• Mladí záchranári opäť úspešní

            31. 5. 2019

            Dňa 30.5.2019 úspešne reprezentovali našu školu dievčatá Michaela Oravcová, Vanesa Malíková, Kristína a Sofia Sedlákové a Lea Lenarthová z 5.B v okresnom kole súťaže Mladý záchranár, v ktorom obsadili krásne 2.miesto. Veľkou oporou im boli aj Tomáš Kuric a Júlia Kubuláková z 3.C. Srdečne im blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu školy a tešìme sa na ďalší ročník súťaže.

          • Atlétky vicemajsterkami kraja

            28. 5. 2019

            Dievčatá našej školy si v krajskom kole v silnej konkurencii atlétiek vybojovali svojimi výkonmi v ôsmych disciplínach nádherné 2.miesto. Bronzové pódiové umiestnenie si zaistili časom 35,15 s v štafetovom behu 4x60m. Do finálového behu na 60m sa prebojovala Chiara Aujeská, v ktorom obsadila pekné 5.miesto. Stotinky delili od bronzovej medaily nielen Chiaru Aujeskú v behu na 300m, ale aj Sofiu Annu Škerdovú v behu na 800m. Skvelé výkony podali aj Karin Krížová, Lea Molnárová, Terézia Paulechová, Emma Slováková, Nikola Kozačková či Dominika Chromeková. Dievčatám srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Chiara Aujeská najlepšou atlétkou, žiačky víťazkami, žiaci strieborní

            28. 5. 2019

            V dňoch 22. a 23.5.2019 sa konalo na pôde ZŠ Partizánska a ihrisku Mestského FC Spartak okresné kolo v atletike žiakov a žiačok základných škôl. Naše žiačky si v súťaži družstiev vybojovali s veľkým bodovým náskokom 1.miesto a žiaci krásne 2.miesto. Titul "najlepšia atlétka” obhájila Chiara AujeskáVšetkým srdečne gratulujeme, ďakujeme za reprezentáciu školy a dievčatám držíme palce v krajskom kole. 
            60 m: 
            1.miesto - Aujeská, 
            2.miesto - 
            Škerdová
            300 m:
            1.miesoto - Aujeská, 
            2.miesto - 
            Chromeková D., 
            3.miesto - 
            Laššo
            800 m: 
            1.miesto -
             Škerdová, 
            2.miesto
             Chromeková D.
            Kriketka: 
            1.miesto -
             Slováková,
            2.miesto - Krížová, 
            3.miesto - 
            Obst
            Guľa: 
            1.miesto -
             Paulechová,
            3.miesto - Slováková, Obst
            Výška: 
            2.miesto -
             Molnárová, Zemeš, 
            3.miesto -
             Káčer
            Diaľka: 
            1.miesto - Cichovská, 
            3.miesto -
             Mokryšová, Kováčik
            Štafeta: 
            1.miesto -
             žiačky, žiaci

          • Siedmaci u hasičov

            28. 5. 2019

            20.mája 2019 sa žiaci 7.B zúčastnili exkurzie z chémie v HaZZ v Bánovciach nad Bebravou. Počas exkurzie sa im venoval vedúci zmeny pán Stanislav Ondrejka so svojimi spolupracovníkmi. Žiakom zaujímavou formou priblížili prácu hasičov a rozšírili ich vedomosti z témy Horenie a hasenie látok. Srdečne im ďakujeme za ich prístup a čas, ktorý nám venovali. 

          • Ôsmaci v Energolande

            28. 5. 2019

            Rozšíriť poznatky a vedomosti o energii, jej vzniku a využití, o rôznych typoch elektrární a princípe fungovania atómovej elektrárne si boli ôsmaci ZŠ Partizánska 21.mája 2019 na exkurzii vo vedeckom centre Energoland v Mochovciach. 33 interaktívnych stanovíšť im ponúklo možnosť preniknúť do tajov výroby elektrickej energie, vyskúšať si simulovanú jazdu na motorke budúcnosti alebo vyrobiť elektrickú energiu prostredníctvom kinect hry. Na vlastnej koži spoznali aj účinky elektrickej energie (Van der Graafov generátor) a verte, že im naozaj z toho stáli vlasy „dupkom“. Tiež mohli absolvovať virtuálnu prehliadku priestorov samotnej elektrárne, strojovne, blokov elektrárne a reaktorovej sály. Touto nenásilnou a hravou formou vyučovania sa snažíme u žiakov zvýšiť záujem aj o taký predmet, akým je fyzika. Žiaci odchádzali domov s množstvom zážitkov a zhodli sa na jednom:  "O rok sa sem isto vrátime!"

          • Sústredenie v Kľačne

            23. 5. 2019

            V pondelok 13.5.2019 tridsaťosem žiakov a žiačok 6.ročníka naložilo pod vedením pánov učiteľov Ruráka, Neuschla, Hrušku a Slovákovej batožiny a odcestovali o 8.00 do miesta pobytu. Po hodinovej ceste sme sa ubytovali v štvor-šesťposteľových izbách. Po ubytovaní sa žiaci oboznámili s okolím a o 10.30 sme začali napĺňať program pobytu. Program výchovno-vzdelávacej činnosti bol uskutočnený v súlade s vypracovaným plánom vyučovania a výchovnej činnosti. Činnosť bola naplnená najmä športovými aktivitami, spoločenskými a loptovými hrami. Pri výuke neboli žiadne problémy, každodenne sme využívali priestranné učebne, peknú prírodu a prostredie v okolí, ale aj ihriská v zariadení, telocvičňu a saunu. Po večeri hrali žiaci stolný tenis pozerali hokej a hrali zábavné hry, po ktorých nasledovala večerná hygiena a večierka. Najväčší úspech mala tradične opekačka, počas ktorej nám prialo aj počasie. Strava bola kalorická, chutná a na požadovanej kvantitatívnej úrovni. Pitný režim bol zabezpečený nepretržite počas celého pobytu. Na záver sme zhodnotili celý pobyt, správanie a čistotu na izbách. Do Bánoviec sme sa vrátili v piatok 17.5.2019 o 15.00 hod., kde nás čakali rodičia a prevzali si svoje deti.

          • Deň matiek 2019

            22. 5. 2019

            Je už tradíciou, že v jeden májový deň prídu do školy mamičky a my ich privítame pri školskej oslave krásneho sviatku venovanému našim mamičkám. Spoločne sme pripravovali malé upomienkové darčeky, ale hlavne nacvičovali program. Jedáleň ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou sa v stredu 15.mája 2019 premenila na spoločenskú sálu výzdobou i formou. Mamičky sedeli v hľadisku a ich deti im na provizórnom javisku predvádzali čo si len a len pre nich pripravili v rámci rekreačnej činnosti ŠKD: milé slová, pesničky, hudobné hry a tančeky. Mamičky nesklamali a prišli so svojimi mamičkami, ale aj oteckovia a starí oteckovia, tety, krstné mamy v hojnom počte. V úvode ich všetkých na pôde školy privítal riaditeľ našej školy. Sprievodné slovo patrilo dvom šikovným piatačkám Lenke a Kristíne. Mamičky svoje deti za ich vystúpenia odmieňali milým úsmevom a potleskom. Záver patril Arturovi Kováčikovi zo 4.A triedy, ktorý za všetky deti svojou piesňou poďakoval mamičkám za ich lásku a starostlivosť, ktorú venujú svojim deťom pri ich výchove od útleho detstva.

          • Druháci na dopravnom ihrisku RM JET v Trnave

            16. 5. 2019

            Žiaci 2.ročníka našej školy v rámci prvouky navštívili Detské dopravné ihrisko v Trnave. Teoreticky sa najprv vžili do úlohy účastníkov dopravy (cyklista, chodec), oboznámili sa rôznymi dopravnými situáciami, osvojili si dopravné značky. Následne využili svoje vedomosti a zručnosti i prakticky. Vyskúšali si podľa dopravných pravidiel jazdu na bicykli, štvorkolke a správne správanie sa chodca na komunikácii. Každý žiak po úspešnom absolvovaní kurzu obdržal vodičský preukaz cyklistu. 

          • Turistický výstup na Baske

            10. 5. 2019

            Turistický krúžok využil voľný deň 8.5.2019 na výstup na Baske 955m.n.m. v Strážovských vrchoch. Zišla sa početná skupina najmä skalných fanúšikov turistiky. Deti v sprievode rodičov a starých rodičov  veselo vykročili z Krásnej Vsi smerom na Bukovinskú skalu. Tu si vychutnali naozaj krásne výhľady, ktoré poskytol takmer bezoblačný deň. V dobrej nálade stúpali čoraz vyššie a podali krásny turistický výkon. Najväčšiu radosť po namáhavom výstupe všetkým urobila chata Baske a to znamenalo, že  sme na vrchole. Opekačka bola zaslúženou odmenou a veru všetkým veľmi chutilo. Krásne prostredie ponúkalo možnosti na hry a oddych a nádherné výhľady do okolia. Bol to krásny deň! Všetci sa spokojní a príjemne unavení vracali domov a už sa tešia na ďalší zaujímavý výlet do našej krásnej prírody.

          • Bronz z regionálneho kola vo vybíjanej

            9. 5. 2019

            Dňa 7.5.2019 sa v ZŠ Malinovského v Partizánskom uskutočnilo regionálne kolo vo vybíjanej žiačok základných škôl, v ktorom sa stretli víťazi okresných kôl. Naše dievčatá v silnej konkurencii predviedli bojovné výkony, no na súperky nestačili a po dvoch prehrách obsadili konečné 3.miesto. Dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Minifutbalisti druhí v okrese

            9. 5. 2019

            V utorok 7. mája sa na umelej tráve FK Spartak uskutočnilo okresné kolo v mininfutbale najmladších žiakov ZŠ – McDonalds cup. Naši žiaci po výhrach 2:0 so ZŠ Rybany, 6:0 so ZŠ Komenského a 5:2 so ZŠ Uhrovec vyhrali svoju skupinu a postúpili do finále.Tu po peknom futbalovom zápase a dobrom výkone podľahli žiakom zo ZŠ Gorazdova tesne 1:2 a obsadili krásne 2.miesto. Školu reprezentovali: Bitarovská, Balážová, Kurín, Kopčan, Hudec zo 4.B, Hrušková, Motúz, Gízel, Kováčik zo 4.A a Molnár z 3.B. Žiakom gratulujeme k peknému výsledku a ďakujeme za vzornú a slušnú reprezentáciu školy.

          • Gymnastika je gramatikou ľudského pohybu

            30. 4. 2019

            Športová gymnastika je vrcholom ľudskej motoriky. Základy športovej gymnastiky sú neoddeliteľnou súčasťou telesnej a športovej výchovy žiakov ZŠ Partizánska. Osvojovaním a zdokonaľovaním základných akrobatických cvičebných tvarov sa u žiakov z pohybových schopností rozvíja predovšetkým obratnosť, ktorá je potrebná vo všetkých telovýchovných pohybových činnostiach, ale aj v špecifických situáciách v živote človeka. Dňa 25.4. 2019 žiaci Michal Káčer (9.B), Ľubor Lukáč (8.A), Roman Botka (7.A), Matúš Kotlár (7.B) reprezentovali našu školu v krajskom kole Gymnastického štvorboja v ZŠ Pavla Demitru v Dubnici nad Váhom, kam sa prebojovali po víťazstvách v okresnom i v regionálnom kole. V súťaži družstiev sa po absolvovaní športových disciplín akrobacia, hrazda, preskok a šplh na tyči umiestnili na krásnom 3.mieste. Srdečne im blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Taktické cvičenie záchranných zložiek

            19. 4. 2019

            V stredu 17.apríla sa žiaci 9.A stali figurantmi pri simulovanej dopravnej nehode autobusu v rámci Taktického cvičenia záchranných zložiek regiónu Bánovce nad Bebravou. Vyskúšali si ako je to, keď sa človeku behom sekundy zmení život. Ako sami po príchode do školy zhodnotili, že sa naučili: že stres a panika sú v takomto prípade síce pochopiteľné, ale veľmi zbytočné. Naučili sa ako poskytnúť prvú pomoc. Naučili sa a zároveň pochopili náplň práce záchranných zložiek: zásahových hasičov, zdravotníkov, príslušníkov Polície SR. Úlohou našich žiakov bolo simulovať rôzne zranenia, ktoré môžu byť súčasťou dopravnej nehody. Zranenia a ich dôsledky dostali za úlohu predstavovať od zdravotníkov z Červeného kríža. Po vyhlásení mimoriadnej udalosti prišli záchranné zložky, ktorí postupovali podľa stanovených záchranných pravidiel. Naši žiaci sa niečo nové naučili, videli a na vlastnej koži sa presvedčili o dôležitosti práce záchranných zložiek.

          • Deň narcisov 2019

            19. 4. 2019

            Naša škola sa už po niekoľkýkrát osobne zapája do radov dobrovoľníkov Občianskeho združenia Liga proti rakovine, v rámci aktivity Deň narcisov – jedinečnej verejno-prospešnej zbierky na pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám na Slovensku. Vieme, že z výnosu príspevkov v rámci zbierky Dňa narcisov sú podporované aktivity v oblasti prevencie a informovanosti verejnosti o predchádzaní onkologickým ochoreniam, na zaobstaranie nevyhnutného prístrojového vybavenia zdravotníckym zariadením, ako aj pomoc rodinám pacientov. Začali sme ešte ako jedna hliadka Gymnázia Janka Jesenského v Bánovciach nad Bebravou. O rok sme už sami boli jednou skupinou dobrovoľníkov s vlastnými hliadkami. I tento rok mala naša skupina 5 hliadok. Tri hliadky s označenými pokladničkami a symbolickými malými kvietkami žltých narcisov sa rozbehli do ulíc a podnikov mesta Bánovce nad Bebravou. Jedna hliadka bola v škole a tá posledná v ZŠ s MŠ Dvorec. Každú hliadku tvorí pedagogický dozor spolu so žiakmi a žiačkami 9.ročníka našej školy.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje