• Okresné kolo Biologickej olympiády
          • Okresné kolo Biologickej olympiády

            16. 4. 2018

            Dňa 11.4.2018 sa v CVČ konalo okresné kolo Biologickej olympiády, kategória E – Poznaj a chráň. Najťažšia kategória biologickej olympiády, v ktorej žiaci musia spoznať rastliny a živočíchy našej prírody a vedieť ich slovenské a latinské názvy, dopadla pre žiačky reprezentujúce našu školu úspešne. Tamara Šubová zo VII.A obsadila v kategórii BOTANIKA pekné 6. miesto a stala sa úspešnou riešiteľkou. Sára Chromeková  a Michaela Mokryšová z VIII.B obsadili v kategórii ZOOLÓGIA 8. a 11. miesto a tiež sa stali úspešnými riešiteľkami. Žiačkam ďakujeme za obetavú prípravu na túto náročnú súťaž a želáme im veľa úspechov v ďalších súťažiach.

          • Turistika na Jankov Vŕšok

            3. 4. 2019

            Sobotu 30.3.2019 sa turistický krúžok rozhodol stráviť v prírode. Cieľom bol Jankov vŕšok. Zúčastnilo sa veľa detí a rodinných príslušníkov. Po príchode do Uhrovca si turisti prezreli centrum obce a pomaly stúpali lesným chodníkom až na vrchol kopca k pamätníku SNP na Jankovom vŕšku. Vybehli aj na posed, z ktorého je krásny výhľad do celého okolia. Prezreli si partizánske bunkre, amfiteáter, vojenskú techniku, opaľovali sa na slniečku a čerpali energiu. Vyhladnutí si opiekli špekáčiky a slaninku, užívali si spoločné chvíle v prírode. Bol to krásny deň, plný zážitkov a veselosti. Ďakujeme rodičom za účasť a pomoc a tešíme sa na ďalšie spoločné akcie.

          • Prváci - umelci

            13. 4. 2018

            Dňa 9.4. 2018  žiaci 1. ročníka navštívili Galériu M. A. Bazovského v Trenčíne. Cesta autobusom bola rýchla a bezproblémová. Pri vstupe  do galérie nás privítala pani M. Drocárová, ktorá  sa nám po celý čas venovala, sprevádzala nás a  odpovedala na naše zvedavé otázky. Skôr ako sme zasadli do Ateliéru Majstra Galérka si deti pozreli výstavu obrazov od viac ako 50 umelkýň. Jednou z najznámejších bola slovenská autorka J. Haluzová.  V hornej časti galérie deti očarila krásna výstava rôznofarebných kvetov , ktorá bola tvorená zaujímavou technikou. Následne sme sa presunuli do ateliérov, kde mali deti možnosť prejaviť sa vo výtvarných zručnostiach. Všetky práce boli jedinečné a originálne. Tieto diela sme si priniesli do školy, kde si ich aj vystavíme. Na záver si deti zakúpili drobné darčeky, ktoré im budú pripomínať náš prvý školský výlet.

          • Okresné kolo v malom futbale žiakov ZŠ

            11. 4. 2018

            Dňa 10.apríla 2018 sa uskutočnilo OK v malom futbale mladších žiakov ZŠ na umelom ihrisku FK Spartak Bánovce nad Bebravou. Naše družstvo chlapcov bolo vylosované do II. skupiny spolu so ZŠ Uhrovec a Gymnáziom Bánovce nad Bebravou. Jedna výhra a jedna prehra nás v základnej skupine odsunula na 2.miesto. Následne sme hrali v skupine o 4.-6. miesto so ZŠ Gorazdova a ZŠ Duklianska.

            Výsledky v skupine o umiestnenie:
            ZŠ Partizánska – ZŠ Gorazdova 4:2
            ZŠ Partizánska – ZŠ Duklianska 2:3
            ZŠ Gorazdova – ZŠ Duklianska 4:4

            Celkovo sa naši chlapci umiestnili na 5.mieste. Ďakujeme chlapcom za snahu a bojovnosť pobiť sa o čo najlepší výsledok, hoci tentokrát nám to nevyšlo podľa predstáv. Našu školu pod vedením p. uč. Ruráka reprezentovali: Adrián Čuhák, Karol Fekete zo 6.A, Samuel Šutiak zo 6.B, Stanislav Rédeky, Oliver Filin, Ľubor Lukáč, Roman Rešetka zo 7.A, David Panáček, Dávid Ján Jakubík zo 7.B.

          • Zasaď si svoj strom

            11. 4. 2018

            Mesto Bánovce nad Bebravou sa venovalo počas 6.4. a 7.4. 2018 výsadbe stromčekov . Tento projekt vznikol na základe výrubu a popadania stromov po kalamite v našom meste v roku 2016. Všetky školy mali možnosť do tejto aktivity sa zapojiť a naša škola nebola výnimkou. Pridelená nám bola lokalita v priestoroch mestského parku. Žiaci si svojpomocne vykopali jamy a zasadili tak 19 nových mladých smrekov. Týmto chceme poďakovať všetkým chlapcom z 9.A triedy, ktorí húževnato pracovali a boli nápomocní tejto peknej myšlienke.

        • Deň narcisov 2018
          • Deň narcisov 2018

            9. 4. 2018

            Ulice miest a obcí jediný deň v roku - 13.apríla 2018 - zaplavia žlté narcisy.  Každý, kto si narcis pripne na svoj odev, vyjadrí týmto gestom podporu a spolupatričnosť s tými, ktorí bojujú s rakovinou. Pripnutím žltého kvietku v Deň narcisov vysielame onkologickým pacientom odkaz, že nie sú vo svojom ochorení sami, že ich boj sa týka nás všetkých a že majú našu podporu.
            Ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodnú prispieť a podporia Deň narcisov - jedinečnú verejno-prospešnú zbierku na pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám na celom Slovensku.

          • Anglický Filmový večer

            7. 4. 2018

            V stredu 28.3.2018  bol na našej škole, tak ako na všetkých ostatných školách, posledný deň pred veľkonočnými prázdninami. U nás bol tento deň ale trošku iný. Vlastne nie deň, ale skôr večer a noc. Znovu sa u nás konal Filmový večer, tak ako si ho žiaci pamätajú už z minulého roka. Po vyučovaní sa síce všetci ponáhľali domov a vyzeralo to tak, že sa znovu uvidíme až po prázdninách. Okolo siedmej večer sa ale siedmaci, ôsmaci a deviataci začali do školy vracať. Kvôli ohlásenej pyžamovej párty sa pár odvážlivcov odhodlalo prejsť mestom z domu v pyžame, niektorí si pyžamá doniesli zabalené v taškách, kde mali okrem nich pripravené aj deky, vankúše a veľa veľa jedla.
            Filmový večer je podľa očakávaní o filmoch a inak to nebolo ani u nás. Premietalo sa v troch triedach, ktoré boli na toto aj patrične upravené. Lavice posunuté nabok, v strede veľa priestoru na pohodlné sedenie či ležanie, plátno a pripravený film. Na výber mali žiaci z troch filmoch. V prvej triede to bol horor Get Out, v druhej triede Maze Runner a v poslednej Intouchables. Každý si mal možnosť vybrať žáner filmu podľa svojich preferencií či nálady. Už podľa očakávaní bol najnavštevovanejším filmom horor. Filmový večer ale nebol LEN o filmoch. Jeho súčasťou boli aj súťaže v praskaní balónov a navliekaní popcornu. Účastníci aj výhercovia boli ocenení vecnými a sladkými cenami. Vtipnou bodkou za súťažami bola prehliadka v pyžamách, v ktorej sa nám predviedli originálne oblečení žiaci, ktorí túto časť vzali naozaj s humorom a pobavili aj nás, aj svojich spolužiakov. Po tomto vstupe sa už žiaci odobrali do vybraných tried a sledovali filmy.
            Veríme, že sa im výber filmov a rovnako aj celý večer páčili a svojou účasťou nám to dokážu aj budúci rok.

          • Okresné kolo v gymnastickom štvorboji žiakov a žiačok ZŠ

            6. 4. 2018

            Dňa 5.4.2018 sa uskutočnilo na ZŠ Partizánska v Bánovciach nad Bebravou okresné kolo v gymnastickom štvorboji žiakov a žiačok základných škôl v kategórii A (1.-3.ročník), B (4.-6.ročník) a C (7.-9.ročník). Do okresného kola sa zapojili ZŠ J.A.Komenského, ZŠ Zlatníky a ZŠ Partizánska. Súťaž pozostávala zo štyroch disciplín: akrobacia, hrazda, preskok, lavička (dievčatá) a šplh/člnkový beh (chlapci). Najlepšie si počínali žiaci a žiačky zo ZŠ Partizánska, ktorí získali v každej z uvedených kategórií 1.miesto a tým si zabezpečili postup do regionálneho kola, ktoré sa bude konať 10.4.2018 v Handlovej. Dievčatám aj chlapcom srdečne gratulujeme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Školu reprezentovali:
            Kategória A:
            chlapci - Molnár, Hudec, Kopčan, Dzúrik, Miklátek
            dievčatá - Bialoňová, Dolinská, Kubuláková, Balážová, Urbánková

            Kategória B:
            chlapci - Slovák, Zemeš, Dzúrik, Chovan, Paraskov
            dievčatá - Zitová, Hrušková, Hanková, Jakubová, Schuchmannová

            Kategória C:
            chlapci - Dobrovodský, Zemeš, Káčer, Jakub, Sluka
            dievčatá - Mášiková, Molnárová, Slováková, Štrbavá, Korbelová     

        • Zber papiera
          • Zber papiera

            5. 4. 2018

            V dňoch od 16.4. do 30.4. bude na našej škole prebiehať zber papiera. Zviazaný a odvážený papier - NIE KARTÓNY - treba priniesť ku kontajneru k zadnej časti telocvične každý deň v čase od 7:00 do 7:30. Nezabudnite nahlásiť počet kg prineseného papiera službukonajúcemu učiteľovi.

            ĎAKUJEME!

          • Veľká noc na hodinách anglického jazyka

            4. 4. 2018

            Ako každý rok, tak i tento rok, žiaci s pani učiteľkami na hodinách výtvarnej výchovy plietli korbáče z prútia, maľovali vajíčka pre kupačov. Na hodinách čítania si čítali príbehy o Veľkej noci a rozprávali sa o tradičných slovenských zvykoch, polievanie a šibanie dievčat, viazanie stužiek na korbáče chlapcom. Tieto zvyky by sme v Anglicku nenašli. Najmilším zvykom Veľkej noci sú tradičné hony na vajíčka.Veľkonočný zajačik poskrýva deťom čokoládové vajíčka,hračky po dome i záhrade. Kto ich nájde, môže ich zjesť alebo sa podeliť so svojimi kamarátmi. Práve túto tradíciu mohli žiaci 1.stupňa zažiť na hodinách anglického jazyka. Najskôr sme sa porozprávali o zvykoch v Anglicku a potom už deti  hľadali vajíčka a maškrty po triede. Každý žiak mal veľkú radosť z každého vajíčka,  kuriatka, ktoré objavil. Kto ich našiel viac, rád sa podelil s ostatnými.

          • Slávik Slovenska 2019

            27. 3. 2019

            Vo štvrtok 21.03.2019 sa v našej škole konalo školské kolo speváckej súťaže “SLÁVIK SLOVENSKA 2019“. Spevácke výkony všetkých detí boli naozaj výborné. Na súťaž sa prihlásilo 38 detí z 1. aj 2. stupňa. Súťažili v troch kategóriách a umiestnili sa nasledovne:

            1. kategória:
            1.miesto - Sabína Kňazeová (1. B)
            2.miesto - Sabína Smidtová (2.A)
            3.miesto - Jakub Kumeczi (1.C)

            2. kategória:  
            1.miesto - Karolína Láslopová (5.A)
            2.miesto - Ella Anna Kozinková (4.A)
            3.miesto - Artur Kovačik (4.A)

            3.kategória:
            1.miesto - Miriam Čerňanská (9.B)
                           

            Do okresného kola postupujú deti z prvých miest. Všetkým deťom ďakujeme za pekné výkony a prajeme im veľa úspechov v speve, ale najmä spevavý a veselý každý deň v škole i mimo nej.

          • Školská knižnica privítala nových čitateľov

            27. 3. 2019

            Už aj naši prváci oficiálne otvorili dvere do sveta kníh a stali sa dňa 18.3.2019 právoplatnými čitateľmi školskej knižnice. Predtým, ako dostali čitateľské preukazy, sa mohli zoznámiť s novými priestormi knižnice, ale i množstvom kníh, ktoré ich budú v blízkej budúcnosti čakať. Deti mali veľa vedomostí o tom, ako sa starať o knižky, ako tráviť spoločný čas s knihou. Veď nie nadarmo sa hovorí: „Kniha je priateľ človeka!“ Aby sa v knihách deti nikdy nestratili, na pamiatku si zhotovili knižnú záložku. Veríme, že ich návšteva v knižnici nebola posledná a že čítanie kníh im otvorí všetky tajomstvá, naučí ich nové veci a že im prinesie nových kamarátov prostredníctvom zaujímavých príbehov.

          • Víťazmi okresného kola Biblickej olympiády naši žiaci

            22. 3. 2019

            Dňa 20. 3. 2019 sa konalo okresné kolo Biblickej olympiády. Predmetom tohtoročnej olympiády bolo Evanjelium podľa Matúša a knihy Starého zákona: Prvá kniha kráľov a kniha Rút. Naše súťažné družstvo tvorili žiaci: Adela Bežová (7.A), Damián Dravecký (8.A) a Terézia Paulechová (9.B). Súťažné družstvá zo šiestich základných škôl sa stretli v pastoračnom centre v Bánovciach n.B. Naši žiaci zabojovali v niekoľkých vedomostných úlohách a napokon sa im podarilo zvíťaziť. Postupujú do Diecézneho kola, ktoré sa uskutoční v Nitre 9. 4. 2019.

          • Žiačky a žiaci ZŠ Partizánska majstrami okresu

            22. 3. 2019

            Dňa 12. a 15.marca 2019 sa v mestskej športovej hale konalo okresné kolo v hádzanej žiakov a žiačok základných škôl. Svojou bojovnosťou a tímovou hrou si v vzájomných zápasoch nielen žiaci, ale aj žiačky našej školy vybojovali 1.miesto a zaslúžene budú náš okres reprezentovať v regionálnom kole, ktoré sa uskutoční v máji na domácej pôde. Všetkým žiakom a žiačkam srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.
            Školu reprezentovali:
            Žiačky: Aujeská, Chocholatá, Chromeková D., Chromeková S., Križanová, Krížová, Maděránková, Rumlerová, Slováková, Stepien, Vršková

            Žiaci: Jakub, Jakubík, Káčer, Kováčik, Kožiak, Laššo, Obst, Pavlík, Sochora, Stepien, Zrnek

          • Prváci a štvrtáci v Galérii M.A.Bazovského

            15. 3. 2019

            Dňa 13.3.2019 navštívili žiaci 1. a 4.ročníka Galériu M.A.Bazovského v Trenčíne. Návšteva galérie začala prehliadkou výstavy obrazov a sôch známeho umelca M.A.Bazovského. Prehliadka bola doplnená pútavým komentárom a výkladom. Deti si mohli diela nielen obzrieť, ale o nich aj diskutovať, vyjadriť svoje postrehy a pocity. Na záver všetci žiaci pracovali v umeleckom ateliéri, kde už popustili uzdu svojej fantázii a kreativite a tvorili ako praví umelci. Exkurzia obohatila deti o ďalší kultúrno-umelecký zážitok.

          • Školské kolo v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín

            15. 3. 2019

            V pondelok 11.3.2019 sa uskutočnilo školské kolo 65. ročníka v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Zapojilo sa doň veľa žiakov, ktorí sa prebojovali cez triedne kolá do školského kola. V 1.kategórii v poézii súťažilo 17 žiakov a v próze 8 žiakov. Všetci žiaci boli dobre pripravení, prednášali s radosťou, bez trémy a užívali si to. Najlepšie sa darilo týmto žiakom:

            Próza:
            1.miesto Ella Anna Kozinková 4.A – postup do okresného kola
            2.miesto Kristína Čvirigová 3.B
            3.miesto Veronika Kubuláková 3.C

            Poézia:
            1.miesto Tomáš Kuric 3.C – postup do okresného kola
            2.miesto Vanesa Labudová 4.A a Saška Berešová 3.C
            3.miesto Hanka Tuchyňová 4.A a Krarolína Pavelková 3.B

            V 2.kategórii v poézii súťažilo 7 žiakov a v próze 8 žiakov. Umiestnili sa nasledovne:

            Próza:
            1.miesto Nela Hrušková 5.A – postup do okresného kola
            2.miesto Bibiana Rumlerová 5.A
            3.miesto Kristína Griačová 6.A

            Poézia:
            1.miesto Daniela Bežová 5.A – postup do okresného kola
            2.miesto Julia Stepien 5.A
            3.miesto Samuel Žubor 6.A

            V 3.kategórii v poézii súťažilo 6 žiakov a v próze 9 žiakov. Umiestnili sa nasledovne:

            Próza:
            1.miesto Vera Štrbavá 8.A – postup do okresného kola
            2.miesto Diana Pakancová 7.A
            3.miesto Adela Béžová 7.A

            Poézia:
            1.miesto Alexandra Sitárová 9.B – postup do okresného kola
            2.miesto Ema Korbelová 8.A
            3.miesto Miroslava Haneková 8.C

            Ďakujeme všetkým recitátorom a víťazom držíme palce v okresnom kole.

          • Trikrát bronz pre ZŠ Partizánska v športových súťažiach

            2. 3. 2019

            Žiaci a žiačky našej školy opäť zabodovali v športových súťažiach. V dňoch 25.2. a 27.2. svojou tímovou hrou, odhodlanosťou a bojovnosťou získali vo finálovom okresnom kole vo volejbale žiakov a žiačok základných škôl krásne 3.miesto. Zároveň dňa 26.2.2019 žiačky našej školy reprezentovali bánovský okres v regionálnom kole v basketbale na pôde ZŠ S. Chalúpku v Prievidzi. Aj napriek nasadeniu a bojovnosti sa žiačkam nepodarilo doviesť zápas do víťazného konca a nakoniec obsadili bronzovú priečku. Všetkým súťažiacim srdečne gratulujeme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy.
            Školu reprezentovali:
            Žiačky
            : Ch. Aujeská, E. Slováková, T. Šubová, Š. Polčáková, K. Krížová, S. Chromeková, L. Molnárová, M. Mokryšová, T. Paulechová, N. Malíková, A. Križanová, D. Cichovská, D. Chromeková.
            Žiaci: S. Jakub, M. Káčer, A. Kováčik, D. Dravecký, M. Obst, J. Oravec, M. Sochora, A. Stepien.

          • Deviataci v Múzeu Partizánskej brigády Jána Žižku

            28. 2. 2019

            29. august – Slovenské národné povstanie je naším najdôležitejším národným sviatkom. Naši starí otcovia a staré mamy sa vzopreli fašizmu, aj keď riskovali vlastné životy. Vďaka nim sa Slovensko postavilo na stranu víťazov druhej svetovej vojny, ale ešte dôležitejšie je, že náš národ sa prostredníctvom SNP jasne prihlásil k hodnotám humanizmu, tolerancie a mieru. Týmto hodnotám učíme žiakov aj na našej Základnej škole Partizánska 6 na hodinách dejepisu, občianskej náuky, etickej výchovy a začíname už na ročníkoch na prvom stupni. Pre žiakov 9. ročníka sme pripravili exkurziu do Múzea Partizánskej brigády Jána Žižku. Zážitkovou formou vyučovania sa oboznámili žiaci s prípravou, priebehom a „besnením“ slovenských gardistov a nemeckých nacistov počas SNP. O živote počas SNP nám porozprávala priama účastníčka SNP pani Šagátová z Miezgoviec a pani Peťovská, predsedkyňa Zväzu protifašistických bojovníkov v Bánovciach nad Bebravou. Touto cestou im ďakujeme za ochotu podeliť sa s mladou generáciou o spomienky z tohto obdobia.
            Ich odkaz nielen pre našich žiakov znie: V dnešných časoch by sme mali nadviazať na tradíciu SNP a postaviť sa proti xenofóbii, rasizmu a fašizácii určitej časti slovenskej spoločnosti. Žite šťastne a v mieri, aby ste nikdy nezažili také hrôzy vojny ako my...

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje