• Beseda so včelárom

            4. 5. 2015

            Dňa  23.apríla 2015 zamierili včelár Ing. R. Vargic a lesná pedagogička Ing. E. Trnovská k nám, do 3.A triedy, na besedu o včelách. Pán Vargic podal nám, žiakom, teoretické a praktické poznatky o včelách. Dozvedeli sme sa ako sa starať o včely.  Rozprávali sme sa o živote včelieho spoločenstva. Včelár nám porozprával zaujímavé príbehy, ukázal nám fotografie, názorné ukážky výrobkov z včelých produktov: plast, med, sviečky z vosku, propolis, peľ....... Vyskúšali sme si aj život včiel. Teta Trnovská priniesla vône byliniek a zahrali sme sa hru na včely. Podľa vône sme sa hľadali všetky včely z jedného úľa. Ochutnali sme aj vynikajúci med a peľ od pána včelára. Najaktívnejší žiaci dostali ako odmenu pohár medu. Za výborný medík a včeliu prácu sme obdarovali našich hosťov  ručne šitou plátennou taškou, ktorú vyrobili žiaci našej školy v rámci aktivity Taška pre Zem.

          • Envirodeň v ZŠ Partizánska

            24. 4. 2015

            Naši malí prváčikovia sa zapojili do aktivít, ktoré sme pre nich pripravili počas Envirotýždňa. Spoločne v triedach sme sa porozprávali o planéte Zem a aktívne sme vyčistili areál Salašteka a okolie vodárne.

            Aj tretiaci zo ZŠ Partizánska sa zúčastnili aktivít spojených s Envirotýždňom, ktorý prebiehal na našej  škole. Ich cieľom bolo vyčistiť okolie pamätníka na Cibislávke. Vyzbrojení rukavicami a plastovými vrecami sa pustili cez les na Cibislávku. Cestou sa zastavili pri pamätníku na Salašteku a lesom pokračovali až do cieľa. Sme radi, že aj mladší žiaci sa zapájajú do aktivít spojených s ochranou životného prostredia.

          • Žiaci zo ZŠ Partizánska na exkurzii v Uhrovci

            20. 4. 2015

            Máme rok Ľudovíta Štúra. Pri príležitosti 200. výročia jeho narodenia sa žiaci z 3.A a 3.B vybrali na exkurziu do rodného domu Ľ. Štúra a A. Dubčeka.
            Lektorka im porozprávala zaujímavosti zo života týchto našich významných osobností. Deti navštívili aj Uhrovské múzeum, v ktorom je rozsiahla expozícia z dejín obce Uhrovec. Dozvedeli sa, že v Uhrovci bola vychýrená paličkáreň a skláreň. Dielo jedného zo sklárov si žiaci prezreli v miestnom katolíckom kostole, kde ich sprevádzal  kňaz.
            Napriek tomu,  že pršalo, exkurzia sa vydarila. Deti sa prostredníctvom zážitkového učenia dozvedeli veľa nových informácií.

          • Gymnastický štvorboj

            20. 4. 2015

            Dňa 10.4.2015 sa na ZŠ Partizánskej uskutočnilo okresné kolo v gymnastickom štvorboji. Okresného kola sa zúčastnili ZŠ Zlatníky, ZŠ Komenského a ZŠ Partizánska. Súťažilo sa v šiestich kategóriách. Najlepšie umiestnenie dosiahli žiaci ZŠ Partizánska, ktorí vo všetkých kategóriách obsadili 1.miesta a tak budú reprezentovať našu školu a okres Bánovce nad Bebravou v regionálnom kole v Prievidzi. Srdečne im gratulujem a držíme palce.

          • Všetkovedko 2015

            15. 4. 2015

            Tento školský rok sa do testovania zapojilo 27 žiakov z prvého stupňa. Konkrétne žiaci  2. A, 3. A, 3.B a  4.B.

            Spomedzi druhákov boli najúspešnejší  žiaci :
            1. Griačová Kristína
            2. Pecháč  Lucas
            3. Boďová Linda

            Medzi tretiakmi sa najviac darilo:
            1. Kocúrovej Júlii
            2. Ščešňákovej Martine
            3.  Jakubovej Karolíne  

            Vo štvrtom ročníku boli najúspešnejši:
            1. Berešová Katarína
            2.  Pastva Michal
            3.  Hranica Marcus

            Tí najúspešnejší z nich dostali diplom: Titul Všetkovedko a vecné ceny-darčeky. Víťazom gratulujeme a všetkým prajeme veľa úspechov v ďalšom ročníku populárnej súťaže.  Celkové vyhodnotenie môžete nájsť na webe: vsetkovedko.sk alebo na hlavnej chodbe na nástenke-novinky.

          • Okresné kolo Matematickej olympiády

            10. 4. 2015

            Dňa 8.4.2015 sa úspešní riešitelia školského kola MO zúčastnili okresného kola, ktoré sa konalo na ZŠ Duklianska. Za reprezentáciu našej školy ďakujeme žiakom: Bibiána Chromeková (6.A), Alžbeta Jakalová (6.A), Benedikt Jánošík (6.B), Nikolas Mikulka (6.B), Helena Oravcová (6.C), Alexandra Káčerová (6.C), Peter Segeš (7.B), Martina Danková (8.A), Milan Babuljak (8.B), Samuel Znášik (8.B) a Zuzana Kvaková (8.B).
            Spomedzi nich sa najviac darilo Alexandre Káčerovej zo 6.C, ktorá sa vo svojej kategórii umiestnila na krásnom 3. mieste. Srdečne gratulujeme a ďakujeme p. uč. Stepien za prípravu.

          • Exkurzia Martin

            8. 4. 2015

            Dňa 1.4.2015 sa uskutočnila exkurzia do Martina, ktorej cieľom bolo zopakovanie slovenského národného obrodenia a oboznámenia sa s jeho históriou. Žiaci 8. ročníka navštívili Memorandové námestie a Maticu Slovenskú, kde pani sprievodkyňa rozprávala o vzniku Matice Slovenskej a národnom obrodení. V budove Matice Slovenskej sa nachádzali busty jej zakladateľov a ďalšie rôzne historické materiály. Po návšteve tejto budovy sa žiaci presunuli na Martinský národný cintorín, kde sú pochované známe osobnosti slovenskej histórie, napr. Jozef Miloslav Hurban, Ján Francisci, či Janko Jesenský, na hrob ktorého žiaci položili kvety. 
            Poďakovanie žiakov patrí p.uč. Adame a p.uč. Neuschlovi, ktorí túto pútavú a náučnú exkurziu zorganizovali.

          • Projektový týždeň ku Dňu vody

            9. 4. 2015

            V týždni od 23. marca do 27. marca sa na našej škole uskutočnil projektový týždeň ku Dňu vody, ktorý si každoročne pripomíname 22. marca. Cieľom projektu bolo žiakom pripomenúť dôležitosť vody pre život a zážitkovou formou získať vedomosti o vode, bez ktorej niet života. Na hodinách fyziky, chémie, matematiky, informatiky a výtvarnej výchovy sa žiaci netradičnými formami práce a vyučovania oboznámili s vlastnosťami vody, spracovávali informácie o vode formou projektov, absolvovali ochutnávku rôznych druhov minerálnych vôd. riešili úlohy zamerané na spotrebu a šetrenie vody v domácnostiach, či jednoduchými pokusmi robili chemickú analýzu pitnej vody.
            Najlepšie z projektov boli ocenené malými darčekmi, žiaci dostali minerálnu vodu a sladkú odmenu.  

          • Vyhodnotenie Veľkonočnej súťaže

            8. 4. 2015

            Na veľkonočné sviatky sme sa všetci dôkladne pripravovali, či už upratovaním, prípravou korbáčov, alebo  maľovaním vajíčok. 

            Veľká noc je spojená s ľudovými zvykmi a tradíciami, ale nesmieme zabúdať na kresťanskú tradíciu týchto sviatkov. 17. marca 2015 bola pre žiakov našej školy vyhlásená súťaž o čokoládových zajačikov a veľkonočné pohľadnice. Na nástenke si mohli žiaci nájsť správne slová na doplnenie siedmich viet o Veľkom týždni.  Do súťaže sa zapojilo 126 žiakov. Z toho bolo až 114 žiakov, ktorí správne doplnili všetky vety. 31. marca 2015 sme so žiakmi šiesteho ročníka vylosovali nasledovných výhercov:

            1.stupeň:
            Veľkonočného zajačika vyhrali:
            1. Dominika Petrejeová, 4.C

            2.  Nikola Šipková, 4.B
            3. Veronika Bulíková, 4.C

            Výhercovia veľkonočnej pohladnice:
            1. Katarína Berešová, 4.B
            2. Alexander Kramár, 4.C
            3. Adrián Praženec, 1.C
            4. Alex Rešetka, 2.A
            5. Viliam Struhačka, 2.A

            2. stupeň:
            Veľkonočného zajačika vyhrali:
            1. Petra Hlaváčová, 6.C

            2. Alica Lobotková, 6.A
            3. Petra Bátorová, 9.B

            Výhercovia: veľkonočnej pohľadnice:
            1. Dávid Poluch, 8.A
            2. Simona Strašková, 9.C
            3. Štefan Švikruha, 7.B
            4. Bianka Kráľová, 6.C
            5. Michaela Mokryšová, 5.B

            Výhercom srdečne blahoželáme!

          • Marec - mesiac knihy a deti so špeciálnymi vzdelávacími potrebami

            1. 4. 2015

            Ako si mesiac knihy pripomenuli deti so špeciálnymi-výchovno vzdelávacími potrebami na našej škole? Spoločne sme si na hodinách čítania počas celého mesiaca prečítali niekoľko známych rozprávok. Na hodinách výtvarnej výchovy si deti zas vyrobili bábky z papiera a rozprávky spoznávali aj prostredníctvom dramatizácie. Deti si prečítané rozprávky zahrali pomocou vlastnoručne vyrobených bábok. Formou dramatizácie rozprávok mali možnosť si precvičiť správnu výslovnosť, obohatiť slovnú zásobu, spoznať niekoľko rozprávok kde vždy dobro víťazí nad zlom a vžiť sa do niektorých rozprávkových postáv.

            Formou besedy a rozhovoru sa naučili ako sa vyrába a vzniká kniha. Kto je autor, ilustrátor a pod. Zážitkovým učením si samotnú výrobu  aj vyskúšali. Spoločne sme si z každej prečítanej rozprávky vyrobili detské leporelo, každú rozprávku deti ilustrovali  pomocou  maľovania a kreslenia a svoje ilustrácie zviazali do leporela.

            Všetky hore uvedené aktivity sme zamerali k naplneniu cieľa, aby sa kniha stala súčasťou každodenného života našich žiakov. Verím, že  pre naše deti budú knihy a rozprávky stále najobľúbenejšie. Veď kniha je najlepší priateľ človeka.

          • Okresné kolo Chemickej olympiády

            31. 3. 2015

            Dňa 26.3.2015 sa na našej škole uskutočnilo Okresné kolo 51. ročníka Chemickej olympiády kategórie D (9. ročník ZŠ a kvarta 8-ročného gymnázia). Žiaci absolvovali praktickú a teoretickú časť. Spomedzi 22 súťažiacich sa naši žiaci umiestnili nasledovne:

            1. miesto:  Marek Kasala (9.B)
            7. miesto:  Aneta Urbanová (9.A) - úspešný riešiteľ
            8. miesto:  Barbora Šutiaková (9.A) - úspešný riešiteľ

            Touto cestou žiakom blahoželáme k úspechu a ďakujeme za reprezentáciu školy.
            Zároveň Marekovi držíme palce v Krajskom kole ChO, ktoré sa uskutoční 23.apríla 2015 v Novákoch.

             

          • Testovanie 9

            8. 4. 2015

            Dňa 15. apríla 2015 (streda) sa uskutoční na našej škole  testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl  pod názvom Testovanie 9 - 2015. Žiaci budú testovaní z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra.
            Náhradný termín Testovania 9 - 2014 bude 21. apríla 2015 (utorok).

            Viac informácii o Testovaní 9 - 2014 nájdete na stránke http://www.nucem.sk/sk/testovanie_9.

          • 7.ročník minifutbalového turnaja "O Pohár ZŠ Partizánska"

            30. 3. 2015

            Dňa 28. 3. 2015 sa na ihriskách s umelou trávou  v areáli ZŠ Partizánska 6, Bánovce nad Bebravou uskutočnil 7.ročník minifutbalového turnaja o Pohár ZŠ Partizánska.

            Turnaja sa zúčastnilo 6 žiackych futbalových družstiev. Poradie v A. skupine: 1. Spartak Bánovce n. B., 2. Dolné Naštice., 3.Miezgovce.  Poradie  v B. skupine: 1.Zlatníky 2.Brezolupy, 3. ZŠ Partizánska  Bánovce n. B. Víťazi skupín sa stretli v zápase o 1.miesto. Finálový zápas sa skončil  víťazstvom chlapcov zo Zlatník nad žiakmi Spartaka Bánovce n. B. V riadnom hracom čase bol výsledok 1:1 a na pokutové kopy zvíťazili Zlatníčania.

            Ďalšie poradie bolo nasledovné: 3. miesto Dolné Naštice, 4.Brezolupy, 5.ZŠ Partizánska, 6.Miezgovce.

            Najlepším hráčom turnaja sa stal Miroslav Belák z Brezolúp a najlepším brankárom Miloš Kočica zo Zlatník. Ceny najlepším družstvám a jednotlivcom odovzdali Mgr. Michal Uhrín, vedúci odboru školstva OÚ Bánovce n. B. a riaditeľ ZŠ Partizánska 6, Bánovce n. B. PhDr. Ján Lobotka a Marek Igaz - prvý ligový futbalista z futbalových tried na ZŠ Partizánska.

            Našu školu reprezentovali: A.Jurkovič, D.Jurkovič – 8.C, Ďurkáč, D.Božik, D.Polúch – 8.A a M.Pavlo, R.Škerda, R.Škorec, D.Blaniar, M.Kajan z 8.B., A.Bereš zo 7.A, N.Božik, M.Líška zo 7.C. Chlapcom ďakujeme za reprezentáciu školy. Pochvalu si zaslúžia aj ostatní žiaci športových tried, ktorí sa turnaja zúčastnili vo farbách svojich klubov.

            Na záver chceme poďakovať za spoluprácu MFK Spartak Bánovce n.B. a mestu Bánovce n.B. za pomoc pri finančnom zabezpečení turnaja.

          • Zápis prváčikov do mestskej knižnice

            30. 3. 2015

            Ráno sa naši prváčikovia s pani učiteľkami  vybrali do mestskej knižnice na  Slávnostný zápis. Všetci sa tešili,  ako si budú môcť  požičať a prečítať prvé  knižky. V knižnici ich slávnostne privítal pán kráľ so svojimi pomocníkmi. Slávnostne ich pasoval za čitateľov knižnice. Deti slávnostným sľubom  kráľa ubezpečili, že budú veľa čítať  a že  sa budú vzorne starať o zapožičané knihy. Vybrali si  knihy a hneď sa  pustili do čítania.  

          • Poludnie plné básni a nezabudnuteľných príbehov

            30. 3. 2015

            V piatok 13. marca 2015 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín.  Žiaci 1.-3. ročníka sa rozhodli zabojovať v prednese poézie a prózy. Deťom nechýbala odvaha,  súťažiacich bolo neúrekom.  O to ťažšie to mala porota pri vyhodnotení  výsledkov. V recitovaní básní  si zaslúžili 1. miesto Richard Lobotka z 2.A, 2. miesto  Nela Hrušková z 1.A a 3. miesto Martina Ščešňáková z 3.A. V rozprávaní príbehov sa umiestnil na  1.mieste  Tadeáš Trnovský z 3.A, 2. miesto obsadil Alex Rešetka z 2.A a 3. miesto si vyrozprávala Eliška Bobušová z 2.B.

            Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme a postupujúcim držíme palce.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje