• Vianočné trhy v ZŠ Partizánska

            17. 12. 2018

            Vianoce sú najobľúbenejšie sviatky v roku, lebo sú sviatkami rodiny. Dôležité je vedieť si ich užiť, vedieť si užiť každý ich moment. I naša školská rodina si tradične užíva každý moment predvianočného obdobia pripomínaním tradícií slovenských Vianoc, ich symbolov: vianočný stromček so svetielkami, adventný veniec, betlehem, oslavy sv. Mikuláša, vianočné trhy s vianočným ovocným punčom. Vianočné trhy sme zrealizovali vo štvrtok 13.12. na dolnej chodbe školy symbolicky pod stromčekom, kde si žiaci, rodičia a návštevníci školy mohli za symbolické ceny zakúpiť všetko čo k Vianociam patrí: perníčky a medovníčky, pečivo, rôzne druhy dekorácií, ikebany na vianočný stôl, vence a samozrejme darčeky pre potešenie. Výrobky sú výsledkom šikovnosti a zručnosti žiakov, rodičov, starých rodičov, zamestnancov školy. Súčasťou dňa sú už tradičné Tvorivé dielne v triedach, kde sa ku kolektívu detí v triedach pripoja ich rodičia či starí rodičia a spoločne vyrábajú „niečo“ na Vianoce. Naše školské Vianoce ukončíme Vianočným koncertom v piatok 21.12.2018 pre všetkých žiakov školy, rodičov, starých rodičov a priateľov školy. Srdečne Vás pozývame, príďte si vychutnať Vianočnú atmosféru s tradičným krátkym divadelným predstavením narodenia Ježiša Krista, koledami a piesňami.

          • Školské kolo Pytagoriády

            17. 12. 2018

            Dňa 12. a 13. decembra sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Pytagioriády, ktorého sa zúčastnilo 125 žiakov z 3. - 8.ročníka. V jednotlivých kotegóriách sa na prvých troch miestach umiestnili nasledovní žiaci:

            Kategória P3:
            1.miesto - Molnár Oliver (3.B), 2.miesto - Košťálová Paulína (3.B), 3.miesto - Škvareninová Zuzana (3.B)

            Kategória P4:
            1.miesto - Urbánková Nela (4.A), 2.miesto - Kopčan Filip (4.B), 3.miesto - Urbaník Jakub (4.A)

            Kategória P5:
            1.miesto - Hrušková Nela (5.A), 2.miesto - Brida Lucas (5.C), 3.miesto - Flóro Damián (5.B)

            Kategória P6:
            1.miesto - Mačasová Melisa (6.A), 2.miesto - Kubulák Miroslav (6.A), 3.miesto - Žubor Samuel (6.A)

            Kategória P7:
            1.miesto - Bežová Adela (7.A), 2.miesto - Čuhák Adrián (7.A), 3.miesto - Šutiak Samuel (7.B)

            Kategória P8:
            1.miesto - Štrbavá Vera (8.A), 2.miesto - Lukáč Ľubor (8.A), 3.miesto - Maděránková Sabina (8.B)

            Do okresného kola okrem uvedených žiakov postupujú aj ďalší úspešní žiaci v celkovom počte 62. V okresnom kole im držíme palce a tešíme sa na reprezentáciu školy.

          • Vesmír plný vedemostí

            5. 12. 2018

            Dňa 4.12. sa v CVČ Bánovce nad Bebravou uskutočnilo okresné kolo súťaže žiakov 5.ročníka "Vesmír plný vedomostí". Súťaže sa zúčastnilo 16 žiakov štyroch základných škôl. Našu školu reprezentovali štyria žiaci 5.A a 5.B triedy. Najviac sa darilo Gregorovi Baškovi z 5.A, ktorý sa umiestnil na peknom 2.mieste a Kristína Sedláková z 5.B obsadila 3.miesto. Srdečne im k úspechu blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Školské kolo Dejepisnej olympiády

            14. 12. 2018

            11. decembra sa uskutočnilo školské kolo Dejepisnej olympiády. Zo všetkých účastníkov si najlepšie počínali nasledovní žiaci:

            Kategória C – 9.ročník
            1. Káčer Michal
            2. Sochora Marko
            3. Hudec Adam

            Kategória D – 8.ročník 
            1. Škerdová Sofia Anna
            2. Maděránková Sabina                                      
            3. Dravecký Damián                                        

            Kategória E – 7. ročník
            1. Bežová Adela               
            2. Segešová Lenka                                      
            3. Šutiak Samuel                                     

            Kategória F – 6. ročník 
            1. Žubor Samuel

            Všetkým žiakom srdečne blahoželáme. Prví dvaja z každej kategórii si zabezpečili postup do okresného kola, ktoré sa uskutoční 14. februára 2019, v ktorom im držíme palce.

             

          • Školské kolo Pytagoriády

            21. 12. 2017

            V dňoch 13. a 14.12.2017 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo matematickej súťaže Pytagoriáda, do ktorej sa zapojili žiaci 3. - 8. ročníka (spolu 123 žiakov). Víťazmi jednotlivých kategórií sa stali Marek Bulák (3.A), Lucas Brida (4.C), Samuel Jašo (5.B), Karolína Jakubová (6.A), Vera Štrbavá (7.A) a Marko Sochora (8.B).
            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, víťazom blahoželáme a postupujúcim do okresného kola (spolu 46 žiakov) prajeme ďalšie úspechy v tejto súťaži.

          • Mliečna hliadka na ZŠ Partizánska

            7. 12. 2018

            Vo štvrtok 6.12.2018 navštívila našu školu, ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou, Mliečna hliadka. Návšteva sa uskutočnila v rámci projektu Slovenského mliekarenského zväzu „Adoptuj si kravičku“, ktorý je podporovaný slovenskými prvovýrobcami a spracovateľmi mlieka na celom Slovensku. Hravá Mliečna hliadka navštívila 30 detí 1.ročníka, aby im hravou formou priblížili výrobu a spracovanie mlieka, vysvetlili nevyhnutnosť konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov pre deti ale aj dospelých a samozrejme aj zvýšenie povedomia detí a ich rodičov o prvovýrobcoch mlieka na Slovensku. Súčasťou edukatívnej aktivity bola aj informácia o dostupnej webovej aplikácii www.adoptujkravicku.sk určenej hlavne deťom a školám. Veľkým zážitkom pre zúčastnené deti neboli len darčeky v podobe zdravých mliečnych výrobkov, ale hlavne dievčatá v kostýmoch kravičiek a ich úprimné objatia detí. Ďakujeme im za návštevu, darčeky a úprimný prístup. Uvítame radi Vašu návštevu kedykoľvek.

          • Týždeň boja proti drogám

            5. 12. 2018

             V jesenných mesiacoch, osobitne v novembri, v rámci stratégie schválenej Výborom ministrov pre drogové závislosti a kontrolu drog sa viac ako inokedy organizujú aktivity, ktoré v konečnom dôsledku napomáhajú k znižovaniu dopytu po drogách. Na našej škole prebiehali aktivity zamerané na prevenciu proti drogám a iným patologickým javom pod názvom Týždeň boja proti drogám. Odštartovali sme ho turnajom vo floorbale dievčat 8.a 9.ročníka s heslom "Radšej loptu, nie drogu". Žiaci 7.ročníka sa zúčastnili besedy, ktorej cieľom bolo upozorniť na dôsledky konzumácie alkoholu. Na hodinách etiky žiaci diskutovali na témy alkohol a fajčenie a ich škodlivom vplyve na ľudský organizmus. V ŠKD a na hodinách výtvarnej výchovy žiaci tvorili plagáty na tému "Zdravie áno, drogy nie". Podujatia a aktivity mali upozorniť na nebezpečenstvá, ktoré drogy prinášajú. 
            Nikdy nezačínajme s drogou, ani s tou „ľahkou“, pretože náš život postupne stratí pôvodný zmysel.

          • Základy slušného stolovania

            28. 11. 2018

            Stolovanie, teda jeho forma je jednou zo základných zásad slušného správania sa ľudí. Forma akou konzumujeme jedlá a správanie sa pri stole našich detí v spoločnosti nám, zamestnancom ZŠ Partizánska, nie je ľahostajná. Z tohto dôvodu sme zorganizovali aktivitu Stolovanie. V stredu 21.11.2018 naši najstarší žiaci, deviataci, obedovali za jedným stolom so žiakmi 3. a 4. ročníka. Tak ako slušnosť káže, prišli deviataci do tried pre mladších spolužiakov, zobrali ich do jedálne a spolu s nimi stolovali pričom sledovali, poprípade upozorňovali,  na správne držanie tela pri sedení na stoličke za stolom, na správne používanie príborov, na správne konzumovanie jedla, na tichú spoločenskú komunikáciu, či nezabudli pozdraviť pri príchode do jedálne a poďakovať pani kuchárke za jedlo. Tak sme v jedálni videli sedieť za jedným stolom deviataka a troch mladších spolužiakov. Do tejto aktivity sa zapojili aj pedagógovia, ktorí boli prítomní v jedálni. Nad všetkým dohliadala vedúca školskej jedálne. Deviataci vystrojili deti do tried, kde si v kruhu porozprávali čo bolo fajn, čo bolo dobré a na čom ešte treba popracovať. Bol to obed jednej veľkej školskej rodiny. A odkaz mladších žiakov – deviataci príďte aj zajtra, pozajtra, popozajtra...

          • Envirodeň pre Zem

            30. 4. 2018

            Dňa 27.4.2018 sa žiaci a učitelia venovali úprave okolia a areálu našej školy. Práce bolo naozaj veľa, ale žiaci z 2.stupňa sa jej s chuťou zhostili. Vyčistili sme skalky, dosadili kvety, pozametali chodníky, ihriská, vytrhali zelinu a za pár hodín sme sa mohli pozerať na obnovený a skrášlený areál školy. Tento deň sa u nás stal už tradíciou a preto sa tešíme, keď sa deti spoločne zapoja do práce. Húževnatosť, aktivitu a výsledok ich práce môžete vidieť aj na fotografiách.
            Ďakujeme!

          • Exkurzia Uhrovec

            17. 4. 2018

            Žiaci 8.ročníka dňa 5.apríla 2018 navšítvili obec Uhrovec, ktorú preslávili Ľudovít Štúr a Alexander Dubček. V rámci exkurzie si žiaci prezreli rodný dom týchto významných slovenských dejateľov, ktorí sa nezmazateľne zapísali do dejín slovenského národa. Navštívili tiež stálu expozíciu Uhrovského múzea. Touto formou si žiaci rozšírili svoje poznatky nielen z dejepisu, slovenského jazyka a literatúry, ale aj z národopisu.

          • Pracovný a koncentračný tábor v Seredi

            5. 4. 2018

            Dňa 27.marca sa žiaci deviateho ročníka zúčastnili exkurzie v bývalom pracovnom a koncentračnom tábore v Seredi. Dnes je v areáli tohto bývalého tábora Múzeum holokaustu. V priestoroch múzea sa nachádza expozícia s témou Židia počas druhej svetovej vojny. V prvej časti exkurzie si žiaci vypočuli sprievodkyňu, ktorá im priblížila životy Židov počas vojny. Následne si mohli prezrieť priestory múzea. V druhej časti sa žiaci premiestnili von do areálu k skutočnému dobytčiemu vagónu, ktorý sa zachoval. V týchto vagónoch prevážali Židov do koncentračných táborov, väčšinou cestovali aj niekoľko dní bez prestávky. Žiaci si prezreli aj vnútro vagóna, kde si mohli prečítať odkazy Židov a nakoniec si uctili ich pamiatku. Poslednou časťou exkurzie bola prednáška s témou Deti a holokaust. Žiaci si v rámci prednášky pozreli výpovede preživších, a tak sa žiaci oboznámili so skutočnými zážitkami tých, ktorí mali to šťastie, že prežili. Táto exkurzia splnila svoj cieľ a bola pre našich deviatakov veľmi poučná.

          • Vianočná besiedka detí so ŠVVP

            19. 12. 2017

            Znovu prichádzajú Vianoce so svojim tajomným čarom. V stredu 20.12.2017 zavládla v našej knižnici vianočná atmosféra. Deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami (naše „domčekové“ deti) pod vedením špeciálnych pedagógov pre svojich najbližších pripravili krásne vianočné vinše a piesne, ktoré odvážne a s radosťou predviedli pri ozdobenom stromčeku. Nejednému dospelému vyhŕkli od dojatia slzičky. Deti obdarovali svojich rodičov malým darčekom, zabavili sa pri vianočnom kvíze. Príjemnú atmosféru dopĺňala vôňa koláčikov, ktoré priniesli rodičia. Rodičia so svojimi deťmi prežili pekné predvianočné chvíle, posedeli pri čajíku a z tvárí im vyžarovala radosť, lebo aj oni môžu byť právom hrdí na svoje nádherné deti.

          • Exkurzia na Mestskom úrade

            19. 12. 2017

            Dňa 13.12.2017 sa žiaci 3.ročníka zo ZŠ Partizánska vybrali na exkurziu na MsÚ v Bánovciach n.B. Keďže na vlastivede sa zaoberajú problematikou miest a obcí, spoznávajú naše mesto, jeho symboly, významné miesta a osobnosti, chceli si rozšíriť vedomosti o fungovaní miestnej samosprávy tým najlepším zážitkovým spôsobom. Pri vchode MsÚ  deti privítal pán primátor Marián Chovanec a uviedol ich do svojej novozrekonštruovanej kancelárie. Tu  deťom porozprával o histórii mesta, o jeho symboloch  i o jeho aktuálnom fungovaní  a ochotne odpovedal na ich zvedavé otázky.  Deti potešili aj darčeky v podobe pier a sladkostí. Potom deti previedol po jednotlivých kanceláriách a zoznámil ich s prácou pani prednostky a pána zástupcu primátora. Zdôraznil, akú  dôležitú prácu robia pre mesto a pre jeho občanov. Návšteva mala dobrú odozvu u detí a priniesla im nové poznatky.  

          • Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

            21. 12. 2017

            Milé deti, milí žiaci, milí učitelia, kolegovia!

            Opäť k nám prichádza ten dlhoočakávaný čas, na ktorý sme sa tak veľmi tešili - čas Vianoc, pohody, lásky a pokory. Prajme si, aby sme ich všetci spoločne prežili v pokoji, radosti, aby sa nám splnili všetky tajné sny a v novom roku aby sme sa plní nových plánov a očakávaní stretli na chodbách našej školy.

            Merry Christmas & Happy New Year!

            P.S.: NEZADUBNITE: Vidíme sa opäť v pondelok 8.januára 2018!

        • Oznam vedúcej ŠJ
          • Oznam vedúcej ŠJ

            14. 12. 2017

            Vedúca školskej jedálne oznamuje stravníkom, že od 19.12.2017 do 22.12.2017 nie je možné odhlasovanie zo stravy (na december) z dôvodu koncoročnej uzávierky.

            Za pochopenie ďakujeme!

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje