• Zvoní - opäť začíname

            7. 9. 2011

             

             

             

            Slávnostné otvorenie školského roka 2011/2012 sa uskutočnilo dňa 5.9.2009 o 8:00 hodine na nádvorí školy. Medzi pozvanými hosťami boli zástupcovia mesta, zástupcovia rady rodičov a rady školy. Riaditeľ školy v príhovore privítal okrem iných aj nových prváčikov a ako aj detí,ktoré prišli z iných škôl. Poprial im uspešný vstup do nového školského roku a zaželal veľa úspechov v novej škole.

          • Oznam pre rodičov

            17. 8. 2011

             

             

             

            Vážení rodičia, od mesiaca apríl 2011 nastalo zvýšenie cien stravného nasledovne:

            desiata              0,40 €

            obed 1.-4. roč. 1,03 €

            obed 5.-9. roč.  1,10 €

            V  mesiaci august 2011 je potrebné zadať trvalý príkaz ak chcete, aby sa Vaše dieťa stravovalo od septembra 2011 v  týchto sumách:

            -obed   22 €

            -desiata  8 €

            -obed +desiata 30 €

            Na  číslo potravinového účtu 2762330953/0200

            Zriadenie trvalého príkazu a platba musí byť zrealizovaná včas - teda mesiac vopred /do 26.08.2011 – na september 2011... /

            Nie je možné uhrádzať stravu v hotovosti, len trvalým príkazom alebo jednorázovým bezhotovostným prevodom ( Internetbanking) !!!

            Je nutnédo kolónky „Poznámkauviesť meno, priezvisko a triedu dieťaťa, pre bezproblémové priradenie platby!

            Celkové ročné zúčtovanie za stravu bude vždy na konci šk. roka v mesiaci  júl.

            Za porozumenie ďakujeme.

            Základná škola Partizánska

          • Náš koncoročný výlet v „DOMICI“

            23. 6. 2011

            Dňa 21.6.2011 sme sa my – žiaci 7. ročníka zúčastnili koncoročného výletu do jaskyne Domica v Slovenskom krase. Cesta bola veľmi dlhá, ale nám ubehla celkom rýchlo. Keď sme dorazili na miesto, vybrali sme sa na vychádzku po náučnom chodníku. Bola to príjemná hodinová túra s výhľadom na okolitú prírodu. Rozohriatí z túry sme vstúpili do jaskyne. Náhle sme pocítili výraznú zmenu teploty – chlad. Jaskyňa bola očarujúca. Obdivovali sme nádherné útvary, ktoré vytvorila príroda počas dlhých rokov. Po pešej prehliadke sme sa presunuli na plavbu loďkami, z ktorých sme obdivovali jej ďalšie krásy. Ďakujeme našim triednym učiteľom za nezabudnuteľné zážitky z tohto školského výletu. Fotografie z návštevy jaskyne si môžete pozrieť vo fotoalbume.

            Vaši siedmaci

          • Opäť víťazne - Najúspešnejšia škola v športových súťažiach

            21. 6. 2011

            Po roku sme sa opäť ocitli v spoločnosti škôl, ktoré v rámci Trenčianskeho kraja dosahujú vynikajúce výsledky. Tentokrát sa oceňovala úspešnosť v športových a vedomostných súťažiach. Naša škola sa už po 4 krát v rade pýši titulom Najúspešnejšia škola v športových súťažiach v rámci Trenčianskeho kraja. V silnej konkurencii sme obhájili minuloročné prvenstvo, čo je dôkaz o kvalitnej a systematickej práci s talentovanou mládežou na našej škole. Poďakovanie patrí všetkým žiakom, ktorí našu školu reprezentovali, ako aj pedagógom ZŠ Partizánska, ktorí sa svojou prácou zaslúžili o tento skvelý výsledok.

          • Talent Trenčianskeho kraja

            21. 6. 2011

            Dňa 16. júna 2011 sa uskutočnilo na Trenčianskom hrade slávnostné ocenenie žiakov a škôl, ktoré svojimi výsledkami vynikajú. Na slávnosť prijali pozvanie mladí vedátori, nádejní umelci, športovci a účastníci súťaží zručnosti, ktorí sa umiestnili na prvých miestach na celoslovenských kolách alebo úspešne reprezentovali Slovensko na medzinárodných prehliadkach. Ocenenie prebral z rúk prednostu KŠÚ Ing. Ondreja Divínskeho aj žiak ZŠ Partizánska - Miroslav Igaz (9.B) za výnimočné a vynikajúce výsledky vo vedomostných súťažiach. Prednostom KŠÚ bola ocenená aj p. učiteľka Mgr. Ľubomíra Adame za účasť v celoslovenskom kole Dejepisnej olympiády. Poďakovanie a ocenenie však patrí aj ostatným pedagógom, ktorí sa na príprave Miroslava pri rôznych súťažiach podieľali.

          • Jack and Joe - moderný divadelný príbeh v anglickom jazyku

            13. 6. 2011

            Opäť po roku sa 214 angličtinárov Základnej školy na Partizánskej ulici zúčastnilo divadelného predstavenia Jack and Joe v anglickom jazyku. Moderné spracovanie príbehu o dvoch bratoch, hľadaní pomoci a význame dobrých medziľudských vzťahov s jemnou dávkou poučenia obohatilo hodiny anglického jazyka o použitú slovnú zásobu, jednoduché frázy i gramatické časy. Súčasťou divadelnej hry boli pracovné listy vo forme cvičení, ktoré vyučujúce Aj využili na svojich vyučovacích hodinách, a tak upevnili slovnú zásobu použitú v príbehu.

            Učiteľov anglického jazyka teší táto úspešná spolupráca s mladými profesionálnymi hercami z Divadelného centra v Martine, vďaka ktorej sme už štvrtýkrát mali možnosť poskytnúť našim žiakom zážitkové učenie anglického jazyka.

            Predstavenie prinieslo žiakom nielen ojedinelý umelecký zážitok, ale podnietilo ich k ďalšej komunikácii na vyučovacích hodinách.

          • Výlet do Bratislavy

            29. 6. 2011

            „Ja som len obyčajný Popolvár .“ Takto  sa začalo štvrtkové muzikálne predstavenie v SND . Hlavnou myšlienkou predstavenia bola známa slovenská rozprávka Popolvár.  Žiaci 9.A ,9.B  od skorého rána do večera  strávili pekný deň v Bratislave, kde  prešli pamiatky od Bratislavského hradu cez Univerzitu Komenského až po Dom sv. Martina. Mohli sme vidieť ako žila kráľovská rodina, videli sme aj korunovačné klenoty Márie Terézie. Vvyšliapali  sme stovku schodov a nachodili kilometre, kým sme vystúpili na  Bratislavský hrad, kde sme mali možnosť rozhľadu na celú Bratislavu, kúsok Rakúska , krásny Dunaj a lode plávajúce okolo mostu Apollo. Celý deň sme mali  možnosť zakúpiť si množstvo suvenírov. Šťastne sme dorazili domov a ďakujeme všetkým učiteľom za pekný a zaujímavý výlet.

          • Dúha - súťaž žiakov vo vlastnej literárnej a výtvarnej tvorbe

            13. 6. 2011

            V tomto ročníku súťaže boli vyhlásené dve témy: Ochrana prírody a Moja rozprávka. Niektorých našich žiakov témy oslovili a napísali svoje literárne dielka. Na celoslovenskej prehliadke v Starej Ľubovni zaujali práce našich žiakov aj porotu, ktorá ich ohodnotila takto:

            V 2. kategórii (6-10 rokov) – poézia: s básničkou PRVÁČIK získal 2. miesto Jozef Oravec z 1.B.

            Čestné uznanie v 2.kategórii získala Patrícia Bitarovská zo 4.A a v 3.kategórii Peter Hrebíček z 5.A triedy.

            Žiakom srdečne blahoželáme, ďakujeme za super reprezentáciu našej školy. Prajeme im veľa tvorivosti a fantázie pri písaní ďalších básničiek a príbehov.

          • Zdravotné hladky mladých

            1. 6. 2011

            Na začiatku školského roka začal na našej škole svoju činnosť krúžok Mladý záchranár.

            Vytvorili sa v ňom zdravotné hliadky. Popri rôznych aktivitách ich prvoradým cieľom bolo získať teoretické vedomosti a praktické zručnosti v poskytovaní prvej pomoci. Pracovali zodpovedne a usilovne. Vedeli, že ich čaká náročná súťaž. Prišiel deň „D“.

            18.mája 2011 sa na ZŠ Školská v Bánovciach nad Bebravou konalo okresné kolo súťaže Zdravotných hliadok mladých. Hliadka 1.stupňa v zložení Peter Hrebíček, Silvia Bátorová, Daniela Reháková, Ema Mášiková a Kristína Čerešníková súťažila v troch disciplínach: 

            Praktické poskytovanie prvej pomoci
            Vedomosti o Červenom kríži a Červenom polmesiaci
            Zdravotnícke vedomosti

            Hliadka 1. stupňa získala 1. miesto apostúpila do ďalšieho kola, ktoré sa konalo 24. mája 2011 v Topoľčanoch. Aj tu ukázali členovia hliadky svoje kvality a vo vyššom územnom krajskom kole získali 1. miesto.

            Mladým zdravotníkom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a pani učiteľke Hrebíčkovej za prípravu.

          • Deň dopravy

            1. 6. 2011

            Myslím, že netreba veľa rozprávať o tom, aká je dnes i v budúcnosti bude viac a viac podstatná vzdelanosť detí v oblasti dopravnej výchovy. A ako ich najlepšie pripravíme? Najlepšie určite praktickým vlastným zážitkom. Skôr ako sa dozviete čo sme vlastne robili pripomeniem, že táto aktivita preverila systém spolupráce zložiek výchovy a vzdelávania v škole. A výsledok? No ako sa hovorí:“ keď sa chce a záleží nám, všetko sa dá“.  V tejto aktivite spolupracovali MZ I. stupňa, MZ ŠKD a samotní najstarší žiaci školy. Pomôcky na jazdu zručnosti nám zapožičalo Centrum voľného času.

            Pomocou chlapcov z 9.A, Tonka, Miška, Dávida a Roba, rozložili vychovávateľky ŠKD, ktoré boli garantom Dňa dopravy, vopred pripravený a zozbieraný materiál pre dopravnú výchovu na ihrisku s umelým povrchom v areáli školy. Provizórne dopravné ihrisko obsahovalo dve zložky: jazdu zručnosti na bicykli a jazdu  podľa pravidiel cestnej premávky na bicykli.

            Jazda zručnosti obsahovala slalom, jazdu na lavičke, jazdu cez prekážkovú lavičku, jazdu pomedzi kužele v tzv. riečke. Jazda podľa pravidiel cestnej premávky obsahovala imitáciu cesty s dopravnými značkami ako prechod pre chodcov, hlavnú cestu, zákaz vjazdu, riadne fungujúci semafor, zákaz odbočovania vpravo a značku STOP.

            V pravidelných intervaloch sa na ihrisku vystriedali deti z ročníkov 1. – 4. Po krátkej skôr informačnej prednáške a praktickom predvedení trasy imitátormi - deviatakmi si deti vyskúšali svoju zručnosť na siedmich bicykloch.

            Deň dopravy s nami absolvovali aj deti so zdravotným znevýhodnením, ktorí sú žiakmi našej školy. „Náš Matej“ ako ho všetci voláme, milo prekvapil svojou zručnosťou na bicykli, ktorou sa vyrovnal  aj zdravým deťom.

            V aktivitách Dňa dopravy pravidelne pokračujeme teoreticky a prakticky na vyučovaní, ale aj v rámci záujmovej činnosti  Školského klubu detí na dopravných kobercoch v triedach, s autíčkami v rukách s dopravnými pomôckami určenými na výučbu v triedach.. Sú to približne 70 cm značky a semafory.

            Tieto aktivity v triedach sa páčia hlavne chlapcom, čo je prirodzené. Ale v jazde na bicykloch na ihrisku príjemne prekvapili aj dievčatá.

          • Biologická olympiáda - okresné kolo

            27. 5. 2011

            Dňa 26.5.2011 sa v CVČ uskutočnilo okresné kolo v BiO – kategória D. Veronika Gunišová  zo VII.C obsadila so ziskom 42,5 b. pekné 3. miesto a jej spolužiačka Natália Grežďová obsadila 8. miesto a so ziskom 30,5 b sa stala úspešnou riešiteľkou. Obidvom žiačkam gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Touto cestou patrí vďaka aj p.u. Ing. Marekovi Hruškovi, ktorý ich pripravoval.

          • Deň matiek 2011

            20. 5. 2011

            Mama – to krásne, jednoduché slovo skladajúce sa z dvoch rovnakých slabík a predsa také zázračné. Vysloví ho malé dieťa ako prvé slovíčko v jeho slovníku, vyslovia ho aj dospelí, keď ich niečo trápi, či bolí a potrebujú pomôcť. Už veľa múdrych ľudí sa snažilo pomenovať význam slova mama pre každého žijúceho tvora na Zemi. No na nič iné neprišli, len na to, že je to mama, mama ktorá stojí vždy pri Tebe, ktorá je ... ale načo toľko slov. Jednoducho je to človek, ktorý si právom zaslúži našu úctu a lásku. V piatok 13. mája sme si do školy pozvali mamičky, babičky, nepohrdli sme i oteckami, ktorí si vychutnali prejavy lásky a úcty od svojich detí v programe plnom básní, piesní, tanca. Zišli sme sa na besiedke organizovanej pri príležitosti Dňa matiek na našej škole.

            A nezišlo sa ich málo, čo sme veľmi radi, lebo deti sa na ich návštevu v škole veľmi tešili každú chvíľku ktorú program pre nich pripravovali.

          • Exkurzia Uhrovec

            16. 5. 2011

            V piatok 6.mája 2011 sa naši tretiaci a štvrtáci a integrovaní žiaci zo špeciálnej triedy vybrali do neďalekej dedinky Uhrovec. Navštívili sme rodný dom našich významných slovenských osobností. Veľmi zaujímavá prednáška lektorky žiakov upútala a získali  predstavu o živote Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka. Krásne zážitky si žiaci odniesli aj z prehliadky Uhrovského múzea, kde sa zoznámili s bohatou históriou tejto malej obce. Veľmi sa im páčili sklárske výrobky, pracovné nástroje a kroje, diela rezbárov, výstava známok, fotodokumentácia regiónu. Žiaci zo špeciálnej triedy sa stretli so žiakmi uhrovskej základnej školy na detskom ihrisku a spoločne sa zahrali.

          • Krajské kolo Chemickej olympiády

            9. 5. 2011

            Krajský školský úrad v Trenčíne v spolupráci so ZŠ Partizánska  už po siedmy krát zorganizovali  krajské kolo Chemickej olympiády (47. ročník). Súťaž sa uskutočnila 5. mája 2011 a zúčastnilo sa jej 24 žiakov z 19 základných škôl z celého Trenčianskeho kraja.

            Chemická olympiáda má už tradične dve časti – teoretickú a praktickú. V teoretickej časti žiaci preukázali v štyroch úlohách svoje vedomosti, ktoré sú často nad rámec učiva ZŠ.

            V praktickej časti sa zasa popasovali nielen s chemickými rovnicami, ktoré neodmysliteľne ku chémii patria, ale  vyskúšali si aj svoje praktické zručnosti  pri riešení úloh v chemickom laboratóriu. V obidvoch častiach mohli žiaci dosiahnuť spolu 100 bodov. O tom, že boli na olympiádu výborne pripravení, svedčia ich dosiahnuté výsledky.

            Víťazmi krajského kola sa stali:

            1. miesto: Andrej Fúsek, ZŠ Medňanská , Ilava, 98 bodov
            2. miesto: Ľuboš Červený, ZŠ Lednické Rovne, 97 bodov
            3. miesto: Katarína Lexmanová,  ZŠ Gorazdova, Bánovce n. B., 90 bodov

            Našu školu reprezentoval Miroslav Igaz, žiak 9. B triedy, ktorý počtom bodov 89 obsadil       5. miesto.

            Víťazi boli odmenení diplomami a vecnými cenami . Všetkým srdečne blahoželáme a Miroslavovi ďakujeme za peknú reprezentáciu školy.

          • Exkurzia Paríž - Londýn

            2. 5. 2011

            Dňa 11. 4. 2011 ste mohli pri ZŠ Partizánska vidieť mnohé usmiate, ale aj uplakané tváre. Práve vtedy sa totiž začala exkurzia Paríž- Londýn. Prišiel pre nás luxusný autobus, nastúpili sme a vydali sa na cestu. Už na druhý deň sme boli v metropole Francúzska -Paríži, ktorý nás úplne očaril. Louvre, Malý a Veľký oblúk, Eiffelova veža- to je len zopár pamiatok, ktoré sme mali možnosť vidieť a obdivovať. Jedným zo zážitkov, ktoré na nás najviac zapôsobili bola aj návšteva francúzskeho zámku Versailles s jeho nádhernými záhradami. Plavba trajektom z francúzskeho prístavného mesta Calais do anglického prístavu Dover bola tiež pre mnohých novou skúsenosťou. V Londýne sme strávili 3 dni, ktoré sme si naplno užili. Navštívili sme Buckinghamský palác, Tower Bridge,  Westminster Abbey, Big Ben, Houses of Parlament, London Eye, Aquarium a mnohé iné pamiatky. Za jednu z najzaujímavejších častí výletu môžeme považovať aj návštevu Prírodovedného, Technického múzea a Múzea voskových figurín. Skvele sme si to užili. Avšak, exkurzia sa pomaly blížila ku koncu. Posledný deň exkurzie sme mali možnosť navštíviť Disneyland, v ktorom sme sa mohli poriadne vyblázniť. A tak sme sa 18. 4. 2011 znovu mohli zvítať s rodičmi a podeliť sa s priateľmi o množstvo zážitkov, ktoré sme zažili. Spoznali sme super ľudí a nových kamarátov. Spomienky a suveníry nám ostanú na celý život. Ďakujeme pani učiteľkám, sprievodkyni a vodičom autobusu za skvelý zájazd, ktorý pre nás pripravili. Dopadol super. :D  

            Špeciálne poďakovanie patrí našim sponzorom: AUTOSALÓNu KRŠKA, MILSY,a.s. a Ing. Ivanovi SEČANSKÉMU.

          • Úspešná Pytagoriáda

            2. 5. 2011

            V dňoch 18. a 19.4.2011 sa uskutočnilo okresné kolo matematickej súťaže – Pytagoriády v kategóriách P3 až P8. A už druhý rok po sebe patríme medzi dve najúspešnejšie školy v okrese. Naša škola obsadila jedno prvé miesto a päť druhých miest. Celkovo bolo úspešných až 16 našich žiakov. Všetkým žiakom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a vyučujúcim za ich prípravu. Podrobné výsledky nájdete na www.matzs4bn.szm.com.

             

            Výsledky našich žiakov:

            P3 (3. ročník)

            11. Nina Reháková

             

            P4 (4. ročník)

            1. Petrušová Veronika

            2. Oravec Ľuboš

            4. Babuliak Milan

            12. Danková Martina

            15. Božik Martin

            19. Kvaková Zuzana

            20. Vlčková Tereza

             

            P5 (5. ročník)

            2. Ráciková Alexandra

            12. Hôrka Matúš

            14. Krajčo Rastislav

             

            P6 (6. ročník)

            2. Mikulka Kristián

            5. Kasala Richard

            6. Petruš Marián

             

            P7 (7. ročník)

            2. Gunišová Veronika

             

            P8 (8. ročník)

            2. Pisca Lukáš

          • Deň Zeme

            2. 5. 2011

            V úsilí žiakov v dopoludňajších hodinách sme pokračovali aj my v čase mimo vyučovania v rámci záujmovej činnosti ŠKD. Usporiadali sme branný pretek, ktorý sme nazvali „Cesta indiánskym chodníkom“. Už v názve sme zamaskovali úctu k prírode, pretože indiánov občas nazývame aj deťmi prírody. Naše deti  museli zdolať terén na našom školskom dvore,  ale aj zábavné prekážky, športové hry  ale i odpovede na otázky o prírode ku ktorým patrilo i poznávanie svetových strán podľa prírodných úkazov. K dotvoreniu naozajstného prekážkového prírodného chodníka nám pomohli aj naši školníci, ktorí v predchádzajúcich dňoch museli vykopať tunel na odvodnenie terénu no a ten nám poslúžil ako pravá prírodná prekážka. No a verte, že niektorí po jej zdolaní mali zablatené tepláky.

          • Chlapci do toho!

            2. 5. 2011

            "Aj tento národ to vie,
            už v každom srdci to vrie,
            my sme tou krajinou víťazov.
            Dnes všetci zovrieme v päsť
            za chlapcov slávu a česť,
            dvojkríž nám požehná zlatý gól."

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje