• Príroda plná vedomostí

            22. 2. 2013

            Dňa 11.2.2013 sa žiaci 4.A a 4.B triedy zúčastnili v CVČ súťaže Príroda plná vedomostí. Súťaž bola zameraná na preverenie vedomostí nielen z prírodovedy, ale i základných  poznatkov o vesmíre. Naši žiaci v nej obstáli veľmi dobre. Spomedzi 10 súťažných dvojíc  sa  žiaci zo 4.A triedy Alexandra Káčerová a Nikolas Mikulka  umiestnili na peknom 3. mieste. Ďakujeme za reprezentovanie školy a gratulujeme! Žiakov na súťaž pripravovala pani učiteľka Mgr. Renáta Tuchyňová.

          • Karneval na našej škole

            13. 2. 2013

            Ako každý rok, aj tento rok, sme usporiadali pre naše deti fašiangový karneval.

            Deti si pripravili krásne masky a spoločne sme sa výborne zabávali pri dobrej hudbe.

            Pripomenuli sme si spoločne tradície fašiangového obdobia, keďže už Škaredou Stredou nám začína obdobie pôstu.

          • Zápis žiakov do 1. ročníka

            11. 2. 2013

            Veľkým a významným dňom pre všetkých predškolákov a ich rodičov je deň zápisu do školy. V  ZŠ Partizánska sa uskutočnil  v dňoch 6. - 7. februára 2013. Riaditeľ školy PhDr. J. Lobotka a zástupkyňa školy Mgr. M. Uhrínová sa ujali rodičov a deti sa pod vedením pani učiteliek Mgr. R. Tuchyňovej , Mgr. V. Blahovej  a špeciálnych pedagógov Mgr. A. Melasovej a Mgr. A. Paškovej Igazovej odobrali do triedy, kde na nich čakali rôzne zaujímavé úlohy a prekvapenia. Pripravené aktivity zvládali výborne, vôbec nemali trému, smelo odpovedali na otázky. Preukázali, že sú dobre pripravené na vstup do základnej školy. Za prácu si naši budúci prváci odniesli krásne odmeny, ktoré vyrobili žiaci školy, vlastnoručne vyrobenú masku a pamätný list, ktorý im bude tento deň pripomínať. Domov odchádzali  s úsmevom na tvári a lúčili sa so slovami: „Teším sa do školy, v škole je dobre, páči sa mi tu.“Aj my sa na vás tešíme, budúci prváci, ešte raz gratulujeme a všetkým rodičom ďakujeme za prejavenú dôveru.

          • Dejepisná olympiáda – obvodné kolo

            8. 2. 2013

            Majú žiaci kladný vzťah k histórii? Pravdepodobne áno. Svedčí o tom i veľká účasť žiakov  v obvodnom kole (43 žiakov) dejepisnej olympiády. Z našej školy sa zúčastnilo 6 žiakov s pekným výsledkom.  Ich mená uvádzam, a touto cestou im vyslovujem blahoželanie a poďakovanie.

            Kategória C -  9. roč.
            Pastva Filip,  III. miesto
            Sudimák Jozef,  úspešný                                     

            Kategória D – 8. roč. 
            Káčer Martin,  II. miesto
            Kyselicová Alexandra,  úspešná

            Kategória F – 6. roč.
            Petrušová Veronika,  úspešná              

            Martin Káčer postupuje do krajského kola.

            Martinovi želáme rovnaký úspech aj v krajskom kole v apríli, kedy bude nielen našu školu, ale celý bánovský okres  reprezentovať v  Dejepisnej olympiáde v Trenčíne.

          • Biblická oplympiáda - školské kolo

            6. 2. 2013

            Dňa 18. 1. 2013 prebehlo v našej škole (v školskej jedálni) cez 1. vyučovaciu hodinu školské kolo Biblickej olympiády. Zúčastnilo sa ho 16 žiakov 6. - 9. ročníkov. Obsahovo bolo školské kolo zamerané na jednu z kníh Nového zákona – Evanjelium podľa Matúša.

            1. miesto: Barbora Šutiaková (7. A),
            2. miesto: Jasmína Jakalová (7. A),
            3. miesto: Klára Ballová (6. C).

            Tieto  žiačky sa ako trojčlenné družstvo zúčastnia okresného (dekanátneho) kola, ktoré sa uskutoční v marci.

          • Olympiáda v anglickom a nemeckom jazyku

            8. 2. 2013

            Dňa 17.1.2013 sa uskutočnilo obvodné kolo olympiády v anglickom jazyku. Našu ZŠ úspešne reprezentovali v kategórii 1A Silvia Bátorová (7.A), ktorá obsadila pekné tretie miesto. V kategórii 1B nás reprezentoval Jozef Sudimák (9.B). Žiakov pripravovala p.uč.Reháková.

            Dňa 24.1.2013 sa uskutočnilo obvodné kolo olympiády v nemeckom jazyku. V kategórii 1A nás reprezentoval Rastislav Krajčo zo 7.C. V konkurencii obsadil 4.miesto. Kategória 1B mala naša škola zastúpenie cez Alexandru Krajčíkovú (9.B), ktorá obsadila 2.miesto. Žiakov pripravovala p.uč.Dolinská.

            Všetkým žiakom srdečne blahoželáme a pani učiteľkám ďakujeme za prípravu.

          • Matematická olympiáda

            5. 2. 2013

            Dňa 23.1.2013 sa uskutočnilo na ZŠ Školská okresné kolo Matematickej olympiády. Našu školu reprezentovali žiaci 5. a 9. ročníka. Žiak Peter Segeš z 5.B triedy obsadil v svojej kategórii Z5 krásne 2. miesto. Tento úspech ešte zvýraznila žiačka Nina Reháková (5.B), ktorá sa umiestnila na peknom 4. mieste.

            V deviatom ročníku sa žiak Adam Piešťanský z 9. A prepracoval v tvrdej konkurencii na 5. miesto. Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme a p. uč. Dlábikovi a p. uč. Rácikovej ďakujeme za prípravu.

          • Zápis budúcich prvákov

            28. 1. 2013

            Riaditeľstvo ZŠ Partizánska 6

            srdečne pozýva na

            Z Á P I S do 1. ročníka,

            na školský rok 2013/2014 pre deti narodené od 1.9.2006 do 31.8.2007

            6. – 7. február 2013 (streda, štvrtok)
            v čase od 10,00 – 16,00 v priestoroch ZŠ na prízemí v triedach III.A a IV.A

            Na zápis je potrebné priniesť rodný list dieťaťa a OP zákonného zástupcu.

             

            Náš obvod tvoria nasledovné ulice, časti mesta a obce:

            Horné Ozorovce, Dolné Ozorovce, Malé Chlievany, Biskupice, ulice Partizánska (od hlavnej cesty I/50 po križovatku s Ul. A. Hlinku), Rumunská, Trenčianska, 9. mája, Palkovičova, Farská, Za Valy, K štadiónu, Ferka Urbánka, A. Kmeťa, Ľ. Podjavorinskej, Bernolákova, J. Kačku, J. Bottu, Sasinkova, obvody obcí Pečeňany, Dolné Naštice, Miezgovce, Dežerice, Malá Hradná, Krásna Ves, Ruskovce, Podlužany, Timoradza, Prusy, Veľké Chlievany, Borčany, Brezolupy, Horné Naštice, Šípkov, Ľutov, Kolačno, Otrhánky, Haláčovce

        • Riaditeľské voľno - oznam pre rodičov
          • Riaditeľské voľno - oznam pre rodičov

            5. 2. 2013

            Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že v dňoch 30. 1. 2013 až 31. 1. 2013 nebude na škole prebiehať vyučovací proces a 

            škola bude pre žiakov zatvorená.

            Žiakom bude udelené riaditeľské voľno na základe odporučenia RÚVZ Trenčín

            z dôvodu chrípkového ochorenia veľkého počtu žiakov.

            Týmto Vám dávame na vedomie uvedenú skutočnosť.

            Ďakujeme za pochopenie!

                       

            Riaditeľ ZŠ

          • Šťastné a veselé Vianoce!

            5. 2. 2013

            Milé deti, milí žiaci, milí učitelia, kolegovia!

            Opäť k nám prichádza ten dlhoočakávaný čas, na ktorý sme sa tak veľmi tešili - čas Vianoc, pohody, lásky. Prajme si, aby sme ich všetci spoločne prežili v pokoji, radosti, aby sa nám splnili všetky tajné sny a v novom roku aby sme sa plní nových plánov a očakávaní stretli na chodbách našej školy...

            Happy Christmas & happy New Year!

            P.S.: NEZADUBNITE: Stretneme sa 8.januára 2013!

          • Informatická súťaž iBOBOR

            5. 2. 2013

            Na našej škole sa uskutočnila celoslovenská informatická súťaž iBOBOR. Najúspešnejšími riešiteľmi spomedzi všetkých zúčastnených boli Samuel Boďo (8.B), ktorý absolvoval kategóriu Kadet s plným počtom  80,00 bodov a v kategórii Benjamín Alexandra Ráciková (7.A), ktorá dosiahla 76,00 bodov. Srdečne blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a prípravu p. uč. Jakubovej.

          • Tradičný vianočný jarmok

            21. 12. 2012

            Vianoce sú pre nás Slovákov určite najkrajším obdobím v roku. K Vianociam sa viaže snáď najviac tradičných aktivít,  najviac piesní a kolied. Jednou z tradičných aktivít je aj vianočný jarmok ako symbol prezentácie remesiel zručného slovenského ľudu. Na našej škole sa takisto vo veľkej miere snažíme o zachovanie slovenských tradícii. A takisto zachovávame aj vianočný jarmok ako prezentáciu zručnosti detí a zamestnancov našej školy. Nebolo inak ani v tento rok. V utorok 11.12.2012 na chodbe našej školy sa prezentovali jednotlivci i skupiny svojim výrobkami v podobe vianočných ozdôb, vianočného pečiva a iných vianočných predmetov.

            Výrobky boli vyrábané v rámci  jednotlivých predmetov, v rámci aktivít Školského klubu detí, ale aj v rámci Tvorivých dielní detí a rodičov ročníkov 1. – 2., kde  rodičia prichádzajú k nám na vyučovanie, aby spolu s deťmi vytvorili výrobok hodný predaja. Výťažok z predaja použijeme na výzdobu priestorov školy. Minulý rok sme ich použili na vnútornú výzdobu školskej jedálne,  tento rok je na rade dolná chodba.

            Vianočné trhy nie sú pre nás zaujímavé len zárobkom. Je to aktivita na ktorú sa pripravujeme a tešíme po celý rok, pretože si neustále pripravujeme materiály a námety na výrobky pre ďalšie Vianoce.

            A takisto sa tešíme na Vianoce.

          • Týždeň vedy a techniky

            13. 12. 2012

            V dňoch 12. až 19 . novembra sa naša škola pripojila k celoslovenskému (a európskemu) Týždňu vedy a techniky, ktorý sa koná každoročne s cieľom informovať mladých ľudí o význame vedy a techniky a zvýšiť ich záujem o štúdium vedecko-technických disciplín.

            Aj tento rok sme pre žiakov pripravili veľa zaujímavých aktivít. Žiaci a učitelia zozbierali staré „výdobytky techniky“ ako staré rádiá, kalkulačky, gramofón, žehličky..., ktoré si mohli žiaci našej školy pozrieť na výstave, ktorá bola nainštalovaná po celý týždeň v odbornej učebni fyziky.

            Žiaci 7. ročníka pracovali v rámci hodím chémie a informatiky na projektoch „Slávni fyzici a chemici",  zmerali si sily vo „Fyzikálnom turnaji“, v ktorom trojčlenné družstvá oprášili svoje teoretické i praktické vedomosti z fyziky, šiestaci sa zúčastnili zaujímavej exkurzie do zábavnovzdelávacieho centra ATLANTIS. Deviataci zasa navštívili výstavu, poriadanú MsKS Bánovce n.B. pod názvom „M.R.Štefánik, významný vedec a astronóm“.

            Čo dodať na záver? Bol to zaujímavý týždeň plný tvorivosti, hravosti a získavania mnohých nových informácií z oblasti vedy a techniky. Fotky z celého týždňa si môžete pozrieť vo fotogalérii.

          • Planetárium v unás v škole

            13. 12. 2012

            Prvé digitálne prenosné planetárium v strednej Európe si mohlo pozrieť na našej škole 187 žiakov 3. až 7. ročníka. Nafukovacie planetárium s priemerom kupoly 5 metrov rozložili pracovníci Hvezdárne Partizánske v priestoroch našej telocvične v utorok 11. decembra.  Hviezdna obloha v ňom sa premietala na vnútro kupoly prostredníctvom počítača a žiaci mali možnosť vidieť nielen reálny pohľad na nočnú oblohu v tomto ročnom období, ale aj simulovaný východ či západ Slnka, Mesiaca, pohyb a vzhľad rôznych planét a súhvezdí. A že sa žiakom toto úžasné „predstavenie“ páčilo, nebolo pochýb. Ich nadšené výkriky pod kupolou hovorili za všetko. Ešte dlho sa v tento deň po škole hovorilo o tomto nevšednom zážitku.

          • Vesmír plný vedomostí

            13. 12. 2012

            Hornonitrianska hvezdáreň spolu s CVČ Bánovce n. Bebravou každoročne organizuje pre žiakov 5. ročníka vedomostnú súťaž „Vesmír plný vedomostí“. 3. decembra našu školu v tejto súťaži úspešne reprezentovali dvaja žiaci 5.B triedy: Peter Segeš, ktorý obsadil 2. miesto a David Madzin, ktorý skončil na 4. mieste.

            Žiakom srdečne blahoželáme.

        • Naše žiačky 1. v stolnom tenise!
          • Naše žiačky 1. v stolnom tenise!

            7. 12. 2012

            Dňa 22.11.2012 sa uskutočnilo okresné finále v stolnom tenise žiačok. Naše žiačky po víťazstvách 4:1 so ZŠ Slatina a so ZŠ Zlatníky obsadili 1. miesto. Školu reprezentovali  Lenka Lechová z IX.A, Martina Ledajová z V.A a a Vanesa Božiková z IX.A pod vedením Mareka Hrušku. Na regionálnom kole v Prievidzi obsadili 3. miesto. Žiačkám gratulujeme a ďakujeme vzornú reprezentáciu školy.

        • Oznam o prerušení štrajku
          • Oznam o prerušení štrajku

            4. 12. 2012

            Riaditeľstvo ZŠ  na Partizánskej ulici 6, oznamuje rodičom, že

            dňa 27.11. 2012 zamestnanci ZŠ prerušujú štrajk.

            Podľa informácii štrajkového výboru naďalej zostávajú v štrajkovej pohotovosti.

            Vyučovanie začne 28. 11. 2012 v stredu o 7:45 hodine.

             

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje