• Rozprávkové vretienko

            5. 3. 2008
            28. februára 2008 sa uskutočnilo školské kolo súťaže – Rozprávkové vretienko – 1.st.
            Rozprávky každý miluje – v akejkoľvek podobe – vo filmovej, divadelnej, v knižnej. Každý sa rád vráti do detských čias, do čias radosti, snov, fantázie.
            Všetky deti boli dobre pripravené, svoje obľúbené rozprávky predniesli zaujímavo, ale postúpiť môže iba jeden. Tento rok porotu najviac upútal Peťko Hrebíček z 2.A triedy so svojou rozprávkou o Smolíčkovi Pacholíčkovi.
            Na druhom mieste sa umiestnili sestry Dianka Jakubíková zo 4.A a Romanka Jakubíková
            z 3.A triedy. O tretie miesto si podelili Katka Hrušková z 3.B a Katka Hunková z 2.B triedy.
            Všetkým srdečne blahoželáme!
          • Európa v škole

            5. 3. 2008
            Dňa 25.2.2008 sa uskutočnilo vyhodnotenie okresného kola súťaže Európa v škole – výtvarná časť. Do súťaže bolo zaradených 164 výtvarných prác detí z 9 ZŠ okresu Bánovce nad Bebravou. V silnej konkurencii obstáli naši žiaci veľmi dobre. Z 10 ocenených prác prvej a druhej kategórie 6 získali žiaci 4.A triedy, ktorí pracovali pod vedením pani učiteľky Bulíkovej. Po jednej boli ocenené práce žiakov 3.A a 3.B triedy.

            V prvej kategórii získali:
            1.miesto – Eva Wilczeková – 4.A / Bulíková /
            2.miesto – Romana Jakubíková – 3.A / Kozinková /
            3.miesto – Lenka Lechová - 4.A / Bulíková / a Žaneta Kocúrová – 3.B / Pavlová /

            V druhej kategórii získali:
            1.miesto – Lukáš Rác – 4.A / Bulíková /
            2.miesto – Jakub Kovalíček – 4.A / Bulíková /
            2. a 3.miesto – Lineta Havalová – 4.A / Bulíková /
            K umiestneniu žiakom a učiteľom srdečne blahoželáme!
          • Vyhodnotenie lyžiarskeho kurzu

            5. 3. 2008
            Lyžiarsky výchovno - výcvikový kurz sa uskutočnil v školskom roku 2007/08 v dňoch 10.-15. februára 2008, v lyžiarskom stredisku Jasenská dolina - Kašová. Kurzu sa zúčastnilo spolu 39 osôb ( z toho 34 žiakov, 4 pedagógovia - inštruktori a 1 lekár ). Do strediska sme sa dopravili dňa 10.02. 2008 o 11.00 hod. Po ubytovaní a prvom obede sa žiaci zúčastnili základného rozdelenia do výkonnostných skupín pri praktickej výučbe na svahu. Počas prvej teoretickej hodiny sa žiaci oboznámili so základnými povinnosťami lyžiara a s pravidlami správania sa na svahu aj mimo neho. Praktická výučba prebiehala každý deň v dvoch vyučovacích blokoch
            ( prvý od 9.00 do 11.45 hod. a druhý od 14.00 do16.00 hod.). Počas praxe na svahu sa žiaci učili a neskôr zdokonaľovali v základných praktikách a technike lyžovania. Večer v čase od 18.30 do19.15 boli oboznámení aj s teoretickými poznatkami o lyžiarskej výstroji a technike lyžovania, pomocou DVD záznamu Vedúci kurzu po ukončení lyžiarskeho kurzu môže konštatovať, že všetci žiaci, ktorí dokončili výučbu zvládli požiadavky, ktoré boli na nich kladené. Naučili a zdokonalili sa v lyžiarskych zručnostiach, ktoré budú môcť využívať i v budúcnosti. Niektorí zo žiakov sa učili a zdokonaľovali aj v technike snowboardingu, ktorá bolá pre nich veľmi zaujímavá.
          • Geografická olympiáda

            5. 3. 2008
            V dňoch 11. 2. – 12. 2. 2008 sa 14 žiakov našej školy zúčastnilo okresného kola GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY.
            Úspešnými riešiteľmi sa stali : Juraj Srogoň / 6. C /, Tomáš Guniš / 7. B/, Vladimír Škultéty /7. C/, Tomáš Kyselica / 8. B /, Veronika Mujgošová / 8. B /, Juraj Kulich / 8. B /, Michaela Košíková / 9. A /, Marek Sečanský / 9. B / .

            Najlepšie nás reprezentovali : Ľuboš Dráb / 5. B / - 2. miesto
            Miroslav Igaz / 6. B / - 3. miesto
            postupuje do krajského kola.
            Sme hrdí na vás.
          • Príroda plná vedomostí

            29. 2. 2008
            Dňa 4.2.2008 sa žiaci 4.A a 4.B triedy zúčastnili v CVČ súťaže Príroda plná vedomostí. Súťaž bola zameraná na preverenie vedomostí z oblasti prírodovedy, vlastivedy a astronómie. Mala zábavný charakter. Naši žiaci v nej obstáli veľmi dobre. Ich vedomosti boli vynikajúce, čo sa odzrkadlilo aj v umiestnení dvojice žiakov zo 4.A triedy, ktorá obsadila 1.miesto. Žiakov na súťaž pripravovala pani učiteľka Bulíková.
          • Jarné prázdniny v ŠKD

            28. 2. 2008
            I cez jarné prázdniny nebola škola bez detí. Počas jarných prázdnin sme uskutočnili zaujímavé aktivity pre deti zo Školského klubu detí.
            Na základe ponuky sa deti so svojimi rodičmi rozhodli, ktorú z aktivít absolvujú.
            Prihlásilo sa nám v priemere 14 detí na každý deň.
            Na pondelok 18.2.2008 si p. vychovávateľka Hrapková pripravila tvorivú dielňu v škole. Z tejto aktivity si deti odniesli vlastnoručne vyrobené karnevalové masky. Netvorili len celý deň, ale aj sa zahrali na našom školskom ihrisku, spoločne sa porozprávali i napapali.
            V utorok 19.2.2008 p. Melasová vyšťavila deti v telocvični, kde sa deti skamarátili s loptami pri basketbalovom koši či vybíjanej.
            V stredu 20.2.2008 deti spolu s vychovávateľkami navštívili naše krajské mesto Trenčín. V meste sa vybrali prezrieť dominantu mesta a tou je Trenčiansky hrad, aby sa na vlastné oči videli výsledok Omarovej lásky k Fatime o ktorých sa dozvedeli i povestí. Cestu späť absolvovali vláčikom, ktorým sa viacerí z nich viezli po prvý krát.
            Vo štvrtok 21.2.2008 zase cieľom výletu detí bolo mesto Topoľčany. Tu si deti v Tribečskom múzeu prezreli dve výstavy. Jedna z nich niesla názov Móda 21. storočia a druhá obsahovala všetky druhy zvierat na svete.
            V piatok 22.2.2008 sme absolvovali akokeby „ protokurz“ plávania. Teda niektoré odvážne deti absolvovali aj základný kurz. Tie, ktoré vodu nepoznali, tak ju už poznajú , a tie ktoré sa jej báli tak sa už neboja. Naša mestská plaváreň bola na dve hodiny obsadená deťmi z našej školy. No a z bazéna sme išli doplniť tekutiny do cukrárne, kde sme si vyrozprávali zážitky z celého týždňa.
            Najväčším zážitkom z týždňa bola určite návšteva Trenčianskeho hradu a nezaostáva ani jazda vlakom. No a dominovala aj príhoda ako Andrej zhodil figurínu na topoľčianskej výstave Móda 21. storočia.
            No čo vy na to, kde sa vyberieme budúci rok?
          • Okresné kolo matematickej olympiády

            27. 2. 2008
            Dňa 32. 1. 2008 sa uskutočnilo okresné kolo MO 4. , 5. a 9. ročníka.
            Našu školu reprezentovali 4 žiaci zo 4. ročníka. Žiak Peter Hostačný sa umiestnil na 3. – 6. mieste. Do okresného kola tohto žiaka pripravoval pán učiteľ Krištof.
            Za 5. ročník sa zúčastnili 4 žiaci. Žiak Lukáš Pisca obsadil krásne 1. – 2. miesto a Ľuboš Dráb sa umiestnil na 6. – 9. mieste. Oboch žiakov do súťaže pripravovala pani učiteľka Kusá.
            Za 9. ročník sa okresného kola zúčastnili 2 žiaci. Nepodarilo sa nám v tejto kategórií obsadiť žiadne miesto.
            Všetkým umiestneným žiakom srdečne gratulujeme.
          • Jarné prázdniny

            14. 2. 2008
            V zmysle POP MŠ SR pre školský rok 2007/2008, jarné prázdniny v Trenčianskom kraji začínajú 18. februára 2008 a končia 22. februára 2008.
            Počas prázdnin bude škola poskytovať služby verejnosti v čase od 8.00 hod. do 12.00 hod.
            ŠKD ponúka pre žiakov prázdninovú činnosť podľa záujmu detí a rodičov. Prihlásiť sa možno u vedúcej ŠKD p.Ondrejkovej do 15. 2. 2008.
            Prázdninujúcim žiakom želáme veľa pekných zážitkov.
          • Lyžiarsky výcvik 2008

            8. 2. 2008
            Termín : 10.-15. 02. 2008

            Miesto konania kurzu : Jasenská dolina - Kašová

            Počet zúčastnených žiakov : 34 žiakov siedmeho a ôsmeho ročníka

            Vedúci kurzu : Mgr. Slovák Martin

            Inštruktori lyžovania : Mgr. Malinký Jozef
            Mgr. Mášik Peter
            Mgr. Mášiková Miriam

            Lekár kurzu : MUDr. Ščešňák Martin

            Lyžiarske stredisko Jasenská dolina sa nachádza asi 100 km od mesta Bánovce nad Bebravou. Leží v pohorí Veľká Fatra. Naši žiaci toto stredisko navštívia už 3 rok za sebou. Stredisko poskytuje výborné podmienky pre výučbu základných lyžiarskych zručností a návykov. Nachádza sa tu štvorsedačková lanová dráha a 6 lyžiarskych vlekov. Žiaci budú ubytovaní v turistickej ubytovni Kaška, ktorá sa nachádza priamo v stredisku. Prajeme všetkým zúčastneným super podmienky pre lyžovanie, šťastný a predovšetkým zdravý návrat domov.
          • Okresné kolo v hádzanej

            7. 2. 2008
            28. 1. 2008 sme sa stali víťazkami okresného kola v hádzanej. Suverénne sme porazili všetkých zúčastnených a postúpili do regionálneho kola, ktoré sa uskutoční v Partizánskom.
            Školu reprezentovali :N. Lechová, M. Lechová, L. Lechová, M. Strempeková, L. Cagáňová,
            V. Branecká, M. Piešťanská, J. Bronišová,
            V . Vavrová, Z. Omiláková, K. Jančovičová,
            D. Danková, V. Machalová, K. Flimelová.
          • Zápis do 1. ročníka

            30. 1. 2008


            Riaditeľstvo školy pozýva rodičov a deti na

            Zápis do 1.ročníka ZŠ
            dňa 7. – 8. februára 2008 v čase od 10,00 – do 16,00 hod. do 1.B triedy
            K zápisu treba priniesť rodný list dieťaťa a občiansky preukaz rodiča.
            Počas zápisu budú deti absolvovať test školskej zrelosti, ktorý bude podkladom pre prípadné zaradenie do triedy s rozšíreným vyučovaním CJ
            Žiakom 1.ročníka škola ponúka zaradenie do triedy s rozšíreným vyučovaním cudzích jazykov / AJ, NJ /, pobyt v ŠKD, písanie domácich úloh pod vedením učiteľa, zdarma školské potreby. V prípade odkladu povinnej školskej dochádzky a záujmu rodičov je možné opäť otvoriť na škole nultý ročník
          • Celoplošné testovanie 9. ročníkov

            30. 1. 2008

            Celoplošné testovanie žiakov 9. ročníkov bude vykonané v jednom termíne dňa 6. februára 2008 (streda) vo všetkých základných školách s vyučovacím jazykom slovenským, maďarským a ukrajinským na celej populácii žiakov okrem žiakov s mentálnym postihnutím. Testovania sa môžu zúčastniť len žiaci 9. ročníkov základnej školy. V školskom roku 2007/2008 sa náhradné testovanie nebude konať.

            Časový harmonogram testovania - 6. február 2008
            Otváranie zásielok s testami: 7.30 h
            Kontrola počtu testov a úplnosti zásielky z matematiky: 7.30 – 8.00 h
            Začiatok testovania: 8.05 h
            Čas testovania:
            8.10 – 8.55 h (45 minút) - matematika I. časť – vedomostný (certifikačný test)
            8.55 – 9.05 h (10 minút) - prestávka
            9.05 – 9.35 h (30 minút) - matematika II. časť – test matematickej gramotnosti
            9.35 – 9.50 h (15 minút) - prestávka
            - kontrola testov z vyučovacieho a štátneho jazyka
            9.50 – 10.35 h (45 minút) - vyučovací jazyk I. časť– vedomostný (certifikačný test)
            10.35 – 10.45 h (10 minút) - prestávka
            10.45 – 11.15 h (30 minút) - štátny jazyk II. časť – test čitateľskej a jazykovej
            gramotnosti

            Ukončenie testovania: 11.20 h

            Žiaci so ŠVVP budú testovaní v ten istý deň podľa individuálneho časového harmonogramu.
          • Zdravá 5

            30. 1. 2008
            Aj Vám vŕta v hlave prečo je 5 zdravá ?
            Skôr ako sa to dozviete, skúste odpovedať na inú otázku.
            Koľkokrát ste počas včerajšieho dňa zahryzli do šťavnatého ovocia alebo zeleniny?
            Bolo to aspoň 5 krát ?
            ZDRAVÁ 5 je projekt pre žiakov 1.stupňa základnej školy.
            Na našej škole sa doňho zapojili žiaci 2.a 3.ročníka.Formou hier, súťaží a modelových vyučovacích blokov sa snažíme u detí podnietiť dobrý vzťah k ovociu a zelenine. Naša hravá forma vyučovania nezdôrazňuje, že ovocie a zelenina sa musia jesť, pretože sú zdravé. My hľadáme spôsob ako zmeniť pohľad detí na ovocie a zeleninu, aby ich vnímali ako prirodzenú súčasť každodennej výživy.
            Ako pracuje trieda ZDRAVEJ 5 ?
            - organizuje Zeleninové párty
            - navštevuje Ovocníčkovo
            - tvorí rýmovačky,básničky,príbehy,...
            - spieva pesničky
            - maľuje ovocných a zeleninových škriatkov
            - sleduje koľko ovocia a zeleniny deti
            zjedia počas dňa
            - tvorí projekty
            - má založenú fotogalériu
            - nezabúda ani na pobyt na čerstvom vzduchu
            - pripravuje kvízy a vedomostné súťaže
          • Šaliansky Maťko

            30. 1. 2008
            Je súťaž v prednese slovenskej povesti. V Centre voľného času v Bánovciach nad Bebravou sa uskutočnilo jej okresné kolo.
            Naše žiačky: Katarína Hunková z 2.B,Diana Jakubíková zo 4.B a Mária Koková zo 7.B triedy sa zodpovedne pripravovali a po úspešnom školskom kole, ukázali svoje recitačné schopnosti v okresnom kole.
            Všetky tri podali výborný výkon a úspešne reprezentovali školu.
            Porota ich ohodnotila nasledovne:
            Katarína Hunková – 1. miesto
            1.kategória (2.a 3.ročník)
            Diana Jakubíková – 2. miesto
            2.kategória (4.a 5.ročník)
            Mária Koková – 3.miesto
            3.kategória (6.a 7.ročník)

            Dievčatám blahoželáme a Katke Hunkovej držíme palce v krajskom kole súťaže.
          • Stretnutie s hosťom z Indie

            18. 1. 2008
            My, Slováci, máme nádherné tradície, ktoré sa zachovávajú z pokolenia na pokolenie. Nebudeme preto preberať nič od nikoho.
            Učili sa ich naše mamy od svojich mám, ktoré to naučili nás a teraz je rad na nás, aby sme to slovenské posolstvo zakódované v tradíciách a zvyklostiach naučili naše deti. Vianoce sú tým najkrajším sviatkom v roku – nesú v sebe symboly radosti, rodinnej súdržnosti, pokoja. Tie symboly sú taktiež dedičstvom po našich predkoch. Každoročne si ich opakujeme a pripomíname i my v Školskom klube detí. Ako symbol rodinného súžitia organizujeme vianočnú besiedku, v ktorej imitujeme tradície Štedrej večere so všetkým čo s ňou súvisí, veď i my v škole sme predsa jedna rodina,
            V tieto Vianoce sme na tradičnú klubovú Štedrovečernú oslavu pozvali o hostí. Naša pani vychovávateľka Molnárová má priateľku, ktorá žije v našom meste a pochádza z Indie. Volá sa Rama Krishnan. Žije tu so svojim manželom, ktorý tu pracuje, a so svojim malým synčekom, ktorý bol tiež našim hosťom – má dva roky a volá sa AmyRuth. Nehovoria po slovensky, ale pani vychovávateľka nám robila tlmočníčku. Privítali sme ju ukážkou našich vianočných zvykov a ona zase porozprávala nám ako to prebieha u nich doma v Indii. I tu na Slovensku spolu s manželom a priateľmi z iných miest Slovenska oslavujú svoje Vianoce a po svojom.
            Samozrejme, že jej rozprávanie bolo pre nás zaujímavé, ale my si aj tak naše tradičné Vianoce nedáme a nevymeníme ich za nič na svete.

            Foto zo stretnutia nájdete vo fotoalbume.

            Naďa Ondrejková
          • e-Twinning - ocenenie

            17. 1. 2008


            V rámci projektu e-Twinning sa učiteľom mesiaca január stala pani učiteľka našej školy Vierka Blahová zo ZŠ Partizánska v Bánovciach nad Bebravou.

            GRATULUJEME!
            Projekt, za ktorý bola ocenená, sa volá:
            “Za tajemstvím roku - náš kalendář”

            Partneri:
            Základní škola, Bruntál, Rýmařovská 15,
            Základná škola Partizánska ulica Bánovce nad Bebravou
          • Biolampa pre spolužiaka

            9. 1. 2008
            Benefičný vianočný jarmok na škole sa opäť vydaril. Výrobky žiakov si zakúpili rodičia i samotní žiaci. Obohatili príbytky počas najkrajších sviatkov roka.
            Vyzbieralo sa 8 800 korún.
            Finančné prostriedky boli investované do nákupu biolampy v hodnote 16 300 slovenských korún, pre zdravotne ťažko postihnutého žiaka školy Andreja Novotného.

            Na nákup zdravotnej rehabilitačnej pomôcky prispela aj Okresná organizácia strany Smer sumou 5 000 Sk, CVČ v Bánovciach nad Bebravou sumou 1400 Sk a firma Maro s.r.o zvyšnou sumou.

            Ako dobre, že vieme pomáhať, že nezabúdame na tých, ktorí to potrebujú.
            Všetkým veľká vďaka!!!
          • Školské kolá olympiád cudzích jazykov – vyhodnotenie

            9. 1. 2008

            Anglický jazyk: do súťaže sa zapojilo 30 žiakov

            Víťazi v 1.kategórii:
            1. Igaz M. 6.B
            2. Kubicová M. 7.B, Cidoríková V. 7.B
            3. Jánošíková E. 6.B

            Víťazi v 2. kategórii:
            1. Ryban A. 8.B
            2. Košíková M. 9.A
            3. Švikruha F. 9.B

            V okresnom kole budú školu reprezentovať:
            Igaz M. 6.B
            Ryban A. 8.B


            Nemecký jazyk: do súťaže sa zapojilo 18 žiakov

            Víťazi v 1.kategórii:
            1.Danková B. 7.B
            2.Kasalova D.7.B
            3.Tousecká M. 7.A


            Víťazi v 2.kategórii:
            1. Švikruhová D. 9.B
            2. Koková M. 9.A
            3. Judinyová M. 9.A


            V okresnom kole budú školu reprezentovať:
            Danková B. 7.B
            Švikruhová D. 9.B
    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje