• Viedeň 2016
          • Viedeň 2016

            23. 5. 2016

            V stredu 18. mája sa žiaci 7. a 8. ročníka zúčastnili exkurzie do Viedne, kde sa plní očakávaní vybrali spoznávať pamiatky tejto nádhernej európskej metropoly a precvičiť si svoje jazykové schopnosti. Cieľom exkurzie sa tentoraz stal zámok Schönbrunn a jeho okolie. Žiakom cestu ozvláštnila pani sprievodkyňa, ktorá svoj výklad začala ihneď po prekročení hraníc. Oboznámila žiakov so základnými informáciami i s krátkym historickým exkurzom. Následne s príchodom do Viedne sa žiacimohli dozvedieť niečo málo o krásnej architektúre, typickej pre toto mesto. No a napokon sme sa dostali do Schönbrunnu. Toto skutočne nádherné letné sídlo Habsburgovcov si žiaci mohli prezrieť aj zvnútra a mohli tak nazrieť do komnát panovníčky Márie Terézie, cisára Františka Jozefa či manželky Alžbety, známej ako Sisi. Žiakov skutočne upútala nádherná rokoková architektúra a zariadenie hodné svojich majiteľov. 
            Po prehliadke žiaci vystúpili na Gloriette, čo je záhradná terasa, kde sa im naskytol očarujúci výhľad nielen na Schönbrunn a jeho záhrady, ale aj na časť Viedne samotnej. No a napokon sa žiaci presunuli do ZOO, ktorá sa nachádza priamo v areály schönbrunnských záhrad. Tu mohli vidieť naživo exotické zvieratá ako panda, koala, hroch, nosorožec, tučniaky či ľadového medveďa či si vyskúšať aké to je ak vám nad hlavou lietajú skutočné netopiere. Exkurzia bola plná nezabudnuteľných zážitkov. Žiaci si ju skutočne užili plnými dúškami, nesklamalo nás ani počasie a odchádzali sme obohatení o nové zaujímavé poznatky.
            A aby sme nezabudli, ako aj pani sprievodkyňa skonštatovala, môžeme sa pochváliť skutočne vzornými a disciplinovanými žiakmi, ktorí sa správali na exkurzii ukážkovo.

        • Triednická hodina trochu inak
          • Triednická hodina trochu inak

            20. 5. 2016

            Každý človek disponuje mnohými zručnosťami a schopnosťami. Žiaľ, v kolektíve či v komunikácii s ostatnými ľuďmi niekedy zlyháva. Aby sa už aj žiaci ZŠ naučili predchádzať takýmto zlyhaniam, absolvovali 19.5. 2016 žiaci 8.A triednickú hodinu formou zážitkovo-terapeutickej aktivity so špeciálnou pedagogičkou a terapeutkou PCA prístupu Mgr. Lenkou Valiskovou (www.lenea.sk). Žiaci pri tejto aktivite využili svoj potenciál pri eliminácii negatívnych momentov vo vzťahoch v triede. Zistili, že vzájomné poznanie a spolupráca im umožní vytvoriť príjemnú a tvorivú klímu v triede. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

        • Deň matiek v ZŠ Partizánska
          • Deň matiek v ZŠ Partizánska

            17. 5. 2016

            Už v apríli sme sa spolu s deťmi tešili, že do školy prídu mamičky a my ich privítame v školskej jedálni. Jedáleň ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou sa v stredu 11. mája 2016 premenila na spoločenskú sálu výzdobou i formou. Mamičky sedeli v hľadisku a ich deti im na provizórnom javisku predvádzali čo si len a len pre nich pripravili v rámci rekreačnej činnosti ŠKD: milé slová, básničky, pesničky, dramatizácie a tančeky. Mamičky nesklamali a prišli v hojnom počte. V úvode ich všetkých na pôde školy privítal riaditeľ našej školy.  Sprievodné slovo patrilo Adelke Bežovej zo 4.A triedy. V hľadisku sedeli nielen mamičky, ale aj babičky, tety a krstné mamy, dokonca aj oteckovia. Deti za ich vystúpenia odmieňali milým úsmevom a potleskom. Záver patril spoločnému vystúpeniu detí a vychovávateliek piesňou Hallelujah a odovzdaniu darčekov vyrobených s láskou svojim mamičkám. Takto deti, z príležitosti osláv Dňa matiek, prejavili svoju lásku a vďaku svojim mamičkám za ich lásku a obetavosť, ktorú venujú svojim deťom pri ich výchove.

        • Nové dopravné ihrisko na nádvorí ZŠ Partizánska
          • Nové dopravné ihrisko na nádvorí ZŠ Partizánska

            16. 5. 2016

            Tak sme sa zas o kúsok posunuli. Nástrek dopravného ihriska na zrekonštruovanom nádvorí školy je hotový. Samá križovatka, kruhový objazd, prechod pre chodcov a podobne. Ešte doladiť detaily - nejaké škôlky na skákanie (prázdne miesta na nádvorí), kvetinky na „akožetrávu“ (nápad deciek z 1. stupňa) a začneme konečne cvičiť. Semafory, značky, bicykle a kolobežky vytiahneme zo školského skladu najbližšie 8.6., kedy máme pre 1. stupeň „Dopravný deň“. Dovtedy nacvičujeme „nasucho“ :)

        • Minifutbal mladších žiačok a žiakov
          • Minifutbal mladších žiačok a žiakov

            16. 5. 2016

            V dňoch 14.4.2016 a 20.4.2016 sa uskutočnili okresné kolá v minifutbale mladších žiakov a žiačok základných škôl. Naši chlapci pod vedením M. Hrušku a dievčatá pod vedením M. Slováka prešli súťažou bez prehry a stali sa majstrami okresu, čím si zabezpečili postup do regionálneho kola. To sa uskutočnilo 27.4.2016 a naši mladí futbalisti a futbalistky výhrami nad ZŠ Nitrianske Rudno a ZŠ Partizánske obsadili 1.miesta. Postup do krajského kola, ktoré sa uskutočnilo v Považskej Bystrici dňa 12.5.2016 vybojovali nasledovní žiaci: Ema Slováková – 5.A, Sofia-Anna Škerdová – 5.B, Diana Cichovská, Lea Snopková, Michal Kožiak, Nicolas Laššo, Matúš Obst, Jozef Oravec – 6.A, Lea Molnárová, Dominika Chromeková, Sára Chromeková, Jakub Pavlík, Marko Sochora, Michal Káčer, Samuel Jakub, Timotej Dúbravický, Jakub Šobáň – 6.B, Laura Pavlíková, Karin Ďurčeková a Vanesa Bučková 7.B.
            V krajskom kole chlapci po prehrách s Púchovom a Trenčínom obsadili 3. miesto. Viac sa darilo dievčatám, ktoré po výhre s Belušou a prehre s Hornou Súčou obsadili 2. miesto. Keď uvedieme, že v Trenčianskom kraji je 112 škôl, byť druhý, príp. tretí je pekný úspech.              

            Žiakom gratulujeme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a prajeme veľa chuti do ďalších tréningov, bez ktorých by úspech nedosiahli.   

        • Športovci v Škole v prírode Kľačno
          • Športovci v Škole v prírode Kľačno

            16. 5. 2016

            V pondelok 2.5.2016 tridsaťosem futbalistov a športovkýň 6. a 8. ročníka naložilo pod vedením pánov učiteľov Dlábika, Neuschla, Hrušku a Jakubovej batožiny a odcestovali o 8.00 do miesta pobytu. 
            Po hodinovej ceste sme sa ubytovali v štvorposteľových izbách. Po ubytovaní sa žiaci oboznámili s okolím a po obede sme začali napĺňať program pobytu. Program výchovno-vzdelávacej činnosti bol uskutočnený v súlade s vypracovaným plánom vyučovania a výchovnej činnosti. Poobedná činnosť bola naplnená športovými aktivitami, spoločenskými a loptovými hrami. Pri výuke neboli žiadne problémy, každodenne sme využívali priestranné učebne, peknú prírodu a prostredie v okolí, ale aj ihriská v zariadení. Po večeri mali žiaci kultúrny program a zábavné hry, po ktorých nasledovala večerná hygiena a večierka. Strava bola kalorická, chutná a na požadovanej kvantitatívnej úrovni. Pitný režim bol zabezpečený trikrát denne. 
            Na záver sme zhodnotili celý pobyt, správanie a čistotu na izbách. Do Bánoviec n. B. sme sa vrátili v piatok 6.5.2016 o 15.00 hod., kde nás čakali rodičia a prevzali si svoje deti.

        • Návšteva detského dopravného ihriska v Trnave
          • Návšteva detského dopravného ihriska v Trnave

            12. 5. 2016

            V dňoch 22. a 29.04.2016 navštívili žiaci 2. a 3. ročníka zo ZŠ Partizánska spolu s triednymi učiteľmi  Detské dopravné ihrisko v Trnave. Po príchode sa deti oboznámili s priestormi dopravného ihriska, dostali vodičské preukazy a rozdelili sa do 2 skupín. Prvá skupina sa presunula do učebne autoškoly, kde si pod odborným vedením pani inštruktorky mali žiaci možnosť overiť svoje vedomosti o dopravných značkách, dopravných situáciách a správaní sa na vozovke a mimo nej. Pani inštruktorka deti pochválila za ich bystrosť, pohotovosť a šikovnosť. Druhá skupina sa  počas jazdy na bicykloch a  motokárach  oboznamovala  s dopravnými značkami, svetelnou signalizáciou na semaforoch. Situáciu im komplikovali chodci. Deťom sa jazdenie veľmi páčilo, pozorne počúvali a riadili sa inštrukciami, značkami a semaformi. Pri porušovaní bezpečnostných pravidiel im bol odobratý vodičský preukaz, ktorý získali späť po preskúšaní pravidiel cestnej premávky. Cieľom návštevy detského dopravného ihriska  bolo upevniť si vedomosti o dodržiavaní základných pravidiel bezpečnosti cestnej premávky, naučiť sa priamo v teréne správne reagovať na svetelnú signalizáciu, spolupracovať, rešpektovať ostatných.

            Žiakom sa návšteva ihriska veľmi páčila, domov odchádzali s novými skúsenosťami a zážitkami z jazdy na dopravných prostriedkoch. Finančný dar, vďaka ktorému sa mohli všetky deti zúčastniť tejto akcie, poskytol n. f. Mlyn Klepáč vďaka prostriedkom a na základe želania Ing. Viliama Sedlára a RNDr. Ľudmily Sedlárovej – Rabanovej.
            Srdečne ďakujeme!

        • Deň Zeme so žiakmi so ŠVVP
          • Deň Zeme so žiakmi so ŠVVP

            9. 5. 2016

            Začlenení žiaci našej školy sa v projektovom týždni Dňa Zeme od 18. 4. - 22. 4. 2016 zapojili do projektu „ Kvety sú radosť“. Cieľom projektu bolo priniesť vlastný kvet, ktorý potom zasadia do školskej skalky. Žiaci kvety nosili celý týždeň a o svojom kvete vyhotovili informačný projekt. Vyvrcholením tohto projektu bolo sadenie prinesených kvetov do školskej skalky v piatok 22. 4. 2016.
            Žiaci svojou šikovnosťou prispeli ku skrášleniu okolia našej školy.
            Chceme sa poďakovať rodičom našich začlenených žiakov za veľké množstvo kvetov a rastlín, ktoré priniesli a našim šikovným deťom za ich aktívnu prácu.

             

        • Bylinkový deň
          • Bylinkový deň

            9. 5. 2016

            V piatok 6.5.2016 prebiehal na ZŠ Partizánska 6, Bánovce nad Bebravou BYLINKOVÝ DEŇ. Na dolnej chodbe, v improvizovanom obchode, si  deti mohli zakúpiť priesady rastlín a byliniek, ktoré si počas voľnočasových aktivít s pani asistentkou učiteľa Simonou Krškovou vypestovali: rajčiny, papriky, bazalku, oregano a echinaceu. Zakúpiť si mohli i ozdôbky do kvetináčov ako menovky na bylinky, postupy na pestovanie a využitie alebo drevené dekoratívne debničky na kvety. Rastlinky si deti samé sadili a starali sa o ne. Popri školskom bylinkovom dni prebiehal  už 2.ročník projektu, ako chrániť  prírodu od plastových tašiek – TAŠKA PRE ZEM. Realizáciou projektu chceme naučiť deti a ich rodičov, aby využívali pri každodennom využívaní ručne šité a háčkované tašky, vrecká na bylinky z látok a priadzí. Tak ako minulý rok, tak i počas tohto dňa deti uvítali túto aktivitu a s radosťou sa do nej zapájali už niekoľko týždňov vopred.
            Ďakujeme všetkým mamičkám a oteckom, menovite oteckovi Vladimírovi Mikuškovi, za pomoc pri výrobe tašiek a takisto všetkým, ktorí boli nápomocní pri realizácii školského Bylinkového dňa.

        • Beseda o recyklovaní
          • Beseda o recyklovaní

            9. 5. 2016

            Sme žiaci 4. ročníka  zo ZŠ Partizánska v Bánovciach nad Bebravou. Zaujímame sa o ochranu prírody. Snažíme sa preukázať zodpovedný postoj k životnému prostrediu. Pracujeme na enviroprojekte, ktorý vyvrcholí 22.apríla na Deň Zeme.
            Keď sme hľadali informácie o odpadoch a recyklácii, našli sme článok Roľníckych novinách o  Zelenej univerzite – Slovenskej poľnohospodárskej  univerzite v Nitre, konkrétne Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva, na ktorej pripravujú mladých odborníkov, ktorí dokážu vyriešiť problémy s odpadom, so záplavami, so zeleňou.
            Napísali sme list, v ktorom sme ich požiadali, či by sme sa nemohli stať na jeden deň ich poslucháčmi. Súhlasili a 19. apríla k nám do školy prišli hostia - prodekan FZKI pre vzdelávaciu činnosť Ing. Marcel Kliment, PhD. a Ing. Jakub Kočica, aby nám porozprávali o recyklácii odpadov. Za to im touto cestou veľmi pekne ďakujeme. Vidno, že fakulte záleží už na malých žiakoch, ktorí môžu byť ich budúcimi odborníkmi.
            My sme hosťom porozprávali o našich aktivitách. Ukázali sme, ako vieme vyrobiť recyklovaný papier. To, že aj zdanlivo nepotrebné veci sa dajú opäť priviesť k životu, ak zapojíme fantáziu a naše šikovné ruky, sme predviedli v záverečnej módnej prehliadke, kde sme si sami navrhli a vyrobili modely. Veď  ani v oblasti módy by sa nemalo zbytočne plytvať.
            Ďakujeme!

        • Návšteva budúcich piatakov zo ZŠ Dvorec
          • Návšteva budúcich piatakov zo ZŠ Dvorec

            9. 5. 2016

            Vo štvrtok 21.4.2016 navštívili ZŠ Partizánska naši budúci piataci z Dvorca spolu s pani učiteľkou Zuzkou Raučinovou.  Po privítaní vedením školy sa žiaci presunuli do štvrtáckej triedy, kde prebehlo zoznámenie sa s budúcimi spolužiakmi. Žiaci potom absolvovali hodinu zemepisu s pani učiteľkou Mášikovou a žiakmi piateho ročníka. V telocvični si vyskúšali kruhový tréning s p. učiteľom Slovákom.

            Dúfame, že sa v našej škole cítili príjemne a nadviazali nové priateľstvá.  Tešíme sa na nich v septembri.

        • Slávik Slovenska 2016 - okresné kolo
          • Slávik Slovenska 2016 - okresné kolo

            9. 5. 2016

            V stredu 4.5.2016 sa v CVČ Bánovce nad Bebravou konalo okresné kolo 26. ročníka speváckej súťaže „SLÁVIK SLOVENSKA 2016“. Spevácke výkony všetkých detí boli naozaj výborné. Našu školu reprezentovali tri dievčatá v troch súťažných kategóriách . V 1. kategórii Natálka Petre 3.B, v 2. kategórii Hanka Magová 5.A – 2. miesto a v 3. kategórii Kristínka Kršková 8.B – 2. miesto.  Dievčatám veľmi pekne ďakujeme za reprezentáciu školy a veríme, že radosť zo spevu nikdy nestratia.

        • Turistický výlet na Marhát
          • Turistický výlet na Marhát

            9. 5. 2016

            Vážení rodičia a priatelia školy, milí žiaci!
            Turistický krúžok pri ZŠ Partizánska BN turistický výlet na Marhát. Marhát je vrch v pohorí Považský Inovec. Nachádza sa severne od Nitrianskej Blatnice v nadmorskej výške 748 m. Pridajte sa k nám a príďte stráviť pekný deň v prírode!

            Program: Rotunda sv. Juraja, výstup na rozhľadňu, opekačka
            Termín: 14.5.2016 (sobota)
            Odchod autobusu: 8.00 od zastávky pri ZŠ
            Príchod: cca 17.00 hod.
            Cestovné: dospelí 5 €, deti 3 € (upresní sa podľa počtu účastníkov)

            Prihlasovanie do stredy 11.5.2016 aj s peniazmi u p.uč.Neuschla a p.uč.Blahovej.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje