• Začiatok šk. roka 2013/2014

            8. 10. 2013

            1. september sa neodmysliteľne spája so školou, školákmi. V pondelok sa otvorili brány všetkých základných i stredných  škôl. Výnimkou nebola i naša škola – Základná škola Partizánska, Bánovce nad Bebravou. Tento školský rok bude mať prídavok  2013/2014 a otvorili sme ho spoločnou slávnosťou na školskom dvore. Okrem žiakov a zamestnancov školy sme na slávnosti privítali rodičov žiakov a hostí. Za zriaďovateľa školy naše pozvanie prijala zástupkyňa primátora mesta Ing. Mária Hajšová, PhD, Ing. Mária Peťovská – poslankyňa MsZ za mestskú časť Dolné Ozorovce, Juraj Pastorek – poslanec MsZ za mestskú časť Horné Ozorovce, Juraj Trgiňa – starosta obce Miezgovce, Ing. Gabriel Dravecký – zástupca starostu obce Dolné Naštice, Bc. Zuzana Flórová – starostka obce Veľké Chlievany a Mgr. Milan Kráľ z Centra voľného času. Medzi najdôležitejších v ten deň patrili naši prváci – žiačikovia,  ktorí po prvý krát prekročili brány školy. Našou snahou je, aby si tento deň pamätali čo najdlhšie a ich cesta za vzdelaním začala úspešne.  Na školskom dvore ich osobne privítal riaditeľ školy PhDr. Ján Lobotka a v triedach ich pozdravila pani Hajšová, ktorá im odovzdala žiacke knižky a samozrejme malú sladkosť. Tak ako v príhovore riaditeľ školy povedal, že tento školský rok určite nebude ľahší ako všetky tie ostatné a takisto si bude vyžadovať úsilie každého z nás k dosiahnutiu čo najlepších výkonov.

            Zaželajme si spoločne úspešný rok 2013/2014.

          • Pochod "Po stopách SNP"

            11. 9. 2013

            6.9.2013 sme si na našej škole pripomenuli jednu z najvýznamnejších udalostí novodobých dejín – Slovenské národné povstanie. Žiaci spolu s učiteľmi navštívili pietne miesta v našom regióne (Cibislávka, Salaštek, Jankov Vŕšok, obec Miezgovce a budova MsÚ), kde si položením kytíc a zapálením kahancov  uctili pamiatku padlých bojovníkov. 

        • Oznam
          • Oznam

            9. 7. 2013

            Vážení rodičia!

            Informácie ohľadom potrebných učebných pomôcok (zošity, pracovné zošity, iné pomôcky) sa dozvedia žiaci prvý septembrový týždeň v novom školskom rokou 2013/2014 od svojich učiteľov.

            Touto cestou Vám chceme ešte popriať pekné dovolenky a žiakom veľa pekných zážitkov cez prázdniny.

            Riaditeľstvo školy

             

          • Rozlúčka žiakov 9. ročníka

            4. 7. 2013

            Dňa 27. júna nastal pre žiakov 9. ročníka okamih, ktorý nebol ani pre jedného z nich jednoduchý. Prišiel čas rozlúčky... Z dievčat sa stali mladé dámy, z chlapcov mladí páni... So slzami v očiach sa lúčili s pedagogickými. aj nepedagogickými pravocníkmi školy. Po dojímavých slovách rozlúčky odovzdali všetkým prítomným kvietok, čím vyjadrili vďaku za roky strávené na našej škole. Po slávnostnej rozlúčke nasledovala netradičná rozlúčka formou volejbalového a futbalového zápasu žiakov, navštevujúcich športovú prípravu, proti výberu učiteľov. 

          • Talent mesta Bánovce nad Bebravou

            27. 6. 2013

            Dňa 27.júna 2013 privítal primátor mesta Marián Chovanec vo svojom úrade žiakov, ktorí si počas školského roka svedomito plnili svoje školské povinnosti, úspešne reprezentovali nielen svoje školy, ale aj mesto na rôznych súťažiach a dosahovali výborné výsledky. Jednou z ocenených bola aj naša žiačka - Katka Hrušková z 8.B.

            Katka už štyri roky úspešne reprezentuje školu, mesto i okres vo vedomostných súťažiach: Matematická olympiáda a Pytagoriáda (1. a 2. miesto v OK /, úspešná v celoslovenskej súťaži Expert geniality, II. miesto OK v Biblickej olympiáde, I. miesto OK v  Biologickej olympiáde, úspešne naše mesto reprezentovala aj na kraji. Katka je talent aj na šport. Hráva futbal, pomáha vyhrávať dievčatám okresné a regionálne kolá v minifutbale, dievčenskom futbale a vo vybíjanej.  V gymnastickom štvorboji bola v OK prvá, regionálne kolo ukončila s krásnym II. miestom. Katkin pohybový talent sa prejavuje aj v tanci. Navštevuje tanečný súbor Dancando, kde obsadila vo svojej kategórii na Majstrovstvách Európy I. miesto. Katka je vzorom aj v prospechu- pravidelne prospieva s vyznamenaním. Je vzorom aj v správaní. Katka je priateľská, ochotná vždy poradiť a pomôcť spolužiakom aj pedagógom.

            Ocenenie Talent mesta si právom zaslúži. Srdečne jej všetci blahoželáme!

          • Olympijské hry na 1. stupni

            27. 6. 2013

            Posledné dni v škole sme sa rozhodli spestriť našim žiakom Základnej školy Partizánska Bánovce nad Bebravou, športovým dopoludním. Učitelia 1.stupňa,  v spolupráci s ŠKD,  usporiadali 24.júna pre deti 1.stupňa „Olympijské hry“ so všetkým, čo k tomu patrí. Ich cieľom bolo motivovať  zdravých a postihnutých športovcov k pohybovým aktivitám, viesť ich k získavaniu pevných vôľových a charakterových vlastností.

            Úvodný ceremoniál dôstojne odštartoval olympiádu. Nechýbali olympijské symboly – vztýčenie zástavy, hymna, zapálenie olympijského  ohňa a sľub športovcov.

            Potom si už mohli žiaci zmerať svoje sily v rôznych olympijských disciplínach – v behu, skoku, hode, v štafete, v prekážkovej dráhe. K zápoleniu sme využili  celý náš školský športový areál. Každý žiak mal právo zúčastniť sa jednej disciplíny a nezabudli sme ani na žiakov so ŠVVP.  Radosť zo súťaženia bola veľká. V duchu hesla: „Nie je dôležité vyhrať , ale zúčastniť sa“, sa žiaci pustili do zdolávania súťažných disciplín. Všetci bojovali zo všetkých síl o pekné umiestnenia. Čakali ich totiž krásne ceny od našich sponzorov, o ktoré sa oplatilo siahnuť až na dno svojich síl. Medovníkové medaily nám upiekli a vyzdobili naše šikovné tety kuchárky.

            „Bol to krásny deň a tešíme sa na ďalšiu olympiádu o rok“, skonštatovali deti po ukončení olympiády. To je pre nás signál, že akcia sa vydarila a treba ju zopakovať.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na olympijskom športovom dopoludní, zvlášť ďakujeme našim rodičom - sponzorom.

          • Tretiaci na výlete

            17. 6. 2013

            V piatok 14.6. sa vydali žiaci tretieho ročníka Základnej školy Partizánska 6, Bánovce nad Bebravou, so svojimi triednymi učiteľkami na dlhoočakávaný výlet. Pripojili sa k nim aj žiaci so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami v sprievode svojej pani učiteľky. Slniečko už od rána krásne svietilo a tak im nič nebránilo v ceste za dobrodružstvom. Cieľom ich výletu bola jaskyňa Driny, ktorá  je jedinou sprístupnenou jaskyňou na západnom Slovensku. Nachádza sa v Smolenickom krase Malých Karpát juhozápadne od Smoleníc. Záhadnú dieru, predchodkyňu jaskyne, miestni občania poznali už v 19. storočí. Typickou výzdobou pre túto jaskyňu sú sintrové záclony so zúbkovitým lemovaním. Prehliadka jaskyne bola pre žiakov veľkým zážitkom, veď niektoré deti boli v jaskyni po prvý krát. Ďalšou zastávkou boli svetoznáme kúpele Piešťany. Na vyhliadkovú plavbu sa vydali loďou kotviacou pri Kolonádovom moste. Plavba bola vzrušujúca. Páčilo sa im kŕmenie čajok, ktoré loď sprevádzali. Videli umelo vytvorený "vtáčí" ostrov Čajka, ktorý sa stal hniezdiskom a zimoviskom vzácnych arktických i teplomilných druhov vtáctva. Na záver si prezreli časť kúpeľov. Všetci zúčastnení sa plní zážitkov a spokojní vrátili domov. Výlet sa vydaril.

          • Výlet prváčikov do Miezgoviec

            14. 6. 2013

            V slnečné ráno sme sa vybrali na výlet do prekrásnej dedinky Miezgovce, kde nás už čakala lesná pedagogička p.Trnovská. Pripravila pre deti lesné hry v prírode. Deti si vyskúšali ako vtáčiky stavajú hniezda a kŕmia svoje mláďatká. Zahrali sa aj na zvieratká, ktoré lovia najmä v noci.  Starosta obce p.Trgyňa nám pripravil areál obce, kde sme opekali, hrali sa a zabávali. Spolu s nami boli aj rodičia žiakov, ktorí si  našli čas a pridali sa k nám.

          • Cesta rozprávkovým lesom

            14. 6. 2013

            Kde bolo tam bolo, v MŠ na sídlisku Dubnička,  vyrástol rozprávkový les. Deti 1.ročníka sa vybrali do lesa, kde stretli rozprávkovú vílu a lesné zvieratká. Nechýbala ani kráľovská rodina so svojim hradom. Niektoré deti  mali strach, keď stretli rozprávkové ježibaby, ktoré ich ponúkli sladkými medovníčkami a cukrovou vatou. Prežili sme pekný a zábavný deň.

          • Koncoročný výlet štvrtákov

            14. 6. 2013

            Dňa 31.5.2013 sa žiaci 4. ročníka ZŠ Partizánska zúčastnili  koncoročného školského výletu. Prvou zastávkou bola návšteva hradu Beckov. Na chvíľu sme sa preniesli do čias dávnej minulosti a na vyvýšenej terase sme si so záujmom vypočuli povesti spojené s históriou hradu. Keďže nám počasie prialo, tešili sme sa aj peknému výhľadu na obec Beckov z výhliadkovej veže hradu. Druhou zastávkou na našej výprave bola návšteva mesta Piešťany. Už pri príchode do mesta si žiaci pospomínali na všetky poznatky, ktoré získali na hodinách vlastivedy, aká rieka preteká mestom, prečo prináleží mestu prívlastok „kúpeľné“. Najkrajším a nezabudnuteľným zážitkom bola plavba na lodi po Sĺňave, kde sme mohli priamo z terasy lode kŕmiť a pozorovať život vodného vtáctva. Popri  oddychu  sme sa počas výletu naučili aj veľa nového, utužili sme si vzťahy v kolektíve a odnášame si veľa pekných spomienok v našich srdciach.

          • Zdravotné hliadky mladých

            5. 6. 2013

            Na začiatku školského roka začal na našej škole svoju činnosť krúžok Mladý záchranár. Vytvorili sa v ňom zdravotné hliadky. Popri rôznych aktivitách ich prvoradým cieľom bolo získať teoretické vedomosti a praktické zručnosti v poskytovaní prvej pomoci.

            Pracovali zodpovedne a usilovne. Vedeli, že ich čaká náročná súťaž.

            Prišiel deň „D“. 22.mája sa na ZŠ Školská v Bánovciach nad Bebravou konalo okresné kolo súťaže Zdravotných hliadok mladých.

            Hliadka 1.stupňa: Damian Dravecký, Adam Hudec, Katarína Kňaze a Lea Molnárová

            Hliadka 2.stupňa: Peter Hrebíček, Silvia Bátorová, Daniela Reháková, Ema Mášiková a Lucia Danková 

            Súťažili v troch disciplínach:
            Praktické poskytovanie prvej pomoci
            Vedomosti o Červenom kríži a Červenom polmesiaci
            Zdravotnícke vedomosti            
                                          

            Hliadka 1. stupňa získala 1. miesto.

            Hliadka 2.stupňa získala 2. miesto.

            Postúpili do ďalšieho kola, ktoré sa konalo  27. a 29. mája v Topoľčanoch. Aj tu ukázali členovia oboch hliadok svoje kvality. Vo vyššom územnom krajskom kole získala hliadka 1.stupňa  suverénne s plným počtom bodov 1.miesto. Hliadka 2.stupňa po vyrovnanom súboji  so stratou 3 bodov získala 4. miesto.

            Mladým zdravotníkom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a pani učiteľke Hrebíčkovej za prípravu.

          • Lesná pedagogika v základnej škole

            31. 5. 2013
             
            Milí žiaci, rodičia, priatelia,
            touto cestou prosíme o podporu pri online hlasovaní za náš projekt LESNÁ PEDAGOGIKA V ZÁKLADNEJ ŠKOLE, ktorého predkladateľom je OZ ALEA a bude sa realizovať v našej škole ZŠ PARTIZÁNSKA 6, BÁNOVCE NAD BEBRAVOU.

            Projektom upravíme areál školy, revitalizujeme školské nádvorie, vybudujeme eko-učebnu, zážitkový náučný chodník, arborétum, vytvoríme prírodné biotopy - bylinkovú špirálu, kvetnú lúku, vtáčie búdky... Priestor bude slúžiť žiakom, ale aj širokej verejnosti pri voľnočasových aktivitách.
             
             
            KAŽDÝ HLAS JE DÔLEŽITÝ, preto prosíme zapojte do hlasovania všetkých čo poznáte: rodinných príslušníkov, kamarátov, susedov, zamestnancov...
          • Exkurzia Viedeň

            29. 5. 2013

            V stredu ráno 22.mája nasadlo 40 žiakov plných očakávaní do autobusu a vybrali sa spoznávať pamiatky Viedne. Sprievodca celú cestu vypĺňal informáciami o Dunajskej metropole, a tak sme sa ani nenazdali a dorazili na miesto.

            Po príchode do Viedne sme si prezreli zámok Belvedere s jeho krásnymi záhradami.

            Pokračovali sme prehliadkou nádvoria zámku Hofburg, v ktorom sa nachádzajú cisárske apartmány. Úžasné boli exkluzívne šperky a drahocennosti Habsburgovcov vystavené v klenotnici.

            Naša prehliadka sprevádzaná výkladom sprievodcu pokračovala v historickom centre mesta. Najviac zaujalo Štefánske námestie s Dómom, ktorý je dominantou Viedne.

            Plní zážitkov sme potom absolvovali okružnú jazdu po triede Ring.

            Nákupom malých darčekov a suvenírov sme ukončili našu exkurziu a vydali sa na cestu domov.

          • Minifutbalový turnaj žiakov o Pohár ZŠ Partizánska

            29. 5. 2013

            Dňa 22.5. 2013 sa na ihriskách s umelou trávou v našom areáli uskutočnil 5.ročník minifutbalového turnaja o Pohár ZŠ Partizánska. Turnaja sa zúčastnilo 6 žiackych futbalových družstiev.

            Poradie v A. skupine:
            1. ZŠ Partizánska
            2. Spartak Bánovce n. B. ml.ž.
            3.Dežerice

            Poradie  v B. skupine:
            1. Uhrovec
            2. Haláčovce
            3. Biskupice

            V zápase o 5.miesto porazili Biskupice chlapcov z Dežeríc 4:1. Na 3. mieste skončili žiaci z Haláčoviec po víťazstve 6:4 nad mladšími žiakmi Spartaka. Finálový zápas sa skončil  víťazstvom Uhrovca nad kombinovaným chlapčensko-dievčenským družstvom našej ZŠ Partizánska 3:1.

            Najlepším hráčom turnaja sa stal Roman Krupa z mladších žiakov Spartaka a najlepším brankárom Karina Ďurechová zo ZŠ Partizánska Bánovce n.B.

            Na záver chceme poďakovať za spoluprácu FK Spartak Bánovce n.B. a mestu Bánovce n.B. za pomoc pri finančnom zabezpečení turnaja.

            Ing. Marek Hruška – učiteľ športovej prípravy

            Pozn. : o možnosti navštevovať futbalové triedy na ZŠ Partizánska 6, Bánovce n. B. sa môžete informovať na t.č. 0387603425 - riaditeľstvo  ZŠ Partizánska,   0908 737 869 – Mgr. Martin Slovák , 0903 239 418 – Ing. Marek Hruška,

          • Matematický klokan

            29. 5. 2013

            V priebehu mesiaca máj prichádzali na školy výsledky matematickej súťaže Klokan, ktorá sa uskutočnila formou testovania, dňa 25.3. 2013. Naša škola sa umiestnila v prvej tretine spomedzi všetkých zúčastnených škôl v rámci SR. Deti dostali účastnícke diplomy a tí najúspešnejší: diplom úspešného riešiteľa a vecnú cenu. „Matematika je náš najobľúbenejší predmet“, hovoria deti z 2.B. Najúspešnejším riešiteľom bol Alexander Kramár z 2.C. O tom, ako sa im darilo a aké dosiahli úspechy svedčia aj fotografie. Podrobnejšie informácie nájdete na nástenke „Oznamy“ na dolnej chodbe.

          • Vlastivedný kvíz

            21. 5. 2013

            16.5. si žiaci tretieho ročníka  zmerali svoje vedomosti vo vlastivednom kvíze pod názvom: „ Kráčame v čase“. Pani učiteľka Hrebíčková pre nich pripravila zaujímavé otázky. Súťažilo  šesť päťčlenných skupín. Viacsmerovka bola malým osviežením súťaže. Časová priamka už bola náročnejšia, ale malí bojovníci sa nedali a usilovne pracovali. Trošku ich potrápila časť, kde museli nájsť tri slová, ktoré spolu historicky súviseli. Presvedčili sme sa, že žiaci majú výborné vedomosti o Samovi, Svätoplukovi, Cyrilovi a Metodovi, Bernolákovi, Štúrovi a Štefánikovi. Víťazmi súťaže sa stali žiaci: Adam Hudec, Katka Kňaze, Ivan Kyselica, Romana Balážová a Martin Pastorek. Vlastne, víťazmi boli všetci žiaci, pretože preukázali, že vedomosti z našich dejín majú výborné.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje