• „Malé olympijské hry“ na 1.stupni ZŠ Partizánska

            25. 6. 2015

            Už tradične posledný školský týždeň odkladáme učebnice a zošity a venujeme sa aj zábavným športovým aktivitám.  Pre veľký úspech u detí sme už tretí raz zorganizovali na 1.stupni „Malé olympijské hry“.  V úvode prebehol slávnostný ceremoniál . Nechýbalo zapálenie olympijského ohňa, vztýčenie zástavy, olympijská hymna a sľub športovcov i rozhodcov.  Pán  riaditeľ Lobotka slávnostne otvoril  olympiádu a zaželal športovcom úspešné a čestné zápolenie  v  duchu olympijského hesla „Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa.“ Hneď potom sa  všetky deti s chuťou pustili do súťaženia. Veď sa na to zodpovedne pripravovali. Zmerali si svoje sily v skoku do diaľky, v behu, v hode, v prekonávaní prekážok a v štafete.  Nezabudli sme ani na našich telesne oslabených žiakov, ktorí prežívali veľkú radosť zo súťaženia. Tešili sa zo svojich dosiahnutých výkonov za obrovskej podpory všetkých divákov. Bol to naozaj vydarený športový deň. Pre každé dieťa boli pripravené odmeny od našich štedrých sponzorov – rodičov.  Ďakujeme všetkým, ktorí akokoľvek podporili naše olympijské hry!

            Sponzorsky prispeli rodičia:
            Paraskovoví, Pastorkoví, Richtarechoví, Matejkoví, Žuboroví, Klobučníkoví, Hankoví, Žarnovskí, Báčikoví, Bátoroví, Škerdoví, Valachoví, Lenarthoví, Ďurinoví, Hankoví, Kukuloví, Zitoví, Dolinskí, Černoví, Paulenoví, Dzuríkoví.

            ĎAKUJEME VÁM , VÁŽIME SI VAŠU POMOC!

        • Danka zvíťazila v medzinárodnej výtvarnej súťaži
          • Danka zvíťazila v medzinárodnej výtvarnej súťaži

            25. 6. 2015

            V rámci programu eTwinning sa žiaci 4.A pod vedením p.uč.Blahovej každoročne zapájajú do medzinárodnej výtvarnej súťaže Děd praděd. Organizuje ju Základná škola z Bruntálu v Českej republike. Ide o ilustrovanie povesti z ich regiónu. Žiakom vopred príde vybraná povesť, s pomocou pani učiteľky ju preložia do slovenčiny a ľubovoľnou technikou povesť ilustrujú. Zapája sa vždy celá trieda, žiakom sa povesti veľmi páči, kreslia a maľujú s veľkou chuťou.  Tento rok sme ilustrovali povesť Čertovy kameny  a veľmi sa darilo žiačke  4.A Danke Dobrovodskej, ktorá v súťaži obsadila 1.miesto a krásne ceny. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu, Danka, si šikovná!

        • Deti zo ZŠ Partizánska v škole v prírode
          • Deti zo ZŠ Partizánska v škole v prírode

            18. 6. 2015

            Cieľom cesty žiakov z 3.A,B,4.A,B,C bola Stará Lesná vo Vysokých Tatrách. Krátku prestávku  po ceste sme využili a obzreli si  priehradu Liptovskú Maru. Po príchode sme sa ubytovali v hoteli Lesana. Z izieb sme mali prekrásny výhľad  priamo na Lomnický štít. V lone prírody sme športovali, oddychovali, súťažili a samozrejme sa aj vzdelávali. Na vychádzkach  po tatranských chodníčkoch sme spoznávali krásy Tatier. Vyviezli sme sa pozemnou lanovkou na Hrebienok  spoločne so sprievodcom členom TANAPu  p. Brezovským. Od neho sme sa dozvedeli veľa zaujímavostí o chránených rastlinách a živočíchoch , o kalamite v Tatrách a o tom ako je potrebné prírodu chrániť. Vodopády  na Hrebienku na nás zanechali obrovský dojem. Po ceste sme oddychovali pri Rainerovej a Bilíkovej chate. Tam sme sa s našim sprievodcom rozlúčili.  Navštívili sme Tatranskú Lomnicu, kde sme si prezreli múzeum TANAPu. Boli tam všetky chránené zvieratá, samozrejme vypchaté. Kežmarok ,mesto pod Tatrami , nás privítal svojim hradom. Je rozľahlý a veľmi pekný. Prezreli sme si aj historické centrum  mesta a drevený kostolík, ktorý je pamiatkou UNESCO. Pochodili sme Starý Smokovec, nakúpili suveníry  pre svojich najbližších. V Starej Lesnej sme večer navštívili Astronomický ústav SAV. Pozorovali sme ďalekohľadom planéty Venušu, Saturn, Jupiter. Nazreli sme aj do okien hvezdárne na Lomnickom štíte. Po večeroch sme sa zabávali s animátormi. Písali sme si aj denníky o našich každodenných zážitkoch. Bolo nám ľúto , že sa škola v prírode končí. Ale zážitky  - tie nám ostanú navždy . Ďakujeme aj našim učiteľom, vychvávateľom a zdravotníčke, ktorí sa po celý čas o nás starali. Ďakujeme aj sponzorom za všetky odmeny čo sme dostali. Bolo to super!

            Sponzori: p.Bernoláková, Nguyen, Beláková, Lendvayová, Bátorová, Jakubík, Maninová, Hanko, Berešová, Pastvová  J., Škerdová, Báčik, Trnovská, Ščešňáková, Múdra, Jánošíková, Dobrovodská, Jánošíková, Repková, Poluchová, Slováková, Korbelová, Mikulajová, Polčáková, Krížová, Rajnoha, Doležal, Lukáčová, Žiklová, Vršková.

        • 5. miesto pre ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou na M-SR v atletike!
          • 5. miesto pre ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou na M-SR v atletike!

            18. 6. 2015

            Dňa 17. júna 2015 sa v Nových Zámkoch konali Majstrovstvá SR v atletike žiakov základných škôl. Družstvo chlapcov ZŠ Partizánska Bánovce n. B. získalo po víťazstve v krajskom kole možnosť reprezentovať našu školu na celoslovenskom šampionáte. V konkurencii ôsmich víťazných družstiev z krajských zápolení sa našim chlapcom podarilo obsadiť veľmi pekné 5. miesto so ziskom 862 bodov, keď od stupňa víťazov nás delilo „len“ 20 bodov. Súčasťou šampionátu boli aj súťaže jednotlivcov, kde sme dosiahli tiež niekoľko úspechov. Najviac sa darilo žiakovi V. Rusnákovi, ktorý získal bronzovú medailu v hode kriketovou loptičkou za výkon 83,97 m a 8. miesto vo vrhu guľou (výkon 12,05 m). Veľmi pekné 7. miesto získal aj Branislav Piešťanský v behu na 60 m, keď sa mu podarilo postúpiť do finále časom 7,72 s. Chlapci sa na šampionát pripravovali pod vedením Mgr. Martina Slováka.

            ZŠ Partizánska Bánovce n. B. reprezentovali: Vladimír Rusnák, Branislav Piešťanský, Peter Hrebíček, Juraj Bočák, Martin Sloviak, František Flimel, Marek Pakanec, Martin Varhaník, Samuel Znášik a Martin Božik

        • Celoslovenské kolo astronomickej súťaže "Čo vieš o hviezdach"
          • Celoslovenské kolo astronomickej súťaže "Čo vieš o hviezdach"

            16. 6. 2015

            V dňoch 9. a 10. júna 2015 sa v Nitre uskutočnilo finále celoslovenského kola súťaže „Čo vieš o hviezdach“. Našu školu, okres aj kraj v celoslovenskom kole reprezentovali žiaci Ľubomír Baško zo 6.A a Silvia Bátorová z 9.A triedy. V tejto náročnej súťaži naši žiaci obstáli veľmi dobre a stali sa jej úspešnými riešiteľmi. Deviatačka Silvia Bátorová do celoslovenského kola postúpila už tretí krát a stala sa tak najúspešnejšou „astronómkou“ v 12-ročnej histórii astronomického krúžku, ktorý pracuje pod vedením Ing. Renáty Bátorovej a každý rok pripravuje žiakov do tejto súťaže. Veríme, že v Ľubkovi Baškovi bude mať dobrého nasledovníka. Žiakom blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

        • OZNAM
          • OZNAM

            16. 6. 2015

            Vedúca školskej jedálne oznamuje žiakom a rodičom, že od 24.06.2015 do 30.06.2015 nebude možné odhlasovať zo stravy z dôvodu koncoročnej uzávierky.

            Ďakujeme za pochopenie.

        • Cesta za energiou do centra ENERGOLAND
          • Cesta za energiou do centra ENERGOLAND

            12. 6. 2015

            V piatok, 5.6.2015 sa žiaci 8. a 9. ročníka ZŠ Partizánska zúčastnili exkurzie do informačného centra o energii a výrobe elektrickej energie ENERGOLAND. V ňom si rozšírili svoje vedomosti z fyziky z oblasti energie a elektrární, ale získali aj nové zaujímavé poznatky.

            V Energolande mali žiaci možnosť vyskúšať 33 interaktívnych sekcií, ktoré im poskytli všetky potrebné informácie o rôznych energiách, o ich využití, či o pozitívach i negatívach jednotlivých spôsobov výroby elektriny. V úvode sa vydali na dobrodružnú cestu – odyseu energie, počas ktorej formou 3D filmu preskúmali celú evolúciu energie od veľkého tresku až po blízku budúcnosť. Ostatné sekcie žiakom umožnili zistiť, ako s energiou nakladal človek v minulosti a ako dnes, prezreli si aktívnu zónu reaktora, absolvovali virtuálnu prehliadku priestorov elektrárne, kam sa inak nedostanú, vyskúšali si aké ťažké je nabiť mobilný telefón, sledovali ako sa kedysi žilo bez elektriny a ako ľahko sa nám žije s ňou teraz. Ďalej získali informácie o tom, ako sa vyrába jadrové palivo, ako funguje život v prírode v okolí atómovej elektrárne alebo o premene prírodných zdrojov na elektrinu. Žiakom sa najviac páčila interaktívna hra, v ktorej mali možnosť stať sa ministrom energetiky a vybudovať virtuálne mesto a elektrárne tak, aby boli jeho obyvatelia spokojní a tiež kinect hra, pomocou ktorej vyrábali elektrickú energiu. Poslednou časťou exkurzie bola prehliadka areálu atómovej elektrárne Mochovce. Sprievodca počas cesty autobusom priblížil žiakom históriu vzniku elektrárne, jej spôsob riadenia a princíp fungovania. Zblízka si prezreli chladiace veže, dozvedeli sa veľa zaujímavostí týkajúcich sa chodu elektrárne a oboznámili sa s výstavbou 3. a 4. bloku elektrárne.

            Touto nenásilnou a hravou formou vyučovania sa nám podarilo u žiakov zvýšiť záujem aj o taký predmet, akým je fyzika. Žiaci odchádzali domov s množstvom zážitkov a zhodli sa na jednom:  "O rok sa sem isto vrátime!" :)

        • OK a KK v atletike žiakov a žiačok ZŠ
          • OK a KK v atletike žiakov a žiačok ZŠ

            12. 6. 2015

            V mesiacoch máj a jún sa konali okresné a krajské kolá v atletike žiakov a žiačok základných škôl. Okresné zápolenie sa konalo v dňoch 21. a 22. mája 2015 v areáloch ZŠ Partizánska a ZŠ Komenského Bánovce n. B. V konkurencii škôl nášho okresu si suverénne počínali chlapci i dievčatá našej školy, keď s veľkým náskokom zvíťazili v súťažiach družstiev a vybojovali si postup na krajský šampionát. Okrem toho sa žiačka ôsmeho ročníka, Danka Antalová stala najúspešnejšou atlétkou okresného kola. Tituly majster okresu si v jednotlivých disciplínach vybojovali aj Petra Miháliková, Alexandra Ráciková, Miroslava Kováčiková, Branislav Piešťanský, Peter Hrebíček, Martin Sloviak a Vladimír Rusnák.

            Krajské kolo v atletike sa konalo dňa 04. júna 2015 v Dubnici nad Váhom. Pretekov sa zúčastnilo v súťaži družstiev chlapcov i dievčat 9 najlepších škôl Trenčianskeho kraja a taktiež víťazi okresných kôl v jednotlivých disciplínach, ktorí neboli súčasťou víťazných družstiev okresných majstrov. Naša škola zaznamenala veľmi pekný úspech. Pod vedením Mgr. Martina Slováka sme sa v súťaži družstiev chlapcov umiestnili na 1. mieste (počet bodov 871), čím sme si zabezpečili postup na Majstrovstvá SR v atletike žiakov ZŠ, ktoré sa budú konať 17.6.2015 v Nových Zámkoch. 
            Družstvo dievčat, ktoré viedla Mgr. Andrea Slováková sa v silnej konkurencii dokázalo umiestniť na 6. mieste (počet bodov 662). Medzi jednotlivcami sa najviac darilo Vladimírovi Rusnákovi, ktorí si zo šampionátu odniesol striebornú (2. miesto vo vrhu guľou, výkon - 12,65 m) a bronzovú medailu (3. miesto v hode kriketovou loptičkou, výkon – 74,40 m)Alexandre Rácikovej, ktorá získala bronz (3. miesto v hode kriketovou loptičkou – 56,60 m). Do finálovej šestice sa podarilo prebojovať aj Martinovi Sloviakovi (5. miesto v behu na 60 m), Petrovi Hrebíčkovi (6. miesto v behu na 1000 m), Jurajovi Bočákovi (4. miesto v hode kriketovou loptičkou) a Petre Mihálikovej (6. miesto v behoch na 60 a 300 m ).

            Všetkým dievčatám a chlapcom srdečne gratulujeme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou.

        • Deti ZŠ Partizánska boli znovu v divadle
          • Deti ZŠ Partizánska boli znovu v divadle

            10. 6. 2015

            Divadelné predstavenie pre deti ZŠ Partizánska organizujú pedagógovia školy s podporou rodičov už piaty rok ako darček z príležitosti osláv Medzinárodného dňa detí v rámci nášho kréda „čo najviac povýšiť kultúru ducha našich detí“. V tomto školskom roku sme sa vybrali na návštevu divadelného predstavenia v Divadle Jána Palárika v Trnave. Budova divadla, ktorá stojí na historicky cennom Trojičnom námestí v Trnave už na prvý pohľad zvonku, na jej architektúru, dýcha divadelníckou históriou, inak to nie je ani zvnútra. Alexej Tolstoj kedysi dávno čítal knihu Pinocchia od talianskeho autora C. Collodiho, no knihu niekde stratil. Príbehy, ktoré si pamätal, rozprával deťom a postupne si začal vymýšľať aj svoje. A tak vznikla rozprávková kniha Zlatý kľúčik. Starcovi Carlovi sa dostane do rúk čarovné poleno, z ktorého vyreže bábku – Buratina. Buratino je drzá neposedná nátura. Vie byť aj milý, ale aj neposlušný. Otec Carlo mu kúpi za posledné peniaze Šlabikár, no Buratino – nezbedník nielenže nejde do školy, ale aj Šlabikár predá, ale aby sa dostal do cirkusu na bábkové divadlo. A tu začínajú jeho podivuhodné dobrodružstvá a hľadanie zlatého kľúčika, s ktorými nakoniec otvorí tajomné dvere, za ktorými je .... Na svojej strastiplnej ceste stretne Pierota. Malvinku, Cvrčka, Líšku, Kocúra a zlého Karabasa Barabasa, ktorý tiež chce zlatý kľúčik. Dokonca zablúdi aj do krajiny Hlupákovo. To je stručný obsah divadelného predstavenia Zlatý kľúčik, ktoré deti 1. – 5. ročníka ZŠ Partizánska navštívili. Naše deti sa v divadle správali podľa platných etických pravidiel a vôbec sme sa za nich nemuseli hanbiť. 

            V utorok 23. júna 2015 si svoj darček k MDD zase užijú žiaci 6. – 9. ročníka návštevou divadelného predstavenia pod názvom „Dobrodružstvo pri obžinkoch, alebo len aby sme v hanbe nezostali“.

        • Zdravotné hliadky mladých
          • Zdravotné hliadky mladých

            8. 6. 2015

            Hliadka mladých zdravotníkov 1.stupňa: Lea Molnárová, Adam Hudec, Katarína Kňaze, Natália Malíková a Damian Dravecký, opäť súťažila.
            Tentokrát na územnom krajskom kole, ktoré sa konalo 2.6.2015 v Topoľčanoch. Opäť preukázali svoje vedomosti o Červenom kríži, Červenom polmesiaci a Darcovstve krvi. V simulovaných situáciách ako uštipnutie hadom, dusenie sa, bezvedomie, zástava dýchania a činnosti srdca preukázali praktické zručnosti v poskytovaní laickej prvej pomoci. Prísni rozhodcovia sledovali a hodnotili každý ich krok. Hliadka získala krásne 2. miesto.

            Blahoželáme im a ďakujeme za vzornú, usilovnú a úspešnú reprezentáciu školy.

        • Na ceste nie si sám
          • Na ceste nie si sám

            8. 6. 2015

            Aj pod týmto heslom sa nieslo štvrtkové dopoludnie 28.5.2015 na našej ZŠ Partizánska. Žiaci 1.stupňa si na vytvorených dopravných ihriskách mohli otestovať svoje vedomosti i zručnosti v tejto oblasti. Najskôr sa účastníci dopravy, teda naši žiaci, preverili poznávanie dopravných značiek, pravidiel, ktoré platia v cestnej premávke. Vyskúšali si jazdu okolo kužeľov a po zvládnutí sa presunuli na druhé dopravné ihrisko, kde si vyskúšali jazdu na bicykloch, chodenie cez priechod pre chodcov, kde sa riadili semaformi. Po úspešnom zvládnutí žiaci obdržali diplom za ohľaduplnú a bezpečnú jazdu. Veríme, že tieto praktické a teoretické vedomosti i zručnosti sa našim žiakov v živote určite zídu.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje