• Vyhodnotenie zberu papiera

            14. 11. 2018

            Októbrový zber papiera v škole prebiehal v dňoch od 15.10.2018 do 26.10.2018. Do zberu sa zapojili všetky žiacke kolektívy. Z 553 všetkých žiakov školy sa jednotlivo zapojilo  len 244 žiakov, ktorí prispeli nazbieraným papierom. Celkovo sme vyzbierali 9458 kg papiera. Vyhodnotené boli kolektívy, ale aj jednotlivci.

            KOLEKTÍV:
            1. miesto: kolektív 5.B - 1198 kg papiera, zapojilo sa 20 detí z celkového počtu 28 žiakov
            2. miesto: kolektív 2.A - 939 kg papiera, zapojilo sa 23 detí z celkového počtu 25 žiakov
            3. miesto: kolektív 1.C - 923 kg papiera, zapojilo sa 19 detí z celkového počtu 23 žiakov

            JEDNOTLIVCI:
            1. miesto: Kristína Griačová, 6.A – 470 kg papiera
            2. miesto: Natália Sokolíková, 5.B – 400 kg papiera
            3. miesto: Šimon Znášik, 2,C – 277 kg papiera

            Do zberovej aktivity sa zapojili nielen žiaci a ich rodičia, ale aj zamestnanci školy. Je už tradíciou, že touto aktivitou žije celá škola. Zamestnanci – hlavne muži, sú súčasťou dozoru pri zberovom kontajneri ráno. V priebehu dňa sa starajú o správne uloženie papiera v kontajneri. Niet v škole zamestnanca, ktorý by neprispel určitými kilogramami papiera. Suma za papier je vložená na účet ZRPŠ na podporu všetkých aktivít detí školy.

          • Šiestaci zažili vedu naživo

            12. 11. 2018

            Týždeň vedy a techniky na našej škole vyvrcholil v piatok 9.11.2018 exkurziou do Bratislavy. Šiestaci počas nej navštívili interaktívnu výstavu VEDA NETRADIČNE a tiež zážitkové centrum vedy AURELIUM. Prostredníctvom zážitkov a experimentov sa mohli presvedčiť o tom, že veda je súčasťou nášho každodenného života a je zábavná a neskutočne zaujímavá. Podujatie Veda netradične ponúkla žiakom pohľad na vedu formou rôznych interaktívnych stánkov. Expozícia centra Aurelium zasa v sebe spájala školu, múzeum aj zábavný park. Prelínala sa tu zábava s učením v mene hesla Jána Amosa Komenského „Škola hrou“, kedy je vedecký poznatok alebo akékoľvek učivo skryté v zábavnom experimente. Aj takto sa snažíme popularizovať vedu a motivovať žiakov k štúdiu vedeckých disciplín.

          • "Veľkí učia malých"

            12. 11. 2018

            V rámci Týždňa vedy a techniky si naši deviataci spolu s p.u. Bátorovou a p.u. Jakubovou pripravili pre mladších spolužiakov tretieho a štvrtého ročníka dopoludnie venované vede. Jednoduchými pokusmi všetkých predsvedčili o tom, aká zaujímavá a pútavá môže byť chémia aj fyzika. Akcia "Veľkí učia malých" sa stretla s pozitívnym ohlasom, o čom svedčia aj odkazy detí... :)

          • Školské kolo technickej olympiády

            12. 11. 2018

            V rámci Týždňa vedy a techniky sa dňa 7.11.2018 na našej škole uskutočnilo školské kolo Technickej olympiády. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Kategóriu A tvorili žiaci 8.-9.ročníka a kategóriu B žiaci z 5.-7. ročníka. Technická olympiáda pozostávala z teoretickej časti – testu a z praktickej časti. Žiaci v kategórii A súťažili vo dvojiciach, v B kategórii súťažil každý sám za seba.

            Kategória A:
            1.miesto – Lea Molnárová, Marko Sochora (9.B) - postup do okresného kola
            2.miesto – Sára Chromeková, Adam Stepien (9.B)
            3. miesto – Sofia Anna Škerdová, Sabína Madĕranková (8.B)

            Kategória B:
            1. miesto – Lukáš Síleš (7.A) - postup do okresného kola
            2. miesto – Hana Páleniková (7.B)
            3. miesto – Adam Zajac (7.B)

            Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zúčastnili školského kola Technickej olympiády, víťazom srdečne blahoželáme a držíme palce v okresnom kole.

          • Majstrami okresu v stolnom tenise žiaci a žiačky ZŠ Partizánska

            8. 11. 2018

            Dňa 6.11.2018 sa na ZŠ Uhrovec uskutočnilo okresné finále v stolnom tenise žiakov a žiačok ZŠ. Naše dievčatá po výhrach 4:1 so ZŠ Gorazdova a 4:2 so ZŠ Uhrovec obsadili 1.miesto a stali sa majsterkami okresu. Naši chlapci po výhrach 4:0 v semifinále so ZŠ Zlatníky a vo finále 4:1 so ZŠ Komenského získali 1.miesto a stali sa tiež majstrami okresu. Obidve družstvá zároveň postúpili do regionálneho kola.
            Školu reprezentovali Nela Hrušková, Lenka Beňačková, Martina Igazová, Emma Slováková, Damián Flóro, Samuel Žubor, Samuel Šutiak, Michal Káčer. Žiakom gratulujeme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov v regionálnom kole.

          • Halloweenska party

            29. 10. 2018

            Dňa 26. októbra sa naša škola premenila na strašidelné miesto. Konala sa na nej totiž tematická Halloween-ska party pre žiakov 5. a 6. ročníka. Všetko sa začalo približne o 17-tej hodine, kedy sa v školskej jedálni začali schádzať všelijaké príšery, bosorky či iné monštrá. Žiaci si dali na výbere kostýmov skutočne záležať, a tak sme aj my, učiteľky, mali problém niektorých z nich spoznať. Po príchode a slávnostnom otvorení bolo pre žiakov pripravených množstvo rôznych aktivít. Na uvoľnenie atmosféry sa začalo s diskotékou. Avšak nie hocijakou. Počas nej boli totiž vyberané, ako inak odbornou porotou, najlepšie masky večera. Po vyhlásení 8 najlepších, sa v zábave a tancovaní pokračovalo a všetci sa poriadne vybláznili.
            Halloweensky večer mal však okrem zábavy aj edukatívny charakter. Práve prostredníctvom takejto formy sme sa žiakom snažili priblížiť kultúrne špecifiká anglicky hovoriacich krajín, pričom práve Halloween je typickým anglickým sviatkom, ktorý sa slávi jednak vo Veľkej Británii či v USA. Našou snahou bolo docieliť to, aby žiaci vnímali práve ten fakt, že učenie cudzieho jazyka nie je len o gramatike a slovíčkach, ale zahŕňa aj oboznámenie sa s jeho charakteristikami a najmä so zvykmi v krajinách, ktoré týmto jazykom hovoria. Okrem tancovačky čakali na žiakov aj rôzne súťaže. Súťažili tento krát medzi sebou jednotlivé triedy, a svoje schopnosti pracovať skupinovo si “prevetrali” napríklad na obaľovaní spolužiaka papierom do podoby múmie, praskaní balónov chrbtami či vyberaní všakovakých tematických vecí zo slizu. Víťazi boli odmenení rôznymi cenami, avšak nakoniec sa zhodli na tom, že ani tak nebolo podstatné to kto vyhral, ale atmosféra, ktorú spoločne vytvorili, a to ako sa vzájomne povzbudzovali a podporovali.
            Na sklonku večera sa jedáleň zmenila na filmovú sálu a žiaci si tak mohli užiť premietanie filmu samozrejme s halloweenskou tematikou. Tento rok sme vybrali strašidelnú rozprávku ako inak v anglickom jazyku. No a “zlatým klincom” večera bola tzv. ulička hrôzy. Na tomto mieste by sme chceli poďakovať práve našim deviatakom, ktorí sa skutočne oduševnene zhostili svojich úloh. Boli to práve oni, ktorí sa premenili na rôzne strašidelné bytosti a v tmavých chodbách a triedach školy čakali na svoju chvíľu. Tá prišla približne po 20tej hodine, kedy sa malé skupinky detí postupne vybrali na prehliadku “uličkou hrôzy” a čakali kto na nich odkiaľ vyskočí. Všetko sa dialo pod dohľadom vyučujúcich, ktorí sa tento krát premenili na akýchsi sprievodcov “uličkou”. Deťom sa napokon prehliadka tak páčila, že ju všetci chceli absolvovať dvakrát. No a na záver sme sa opäť všetci spoločne vybláznili na tanečnom parkete a užili si vynikajúcu zábavu. Približne po 21ej hodine si svoje strašidielka začali odvážať spokojní rodičia, deti odchádzali domov nadšené a plné pozitívnych dojmov z toho, že si mohli užiť priestory školy aj inak ako počas dňa, a že sme sa mohli spoznať aj inak ako spoza školských lavíc.
            No a nakoniec nesmieme zabudnúť ani na poďakovanie všetkým rodičom, ktorí nás podporili a dovolili tak vytvoriť tento nezabudnuteľný večer. Veľká vďaka tak patrí všetkým, ktorý prispeli akoukoľvek formou, či už sa postarali o to, aby sme celý večer nehladovali ;) Alebo prispeli sponzorskými darmi alebo akoukoľvek inou formou. Ďakujeme a už teraz sa tešíme na budúcoročnú Halloween party.

          • Medzinárodný deň školských knižníc v znamení 100. výročia vzniku ČSR

            29. 10. 2018

            Štvrtý októbrový pondelok je každoročne venovaný Medzinárodnému dňu školských knižníc. Cieľom tohto celoslovenského projektu je zábavnými formami práce s knihou podporiť u žiakov dobrý a trvalý vzťah ku knihe, školskej knižnici a k čítaniu, poznávaniu nového. Tohtoročná téma sa niesla v znamení vzniku Československa s názvom „Skutočné knižnice – skutočné vzdelávanie: 100 rokov od vzniku Česko-Slovenska“. Žiaci 9.B si štúdiom kníh, časopisov, encyklopédií v školskej knižnici a tiež na hodinách dejepisu, vytvorili prierez najvýznamnejších udalostí, ktoré viedli k vzniku Československa z roku 1918. 22. októbra 2018 odprezentovali dramatizáciu tejto významnej historickej udalosti v živote Slovákov a Čechov, predstavili dôležité osobnosti podieľajúce sa na vzniku ČSR – Milana Rastislava Štefánika, Tomáša Garrigua Masaryka a Edvarda Beneša a priblížili divákom hlavné míľniky samotného vzniku ČSR. Aj takýmto spôsobom sme sa mohli aspoň na chvíľu vrátiť o sto rokov späť...

          • Šarkaniáda

            29. 10. 2018

            K jesennému obdobiu neodmysliteľne patrí i veterné počasie a s ním výroba a púšťanie šarkanov. Rodičia zberajú jesennú úrodu v záhradkách a ich deti si krátia čas naháňaním sa za papierovými šarkanmi. V ŠKD je jednou z jesenných aktivít aktivita pod názvom „Šarkaniáda“. Deti si v triedach vyrobia papierových šarkanov, ktorých schopnosť lietať vyskúšajú vonku na kopci školského dvora.

          • Týždeň zdravej výživy

            22. 10. 2018

            S cieľom zvýšiť záujem žiakov o zdravé stravovanie a zdravý životný štýl zorganizovali pedagógovia ZŠ Partizánska v Bánovciach nad Bebravou v týždni od 15.10.2018 – 19.10.2018 aktivity v rámci projektu Týždeň zdravej výživy. Do projektu sa zapojili žiaci všetkých ročníkov. Celoškolskými aktivitami bol súčasne prebiehajúci zber papiera a štvrtkový Deň jablka s podnázvom Zázrak menom jablko. Sladkému, voňavému a šťavnatému jabĺčku sme venovali jeden celý deň, pretože si to zaslúži. Tento deň začínal na chodbe anketou „Aké jabĺčko máš najradšej“, na ktorú odpovedali žiaci, zamestnanci školy ale aj rodičia. Deň jablka prezentovala i výstavka jabĺčok na dolnej chodbe školy, ktoré priniesli žiaci z vlastných záhrad. V niektorých triedach sa žiaci dohodli, že prídu oblečení vo farbách jabĺk. V tento deň na všetkých hodinách zaznievala téma slovenského zázraku vo výžive, lebo jablko je pre nás Slovákov jedno z najzdravších druhov ovocia. Zásluhou dobrej spolupráce s firmou FRESCO plus s.r.o. Bratislava v tento deň každý žiak školy ochutnal  chutné červené jabĺčko. Nechýbali v tento deň i výrobky z jablka – jablkové šťavy, sušené jabĺčka i sladké maškrty. Dozvedeli sme sa, že zjesť jedno jablko denne má regeneračné a detoxikačné účinky na náš organizmus, pôsobí ako „domáci lekár“. Na hodinách chémie prebiehali besedy s ochutnávkou jablkovej šťavy a jabĺk. Na výtvarnej výchove deti stvárňovali komponenty zdravej výživy využitím rôznych druhov výtvarných techník. Na hodinách biológie sa rozoberali témy poznávania a pestovania zdravých plodín. Mladší žiaci sa venovali zdravej výžive po svojom: slovné úlohy z matematiky a pracovné listy na hodine Slovenského jazyka boli venované zdravým plodom a kalóriám, hrala sa hra „nakŕmte Tučka a Športka, v ktorej deti určovali potraviny a plnili postavičkám brušká. Nechýbala ochutnávka plodín a výrobkov z nich, ako aj výtvarné spracovanie a následná výstavka. Súčasťou tohto týždňa bola i celoklubová aktivita „Šarkaniáda“. V rámci rekreačných aktivít v ŠKD si deti vyrobili papierových šarkanov, lebo šarkany rovnako ako zber úrody v záhradách sú symbolom jesene. Uviazali na nich špagátik a s pomocou vetra na školskom dvore ich púšťali do vzduchu.
            Za absolvované aktivity patrí poďakovanie všetkým zamestnancom školy, žiakom i rodičom.

          • Žiačky a žiaci ZŠ Partizánska majstrami okresu v bedmintone

            19. 10. 2018

            V dňoch 16.10.2018 (ZŠ Komenského) a 17.10.2018 (ZŠ Gorazdova) sa uskutočnilo okresné kolo v bedmintone žiakov a žiačok základných škôl. Po vzájomných zápasoch v dvojhrách a v štvorhrách so skóre 3:0 sa víťazmi stali nielen žiaci, ale aj žiačky našej školy. Svoje sily si zmerajú s víťazmi okresov Partizánske a Prievidza v novembri v Partizánskom, kde im budeme držať palce. Srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.
            Školu reprezentovali: Martina Igazová, Nela Hrušková, Emma Slováková, Samuel Šutiak, Marko Sochora, Michal Káčer.

          • Exkurzia Bojná - Valy

            18. 10. 2018

            10.10. 2018 navštívili žiaci 7. ročníka stálu expozíciu Archeologického múzea Veľkej Moravy v Bojnej, kde si vyskúšali dobové oblečenie a pozreli množstvo rôznych exponátov. Potom si prezreli unikátne archeologické nálezisko, slovanské hradisko Bojná - Valy. Toto hradisko bolo významným hospodárskym, mocenským a christianizačným centrom Nitrianskeho kniežatstva a neskôr Veľkej Moravy. Našlo sa tu množstvo vzácnych archeologických nálezov, medzi nimi i kolekcia najstarších slovanských kresťanských pamiatok na Slovensku. V rozľahlom 12-hektárovom areáli obohnanom priekopami a valom mohli žiaci obdivovať zrekonštruovanú vstupnú bránu, odkryté základy hradištných obydlí, rekonštrukciu vonkajšieho opevnenia a obytného dvorca pozostávajúceho z dvoch polozemníc a zásobnej jamy na obilie a potraviny. Prehliadku hradiska spestril pútavým výkladom pracovník Archeologického múzea Veľkej Moravy v Bojnej.
            Žiaci tak mali jedinečnú možnosť zážitkovou formou spoznávať život našich slovanských predkov, ktorú by si nemal nechať ujsť nijaký milovník histórie a archeológie.

          • Okresné kolo v cezpoľnom behu

            15. 10. 2018

            Nový školský rok začali žiačky aj žiaci ZŠ Partizánska opäť s krásnym športovým výsledkom. V okresnom kole v cezpoľnom behu obsadilo družstvo dievčat aj družstvo chlapcov 1.miesto a zaslúžene postúpili do krajského kola, ktoré sa bude konať 18.10.2018 v Dubnici nad Váhom. V súťaži jednotlivcov si najlepšie počínala Sofia Anna Škerdová (1.miesto), Dominika Chromeková (2.miesto), Nicolas Laššo (3.miesto), ale poďakovať treba aj Diane Cichovskej (10.miesto), Adriánovi Kováčikovi (5.miesto) a Markovi Sochorovi (11.miesto). Gratulujeme a srdečne ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • Zber papiera
          • Zber papiera

            12. 10. 2018

            V dňoch 15. - 26. októbra 2018 sa uskutoční ZBER PAPIERA. Kontajner bude pristavený na priestranstve za telocvičňou. Zbierame novinový papier, výkresy, knihy, kancelársky papier. NEZBIERAME KARTÓNY! Papier prineste zviazaný a odvážený papier ku kontajneru každý deň pred vyučovaním alebo v priebehu dňa. Nezabudnite nahlásiť počet kilogramov v kabinete ŠKD. Výťažok zo zberu papiera sa stane súčasťou rozpočtu ZRPŠ.

            ĎAKUJEME!

          • Exkurzia Nemšová

            11. 10. 2018

            Dňa 9.10. sa žiaci 3.A,B,C a 2.C zúčastnili exkurzie Lesná pedagogika v Antonstále. Krásne počasie, nádherná príroda a vyučovanie s lesnými pracovníkmi - no skrátka učenie sa o prírode plné zážitkov.
            Postrehy a dojmy žiaci opísali v správe o podujatí. Prečítajte si a dozviete sa viac. Sú umiestnené na chodbe školy pri 3.A.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje