• Damián Flóro objavom roka

            31. 1. 2020

            Náš žiak a talentovaný mladý stolný tenista Damián Flóro (6.B) získal ocenenie Objav roka. Stolnému tenisu sa Damián venuje od šiestich rokov, je odchovancom STK Sokol Otrhánky a v súčasnosti je hráčom klubu Karpatia Prievidza. Tento trojnásobný majster Slovenska v kategórii najmladších žiakov sa na neoficiálnych majstrovstvách Európy v Štrasburgu umiestnil vo svojej vekovej kategórii Eurominichamps na 25. mieste ako najlepší zo slovenských stolných tenistov. Okrem týchto úspechov sa v roku 2019 stal víťazom kategórie mladších žiakov na turnaji v českom Hluku, striebro získal v súťaži družstiev v Linzi a tiež si vybojoval postup medzi 16 najlepších v súťaži družstiev v Budapešti. 
            Damiánovi k oceneniu srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších športových úspechov. Sme na Teba pyšní!

          • Mladý Jesenský 2020

            31. 1. 2020

            V piatok 17.1.2020 sa v Základnej umeleckej škole Dezidera Kardoša odmeňovala kreativita, talent, nadanie a fantázia mladých nádejných talentov z nášho mesta a blízkeho okolia. Už 26.-krát zasadla odborná porota, aby spomedzi navrhovaných diel vybrala tie, ktoré spĺňajú prísne podmienky. Tohtoročným udeľovaním ocenenia titulu Mladý Jesenský nás sprevádzal riaditeľ školy Mgr. art. Silvester Lavrík. Celkovo súťažilo v súťaži 261 žiakov spolu v štyroch kategóriách. Naša škola poslala do súťaže 70 prác. Spomedzi prác si knižnú publikáciu a titul Mladý Jesenský odniesli nasledovní žiaci:

            1.kategória: Adam Šebeň (2.C), Lenka Gízlová, Oskar Schuchmann, Eliška Jandáková (3.A), Nina Lobotková (3.B)
            2.kategória: Nela Lobotková, Lukáš Juhás (4.A), Lucia Dolinská (4.B)
            3.kategória: Tamara Kasalová, Dagmar Omiláková (9.C)

            Všetkým oceneným žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme všetkým ktorí sa do súťaže zapojili.

          • Lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz v Jasenskej doline

            20. 1. 2020

            V dňoch od 12.-17.1.2020 sa žiaci 7.ročníka ZŠ Partizánska zúčastnili lyžiarskeho výchovno-výcvikového kurzu, ktorý sa konal pod taktovkou predmetovej komisie telesnej a športovej výchovy. Lyžiarsky výcvik bol organizovaný a prebiehal v lyžiarskom stredisku Jasenská dolina (Belá-Dulice) pri Martine. Celkovo sa LVVK zúčastnilo 38 žiakov našej školy, ktorých sprevádzali 3 lyžiarski inštruktori – pedagógovia, jeden pedagogický dozor a zdravotník. Lyžiarsky kurz prebiehal od nedele do piatka, počas ktorého boli žiaci rozdelení do troch výkonnostných lyžiarskych skupín. Žiaci sa učili a zdokonaľovali v základných lyžiarskych technikách a zručnostiach. Môžeme konštatovať, že výsledky lyžiarskeho výcviku splnili naše očakávania, nakoľko všetci zúčastnení žiaci zvládli štandardy požadované v učebných osnovách. Vo večerných hodinách sa žiaci venovali teoretickej časti výučby, kde získali dôležité informácie o lyžiarskej výstroji, lyžiarskej technike, histórii lyžovania či bielom kódexe. Lyžiarsky výcvik ukončili v piatok príchodom k ZŠ Partizánska, kde si žiakov vyzdvihli rodičia. Sme radi, že záujem o lyžovanie u žiakov našej školy pretrváva a už teraz sa tešíme na ďalší výcvik, ktorý budeme organizovať v budúcom školskom roku. Touto cestou sa chceme poďakovať pedagógom a zdravotníkovi za skvele odvedenú prácu a zúčastneným žiakom za ich vzorné správanie sa počas celého kurzu a vynaloženú snahu na lyžiarskych svahoch. Ďakujeme!

          • Šťastné a veselé!

            20. 12. 2019

            Milé deti, milí žiaci, milí učitelia, kolegovia!

            Opäť k nám prichádza ten dlhoočakávaný čas, na ktorý sme sa tak veľmi tešili - čas Vianoc, pohody, lásky a pokory. Prajme si, aby sme ich všetci spoločne prežili v pokoji, radosti, aby sa nám splnili všetky tajné sny a v novom roku aby sme sa plní nových plánov a očakávaní stretli na chodbách našej školy.

            Merry Christmas & Happy New Year!

            P.S.: NEZADUBNITE: Vidíme sa opäť v stredu 8.januára 2020!

          • Vianočný koncert 2019

            20. 12. 2019

            Vianočný koncert v priestoroch ZŠ Partizánska bol vyvrcholením tradičných aktivít Vianočného obdobia v škole. Vianoce pre našu školskú rodinu, i tak by sme mohli nazvať piatkový spoločný koncert detí a pedagógov školy venovaný deťom, rodičom a zamestnancom školy. V rámci vianočného koncertu sme sa započúvali do tradičných vianočných piesní a vianočných kolied v podaní nielen žiakov, ale aj pedagógov, i krátkeho divadla, ktorého obsahom bol biblický príbeh o narodení Ježiša Krista. Vianočný koncert nás všetkých naladil na tú správnu vianočnú cestu domov k rodinám.

          • Vianočné trhy 2019

            20. 12. 2019

            Vianoce sú najobľúbenejšie sviatky v roku, lebo sú sviatkami rodiny. Dôležité je vedieť si ich užiť, vedieť si užiť každý ich moment. I naša školská rodina si tradične užíva každý moment predvianočného obdobia pripomínaním tradícií slovenských Vianoc, ich symbolov: vianočný stromček so svetielkami, adventný veniec, betlehem, oslavy sv. Mikuláša, vianočné trhy s vianočným ovocným punčom. Vianočné trhy sme zrealizovali v dňoch 12.12. a 13.12. na dolnej chodbe školy symbolicky pod stromčekom, kde si žiaci, rodičia a návštevníci školy mohli za symbolické ceny zakúpiť všetko čo k Vianociam patrí: perníčky a medovníčky, pečivo, rôzne druhy dekorácií, ikebany na vianočný stôl, vence a samozrejme darčeky pre potešenie. Výrobky sú výsledkom šikovnosti a zručnosti žiakov, rodičov, starých rodičov, zamestnancov školy. Súčasťou dňa sú už tradičné Tvorivé dielne v triedach, kde sa ku kolektívu detí v triedach pripoja ich rodičia či starí rodičia. Naše školské Vianoce ukončíme Vianočným koncertom v piatok 20.12.2019 pre všetkých žiakov školy, rodičov, starých rodičov a priateľov školy. Srdečne Vás pozývame, príďte si vychutnať Vianočnú atmosféru s tradičným krátkym divadelným predstavením narodenia Ježiša Krista, koledami a piesňami.

          • Vianočná besiedka žiakov so ŠVVP

            20. 12. 2019

            V pondelok 17.12.2019 nám spríjemnili toto čarovné predvianočné obdobie integrovaní žiaci milým vianočným programom. Deti sa pod vedením svojich učiteľov predstavili s pásmom piesní, kolied, tanečného vystúpenia. Spoločne si zaspievali koledy a odovzdali krásne darčeky. Žiaci nám svojim vystúpením umocnili atmosféru nastávajúcich sviatočných dní. Sme radi, že sme si ju mohli užiť spolu s nimi. Všetci prítomní ich výkony odmenili búrlivým potleskom. Veľké ďakujem patrí všetkým, ktorí sa na príprave programu podieľali i rodičom, ktorí zabezpečili malé občerstvenie. Prajeme Vám všetkým, krásne prežitie vianočných sviatkov a úspešný vstup do Nového roka 2020.

          • Školské kolo Pytagoriády

            18. 12. 2019

            Dňa 10. a 11. decembra sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Pytagioriády, ktorého sa zúčastnilo 124 žiakov z 3. - 8.ročníka. V jednotlivých kotegóriách sa na prvých miestach umiestnili nasledovní žiaci:

            Kategória P3:
            1.miesto - Nižňanský Nicolas (3.A)

            Kategória P4:
            1.miesto - Kňaze Juraj (4.A)

            Kategória P5:
            1.miesto - Tuchyňová Hana (5.A)

            Kategória P6:
            1.miesto - Rumlerová Bibiana (6.A)

            Kategória P7:
            1.miesto - Straška Samuel (7.B)

            Kategória P8:
            1.miesto - Síleš Lukáš (8.A)

            Do okresného kola okrem uvedených žiakov postupujú aj ďalší úspešní žiaci v celkovom počte 43. V okresnom kole im držíme palce a tešíme sa na reprezentáciu školy.

          • Deviataci v otvorenom laboratóriu

            18. 12. 2019

            Dňa 10.12. sa opäť po roku naši deviataci zúčastnili akcie "Otvorené laboratórium" v SOŠ Nováky. Počas dňa riešili rôzne zaujímavé úlohy, okrem iného si vyskúšali aj prácu v chemickom laboratóriu. Ich úlohou bolo pokusmi identifikovať neznámu chemikáliu, čo sa všetkým podarilo. Takéto vyučovanie sa žiakom veľmi páčilo a zároveň obohatilo vyučovanie chémie.

          • Vianočné trhy

            11. 12. 2019

            Každoročne pripravujeme pre žiakov, rodičov, starých rodičov a priateľov školy Vianočné trhy. Ani tento rok nebude výnimkou. Srdečne Vás všetkých pozývame!

          • Mikuláš v škole

            9. 12. 2019

            V piatok 6.decembra 2019 sme si tak ako každý rok pripomenuli osobnosť svätého Mikuláša, vďaka ktorému vznikol jeden z najobľúbenejších sviatkov v kalendárnom roku slovenskej kultúry. Svätý Mikuláš svoj život venoval ľuďom, ich problémom, ktoré im pomáhal riešiť. Bol dobrosrdečným a veselým človekom, mal rád deti, preto si vyslúžil prívlastok „ochranca a miláčik detí“. Stal sa tak vzorom dobrých vzťahov medzi ľuďmi, pretože im načúval, cítil s nimi. V tento deň sa aj v našej škole zastavil tento úžasný muž so svojim tradičným sprievodom, aby nám odovzdal svoje posolstvo dobrých medziľudských vzťahov a zároveň naše deti obdaroval. Deti ho privítali svojim programom, ktorý si pripravili s pani učiteľkami na hodinách hudobnej výchovy. No a samozrejme nám rozsvietil náš školský vianočný stromček. Oslavy sviatku svätého Mikuláša sa začali na našej škole podujatia venované krásnemu rodinnému sviatku – Vianociam.

        • Okresné kolo Technickej olympiády
          • Okresné kolo Technickej olympiády

            9. 12. 2019

            Dňa 28.11.2019 sa na našej škole uskutočnilo okresné kolo Technickej olympiády. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Kategóriu A tvorili žiaci 8.-9.ročníka a kategóriu B žiaci z 5.-7. ročníka. Technická olympiáda pozostávala z teoretickej časti – testu a z praktickej časti. Žiaci v kategórii A súťažili vo dvojiciach, v B kategórii súťažil každý sám za seba. Našu školu v kategórii A reprezentovali žiaci 8.A triedy L.Síleš a Š. Rybanský pod vedením p. učiteľky Mgr. M. Uhrínovej a p. učiteľa Ing. M.Ruráka a v kategórii B žiak 7.A triedy A. Dzurík pod vedením p. učiteľky Mgr. M. Uhrínovej. 
            Kategória A:
            Lukáš Síleš a Šimon Rybanský
            2.miesto v okresnom kole
            Kategória B:
            Andrej Dzurík 1.miesto v okresnom kole

            Andrej Dzurík si víťazstvom v okresnom kole zabezpečil postup do krajského kola Technickej olympiády, v ktorom mu držíme palce.
            Ďakujeme  žiakom za výborné výsledky a skvelú reprezentáciu školy.

          • Bronz z Majstrovstiev kraja v bedmintone

            28. 11. 2019

            Veľká gratulácia patrí našim žiakom Samuelovi Šutiakovi (8.B), Samuelovi Žuborovi (7.A) a Damiánovi Flórovi (6.B) za úspešnú reprezentáciu školy v krajskom kole v bedmintone žiakov ZŠ. Hodiny tréningov zúročili pekným umiestnením na Majstrovstvách kraja dňa 26.11.2019 v Ilave, kde si vybojovali 3.miesto. Blahoželáme!
            P.S.: Sme sa Vás hrdí.

          • Druháci na návšteve u bánovských hasičov

            26. 11. 2019

            V dňoch 19.11. – 21.11. 2019 sa postupne 2.A, 2.B a 2.C vybrali na exkurziu do priestorov Hasičského a záchranného zboru v Bánovciach nad Bebravou. Deti privítali príslušníci HaZZ v priestrannej garáži, kde im predviedli hasičskú techniku. Svojim odborným výkladom deťom priblížili záchranné techniky, ochranné pomôcky používané pri zásahoch, modernú dorozumievaciu techniku. Zároveň sa dozvedeli, že ich poslaním je zachraňovať ľudský život a majetok. Hasiči zasahujú pri nehodách a iných mimoriadnych udalostiach, ako sú dopravné nehody, výrony nebezpečných látok a pri živelných pohromách. Obetaví príslušníci dovolili deťom vyskúšať zásahové obleky, prilby, sadnúť si do zásahových vozidiel. Najväčším zážitkom bolo vidieť ako sa hasiči dokážu rýchlo dostať k svojim vozidlá po sklzovej tyči. Samozrejme nechýbala ani hlasná hasičská siréna „horíhoríhorí“. Deti sa vrátili do školy plní zážitkov a s odhodlaním „aj ja budem hasičom“. Pedagógovia a deti ďakujú príslušníkom HaZZ za ľudský prístup a odborný výklad.

          • Stolní tenisti postúpili na Majstrovstvá Slovenska

            19. 11. 2019

            Dňa 18.11.2019 sa vo Veľkých Uherciach uskutočnilo krajské finále v stolnom tenise žiakov a žiačok ZŠ. Naše dievčatá v zložení Martina Igazová (8.B), Lenka Beňačková (7.B) a Nela Hrušková (6.A) zvíťazili nad Považskou Bystricou 3:2 a nad Trenčianskym Jastrabím 3:1. Stali sa Majsterkami Trenčianskeho kraja na tento školský rok. Rovnaký úspech sa podaril aj chlapcom, ktorí v zložení Samuel Šutiak (8.B), Samuel Žubor (7.A) a Damián Flóro (6.B) porazili Trenčín aj Púchov zhodne 3:1 a obsadili 1.miesto. Obidve družstvá budú našu školu reprezentovať na Majstrovstvách Slovenska v stolnom tenise žiakov ZŠ. Kým dievčatám sa to podarilo za posledné 4 roky trikrát, chlapčenské družstvo sa prebojovalo na MSR prvýkrát v histórii našej školy. Žiakom gratulujeme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a budeme im držať palce na Majstrovstvách Slovenska.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje