• Posledný deň Letnej ŠKD v Prievidzi

            12. 7. 2024

            Posledný deň prázdninových aktivít deti navštívili Prievidzu. Najskôr sa zastavili v Hornonitrianskom múzeu, kde si prezreli expozíciu hračiek 70. – tych a 80 – tych rokov 20 storočia. Vyskúšali si pre nich už „starodávne hračky“ a čakali ich aktivity ako: preťahovanie lanom, skákanie na gume, hry s kruhmi, chodenie na chodúľoch, riešili hádanky, každý si vyrobil vlastný odznak. Neskôr ich na letisku čakali letci z Aeroklubu Prievidza. Povedali im zaujímavosti o histórii letiska. Prezreli si vetrone a motorové lietadlá. Na záver sa s nimi rozlúčili predvedením akrobatických letov.

          • Štvrtý deň prázdninovej činnosti detí našej školy

            11. 7. 2024

            Dnes čakali na deti Bojnice. Navštívili najznámejšiu kultúrnu pamiatku Trenčianskeho kraja Bojnický zámok a ďalšiu nie tak známu historickú pamiatku interaktívne Múzeum praveku. V Múzeu deti vkročili do dávnych dôb histórie ľudského rodu a dozvedeli sa, že nálezisko v Bojniciach je najvzácnejšou lokalitou sídla neandertálskeho pračloveka na Slovensku. Deti absolvovali aj vzdelávací program Praveké dielne. Súčasťou múzea je aj Prepoštská jaskyňa, ktorá je národnou kultúrnou prírodnou pamiatkou Slovenska.

          • Druhý deň Letnej ŠKD

            9. 7. 2024

            Dnes sa deti rozdelili na dve skupiny. Prvá skupina autobusom číslo 1 putovala na Farmu „Kone pre zdravie“ Veľký Klíž. Na farme si deti užili naozaj krásny, hoci horúci deň. Pozreli si stajne s koníkmi, povozili sa na koníkoch, ujo farmár ich povozil na traktore, skúsili si aj moderátorov na karaoke mikrofónoch, zahrali si futbal a bedminton, stolný tenis. Druhou najväčšou atrakciou, hneď po koníkoch, bola vodná kĺzačka. Tá naozaj bola bombová. Druhá skupina autobusom číslo 2 cestovala do dedinky Valašská Belá, ktorá je historicky známa spracovaním skla. Prvou zastávkou v tejto dedinke bol sklársky skanzen Sklený sen. Pán Dolinaj v sklárskej vyhni deťom ukázal ako sa z roztaveného skla vyrábajú sklenené figúrky, postavičky, zvieratká. Dokonca si to mohol každý aj vlastnoručne vyskúšať. Ukázal deťom aj svoje výrobky v malej výstavnej sieni. Druhou zastávkou vo Valašskej Belej bolo Múzeum tkáčstva a výšivky. Deti videli slovenské kroje z nášho regiónu a šikovná teta im priamo na mieste predviedla tkanie kobercov. I tu si mohol každý skúsiť ako sa pracuje na tkáčskych strojoch.
            Zajtra nás čaká ten istý program, len sa skupiny vymenia.

          • Prvý deň Letnej ŠKD vo Hvezdárni Partizánske

            8. 7. 2024

            Prvý deň prázdninovej činnosti detí našej školy, ktorá už piaty rok nesie názov Letná ŠKD, sa niesol v znamení hviezd. Deti počas dňa navštívili Hvezdáreň v Partizánskom. Tu ich čakali zážitkové aktivity. Okrem prehliadky vnútorných i vonkajších priestorov s odborným výkladom si vyskúšali  pozorovania oblohy veľkým šošovkovým ďalekohľadom, pozreli si rozprávku o ceste do vesmíru, nakreslili si planéty slnečnej sústavy, vyskúšali si „odpaľ“ rakety. Tých čo dobre počúvali a vedeli nakoniec odpovedať na položené otázky boli odmenení magnetkou. Od pána riaditeľa dostali pozvanie na prespávačku s rodičmi v areáli Hvezdárne spojenú s pozorovaním nočnej oblohy.

          • Hurá prázdniny!

            8. 7. 2024

            Písomky dopísané, známky uzavreté, učebnice odovzdané a vysvedčenia rozdané. Ďalší školský rok je úspešne za nami a my Vám prajeme krásne prázdniny plné slnka, oddychu, zábavy a zaujímavých dobrodružstiev!

            Vidíme sa 2. septembra 2024!

        • Dôležitý oznam k Letnej ŠKD
          • Dôležitý oznam k Letnej ŠKD

            8. 7. 2024

            Milí rodičia,
            upozorňujeme Vás, že Letná ŠKD má v dňoch utorok a streda posunutý odchod na činnosti nasledovne:
            - v utorok sa odchádza o 07:15,
            v stredu sa odchádza o 07:30.

            Prosíme Vás o dodržanie uvedených časov, nakoľko odchod je naviazaný na ďalšie aktivity.

            Za pochopenie ďakujeme.

        • Oznam rodičom detí, ktoré sa zúčastnia prázdninovej činnosti – Letná ŠKD
          • Oznam rodičom detí, ktoré sa zúčastnia prázdninovej činnosti – Letná ŠKD

            2. 7. 2024

            Vážení rodičia, 
            Vaše dieťa sa zúčastní Prázdninovej činnosti – Letná ŠKD, v termíne od 08.07.2024 – 12.07.2024,  v čase od 07:00 – 15:00 hod. (v prípade potreby skoršieho príchodu dieťaťa do školy, upovedomte vychovávateľku). Deti sú zaradené do dvoch skupín. Každá skupina má tri podskupiny. Aktuálny zoznam detí nájdete pri nástupe na dverách školy. Prosíme Vás, aby ste postupovali podľa režimu dňa uvedeného v Ponuke prázdninovej činnosti, ktorú ste dostali spolu s prihláškou. Upozorňujeme hlavne na začiatok činnosti v utorok a v stredu. Zároveň Vás prosíme, nezabudnite vyplniť Vyhlásenie o bezinfekčnosti prostredia (tlačivo ste dostali od vychovávateľky). V prípade, že sa Vaše dieťa Prázdninovej činnosti z nejakých dôvodov nemôže zúčastniť, aktuálne ohláste jeho neúčasť na telefónne číslo ZŠ.

            Ďakujeme.

          • Od Dunaja k strmým štítom Tatier

            27. 6. 2024

            Asi v takomto duchu sa niesli naše exkurzie z geografie. Začali sme v septembri Bratislavou, naším hlavným mestom, kde sme mali prehliadku kultúrno-historických pamiatok a návštevu kultúrneho stánku Slovenského národného divadla. Exkurzie sme zavŕšili v našom tatranskom národnom parku. V rozprávkovej prírode s nezabudnuteľnými výhľadmi sme strávili celý deň. Vyšľapali sme si na vodopád Skok a prešli až k Štrbskému plesu. Táto prekrásna prírodná scenéria nás nabila pozitívnou energiou a „hopsa“ na prázdniny. Tešíme sa na ďalšie exkurzie v budúcom školskom roku.

            PS: Ďakujeme, žiaci VI., VII. A VIII. ročníka. 

          • Olympiáda pre žiakov 1.stupňa

            27. 6. 2024

            Dňa 24.6.2024 sa uskutočnil už 12. ročník olympiády pre žiakov prvého stupňa v ZŠ Partizánska. Olympiádu zahájili zapálením olympijského ohňa, zaznela olympijská hymna. Športovci aj rozhodcovia zložili olympijský sľub. Pre olympionikov bolo pripravených viacero atletických disciplín. Všetko počas dňa prebiehalo hladko, olympiáda bola skvele pripravená. Súťažiaci podávali špičkové výkony. Všetci sa snažili získať čo najviac bodov pre svoju triedu. Na víťazov čakali medaily a víťazné poháre. Celý deň bol krásnym športovým zážitkom v duchu fair play.

          • Energoland Mochovce

            26. 6. 2024

            Dňa 21.6.2024 sa zúčastnili vybraní žiaci exkurzie z fyziky v Energolande Mochovce. Zaujímavou formou sa dozvedeli spôsoby výroby elektrickej energie v SR, osobitne jadrovej energie. Zistili, ako s energiou nakladal človek v minulosti a dnes. Vďaka 40-tim interaktívnym exponátom žiaci získali informácie aj o využití, pozitívach a negatívach jednotlivých spôsobov výroby elektriny. Žiakov exkurzia veľmi zaujala, preto veríme, že o rok sa sem opäť vrátime.

          • Turisti bilancujú

            25. 6. 2024

            Spoznali sme krásu našich hôr, zdolali - Baske, hrad Tematín, Omšenskú babu - Kamenné vráta, Uhrovský hrad - Kňažinové lúky - Holý vrch, Náučný lesný chodník z Kulhaňa na Duchonku, Čierny vrch, Súľovské skaly, Manínsku tiesňavu, hrebeň Malej Fatry či Popradské pleso, zažili sme spolu krásne dobrodružstvá, vytvorili skvelú partiu a ostanú v nás nezabudnuteľné spomienky...

            Zo srdca ďakujeme všetkým našim turistom a ich rodičom za prejavený záujem.

        • Oznam vedúcej ŠKD
          • Oznam vedúcej ŠKD

            25. 6. 2024

            Milí stravníci,
            vedúca ŠJ oznamuje, že posledný deň školského roku 28.6.2024 bude výdaj obedov v čase od 10:00 do 12:30 hod.

            Zároveň upozorňuje zákonných zástupcov žiakov, ktorí ešte nevyplnili Zápisný lístok na dotovanú stravu s návratkou pre školský rok 2024/2025, aby bezodkladne túto žiadosť vyplnili prostredníctvom EduPage (v záložke Žiadosti/Vyhlásenia) v termíne do 30.06.2024. Vo výnimočných prípadoch môžete kontaktovať vedúcu ŠJ.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Rozprávkový výlet prvákov a druhákov

            21. 6. 2024

            Mesiac jún patrí tradične koncoročným výletom. Aj prváci a druháci si zaslúžili za celoročnú prácu zažiť niečo krásne a výnimočné. Keďže deti majú rady zvieratká a rozprávky, vybrali sme pre nich zvieratkovské a rozprávkové mestečko Bojnice. Spojili sme príjemnú prechádzku v ZOO s návštevou zámku. V ZOO sa deťom veľmi páčili exotické vtáky, plazy, cicavce, ale aj korytnačky, rybičky a tropické žabky. Zaujali ich svojím sfarbením, sledovali ich pohyb v teráriách a akváriách.  Zabavili sa najmä na opiciach, ktoré sa predvádzali a skákali ako najlepší akrobati. Videli aj slony, ťavy, zebry, lamy, levy, jaguára a mnoho ďalších zaujímavých zvierat.  Deti sa o všetko zaujímali, čítali si názvy zvierat, diskutovali o ich spôsobe života a ochrane. Len ťažko sa im odtiaľ odchádzalo, no čakalo na nich ďalšie zaujímavé podujatie.

            Na zámku práve prebiehala nádherná zámocká akcia Babičkine rozprávky, ktorú sme si nenechali ujsť. Tento rok bola motivovaná rozprávkami Boženy Němcovej a múdrosťou našich babičiek. Do rozprávkových príbehov boli zapájané aj deti, komunikovali s postavami, zamýšľali sa nad ich konaním a fandili im. Spoločne  s nimi si prešli celý Bojnický zámok aj s podzemím. Počas prehliadky zbierali liečivé bylinky a spoznali ich silu. Na záver si spolu s vílami zatancovali na zámockom bále.

            Všetky rozprávky sa končia šťastne a tak sa skončil aj náš výlet. Okrem nezabudnuteľných zážitkov si spokojné deti z výletu odniesli aj veľa nových poznatkov.

          • Volejbalový turnaj žiakov, mládeže a rodičov

            20. 6. 2024

            V sobotu 15.06.2024 sa uskutočnil na našej škole volejbalový turnaj, ktorý bol ukončením volejbalového krúžku. Žiaci z tohto krúžku v konfrontácii s družstvami Svinnej, rodičov a medzi sebou navzájom predviedli veľmi pekné výkony. Svinná posilnená stredoškolákmi nemala problém zvíťaziť, hoci naše A družstvo tohto súpera potrápilo. Zápasy rodičov sa do celkových výsledkov nezarátavali, no niektorí rodičia svojim výkonom prekvapili a ich zápas proti Svinnej, v ktorom vyhrali, bol vrcholom turnaja. 
            Ďakujeme touto cestou žiakom, rodičom, kolegom a vedeniu školy za pomoc v turnaji.  

          • Koncoročný výlet šiestakov

            20. 6. 2024

            V stredu 19.6. vymenili šiestaci s triednymi učiteľkami pobyt v škole za koncoročný výlet. Vybrali sme sa do Trenčína, ktorý môže síce znieť všedne, no my sme sa na Trenčín pozreli z úplne inej perspektívy. Zákrutami lesnej cesty sme vyšli až hore na Brezinu a zistili sme, že v strede Trenčína sa skrýva krásny les, kde sme mali prvú zastávku. Žiaci si užili labyrint, pozreli si lanové centrum, oddýchli si, najedli sa a pokračovali sme ďalej. Pokračovali sme na druhú stranu a po krátkej prechádzke okolo hradu sme sa ocitli v centre mesta. Tu sme si dali druhú zastávku, oddýchli sme si v tieni stromov, dali sme si zmrzlinu, porozprávali sme sa a presunuli sme sa autobusom do Laugarícia. Všetci sme sa najedli, nakúpili sme si maličkosti a za spevu žiakov 6.B sme sa autobusmi vrátili domov. Aj keď nás trošku potrápilo teplo, výlet bol príjemným spestrením týchto teplých dní.

          • Pátranie po hradnom poklade

            19. 6. 2024

            17.6.2024 sa žiaci 7.ročníka vybrali pátrať po poklade na hrade v Nitre. Sympatická sprievodkyňa rozdala žiakom brožúrky, v ktorých bolo potrebné zvládnuť úlohy potrebné pri hľadaní pokladu. Prehliadka začala na Pribinovom námestí. Pri soche Pribinu si všetci pripomenuli život významných panovníkov: Pribinu, Rastislava, Svätopluka. Sprievodkyňa vysvetlila, kto je Corgoň. V katedrále sv. Emeráma si žiaci oprášili vedomosti z architektúry. Sv. Cyril a Metod a ich prínos pre kresťanstvo a kultúru bol predmetom výkladu v Diecéznom múzeu, kde bol napokon ukrytý poklad. Prehliadku sprevádzalo príjemné počasie. Exkurzia bola pre žiakov vo veľmi peknom prostredí prínosom a zážitkom.

          • Máme radi divadlo

            19. 6. 2024

            V dňoch 21.5.2024 a 11.6.2024 sa žiaci II.stupňa zúčastnili exkurzie z geografie do hlavného mesta SR Bratislavy. Pozreli sme si pamätihodnosti Starého mesta. Bonusom exkurzie boli kultúrne predstavenia v Slovenskom národnom divadle, v ktorom sme si pozreli balet Narodil sa chrobáčik a operu Čert a Káča. Plní  pozitívnych emócii sme sa večer vrátili šťastne domov.
            PS: Ďakujeme za príjemne prežité chvíle s Vami - Vaši učitelia.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje