• Úspech žiakov v matematickej olympiáde
          • Úspech žiakov v matematickej olympiáde

            13. 4. 2021

            Dňa 31.3.2021 sa uskutočnilo okresné kolo matematickej olympiády v kategórii Z6, Z7 a Z8 online formou. Máme veľkú radosť, že aj počas dištančného vzdelávania majú žiaci záujem o matematiku a radi si potrápia hlavy logickými úlohami. Z našej školy postúpilo 11 úspešných riešiteľov domáceho kola.
            V okresom kole sa najviac darilo:
            Julii Stepien (7.A), ktorá obsadila 1. miesto v kategórii Z7,
            Hanke Tuchyňovej (6.A), ktorá obsadila 2. miesto v kategórii Z6,
            Samuelovi Žuborovi (8.A), ktorý obsadil 3. miesto v kategórii Z8.

            Ďalší úspešní riešitelia sú:
            kategória Z6: 6.miesto - Marco Hertel (6.A)
            kategória Z7: 6.miesto - Filip Drietomský (7.C), 8. miesto - Nela Hrušková (7.A)
            kategória Z8: 6. miesto - Samuel Straška (8.B)

            Výhercom gratulujeme a všetkým súťažiacim ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

          • Hodiny fyziky a chémie inak

            9. 4. 2021

            Vyučovanie prírodovedných predmetov je počas dištančného vzdelávania častokrát náročné. Pani učiteľky sa preto snažia využívať rôzne metódy a formy, aby hodiny boli pre žiakov zaujímavejšie. 

            Na hodinách fyziky v 7.ročníku v tematickom celku Meteorológia žiaci vytvárali modely vrstiev atmosféry, robili praktické meteorologické pozorovania, či zhotovovali modely meteorologických staníc z Lega. Hodiny chémie boli zasa obohatené projektami o kolebehu vody v prírode. Na oboch predmetoch tiež robili jednoduché domáce pokusy, ktoré zdokumentovávali a vypracovávali protokoly. Aktivita, kreativita a fantázia žiakov nás presvedčila, že aj také predmety, ako sú fyzika a chémia sa dajú učiť inak ako len memorovaním poučiek. Fyzika a chémia je predsa všade okolo nás a názornosť je vždy lepšia ako tisíc slov.   

            Veď posúďte sami :) 

          • Veľká noc vo Veľkej Británii

            31. 3. 2021

            Veľkonočné zvyky sa v našej krajine a v anglicky hovoriacich krajinách rôznia. Žiaci 1. stupňa si na hodinách anglického jazyka vyskúšali, ako je to na Veľkú noc vo Veľkej Británii. V areáli školy hľadali Easter Eggs – veľkonočné vajíčka, ktoré poschovával Easter Bunny – veľkonočný zajačik.Vyskúšali si aj Easter Eggs Race – preteky v kotúľaní veľkonočných vajíčok. Kto sa stal víťazom? No predsa všetci. Výhrou boli krásne zdobené vajíčka, radosť z pohybu a hlavná výhra – konečne sme sa mohli všetci spolu zabaviť.

          • Jarné upratovanie

            31. 3. 2021

            Každý z nás sa teší na jar. Tešíme sa na viac svetla počas dňa, na príjemne teplé dni, hlavne na viac času stráveného vonku. Aby sme mohli lepšie tráviť čas vonku, nielen doma, ale aj na školskom dvore, musíme si upratať. A keďže nemáme v škole našich starších spolužiakov, ktorí by nám pomohli, upratovali sme si sami tak, ako sme len najlepšie vedeli.

          • Poďakovanie

            30. 3. 2021

            Ďakujeme spoločnosti MEDICARE-BN, s.r.o. a manželom Katke a Martinovi Ščešňákovým za podarovanie dvoch germicídnych žiaričov. Tieto zariadenia pomáhajú zvyšovať hygienický štandard v našej škole nakoľko zabezpečujú nepretržitú, rýchlu a účinnú dezinfekciu vzduchu od mikroorganizmov ako sú baktérie, vírusy a prvoky. V škole momentálne máme päť takýchto zariadení, ktoré slúžia svojmu účelu.

            Ešte raz zo srdca ĎAKUJEME!

          • Dištančná výučba v 4.A formou zážitkového učenia

            29. 3. 2021

            Žiaci 4.A triedy poctivo pracovali aj počas dištančného vzdelávania. Dokázali, že sú zodpovední a výsledkom ich snaženia sú výsledné práce zamerané na krásy nášho Slovenska. Zaslúžia si pochvalu za kreativitu a poctivý prístup k vypracovaniu zadaných úloh. Aj takýmto spôsobom vyjadrili svoj úprimný vzťah k Slovensku. Oddych, relax a zážitok nájdeme nielen v prírode, ale i pri čítaní svojej obľúbenej knihy, o čom svedčia aj zápisy v čitateľských denníkoch. Poďakovanie za spoluprácu pani učiteľky triednej Renátky Tuchyňovej patrí i rodičom, ktorí boli nápomocní pri dištančnom vzdelávaní svojich detí.

        • Slovenčina trochu inak
          • Slovenčina trochu inak

            29. 3. 2021

            Momentálne zažívame obdobie, ktoré je pre nás nové a vôbec nie ľahké. Už niekoľko mesiacov nemôžeme navštevovať školu, krúžky, kiná, rôzne podujatia a nemôžeme sa ani stretávať so svojimi kamarátmi či s rodinou. Náš spoločenský život sa presunul na sociálne siete a škola na Zoom. A tak sme sa rozhodli využiť to vo svoj prospech. Aby boli online hodiny slovenčiny pestrejšie a zaujímavejšie, dňa 26.3.2021 prišla medzi žiakov 8.A a 9.A triedy spisovateľka Michaela Ella Hajduková, ktorú by sme možno fyzicky v našej škole nikdy neprivítali, pretože žije až v ďalekých Košiciach. Michaela je autorku 15-tich kníh, ktoré sa vyznačujú nielen pestrosťou tém, ale i žánrov. Niečo jej knihy však majú spoločné - sú charakteristické tým, že sa odohrávajú v súčasnosti, zároveň sčasti v minulosti a tiež vo svete medzi nebom a zemou. Jej predposledná kniha Netopierka je písaná pre mládež a práve z nej si čítali aj ukážku. Po predstavení kníh nasledovali otázky žiakov, ktorých zaujímalo najmä to, aké je to byť spisovateľkou, ako sa stať spisovateľkou, kde hľadať inšpiráciu alebo aj otázka, či sa dá živiť písaním kníh. Veríme, že mnohých žiakov beseda motivovala k čítaniu a možno i k písaniu vlastných poviedok či básní. 

        • Od pondelka 29.3.2021 nezmenený režim
          • Od pondelka 29.3.2021 nezmenený režim

            27. 3. 2021

            Od pondelka 29.3.2021 pokračuje vyučovanie na 1. stupni prezenčnou formou. 

            Zároveň upozorňujeme rodičov, aby si skontrolovali platnosť negatívneho testu. Potvrdenie o vykonaní testu nesmie byť staršie ako 7 kalendárnych dní. Ak vám skončí platnosť uprostred týždňa, tak je potrebné priniesť nové vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            Žiaci 2. stupňa naďalej pokračujú v dištančnej výučbe podľa platného rozvrhu hodín.

          • Čítam, čítaš, čítame...

            26. 3. 2021

            Kniha je najlepší priateľ človeka od nepamäti. Patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov malých aj veľkých. Aj v tejto ťažkej dobe sme nezabudli na Mesiac knihy.

            Naše deti radi čítajú nielen v marci, ale aj počas celého školského roka. S pani učiteľkami čítajú pravidelne knihy zo školskej knižnice, detské časopisy, besedujú a vyrábajú projekty o prečítaných knihách. Počas online vyučovania učitelia motivovali žiakov, aby čítali z domácej knižnice. Záznamy v čitateľských denníkoch dotvárali krásnymi ilustráciami, hrali krátke divadielka a vyrábali si aj záložky do svojich obľúbených kníh. Prváčikom sa páčilo večerné čítanie rozprávok na dobrú noc. Takto sa deti mohli preniesť do sveta fantázie, bezstarostne si pobehať a zahrať sa s novými kamarátmi. Keď sme sa vrátili do školy, deti si vytvorili vlastný komiks, ilustrácie k textom a potešili sa aj z výstav čitateľských denníkov a detských kníh.

            Sme radi, že aj v tejto dobe deti vyhľadávajú knihy a radi čítajú.

        • Krajské kolo súťaže "Čo vieš o hviezdach"
          • Krajské kolo súťaže "Čo vieš o hviezdach"

            25. 3. 2021

            Aj keď tohtoročné súťaže nie je možné absolvovať tak, ako sme na ne zvyknutí, neodrádza nás zúčastniť sa ich aj dištančne. Inak tomu nebolo ani v prípade krajského kola súťaže "Čo vieš o hviezdach", ktoré usporiadala Hvezdáreň Partizánske. Prebojovali sa doň naše dve žiačky - Adela Bežová a Adela Schuchmannová (9.A). Z celkového počtu 14 žiakov sa dievčatá v 2. kategórii umiestnili na popredných miestach, keď 1.miesto získala Adela Bežová a 3.miesto Adela Schuchmannová. Týmto umiestením si vybojovali postup do celoslovenského kola. Srdečne im k výsledkom blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu školy a držíme palce v celoslovenskom kole.

          • Marec - mesiac knihy na geografii

            25. 3. 2021

            Aj online vzdelávanie môže byť zábavné a zároveň poučné. Počas online hodiny geografie v rámci marca - mesiaca knihy piataci predstavovali spolužiakom svoju obľúbenú encyklopédiu. Porozprávali sa navzájom o tom, čo ich v encyklopédiách najviac zaujalo a tiež prečo by ju odporučili svojim spolužiakom. 

        • Zmena výšky príspevku v ŠKD
          • Zmena výšky príspevku v ŠKD

            19. 3. 2021

            Vážení rodičia,

            opätovne Vás informujeme, že od 1.1.2021 je aktuálnym Doplnkom č. 14 k Všeobecne záväznému nariadeniu mesta č. 72 o určení výšky príspevku zákonného zástupcu na čiastočnú úhradu výdavkov v školách a školských zariadeniach v meste určený príspevok zákonného zástupcu žiaka na čiastočnú úhradu nákladov za starostlivosť poskytovanú žiakovi v školskom klube detí v sume 10 € na jeden kalendárny mesiac. Poplatok za ŠKD sa uhrádza vždy do 5. dňa v aktuálnom kalendárnom mesiaci (t.j. do 5.4. za mesiac apríl).

            Za pochopenie ďakujeme.

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

            18. 3. 2021

            Vážení rodičia budúcich prváčikov,
            touto cestou Vás chceme informovať, že termín zápisu detí do 1. ročníka v našej škole pre školský rok 2021/2022 je

            14. - 15. apríl 2021

            v čase od 10:00 – 16:00 pri hlavnom vchode do budovy školy.

            Zápis sa uskutoční za prísnych hygienických požiadaviek (prekrytie úst a nosa, dezinfekcia, odstupy). 

            Dávame do Vašej pozornosti aj nasledovné skutočnosti:
            - zápis prebehne formou podpísania prihlášky a overenia správnosti údajov na prihláške, preto je potrebné, aby zákonný zástupca priniesol svoj občiansky preukaz a rodný list dieťaťa (budúceho prváka),
            - zapisujú sa deti narodené od 01.09.2014 do 31.08.2015 a deti, ktoré mali odloženú povinnú školskú dochádzku v školskom roku 2020/2021,
            - zápisu sa zúčastní jeden rodič (zákonný zástupca dieťaťa), bez účasti detí,
            - povoliť odklad povinnej školskej dochádzky od 1.1.2021 nie je v kompetencii základných škôl. Zákonným zástupcom budúcich prvákov, ktorí zvažujú "odklad", odporúčame obrátiť sa na vedenie MŠ, ktoré môže povoliť predĺženie predprimárneho vzdelávania dieťaťa. Aj v takom prípade je však nutné zápis v základnej škole absolvovať a informovať základnú školu o skutočnosti, že dieťa bude mať predĺžené predprimárne vzdelávanie.
            - dlhodobý pobyt v zahraničí nie je dôvodom na odklad povinnej školskej dochádzky, zákonný zástupca musí svoje dieťa zapísať do školy v SR, ktorú si vyberie. Následne podá žiadosť o povolenie štúdia v zahraničí riaditeľovi základnej školy, kde dieťa zapíše.

            Prihlášku a dotazník si môžete stiahnuť nižšie pod textom.

            Vytlačené prihlášky a dotazníky sú zároveň k dispozícii pri vchode do budovy školy každý deň v čase od 8:00 do 14:00.

            Ak potrebujete bližšie informácie, môžete kontaktovať riaditeľa školy na t. č. 0908 752 511 alebo na email: zs4.bn@pbi.sk

            Srdečne Vás pozývame na zápis a ďakujeme Vám za prejavenú dôveru.

        • Pokyny k opätovnému nástupu do školy od 22.3.2021
          • Pokyny k opätovnému nástupu do školy od 22.3.2021

            19. 3. 2021

            1. stupeň - obnovenie prezenčného vyučovania od 22.3.2021
            Z dôvodu zlepšenia epidemiologickej situácie v našom okrese obnovujeme prezenčnú výučbu na 1.stupni ZŠ.

            Podmienky nástupu žiakov:
            1. Žiak v pondelok 22.3.2021 pri nástupe dozorkonajúcemu učiteľovi odovzdá 2 tlačivá:
            a) vyhlásenie o bezinfekčnosti (11/a) zákonného zástupcu (1.stupeň ZŠ) - toto tlačivo bude nutné predkladať každý týždeň v pondelok,
            b) vyhlásenie o bezinfekčnosti (žiaka) ZŠ 1.stupeň od 7.2.2021 - toto tlačivo je nutné predkladať po 3-dňovej neprítomnosti žiaka v škole.

            Obe tlačivá sú k dispozícii v prílohe alebo si ich môžete prevziať v piatok 19.3.2021 v čase od 7:00 do 15:00 hod. pred hlavným vchodom do školy. Je možnosť využiť aj elektronickú formu týchto tlačív v EDUPAGE.

            Upozorňujeme rodičov, že potvrdenie o vykonaní testu nesmie byť staršie ako 7 kalendárnych dní. Keď vám skončí platnosť uprostred týždňa, tak je potrebné priniesť nové vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            2. Vyučovací proces bude prebiehať podľa upraveného rozvrhu (platí len pre 1.stupeň). Žiaci sa nebudú spájať alebo deliť na skupiny. Je povinné, aby každý žiak mal prekryté dýchacie cesty rúškom (náhradné rúško a papierové vreckovky má so sebou).
            3. Stravovanie žiakov bude podľa harmonogramu jednotlivých ročníkov.
            4. Prevádzka ŠKD bude od 6:00 do 16:00 hod. Každá trieda bude mať samostatné oddelenie.
            5. Vstup žiakov do školy sa 22.3.2021 uskutoční cez hlavný vchod.
            6. Na základe Manuálu vydaného MŠVVaŠ SR (v prílohe) pripomíname časť ohľadom školskej dochádzky:
            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:
            a) škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,
            b) zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

            7. Pri každom vchode sa bude merať telesná teplota a bude povinnosť dezinfikovať si ruky.

            Je potrebné, aby žiaci mali pripravené tlačivá v ruke, aby bol vstup žiakov do školy čo najplynulejší.

            2. stupeň - pokračovanie dištančného vzdelávania
            Žiaci 2. stupňa naďalej pokračujú v dištančnej výučbe podľa platného rozvrhu hodín.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje