• Doplnenie usmernenia pre rodičov ohľadne dotovanej stravy
          • Doplnenie usmernenia pre rodičov ohľadne dotovanej stravy

            4. 8. 2021

            Na základe doplnenia pokynu Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Bratislava zo dňa 27.07.2021, dávame na vedomie doplnenie k dotáciám na stravu.

            Zákonní zástupcovia detí, ktorí majú nárok na zvýšený daňový bonus na dieťa, ktoré dovŕšilo 6 rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku (§ 52zzj ods. 2 písm. c) zákona o dani z príjmov) na základe toho Vás zriaďovateľ informuje, že v prípade ak sa na dieťa poskytuje dotácia na stravu z titulu neuplatnenia si tohto zvýšeného daňového bonusu (§ 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách), daňovník nemá nárok ani na základný daňový bonus (§ 52zzj ods. 2 písm. a) zákona o dani z príjmov).

            Uvedené vyplynulo zo spoločnej komunikácie zástupcov MPSVR SR s MF SR, ktoré nepripúšťa použitie iného výkladu zákona o dani z príjmov a preto, ak si rodičia plánujú uplatniť daňový bonus, o ktorý sa znižuje daň, nemali by vo vlastnom záujme požiadať o poskytnutie dotácie na stravu. Vzhľadom na uvedené je odporúčané rodičom zvážiť, či si vyberú možnosť poskytnutia dotácie na stravu namiesto uplatnenia si zvýšeného daňového bonusu.

          • Oznam vedúcej školskej jedálne

            2. 8. 2021

            Milí rodičia,
            vedúca školskej jedálne pri Základnej škole Partizánska 6 v Bánovciach nad Bebravou Vám týmto oznamuje, že dňom 1. septembra 2021 sa určuje výška príspevku na jedno jedlo nasledovne:

            1.stupeň:
            desiata - 0,60 €/deň
            obed - 1,21 €/deň
            réžia - 3,00 €/mesiac

            2. stupeň:
            desiata - 0,60 €/deň
            obed - 1,30 €/deň
            réžia - 3,00 €/mesiac

            Úprava trvalých príkazov:

            1.stupeň:
            desiata - 12,00 €/mesačne
            obed - 27,20 €/mesačne (obed 24,20 € + réžia 3,00 €)
            desiata + obed - 39,20 €/mesačne (desiata 12,00 € + obed 24,20 € + réžia 3,00 €)

            2. stupeň:
            desiata - 12,00 €/mesačne
            obed - 29,00 €/mesačne (obed 26,00 € + réžia 3,00 €)
            desiata + obed - 41,00 €/mesačne (desiata 12,00 € + obed 26,00 € + réžia 3,00 €)

            Uvedený príspevok na stravu je potrebné uhradiť do 20. augusta 2021 na účet školskej jedálne SK 19 5600 0000 0006 6653 0008. Do kolónky „Poznámka“ prosíme uviesť meno, priezvisko a triedu dieťaťa, aby bolo možné platbu identifikovať.

            Všetci stravníci 1.-9.ročníka, ktorí nemajú nárok na posyktnutie dotácie na stavu musia vyplniť a odovzdať záväznú prihlášku na stravovanie do 26.8.2021 (v prílohe 1). Kto nemá možnosť si prihlášku stiahnuť a vytlačiť, môže si ju vyzdvihnúť u vedúcej jedálne alebo v budove školy denne od 8:00 do 12:00. Kompletne vyplnenú prihlášku prosíme odovzdať vedúcej jedálne alebo vhodiť do schránky pred hlavným vchodom do budovy školy.  

            Stravníci, ktorí budú mať nárok na poskytnutie dotácie na stravu, zaplatia finančnú zábezpeku vo výške 30 € /školský rok a režijné náklady vo výške 3 € mesačne do 20. augusta 2021 na účet školskej jedálne SK 19 5600 0000 0006 6653 0008. Do kolónky „Poznámka“ prosíme uviesť meno, priezvisko a triedu dieťaťa, aby bolo možné platbu identifikovať. Výška príspevku na jedno jedlo pre stravníkov, ktorí budú mať nárok na poskytovanie dotácie je uvedená v záväznej prihláške na stravovanie, ktorú bude potrebné vyplniť a odovzdať do 26.8.2021 (v prílohe 2).

            Akékoľvek informácie ohľadom záväznej prihlášky a úhrady príspevku na stravu Vám podá vedúca ŠJ na t.č. 038/760 38 62.

        • Informácia k poskytovaniu dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa v školskom roku 2021/2022
          • Informácia k poskytovaniu dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa v školskom roku 2021/2022

            19. 7. 2021

            Milí rodičia,
            dňa 01.08.2021
             nadobudnú účinnosť právne úpravy zákona č. 544/2010 Z.z. o dotáciách v pôsobnosti MPSVaR v znení neskorších predpisov 
            - zákon č. 417/2020 Z. z. zo dňa 17.12.2020, ktorým sa mení a dopĺňa zákon o dotáciách,
            - návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon o dotáciách, ktorý bol schválený NR SR dňa 22.06.2021.

            Vyššie uvedené právne úpravy od nového školského roku 2021/2022 prinášajú zmeny v poskytovaní dotácií na stravu, ukončenie plošného poskytovania dotácií na stravu v základnej škole (tzv. obedy zadarmo) a doplnenie novej skupiny detí, ktoré majú nárok na poskytnutie dotácie.

            Výška dotácie na stravu 1,30 € za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v základnej škole a odobralo stravu.

            V prípade, že spĺňate podmienky o poskytnutie dotácie na stravu od septembra 2021 žiadame, aby zákonný zástupca, v ktorého starostlivosti dieťa je, najneskôr do 06.08.2021 predložil základnej škole nevyhnutne:
            potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (vydá ÚPSVaR), alebo
            - potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima (vydá ÚPSVaR), alebo
            čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa (ďalej len daňový bonus) – v prílohe.

            Neuplatnenie si nároku na daňový bonus zákonný zástupca základnej škole preukazuje čestným vyhlásením, že ani jeden člen domácnosti si daňový bonus neuplatnil. V tejto súvislosti informujeme, že fyzická osoba, v ktorej starostlivosti dieťa je, ak by si v čase poskytovania dotácie na stravu uplatnila daňový bonus, je povinná o uvedenom bezodkladne informovať základnú školu s tým, že si musí byť vedomá právnych dôsledkov nepravdivého vyhlásenia (trestný čin podvodu podľa § 221 zákona č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov) a povinnosti vrátiť všetky finančné prostriedky poskytnuté na toto dieťa ako dotáciu na stravu.

            Vyššie uvedené potvrdenia, resp. čestné vyhlásenia je možné vhodiť do schránky pred budovou školy. V prípade otázok môžete kontaktovať vedúcu ŠJ.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Do školskej knižnice pribudli nové knihy

            2. 7. 2021

            Každoročná obnova knižničného fondu je jednou z našich investičných priorít. Tento rok sa nám podarilo obohatiť knižničnú zbierku o niekoľko nových titulov. Do školskej knižnice tak pribudlo viac ako 300 kníh, ktoré budú k dispozícii našim mladým čitateľom. Žiaci našej školy čítajú rady a ich tlak na nákup nových kníh do školskej knižnice je rok od roka väčší, z čoho máme obrovskú radosť :)

          • Damián Flóro opäť majstrom Slovenska

            30. 6. 2021

            V júni sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v stolnom tenise žiakov. Našu školu navštevuje trojica skvelých stolných tenistov, ktorí sa tomuto športu venujú už niekoľko rokov. Sú súčasťou stolnotenisových klubov v Topoľčanoch a v Prievidzi. Sú to Samuel Šutiak a Martina Igazová z 9.B a Damián Flóro zo 7.B. Damián tento rok zvíťazil vo všetkých súťažiach (dvojhra, štvorhra, mix) a stal sa absolútnym majstrom Slovenska pre rok 2021 medzi mladšími žiakmi. Okrem toho sa tento rok presadil aj v Európe, keď v Havířove obsadil 3. miesto vo svojej kategórii.

            Uvedená trojica úspešne dlhodobo reprezentovala našu školu, aj keď v tomto školskom roku sa žiaľ súťaže neuskutočnili. Samovi a Maťke ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme im veľa úspechov aj na strednej škole, no a Damiánovi gratulujeme a držíme palce v ďalšej kariére.

          • Leť ku hviezdam "Postav si svoj hviezdolet"

            24. 6. 2021

            Hvezdáreň v Partizánskom vyhlásila pri príležitosti 60.výročia letu J.A.Gagarina súťaž, v ktorej úlohou žiakov bolo vlastnoručne navrhnúť a zhotoviť hviezdolet podľa vlastnej fantázie z odpadového materiálu vhodného na recyklovanie. Žiaci mohli pracovať samostatne i v skupinke. Zo ZŠ Partizánska sa do súťaže zapojili žiaci zo 4.A a zo 4.C triedy, ktorí počas hodín výtvarnej výchovy a pracovného vyučovania zhotovovali svoje hviezdolety. Z 18 škôl Trenčianskeho kraja a zo 46 poslaných prác boli ocenené 3 práce žiačok zo 4.A triedy: Vanessa Leeová a Lucia Ligocká, Zara Laurincová a Viktória Šimuniová, Lucia Hámorníková a Lenka Gízlová. Víťazkám srdečne blahoželáme a všetkým snaživým a tvorivým žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy. 

          • Učíme sa hravo

            15. 6. 2021

            Záver roka je ideálnym časom na tvorbu rôznych kreatívnych projektov, v ktorých môžu žiaci spojiť svoju predstavivosť, talent a nápady. Preto sme na hodinách literatúry v rámci témy Komiks siahli po výrobe vlastných komiksov. Táto téma je deťom blízka a tak sa jej zhostili veľmi kreatívne. Vo dvojiciach spracúvali vybranú tému so zreteľom na zachovanie podstaty - kresby dopĺňal text v bublinkách. Žiaci mali zo svojich výtvorov radosť, v triede si spravili výstavu a tak si spríjemnili posledné teplé školské dni pred prázdninami. 

          • Pozorovanie zatmenia Slnka v ZŠ Partizánska

            11. 6. 2021

            Zatmenie Slnka je prírodný úkaz, ktorý nastane vtedy, ak sa Slnko, Mesiac a Zem dostanú do jednej priamky. Na Zemi sa to prejavuje tak, že pri pohľade zo zeme Mesiac úplne alebo čiastočne prekryje Slnko. Žiaci 4.A sa počas hodiny prírodovedy vybrali do areálu školy, aby si tento úkaz na vlastné oči pozreli. Areál školy sa pomaly zapĺňal viacerými žiakmi školy, ktorí dvíhali hlavy smerom k oblohe. Museli si však chrániť zrak, preto sledovali tento raritný úkaz cez zváračské sklíčka. Boli ohromení, prekvapení: ,,Akoby zo Slnka ktosi odhryzol,“ znelo z úst žiakov. Takéto zážitkové učenie sa žiakom určite vryje do pamäti, pretože platí: ,,Lepšie je raz vidieť ako stokrát počuť!“

          • Hviezdoslavov Kubín s bronzovým leskom

            11. 6. 2021

            Hviezdoslavov Kubín je tradičná celoštátna postupová súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy detí, mládeže a dospelých. Je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v umeleckom prednese a je otvorená v piatich kategóriách pre všetkých záujemcov od školského až po seniorský vek a v dvoch vekových kategóriách pre recitačné kolektívy a divadlá. Dňa 3.6.2021 sa v CVČ Bánovce nad Bebravou uskutočnilo okresné kolo súťaže. Hoci tento rok bol špecifický kvôli pandémii, ZŠ Partizánska sa aj napriek tomu do súťaže zapojila a dokonca naše žiačky boli úspešné. V poézii nás reprezentovali Sabína Kňazeová z 3. B, Lenka Magová zo 7.A a Vanesa Labudová z 6. A. Nela Hrušková zo 7. A súťažila v kategórii próza. Tešíme sa, že Lenka a Vanesa sa umiestnili aj na stupienku víťazov, obe získali 3. miesto, každá vo svojej vekovej kategórii. Víťazkám srdečne blahoželáme a ďakujeme za peknú reprezentáciu školy. 

          • Nová učebňa fyziky a chémie

            8. 6. 2021

            Po rokoch sme sa dočkali novej učebne fyziky a chémie. Nová protišmyková dlažba, moderné LED osvetlenie, zatemňovacie rolety na oknách, interaktívna tabuľa a najmä funkčné pracovné miesta pre žiakov i pedagóga. Do nášho nového labáku sa zmestí až 30 žiakov, ktorí môžu, podľa potreby, vytvárať troj a dvojčlenné pracovné skupiny. Učebňa vyzerá nádherne a najlepšie je, že je plná moderných pomôcok. Už sa tešíme na hodiny fyziky a chémie a najmä na pokusy a laboratórne cvičenia, ktoré v nej s našimi žiakmi budeme realizovať. Ďakujeme všetkým, ktorí sa na revitalizácii našej učebne podieľali!

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje