• Dve prvenstvá pre našu školu v minifutbale starších žiakov a žiačok JEDNOTA COOP

            15. 5. 2013

            V dňoch 7. a 9. mája sa uskutočnili okresné finále v minifutbale  starších žiakov a žiačok JEDNOTA COOP.  7. mája naši chlapci po víťazstvách 2:0 so ZŠ Školská, 1:0 s Gymnáziom J. Jesenského, 2:0 so ZŠ Komenského a remíze 0:0 obsadili prvé miesto a postúpili do regionálneho kola kde skončili na 3. mieste.

            9. mája naše dievčatá zvíťazili v okresnom finále a reprezentovali  školu aj okres na regionálnom kole v Partizánskom. Tu po víťazstve 6:4 so ZŠ Veľká Okružná Partizánske a prehre 6:2 so ZŠ Zemianske Kostoľany obsadili veľmi pekné 2. miesto.

            Školu  reprezentovali žiaci a žiačky športových tried: z IX.A Lechová a Strempeková, z IX.B Števanková, Danková, Mikušová, Mášik, Filin, Hostačný, Kovalíček, Dzúrik a Sudimák, z IX.C Žáčik, Mikuš, Čahoj, Grunta a Fašanok, z VIII.B Hrušková, Polačeková a Jamrichová a Ďurechová  z VIII.C.                 

          • Dopravné ihrisko

            13. 5. 2013

            9. a 10.mája bolo na našej škole rušno. Nádvorie školy sa premenilo na dopravné ihrisko. Blikotajúce semafory, križovatky, priechody pre chodcov boli plné detí. Bicykle, kolobežky a autíčka striedali majiteľov, aby si vyskúšali  zručnosti  účastníkov cestnej premávky. Aj chodci  vyčkávali na zelenú, kedy budú môcť prejsť na druhú stranu cesty. Zopakovali si, ako sa majú správať na ulici či ceste. Naučili sa byť zodpovednými účastníkmi cestnej premávky.

          • Zdokonaľovací plavecký výcvik tretiakov

            13. 5. 2013

            6.5. až 10.5. sa žiaci tretieho ročníka zúčastnili  plaveckého výcviku. Tešili sa z každého dňa, ktorý strávili na plavárni. S elánom sa pustili do zdokonaľovania plaveckých štýlov. Vyšantili sa pri hrách vo vode. Pre žiakov  to bolo príjemným osviežením vyučovania. Všetci boli veľmi šikovní. Posledný deň si zmerali svoje sily v pretekoch. 

            Umiestnenie najlepších plavcov:

            Dievčatá:
            1. Romana Balážová  3.B
            2. Lea Molnárová  3.A 
            3. Lea Snopková  3.B

            Chlapci:
            1. Michal Káčer  3.A
            2. Timotej Dúbravický 3.A
            3. Adam Hudec  3.B

          • Výstup na Kľak

            6. 5. 2013

            Deti a rodičia z turistického krúžku pod vedením Mgr. Blahovej a Mgr. Neuschla opäť zažili krásny deň v prírode. Na prvú májovú nedeľu si naplánovali výstup na Kľak. Nazbieralo sa nás veru dosť, autobus praskal vo švíkoch. Počasie nám prialo, slniečko svietilo, dobrá nálada nám nechýbala a tak sme sa pustili z Fačkovského sedla na dvojhodinovú túru. Výstup nám skomplikoval zablatený chodník, inak sa nám išlo dobre. Ten nádherný pohľad na okolité kopce, mestá a dedinky z výšky 1352 m n.m. stál za tú námahu. Videli sme prebúdzajúcu sa jarnú prírodu, veľa nádherných chránených rastlín a počuli sme spev vtákov. Cesta nám ubiehala rýchlo, veselo sme džavotali, spomínali sme si na rôzne historky a  zopakovali sme si aj prírodovedu. Bola to naozaj príjemne prežitá nedeľa s nezabudnuteľnými zážitkami.

          • Exkurzia druhákov v Babici

            6. 5. 2013

            Dňa 30.4. 2013 zavítali deti 2. ročníkov do Bojnej. Cieľom bola exkurzia na ranči zvanom Babica. Deti sa tu mohli zoznámiť s tunajším prostredím, rôznymi druhmi rastlín a zvierat, i tých exotických. V miniZOO videli leva, tigra, ťavy, jelene a rôzne iní druhy zvierat, o ktorých sa učia na prírodovede. Robili si zápisky o spôsobe ich života. Nechýbal ani priestor na hry a opekačku. Celú exkurziu sprevádzalo pekné slnečné počasie, o čom svedčia aj fotografie v galérii.

          • Škola v prírode - Kľačno

            6. 5. 2013

            V pondelok 22.4.2013 dvadsaťosem futbalistov a futbalistiek 6. a 8. ročníka naložilo pod vedením pánov učiteľov Slováka, Ruráka, Neuschla a Hrušku batožiny a odcestovali o 8.00 do miesta pobytu.

            Po hodinovej ceste sme sa ubytovali na  troj- a štvorposteľových izbách. Po ubytovaní sa žiaci oboznámili s okolím a po obede sme začali napĺňať program pobytu. Program výchovno-vzdelávacej činnosti bol uskutočnený v súlade s vypracovaným plánom vyučovania a výchovnej činnosti. Poobedná činnosť bola naplnená športovými aktivitami, spoločenskými a loptovými hrami. Pri výuke neboli žiadne problémy, každodenne sme využívali priestranné učebne, peknú prírodu a prostredie v okolí, ale aj ihriská v zariadení. Po večeri mali žiaci kultúrny program a zábavné hry, po ktorých nasledovala večerná hygiena a večierka. Strava bola kalorická, chutná a na požadovanej kvantitatívnej úrovni. Pitný režim bol zabezpečený trikrát denne. 

            Na záver sme zhodnotili celý pobyt, správanie a čistotu na izbách. Do Bánoviec n. B. sme sa vrátili v piatok 26.4.2013 o 15.00 hod., kde nás čakali rodičia a prevzali si svoje deti.

          • Anglické predstavenie

            3. 5. 2013


            25.4.2013 sa žiaci zo základnej školy Partizánska zúčastnili anglického divadla, ktoré sa konalo v budove MsKS na ulici J. Matušku v Bánovciach nad Bebravou. Vystúpenie pre prvý až piaty ročník, s názvom John and Mary, v podaní hercov z Divadelného centra v Martine, zožalo u žiakov veľký úspech. Prelínanie pasáží po anglicky a po slovensky umožnilo porozumieť celému príbehu aj tým najmenším. Deti sa na predstavení zabávali, smiali a s nadšením sledovali pútavý príbeh. Po tomto predstavení nasledovalo predstavenie Peter Black, určené pre žiakov šiesteho až deviateho ročníka. Predstavenie bolo vtipné, zaujímavé a herci sa za svoje výkony určite nemusia hanbiť. Obe predstavenia boli primerané pre žiakov, ktorým boli určené. Žiaci boli obohatení o novú slovnú zásobu a videli použitie anglického jazyka v reálnom živote a skutočných situáciách. Z predstavenia sme odchádzali plní príjemných dojmov a už teraz sa tešíme na ďalšie vystúpenie.

          • Matematická olympiáda - výsledky obvodného kola v kategórii Z6, Z7, Z8

            2. 5. 2013

            Skvelé výsledky dosiahli naši šiestaci, siedmaci a ôsmaci v obvodnom kole Matematickej olympiády. Ide o najlepšie dosiahnuté výsledky v tejto súťaži za posledných 10 rokov. Spolu sme získali až 4 umiestnenia v prvej trojke a spolu až 11 úspešných riešiteľov je výborná vizitka pre našu školu. Fantasticky sa predstavil Samuel Boďo, žiak 8.B, ktorý vo svojej kategórii zvíťazil. Šiestačky Veronika Petrušová a Martina Danková obsadili zhodne 2. miesto a Daniela Reháková zo 7.A skončila tretia. Všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme!

            Z6 (6. ročník)

            2. Danková Martina

            2. Petrušová Veronika

            12. Babuljak Milan

            12. Znášik Samuel

             

            Z7 (7. ročník)

            3. Reháková Daniela

             

            Z8 (8. ročník)

            1. Boďo Samuel

            6. Káčer Martin

            8. Kyselicová Alexandra

            11. Kasala Richard

            11. Petruš Marián

            16. Mikulka Kristián

          • Exkurzia do závodu Coca Cola

            30. 4. 2013

            30. apríla 2013 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili exkurzie z chémie a fyziky do závodu Coca Cola v Lúke nad Váhom. Z krátkej reportáži sa žiaci dozvedeli o histórii vzniku tohto obľúbeného nápoja, jeho výrobe a distribúcii až ku konečnému spotrebiteľovi. Zároveň si prezreli priestory  výrobnej haly, stroje vytvárajúce fľaše, plnenie pramenitej vody Bonaqua, paletové balenie hotových nápojov, ako aj sklady. Po prehliadke dostali všetci účastníci na cestu jeden z nápojov Coca Cola, Fanta alebo Sprite vyrábajúce sa v tomto podniku. Žiakom sa táto exkurzia veľmi páčila a formou zážitkového učenia získali množstvo nových poznatkov.
            Krátku reportáž z exkurzie si môžete pozrieť vo fotoalbume.
          • Exkurzia Uhrovec - 3. ročník

            30. 4. 2013

            23.4. sa žiaci tretieho ročníka vydali na cestu po stopách histórie. Ich kroky viedli do neďalekej obce Uhrovec. Navštívili rodný dom dvoch významných osobností  nášho regiónu: Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka. Prezreli si exponáty, so záujmom si vypočuli výklad lektorky, ba si i spoločne zaspievali pieseň „Kopala studienku“.

            V  múzeu, ktoré je venované histórii obce, ich zaujali krásne výrobky uhrovských sklárov, ale aj dobový nábytok z kaštieľa.

            Exkurzia pod vedením pani učiteľky Hrebíčkovej a Píšovej sa vydarila. 

          • Krajské kolo Chemickej olympiády

            29. 4. 2013

            Tento mesiac sa na našej škole už tradične uskutočnilo krajské kolo Chemickej olympiády (49. ročník). Súťaž sa uskutočnila 25. apríla a zúčastnilo sa jej 23 žiakov zo základných škôl z celého Trenčianskeho kraja.

            Chemická olympiáda mala už tradične dve časti – teoretickú a praktickú. V teoretickej časti žiaci preukázali v štyroch úlohách svoje bohaté vedomosti z chémie. V praktickej časti si  vyskúšali svoje praktické zručnosti  pri riešení úloh v chemickom laboratóriu.  O tom, že všetci boli na olympiádu výborne pripravení, svedčia ich dosiahnuté výsledky.

            Našu školu a náš okres veľmi úspešne reprezentovali 2 žiačky, víťazky obvodného kola, s nasledovným umiestnením:
            6. miesto získala žiačka Andrea Bátorová z 9.B
            9. miesto získala žiačka Karin Koková z 9.A

            Obidve žiačky sa stali úspešnými riešiteľkami Chemickej olympiády v kategórii Dz.

            Žiačkam srdečne blahoželáme a ďakujeme im za úspešnú reprezentáciu školy.

            Foto z KK CHO nájdete vo fotoalbume.

          • Děd praděd - povesť Vozka

            24. 4. 2013

            Žiaci 2.A triedy sa opäť zapojili do medzinárodnej výtvarnej súťaže „Děd praděd“, ktorú vyhlasuje ZŠ Bruntál v Českej republike. Je to už 4.ročník a každý rok sa žiaci pod vedením pani učiteľky Blahovej do tejto súťaže zapájajú a sú veľmi úspešní. Tento rok bola vybratá jesenická povesť Vozka, s ktorou  sa žiaci na čítaní oboznámili a následne ju na výtvarnej výchove ilustrovali. Povesť ich zaujala, veľmi sa im páčila a s veľkou chuťou sa pustili do ilustrovania. Techniku si mohli zvoliť sami, na výber bola maľba, kresba, koláž a kombinované techniky. Práce sa im vydarili a poslali sme ich do Bruntálu spolu s inými darčekmi pre české deti. Týmto spôsobom sa naši druháci zoznamujú s českým jazykom a s históriou českého národa.

          • Deň Zeme na našej škole

            22. 4. 2013

            Každoročne si 22. apríla pripomíname Deň Zeme. Je to deň, ktorý patrí našej planéte Zem. Zemi, ktorú by si mal každý z nás vážiť a hlavne sa o ňu aj starať. Aspoň tento deň by sa mali ľudia odhodlať pre ňu niečo pekné, užitočné a prospešné urobiť. Keby každý z nás aspoň jeden deň v roku obetoval našej Zemi, hneď by sa nám žilo lepšie… teda aspoň čo sa týka nás a nášho okolia.

            Prečo chránime našu Zem? Deň Zeme si pripomíname aj preto, aby sme si raz do roka, ak už aj častejšie, pripomenuli svoju závislosť na cenných daroch, ktoré sú nám prostredníctvom zeme poskytované. Zároveň, aby sme si čoraz hlbšie uvedomovali, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné a rovnováha všetkého živého na tejto planéte je vzácna, obdivuhodná, no veľmi krehká...

            Pripomeňte si s nami tento významný deň a urobte i vy niečo aj sami pre seba. Aj naša škola sa pričinila o to, aby naša Zem bola krajšou. Zorganizovali sme rôzne aktivity, zveľadili nielen areál, ale aj okolie školy, autobusovú zastávku v blízkosti našej školy, ako aj mestský park...

            Myslíme, že naša Zem si to zaslúži a jedného dňa sa nám všetko vynaložené úsilie vráti...

          • Gymnastický štvorboj - okresné kolo

            19. 4. 2013

            Dňa 18.04.2013 sa uskutočnilo na ZŠ  Partizánska okresné kolo v gymnastickom štvorboji. V kategórii A sa na prvom mieste umiestnili žiačky aj žiaci ZŠ Patrizánska. Druhé miesto získali žiačky a žiaci ZŠ Komenského. V kategórii B sa na prvom mieste umiestnili žiačky ZŠ Partizánska, žiaci po napínavom boji v šplhu so žiakmi ZŠ Komenského obsadili nakoniec druhé miesto. Víťazi oboch kategórii postupujú na regionálne kolo do Prievidze, kde im budeme držať palce.

          • Čítanie je pre mňa hračka

            17. 4. 2013

            Kedže MAREC nazývame aj mesiacom knihy, jednou z aktivít 4.A zo ZŠ Partizánska pod vedením triednej  učiteľky  R. Tuchyňovej bol aj Mesiac hlasného čítania. Okrem návštevy mestskej knižnice žiaci celý mesiac čítali knihu, časopis, rozprávky svojim najbližším a  vypĺňali postupne tajničku , v ktorej bol ukrytý výrok „ Nikto z nás nie je tak šikovný, ako my všetci dohromady“ . Na celej aktivite sa aktívne spolu s nami podieľali aj rodičia, súrodenci a starí rodičia, ktorým patrí veľké poďakovanie. Na konci celej aktivity dostali žiaci diplom za účasť v aktivite Mesiac hlasného čítania a sladkú odmenu, ktorú si  právom zaslúžili. Poslednou disciplínou bola súťaž o medailu za najkrajšie vymaľovaný diplom. Dnešná moderná doba prináša deťom rôzne druhy zábavy. No ak chceme, aby sa z našich detí stali čitatelia na celý život a celoživotný učiaci sa, mali by sme im dopriať dostatok radostných skúseností s čítaním a ukázať im na vlastnom príklade, že čítanie môže byť potešením, zábavou a studňou nových vedomostí.

          • Okresné kolo Biologickej olympiády

            17. 4. 2013

            Dňa 15.4.2013 sa v CVČ uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády. V odbornosti Botanika obsadila Katka Hrušková z VIII.B 1. miesto a Alika Kyselicová z VIII.B 3. miesto.  V odbornosti Zoológia obsadila Monika Cichovská z IX.C 6.miesto a Natália Kajanová z IX.C 8.miesto, pričom sa stali úspešnými riešiteľkami. V odbornosti Geológia obsadila  Veronika Gunišová z IX.C 5.miesto a Eva Pittichová 7.miesto. Žiačkám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a Katke budeme držať palce v krajskom kole.

          • Zahrajme sa na umelcov

            10. 4. 2013

            Žiaci ZŠ Partizánska každoročne navštevujú Galériu M. A. Bazovského v Trenčíne spojenou  s tvorivými dielňami. Dňa 5.4.2013 sa žiaci 4. ročníka pod vedením triednych učiteliek R. Tuchyňovej a M. Pavlovej zúčastnili tejto výchovno - vzdelávacej akcie. Témou  výstavy bolo novodobé moderné umenie tvorené mladými výtvarnými umelcami. Po prezretí výtvarných diel, ktoré boli spojené s odborným výkladom si žiaci  sami vyskúšali  rôzne techniky napodobujúce týchto umelcov v tvorivej dielni. Naši žiaci sa nedali zahanbiť a svoju kreativitu a fantáziu naplno vyjadrili vo svojich prácach. Tieto “diela“ zdobia dnes chodby našej školy. Veríme, že žiaci si odniesli z návštevy hlboký umelecko - estetický zážitok a obohatili svoje výtvarné vzdelanie.

          • Veľkonočná súťaž

            4. 4. 2013

            Na veľkonočné sviatky sme sa všetci dôkladne pripravovali, či už upratovaním, prípravou korbáčov, alebo  maľovaním vajíčok. 

            Aby si žiaci uvedomili jednotlivé dni a symboly Veľkej noci,  12. marca 2013 bola vyhlásená v našej škole Veľkonočná súťaž. Súťažilo sa o čokoládového veľkonočného zajačika. Do Veľkonočnej súťaže sa zapojili žiaci 1. - 7. ročníka, ktorí odpovedali na sedem otázok o Veľkej noci.

            Zo žiakov, ktorí mali všetky odpovede správne sme vylosovali týchto výhercov:

            1.stupeň:

            Veľkonočného zajačika vyhral Patrik Jánošík, 4.A

            ďalší výhercovia:
            1. Mária Vavrová, 2.C
            2. Tomáš Babuljak, 1.A
            3. Alica Lobotková, 4.A
            4. Jakub Hanko, 2.B

            2. stupeň:

            Veľkonočného zajačika vyhral Milan Babuljak, 6.B

            ďalší výhercovia:
            1. Petra Pokorná, 5.A
            2. Helena Dovičínová, 5.A
            3. Justína Majáková, 5.A
            4. Matúš Horváth, 7.B

            Správne odpovedali aj:
            Bežová Adela, 1.A
            Kocúrová Júlia, 1.B
            Vojtelová Eliška, 1.B
            Dravecký Damián, 2.A
            Korbelová Ema, 2.A
            Škerdová Sofia Anna, 2.B
            Vrška Radovan, 2.C
            Haneková Miroslava, 2.C
            Piknová Eliška, 2.C
            Jakub Samuel, 3.A
            Hlaváčová Petra, 4.A
            Káčerová Alexandra, 4.A
            Ďurčeková Karin, 4.B
            Jakubíková Dominika, 5.A
            Bobušová Evelína, 5.B
            Segeš Peter, 5. B
            Floro Miloš, 7.B
            Budovič Juraj, 7.B
            Bánsky Marián, 7.B

            Všetci žiaci boli odmenení sladkosťou alebo obrázkom.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje