• Exkurzia ôsmakov v Energolande

            31. 5. 2022

            Rozšíriť poznatky a vedomosti o energii, jej vzniku a využití, o rôznych typoch elektrární a princípe fungovania atómovej elektrárne si boli ôsmaci ZŠ Partizánska 27.mája 2022 na exkurzii vo vedeckom centre Energoland v Mochovciach. 33 interaktívnych stanovíšť im ponúklo možnosť preniknúť do tajov výroby elektrickej energie, vyskúšať si simulovanú jazdu na motorke budúcnosti alebo vyrobiť elektrickú energiu prostredníctvom kinect hry. Na vlastnej koži spoznali aj účinky elektrickej energie (Van der Graafov generátor) a verte, že im naozaj z toho stáli vlasy „dupkom“. Tiež mohli absolvovať virtuálnu prehliadku priestorov samotnej elektrárne, strojovne, blokov elektrárne a reaktorovej sály. Touto nenásilnou a hravou formou vyučovania sa snažíme u žiakov zvýšiť záujem aj o taký predmet, akým je fyzika. Žiaci odchádzali domov s množstvom zážitkov a zhodli sa na jednom:  "O rok sa sem isto vrátime!"

          • Návšteva výstavy fotografií

            31. 5. 2022

            Dňa 30.5.2022 sa chlapci zo 7.A zúčastnili výstavy fotografií v MsKS Bánovce nad Bebravou. Žiakov zaujali mnohé fotografie pochádzajúce z objektívov Fotoklubu Rokoš Bánovce nad Bebravou. Tešíme sa, že po rokoch opatrení a obmedzení sa mohli naši žiaci opäť dotknúť umenia.

          • Exkurzia v Skalke pri Trenčíne

            30. 5. 2022

            Dňa 26.5.2022 sme sa so žiakmi 5.ročníka zúčastnili exkurzie na historickom pútnickom mieste. Putovanie sa začalo na Malej Skalke, kde nás privítal miestny kňaz v kostole sv. Andreja Svorada a Beňadika. Pokračovali sme lesom, kde sú rozostavané zastavenia Krížovej cesty. Náučným chodníkom sme sa dostali ku Veľkej Skalke. Tu sa nachádzajú pozostatky benediktínskeho kláštora a jaskyňa sv. Beňadika. Sprievodkyňa nám porozprávala históriu a legendy, ktoré sa spájajú s týmto miestom. Exkurzia bola pre nás prínosom, spoznali sme kúsok našej kresťanskej historie.

          • Siedmaci na exkurzii v Bojnej

            24. 5. 2022

            Žiaci 7.ročníka sa dňa 19.5.2022 zúčastnili exkurzie v obci Bojná, kde navštívili múzeum venované obdobiu Veľkej Moravy. Zamestnanci múzea previedli žiakov dejinami Slovanov a najmä obdobím Veľkej Moravy. Oprášili si vedomosti o Pribinovi, Rastislavovi, Svätoplukovi a Konštantínovi a Metodovi, zoznámili sa s materiálnou kultúrou našich predkov a s každodenným životom našich predkov. Žiaci mali možnosť obliecť sa do dobového oblečenia, aké sa nosilo na Veľkej Morave a napísať si svoje meno v hlaholike. Exkurzia pokračovala na archeologickom nálezisku „Valy“, ktoré len nedávno začalo odkrývať svoje tajomstvá. Svojím rozsahom a významom patrí medzi najvýznamnejšie lokality Veľkej Moravy. Exkurzia bola podnetná a žiaci si rozšírili svoje vedomosti zo školských lavíc o nové poznatky získané na exkurzii.

          • Tretiaci na vychádzke do prírody

            19. 5. 2022

            Krásne jarné počasie využili tretiaci na pobyt v prírode. V stredu 18.mája sa vybrali na turistickú vychádzku k vodnej nádrži Prusy. Cesta bola dlhá, ale ubehla veľmi rýchlo. Deti pozorovali prírodu, spoznávali rastliny a rozprávali si veselé príhody. Na priehrade ich zaujali majestátne labute a páriky divých kačíc. Občas sa na vodnej hladine mihla aj rybka. Bolo to naozaj krásne prírodné divadlo. Oddýchnutí a posilnení chutnou desiatou sa spokojní tretiaci vrátili do školy. Bol to krásny zážitkový deň.

          • Prváci na cvičení v prírode

            19. 5. 2022

            Žiaci prvého ročníka strávili peknú slnečnú stredu prechádzkou okolo záhradiek po splav. Cestou sledovali dopravné značky v meste, kvitnúce stromy a kvety aj prebúdzajúci sa hmyz. Oddych pri splave využili na doplnenie energie desiatou, ale aj posedením na dekách a hraním rôznych hier. Cestou späť sme sa zastavili v mestskom parku, kde sa deti dosýta vyšantili. Pobyt na čerstvom vzduchu im prospel a žiaci spoznali aj iné časti mesta.

          • Vanesa Labudová víťazkou atletického štvorboja

            19. 5. 2022

            18.5.2022 sa na pôde ZŠ Partizánska uskutočnilo pod záštitou CVČ v Bánovciach nad Bebravou Okresné kolo v atletickom štvorboji žiačok a žiakov ZŠ. Jednalo sa o súťaž jednotlivcov, kde každý žiak alebo žiačka absolvovali 4 disciplíny - beh na 60 m, beh na 600, resp. 1 000 m, skok do diaľky a hod raketkou Nerf. Po sčítaní všetkých bodov si 1.miesto a postup do krajského kola odniesla žiačka našej školy Vanesa Labudová (7.A), ktorá zároveň vyhrala aj beh na 60 m a 600 m a v hode s raketkou Nerf bola tretia. Skvelé výkony podali aj žiačky Bianka Scheerová (6.A), Sára Mokryšová (6.A) a Melánia Bialoňová (6.B). Aj napriek tomu, že sa naši žiaci celkovo neumiestnili na pódiovom stupni, v behu na 1000 m dominoval Damián Scheer (6.A) a v skoku do diaľky si 3.miesto vyskákal Matúš Gízel (7.A). Vďaka patrí aj Dávidovi Hruškovi (7.A) a Marekovi Margolienovi (7.B). Všetkým srdečne gratulujeme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy.

          • Exkurzia v Galérii M. A. Bazovského v Trenčíne

            18. 5. 2022

            Prvú exkurziu absolvovali naši prváci v Galérii M. A. Bazovského v Trenčíne. Pre niektorých to bola nielen prvá exkurzia, ale aj prvá cesta autobusom. Deti odchádzali plné očakávaní a tešili sa na nové zážitky. V galérii si najskôr pozreli výstavu sôch z kameňa a kovu. Každý si našiel tú svoju sochu, ktorá sa mu najviac páčila. Potom sa deti presunuli na expozíciu fotografickej tvorby výtvarníka R. Kočana a R. Prekopa. A všetkým známy „žltý šlabikár“ si mohli deti pozrieť na výstave F. Hložníka. Mali možnosť porovnať si ho so súčasnými šlabikármi. Nakoniec sa malými výtvarníkmi stali aj naši prváci, keď v tvorivých dielňach dokresľovali okolie Trenčianskeho hradu podľa vlastnej fantázie, alebo sa snažili napodobniť tvorbu M. A. Bazovského. A veru, niektorým sa to podarilo na výbornú!

          • Do školskej knižnice opäť pribudli nové knihy

            18. 5. 2022

            Každý školský rok je obnova knižničného fondu v našej knižnici jednou z investičných priorít. Aj tento, ako i po minulé roky sa nám podarilo obohatiť knižničnú zbierku o veľa nových, zaujímavých titulov. Do školskej knižnice tak pribudlo ďalších 240 kníh, ktoré budú k dispozícii našim mladým čitateľom. Deti našej školy čítajú rady a ich tlak na nákup nových kníh je čoraz väčší, z čoho máme obrovskú radosť :)

          • Bicyklová túra

            17. 5. 2022

            V rámci krúžku Zdravý životný štýl sa vybralo na výlet do Horných Naštíc na bicykloch 7 dievčat z 2.A a pani učiteľka. Prichystali si bicykle, prilby, vodu, dostatok energie a dobrú náladu. Veľmi sa tešili. Cesta sa začala jazdou na bicykli po chodníku popri rušnej ceste. Neporušili žiadne predpisy, lebo deti do 10 rokov smú jazdiť aj po chodníku. Cez cestu prešli po prechode pre chodcov, pričom bicykle tlačili. Na bočnej ulici nasadli a pokračovali už jedna za druhou až k splavu. Tam "dali foto" a prešli až na koniec Záhradok. Osviežili sa v potoku Radiša. Oddýchli si a vrátili sa v poriadku späť do školy. Výlet bol super. Je dôležité jazdiť bezpečne a dodržiavať pravidlá cestnej premávky, aby sme mali z výletu radosť a mohli ísť aj nabudúce.

          • Štvrtáci na plaveckom výcviku

            16. 5. 2022

            Aj ďalší májový týždeň sa niesol v znamení zdokonaľovania plaveckých zručností. Žiaci zo 4.C sa pod vedením skúsených inštruktorov plávania zúčastnili základného plaveckého výcviku. Učili sa prvé kroky, ako zvládať plavecký štýl kraul a znak - správne vo vode dýchať, splývať a pohybovať sa. K tomu im pomohli rôzne hry. Naučili sa aj to, ako sa dá správne vo vode potápať a loviť puky z dna. No najväčším zážitkom bolo skákanie do hlbokej vody. Na záver si deti zmerali svoje plavecké zručnosti v rýchlostnom plávaní. Z chlapcov bol najrýchlejší a 1.miesto získal Michal Antala, na  2. mieste bol Rudolf Danaj a na 3.mieste Adam Šebeň. Z dievčat bola najrýchlejšia a 1.miesto získala Stela Hrčková, na 2.mieste skončila Sára Čuboňová a na 3.mieste Emma Vršková. Ide leto a všetci sa už tešíme, že zručnosti, ktoré sme sa naučili predvedieme na kúpaliskách svojim rodičom.

          • Európsky deň jazykov na našej škole

            16. 5. 2022

            Pri príležitosti dňa jazykov sme si na našej škole v rámci hodín anglického jazyka pripravili viaceré aktivity. Cieľom našich aktivít bolo je zatraktívniť cudzie jazyky a podnietiť žiakov k väčšiemu záujmu o učenie sa cudzích jazykov. V prvom ročníku sa deti hrali s vlajkami, opakovali si farby slovenskej vlajky a učili sa vymaľovať britskú vlajku. Druháci sa naučili hovoriť ahoj, dovidenia a ďakujem v španielčine, nemčine, ruštine a v mnohých iných jazykoch. Tretiaci a štvrtáci sa takisto venovali pozdravom a vlajkám, mali dokonca navrhnúť vlastnú vlajku a zdôvodniť svoj výber farieb a vzorov.
            Hlavnou aktivitou pre druhý stupeň bol jazykový kvíz. Ten sa nachádza na nástenke anglického jazyka a obsahuje 10 otázok týkajúcich sa európskych jazykov. Otázky sú v slovenskom aj v anglickom jazyku. Žiaci druhého stupňa majú možnosť na hlasovací lístok napísať svoje odpovede a vhodiť ho do pripravenej škatule. 1. júna potom vyberieme niekoľko žiakov, ktorí dostanú vecné a sladké odmeny. Žiakov chceme aj takýmto spôsobom priblížiť k rôznym európskym jazykom. Veríme, že aktivity žiakov zaujali a aspoň trochu ich motivovali k učeniu sa cudzieho jazyka.

          • Deň matiek

            12. 5. 2022

            „Srdce matky je hlboká priepasť, na dne ktorej vždy nájdeš odpustenie.“

            CItátom Honore de Balzaca začalo stretnutie mamičiek, babičiek a ich detí, žiakov I. stupňa ZŠ Partizánska, pri príležitosti osláv Dňa matiek. V stredu 11. mája 2022 sa všetci stretli na dopravnom ihrisku základnej školy, kde prítomných privítal riaditeľ školy. Ihrisko sa na chvíľu stalo javiskom a hľadiskom. Deti program pre mamičky pripravovali v rámci rekreačnej činnosti ŠKD. Pripravili si básne, piesne, tance, ktorými oslávili svoj vzťah k mamičkám. Úspech tohto podujatia ukázal krásnu dlhoročnú tímovú prácu pedagogických i nepedagogických zamestnancov školy. Najväčším zadosťučinením pre nás boli úsmevy spokojnosti mamičiek a babičiek.

          • Peace Run 2022

            12. 5. 2022

            11. mája do našej škole zavítali kamaráti, športovci - skupina bežcov mierového behu. Tradícia Peace Run vznikla už v roku 1987. Beh sa beží viac ako 140 krajinami sveta, pričom ústrednou myšlienkou je zdôrazniť aj takouto formou hodnotu mierového spolunažívania vo svete. Sme veľmi radi, že aj naša škola sa mohla formou mierového behu prihlásiť k hodnotám spolupatričnosti, empatie, súcitu a športovou formou vyjadriť túžbu po pokojnom živote bez vojny a konfliktov. S bežcami sme sa zvítali v našom prekrásnom areáli a po krátkom edukačno-zábavnom pásme naši žiaci prebehli časť trate s pochodňou mieru v rukách. Želáme si, aby sme sa my aj ostatné deti v celom svete mohli venovať len športu, zábave a vzdelávaniu...   

          • 2.A na exkurzii v MVL AGRO v Malých Chlievanoch

            11. 5. 2022

            Postrehy žiakov z exkurzie:

            N.A.: V pondelok sme boli s triedou vo Dvorci. Išli sme pozrieť kravičky. Bolo to super. Videli sme ako sa kŕmia, doja. Naučila som sa aký úžitok z kráv máme. Napríklad mlieko, syr, maslo...

            T.Š.: Do Dvorca sme išli autobusom zo stanice. Sami sme si kupovali lístok. Veľmi sme sa tešili. Videli sme tam kravy, ovce, barany, teliatka, býky. Prechádzali sme sa po kravíne a hladkali teliatka. Pozorovali sme ako žrali seno.

            A.B.: Teliatka sme mohli hladkať. Cmúľali nám prst. Pili mlieko z napájačky. Bolo to milé.

            M.N.: Boli sme sa pozrieť aj v dojárni. Je tam veľa prístrojov na dojenie kráv. Všetko je z antikoru a automatizované. Kravám dezinfikujú vemeno, vyutierajú handričkou. Handričky potom perú vo veľkej práčke. Mlieko skladujú v cisternách. Všade voňalo mlieko. Mňam.

            M.M.: V družstve majú traktory, postrekovač - pavúka, kosačky, mulčovač, nakladač Manitou – nakladač hnoja.

            M.B.: Chcel by som byť družstevníkom. Budem sa starať o teliatka.

            E.V.: Zistil som, že práca na družstve je veľmi ťažká a dôležitá.

            A.Ž.: Z družstva sme išli pešo navštíviť žiakov v ZŠ Dvorec. Cestou sme sa zastavili u p. uč. Krškovej. Má psíka a peknú záhradu.

            D.Ď.: Bola to super škola (ZŠ Dvorec). Mali tam dobré hry. Stolný futbal a tak. Spoznali sme nových kamarátov.

            M.M: Napísali sme im (žiakom zo ZŠ Dvorec) listy. Potešíme sa, ak nám odpíšu.

            S.M.: Boli sme u nich (ZŠ Dvorec) aj na obed. Ja som zjedla tri šaláty. Potom sme išli na autobus.

          • Plavecký výcvik

            10. 5. 2022

            Prvý májový týždeň naši štvrtáci absolvovali základný plavecký výcvik v Mestskej plavárni v Bánovciach nad Bebravou. Hravou činnosťou sa naučili prekonávať strach z vody, zvládli základné plavecké návyky, dýchanie do vody, lovenie pukov vo vode, splývanie na bruchu. Pani trénerka pokojným a individuálnym prístupom trpezlivo vysvetľovala techniku plaveckých štýlov - kraul a znak. Deti si rady vyskúšali zoskoky do veľkej vody. Posledný deň kurzu sa uskutočnili preteky v plávaní na jeden nádych pod vodou. Na jeden nádych najviac preplával Dávid Siva. Tiež súťažili na rýchlosť ľubovoľným plaveckým štýlom. Najrýchlejším plavcom z chlapcov bol opäť Dávid Siva, ako druhý doplával Marko Kosiba. O tretie miesto sa podelili Samuel Lendvay a Filip Grežďo. Z dievčat sa na 1.mieste umiestnila Andrea Bašková, 2.miesto obsadila Nataša Ondrušková a na pekné tretie miesto získali Tereza Reisová a Linda Oršulová.

          • Oslava Dňa matiek

            10. 5. 2022

            Milé mamičky a babičky, prijmite od nás srdečné pozvanie na školskú besiedku, ktorá sa uskutoční pri príležitosti osláv Dňa matiek v priestoroch dopravného ihriska. Vstup na ihrisko je pre Vás zabezpečený vchodom do telocvične. V prípade nepriaznivého počasia sa besiedka odkladá na iný termín.

            TEŠÍME SA NA VÁS!

          • Okresné kolo Slávik Slovenska

            6. 5. 2022

            Dňa 5.5.2022 sa uskutočnilo okresné kolo speváckej súťaže ľudových piesní Slávik Slovenska 2022. Súťaž sa konala v ZUŠ Dezidera Kardoša v Bánovciach nad Babravou, kde sa stretlo veľa šikovných speváčok. Našu školu reprezentovali Michaela Netopilová (2.A), Sabína Kňazeová (4.B), ktorá si vyspievala 2.miesto a Lenka Magová (8.A), ktorá obsadila 3.miesto. Dievčatám veľmi pekne ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

      • Kontakty

        • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        • Kancelária školy: 038/760 3424; Riaditeľ školy: 0908 752 511
        • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou Bánovce nad Bebravou Slovakia
        • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje