atrakcie a vyskúšali si svoje jazykové znalosti z angličtiny. Pre žiakov bola jednoznačne najväčším zážitkom návšteva Múzea voskových figurín, kde si mohli spraviť „selfie“ so svojimi idolmi či vyhliadka z Londýnskeho oka s nádhernou panorámou mesta. Okrem iného si svoje poznatky z Biológie a Fyziky mohli žiaci zdokonaliť pri návšteve Prírodopisného a Technického múzea. Medzi pozoruhodné skúsenosti určite patrila aj plavba trajektom či loďkou po Temži popod most Tower Bridge. Hyde Park ako aj iné parky plné zelene zas poskytli žiakom priestor na relax a načerpanie nových síl do ďalších dní. Navyše žiakov po celodennom bádaní po Londýne čakalo príjemné ubytovanie v Allhallows Leisure Park s nádherným výhľadom na Temžu vlievajúcu sa do Severného mora. Štyri dni v Londýne tak ubehli ako voda a žiaci si ich skutočne užili plnými dúškami. Veď vidieť naživo Big Ben, Tower of London či Buckinghamský palác nezažívame každý deň. Žiaci z pobytu odchádzali domov nadšení a plní nových zážitkov a dobrého pocitu, že sa dokázali dorozumieť a uplatniť svoje vedomosti z anglického jazyka, že sa v takom veľkomeste nestratili a nadviazali nové cezhraničné známosti.

          • Celoslovenská súťaž astronómov

            8. 6. 2017

                 

            V dňoch 6. a 7. júna 2017 sa v Nitre uskutočnilo celoslovenské kolo astronomickej súťaže "Čo vieš o hviezdach". Našu školu v tejto náročnej súťaži reprezentovali dvaja žiaci: v I. kategórii to bola Sofia Anna Škerdová zo 6.B, v II. kategórii Ľubomír Baško z 8.A. Obaja žiaci sa stali úspešnými riešiteľmi tejto súťaže a Sofia obsadila v celoslovenskom kole krásne 9. miesto. Žiakom srdečne blahoželáme a zároveň ďakujeme za reprezentáciu školy.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje