• Koniec školského roka
          • Koniec školského roka

            6. 7. 2016


            Hurááá!
            Je to tu... Odchádzame na vytúžené prázdniny... Po desiatich mesiacoch poctivej práce si ich každý z nás zaslúži.
            Načerpajme preto nové sily, oddýchnime si, aby sme mohli v septembri s chuťou začať nový školský rok.

            DOVIDENIA 5. septembra 2016!

        • Uhrovský hrad
          • Uhrovský hrad

            1. 7. 2016

            V dňoch 22.6. a 23.6. sa žiaci 8.A na ZŠ Partizánska zúčastnili zážitkového workshopu pod vedením terapeutky a lektorky Mgr. Lenky Valiskovej s jej tímom lektorov. Spojili  koncoročný výlet na Uhrovskom hrade s niečím novým a oplatilo sa. Deti si mali možnosť zažiť prácu v tíme prostredníctvom hier v prírode. V hre prežívali rozličné role v tíme, naučili sa presadiť názor, ale aj spolupracovať s ostatnými. Zistili, že rovnako dôležité je byť ako vodcom, tak aj radovým členom skupiny. Zažili aj napäté situácie, vyhrotené vzťahy, nervozitu ale zároveň si dokázali užiť potenciál skupiny a spoznali svojho  tímového ducha. Podľa  lektorky Lenky Valiskovej hra rozvíja princíp voľby a je zdrojom neopakovateľnej radosti. Tým, že pri nej máme možnosť voľby a rozhodovania, rozvíja sa naša ľudská osobnosť. V hre si môžeme zopakovať všetko stratené, zabudnuté a práve tak prežiť to, čo ešte len môže prísť. Hráme najrozmanitejšie role, hra prináša radosť. Spoznávame pri nej samých seba a objavujeme druhých.
            Okrem napätia, pocitov radosti , slobody rozhodovania ponúka hra nekonečné množstvo príležitosti k prejaveniu individuality a súčasne nás pevne pripútava ku kolektívu. V tom tkvie tajomstvo večnej príťažlivosti hier v každom veku.

        • Škola v prírode Dudince
          • Škola v prírode Dudince

            27. 6. 2016

            Žiaci štvrtého ročníka zo ZŠ Partizánska sa od 13. 6 . do 17.6. 2016 zúčastnili ŠVP v Dudinciach. Pani učiteľky zaviedli deti na rôzne miesta. V pondelok sa cestou do Dudiniec zastavili v Brhlovciach. Prezreli si Skalné obydlia. V utorok boli na prechádzke po okolí. Počas prechádzky si prezreli pramene:  Kúpeľný, Dudinské travertíny, Travertínová terasa, Hostečný prameň, Šípková Ruženka a Tatarský prameň. Pani učiteľky zobrali deti na termálne kúpalisko Dudinka. Kúpali sa aj vo štvrtok. V stredu išli autobusom do neďalekej Banskej Štiavnice. Tam vliezli do Štôlne Bartolomej. Prezreli si historické jadro mesta. V piatok cestou do Bánoviec sa zastavili v Topoľčiankach v Poľovníckom zámku. Boli aj v Zubrej zvernici. Zaujímavé je , že všetky zubry narodené na Slovensku sa volajú na slabiku SI. Na parkovisku v Bánovciach autobus zastavil. Všetky deti vybehli a našli si svojich rodičov, starých rodičov. Deťom bolo veselo. Všetkým sa páčilo.

        • Malé olympijské hry na 1. stupni ZŠ Partizánska
          • Malé olympijské hry na 1. stupni ZŠ Partizánska

            27. 6. 2016

            Už tradične posledný školský týždeň odkladáme učebnice a zošity a venujeme sa aj zábavným športovým aktivitám.  Pre veľký úspech u detí sme 21.6.2016 zorganizovali už 3.ročník „Malých olympijských hier“ na 1.stupni.  V úvode prebehol slávnostný ceremoniál . Nechýbalo zapálenie olympijského ohňa, vztýčenie zástavy, olympijská hymna a sľub športovcov i rozhodcov.  Pán  riaditeľ Lobotka slávnostne otvoril  olympiádu a zaželal športovcom úspešné a čestné zápolenie  v  duchu olympijského hesla „Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa.“ Hneď potom sa  všetky deti s chuťou pustili do súťaženia. Veď sa na to zodpovedne pripravovali. Zmerali si svoje sily v skoku do diaľky, v behu, v hode, v prekonávaní prekážok, v skákaní na švihadle,  v štafete a v preťahovaní lanom.  Nezabudli sme ani na našich telesne oslabených žiakov, ktorí prežívali veľkú radosť zo súťaženia. Tešili sa zo svojich dosiahnutých výkonov za obrovskej podpory všetkých divákov. Bol to naozaj vydarený športový deň. Pre každé dieťa boli pripravené odmeny od našich štedrých sponzorov – rodičov.  Ďakujeme všetkým, ktorí akokoľvek podporili naše olympijské hry!

            Sponzorsky prispeli rodičia:

            Turčanoví, Magoví, Kováčoví, Černoví, Čarackí, Jánošíkoví, Pavlisoví, Žuboroví, Paraskovoví, Klobučníkoví Dzuríkoví, Ščešňákoví, Sečanskí, Kramároví,  Kasaloví, Rešetkoví, Srncoví.

            ĎAKUJEME VÁM, VÁŽIME SI VAŠU POMOC!

          • Ako sme sa plavili po Váhu

            27. 6. 2016

            Dňa 17.6. 2016 sa tretiaci zo ZŠ Partizánska zúčastnili koncoročného výletu v Piešťanoch. Cieľom výletu bolo upevniť si vedomosti z vlastivedy a prírodovedy, oddýchnuť si od školských povinností a upevniť vzťahy v kolektíve. Prvou zastávkou bola návšteva Balneologického múzea, v ktorej mohli žiaci pozorovať archeologické nálezy,  výskyt minerálnych prameňov, kultúrne zvyky a tradície na Slovensku, život  M. R. Štefánika. Naši  žiaci preukázali, čo všetko sa naučili počas šk. roka. Deň nám spríjemnila prechádzka po mestskom parku, v ktorom sme spoznávali zaujímavé rastliny a stromy. Chvíle čakania na ďalší program sme krátili kŕmením labutí, kačíc a čajok. Čerešničkou na torte bola plavba loďou po Váhu, ktorou nás sprevádzali nenásytné čajky. Po zakúpení  drobných suvenírov sme sa unavení, ale spokojní vrátili domov. Už teraz sa tešíme na ďalší školský výlet.

        • Farma Uhliská
          • Farma Uhliská

            27. 6. 2016

            Dňa 22.6.2016 sa žiaci prvého ročníka zúčastnili koncoročného výletu na Farme Uhliská pri Nemšovej. Deti mali prehliadku farmy, spoznávali život zvierat a na farme a starostlivosť o ne, vozili sa na koni, absolvovali jazdu na koči, zahrali sa na veľkom detskom ihrisku v areáli a odniesli si domov veľa pekných zážitkov.

        • Dopravný deň v ZŠ Partizánska
          • Dopravný deň v ZŠ Partizánska

            16. 6. 2016

            Chodci, kolobežky, bicykle a dopravný deň v prekrásnom prostredí dopravného ihriska na nádvorí ZŠ Partizánska, aj takýto bol 8. a 9. jún na našej škole. V rámci tohto dopravného dňa si žiaci 1.stupňa zopakovali na detskom dopravnom ihrisku pravidlá bezpečnosti cestnej premávky a prakticky si precvičili jazdu na bicykloch a kolobežkách. Chodci mali možnosť teoreticky sa zdokonaliť v oddychových zónach prostredníctvom encyklopédií a didaktických hier. Tento deň strávili pohybom  a získali nové vedomosti a zručnosti v bezpečnosti na cestách. Na správnu jazdu na bicykli, ale aj kolobežke a rešpektovanie dopravných značiek a semaforov dohliadali naši dvaja policajti, ktorými boli žiaci zo 4. ročníka. Všetkých účastníkov na úvod privítali krátkymi básničkami a motivovali ich k činnosti.

            Okrem praktických činností na dopravnom ihrisku sa žiaci z viacerých ročníkov zapojili do tejto akcie aj na hodinách výtvarnej výchovy a prírodovedy- tvorbou výtvarných prác, modelovaním dopravných situácií. Prežili sme nádherný deň plný zábavy a pohybu.

        • Cesta rozprávkovým lesom
          • Cesta rozprávkovým lesom

            16. 6. 2016

            Naši prváci sa v utorok 7.6.2016 zúčastnili veľmi peknej akcie v areáli MŠ Hronského. Prešli cestu rozprávkovým lesom cez 6 zaujímavých stanovíšť, na ktorých si preverili svoje vedomosti a plnili zadané úlohy. Deti  boli obklopené krásnym prostredím a mnohými rozprávkovými bytosťami.

            Odmenou za šikovnosť bolo skákanie v nafukovacom hrade a sladká odmena. Tešíme sa na ďalšíe stretnutia!

        • Vystúpenie Paľa Kovalíčka
          • Vystúpenie Paľa Kovalíčka

            16. 6. 2016

            Vždy je pre nás nesmiernym potešením, keď si naši bývalí žiaci nájdu po rokoch cestu späť do našej školy. Radi sa pozhovárame o ich životných skúsenostiach a sme pyšní, ak sa im v živote darí a robia to, čo si vysnívali. Za bývalými žiakmi našej školy sa jej brány nikdy úplne nezatvorili a sú u nás vždy vítaní. Podobnými slovami na pódiu v areáli ZŠ Partizánska v Bánovciach nad Bebravou privítal v pondelok 13.6.2016 riaditeľ školy Ján Lobotka bývalého žiaka školy Pavla Kovalíčka, ktorému sme držali palce v Superstar a ktorý nám predviedol kus svojho speváckeho talentu. Do školy prišiel so svojím priateľom, Jurajom Mäsiarom, ktorý ho sprevádzal na gitare. Privítali sme ho transparentmi, ale aj spevom, aby sme Paľovi dokázali, že u nás v škole sa spieva stále. Záver koncertu patril Paľovým spomienkam na školu, spoločnému foteniu, autogramiáde a obedu v školskej jedálnu - ako za „starých čias.“ :)
            Paľovi ďakujeme, že prišiel. Sme radi, že sme ho znovu videli a pohovorili s ním. Sme šťastní, že medziľudské vzťahy, na ktorých je naša škola budovaná fungujú aj medzi bývalými žiakmi a školou - čoho je vystúpenie nášho Paľka dôkazom!

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje