• Keď sa deň vydarí

            6. 6. 2023

            Cieľom turistov z turistického krúžku bol v sobotu 04.06.2023 jeden z najkrajších a najmohutnejších tatranských vodopádov - Vodopád Skok. Cesta ubehla ako voda. Zo Štrbského plesa vyrazili po žltej značke. Slnko, krásne výhľady, detský džavot a úsmevy na tvárach ich sprevádzali celou túrou. Po necelých dvoch hodinách mierneho stúpania sa vodopád predstavil v celej svojej kráse. Naše potulky Tatrami zavŕšili prechádzkou okolo Štrbského plesa. Ďakujeme všetkým deťom a ich rodičom za krásne strávený deň plný zážitkov .

          • Koncoročný výlet deviatakov

            6. 6. 2023

            V dňoch 26.-27. mája sa uskutočnil dvojdňový koncoročný výlet žiakov 9.ročníka. Keďže je to ročník, kde priateľské vzťahy fungujú naprieč celým ročníkom, výletu sa zúčastnili takmer všetci, čiže 70 žiakov a ich triedni učitelia, učiteľský tím doplnil pán učiteľ Záboj. Výlet začal krátkou turistikou na Topoľčiansky hrad. Po obhliadke hradu a krátkej desiate sme pokračovali autobusom na Duchonku, kde sme boli ubytovaní v penzióne Slniečko. Prostredie aj areál zariadenia boli veľmi príjemné. Žiaci mali veľa možností na voľnočasové aktivity. Hrali sa karty, futbal, volejbal, stolný tenis, petang, skákalo sa na trampolíne,  hralo sa na gitare, či ukulele. Mnohí využili čas na možno posledné spoločné rozhovory v altánku. Kto chcel, vydal sa s pánom učiteľom Zábojom na krátku vychádzku k vodnému areálu, kde sa konal festival. Večer sme zavŕšili spoločnou diskotékou. Po návrate do školy všetci skonštatovali: Bolo super, výlet sme si veľmi užili.

          • Beseda o Španielsku

            5. 6. 2023

            Deti sú čoraz častejšie v osobnom aj verejnom živote vystavení rôznym kultúrnym vplyvom a v čoraz väčšej miere sa dostávajú do kontaktu s príslušníkmi iných kultúr. Preto je potrebné, aby boli schopní rozoznať, rešpektovať a podporovať rôzne kultúrne ukotvenie vo svojom okolí. Našim cieľom je preto výchovné a vzdelávacie pôsobenie zamerané na rozvoj poznania rozličných tradičných aj nových kultúr, akceptáciu kultúrnej rozmanitosti ako spoločenskej reality a rozvoj tolerancie, rešpektu a konania vo vzťahu ku kultúrnej odlišnosti. Dňa 30.5.2023 sa žiaci 7.ročníka zúčastnili besedy. Žiaci spoznávali kultúru, históriu, zvyky a tradície Španielska a Kolumbie z rozprávania nášho hosťa Lucy, študentky zo Španielska, ktorá má korene aj v Kolumbii. Lucy je 16-ročná študentka, ktorá je na vzdelávacom pobyte na Slovensku v Trenčíne. Cez svoje prezentácie priblížila v anglickom jazyku žiakom svoj život a život vo svojej krajine, aj v krajine svojich rodičov. Nechýbala ani diskusia medzi žiakmi.

        • Oznam k platbám za ŠKD
          • Oznam k platbám za ŠKD

            2. 6. 2023

            Vážení rodičia,
            od 01.09.2023, t.j. od školského roka 2023/2024 ukončíme platbu v hotovostipristúpime k platbe za pobyt dieťaťa v ŠKD elektronickou formou, cez školskú aplikáciu edupage. I v budúcom školskom roku bude mesačná suma nezmenená - 15 €. O postupe Vás budeme včas informovať na stránke školy.

            Ďakujeme za pochopenie.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424; Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou Bánovce nad Bebravou Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje