• Školské kolo Olympiády slovenského jazyka
          • Školské kolo Olympiády slovenského jazyka

            10. 11. 2016

            Dňa 9.11. sa konalo śkolské kolo Olympiády slovenského jazyka. Súťaže sa zúčastnilo 19 žiakov 8. a 9. ročníka. V prvom kole súťažiaci písali test, v druhom kole mali za úlohu pretransformovať text a v treťom kole si vyskúšali svoje rétorské schopnosti. Víťazkou sa stala Alexandra Káčerová z 8.C, ktorá bude našu školu reprezentovať v okresnom kole. Na ďalších miestach sa umiestnili Evelína Bobušová z 9.B (2. miesto) a Peter Segeš z 9.B (3. miesto).

            Všetkých srdečne blahoželáme a Alexandre držíme palce v ďalšom kole.

        • Halloween party
          • Halloween party

            7. 11. 2016

            Dňa 27. októbra sa naša škola premenila na „strašidelné“ miesto. Konala sa v nej Halloween-ska párty. Jedáleň školy sa zmenila na nepoznanie a vyzdobená všakovakými tematickými ozdobami čakala na príchod žiakov. Všetko sa začalo približne o 17-tej hodine, kedy sa do školy začali schádzať všelijaké príšery, bosorky či iné strašidelné bytosti. Žiaci si dali na výbere kostýmov skutočne záležať, a tak sme aj my, učiteľky, mali problém niektorých z nich spoznať. Po príchode a slávnostnom otvorení bolo pre žiakov pripravených množstvo rôznych aktivít. Na uvoľnenie atmosféry sa začalo diskotékou, počas ktorej boli vyberané najlepšie masky.
            Halloweensky večer mal však okrem zábavy aj edukatívny charakter. Práve prostredníctvom takejto formy sme sa žiakom snažili priblížiť kultúrne špecifiká anglicky hovoriacich krajín, pričom práve Halloween je typickým anglickým sviatkom, ktorý sa slávi najmä vo Veľkej Británii či v USA. Našou snahou bolo docieliť to, aby žiaci vnímali práve ten fakt, že učenie cudzieho jazyka nie je len o gramatike a slovíčkach, ale zahŕňa aj oboznámenie sa s jeho charakteristikami a najmä so zvykmi v krajinách, ktoré týmto jazykom hovoria. V rámci toho, sme žiakom pripravili projektovú prácu. Boli zadelení do skupín, v ktorých jednak vypracovávali projekty s Halloweenskou tematikou, ale zároveň sa dozvedeli čo vlastne ten Halloween je a čo je preň typické.
            Po projektovej práci čakali na žiakov rôzne súťaže, pri ktorých si overili svoje schopnosti pracovať v skupinách. 
            Nechýbalo ani premietanie filmu, či smiešno-hrozný prechod „uličkou hrôzy“, ktorú si všetci chceli zopakovať aspoň dvakrát.
            Zavŕšením večera bol spoločný tekvicový, resp. lampiónový sprievod, ktorým sme ukončili našu Halloweensku párty. Všetci sme prešli spoločne mestom a ukončili sme sprievod pred Poliklinikou, kde na žiakov už čakali rodičia, aby si svoje „príšerky“ vzali domov. Deti odchádzali domov nadšené a plné pozitívnych dojmov z toho, že si mohli užiť priestory školy aj inak, ako počas dňa a že sme sa mohli spoznať aj inak, ako len spoza školských lavíc.

            No a nakoniec nesmieme zabudnúť ani na poďakovanie všetkým rodičom, ktorí nás podporili a umožnili tak vytvoriť tento veselý večer. ĎAKUJEME!

        • Tvorme spoločne
          • Tvorme spoločne

            4. 11. 2016

            Dňa 24.10.2016 sa žiaci našej školy na prvom i druhom stupni zapojili do celoslovenskej čitateľskej súťaže pod heslo TVORME SPOLOČNE. Išlo o spoločnú aktivitu, ktorej cieľom bolo viesť deti k spoločnému čítaniu. Dôležité bolo, aby deti vedeli pracovať vo dvojiciach, prípadne v malých skupinách. Žiaci pracovali s prečítaným textom, tvorili projekty, plagáty, leporelá, záložky do kníh, ilustrovali prečítané príbehy. Vo vyšších ročníkoch sa pokúsili aj o dramatické stvárnenie rozprávky. Aktivity im pripravili ich vyučujúci na SJL. Prečítané knižky a vypracované práce potom  vystavili na dolnej chodbe školy. Ďakujem všetkým žiakom i pedagógom za to, ako sa spoločne zapojili do tejto celoslovenskej súťaže.

        • Školské športové súťaže
          • Školské športové súťaže

            27. 10. 2016

            V septembri a októbri sa naplno rozbehli aj školské športové súťaže. Výborne si počínali žiačky v cezpoľnom behu, kde ako družstvo obsadili 1. miesto a aj v jednotlivcoch zvíťazila naša žiačka Sofia Anna Škerdová. Spolu s ňou tvorili víťazné družstvo aj Táňa Varhaníková a Vanesa Chrenková. Na krajskom kole boli šieste a Sofia dobehla na peknom piatom mieste.
            Ďalší pekný úspech dosiahli naše bedmintonistky, ktoré v zložení Omiláková, Chrenková, Kasalová, Káčerová a Igazová obsadili 1.miesto v okresnom finále a postúpili do regionálneho kola. Pekné umiestnenie dosiahli aj bedmintonisti Káčer, Sochora, Dúbravický a Šutiak, ktorí získali 2.miesto v okresnom kole.
            Takisto druhé miesto v okresnom kole obsadili aj florbalistky. Výkonom a aj výsledkom potešili aj futbalisti, ktorí po víťazstve 4:0 nad ZŠ Školská postúpili do druhého kola COCA-COLA cupu.
            Športovcom gratulujeme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov aj v nasledujúcich mesiacoch.

        • Exkurzia Banská Štiavnica
          • Exkurzia Banská Štiavnica

            21. 10. 2016

            Dňa 13.10.2016 navštívili žiaci 8. ročníka v rámci exkurzie z Biológie starobylé banské mesto Banskú Štiavnicu. Prvou zastávkou bolo Banské múzeum v prírode. Tu sme sa oboznámili s históriou a spôsobom ťažby rudných minerálov v tejto lokalite. Dozvedeli sme sa, že Banská Štiavnica bola v minulosti najväčším producentom zlata a striebra v Európe. Po krátkej filmovej ukážke sa žiaci spolu s učiteľmi  zúčastnili prehliadky bane. Vyzbrojení prilbami, plášťami a baterkami sa vydali do 50 m hĺbky štôlne Bartolomej. Po tomto sme navštívili Mineralogické múzeum s množstvom prekrásne vykryštalizovaných nerastov. Prezreli sme si, v akej forme sa v skutočnosti v prírode vyskytuje zlato, diamant, ale aj pyrit, sfalerit, ametyst a ďalšie minerály. Trochu unavení, ale obohatení o nové vedomosti a pekné zážitky sme sa šťastlivo vrátili domov.  

        • OZNAM
          • OZNAM

            19. 10. 2016

            Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že dňa 20.10. 2016 (t.j. vo štvrtok) je organizácia vyučovania upravená nasledovne:

            Vyučovanie v ZŠ trvá prvé 4 vyučovacie hodiny, t.j. do 11:10 hod. (na 1. aj 2. stupni).
            Po skončení vyučovania sa škola z prevádzkových dôvodov zatvára!
             (odstraňovanie havárie na vykurovacom systéme)

            Zároveň upozorňujeme, že ŠKD je v tento deň zatvorený!

            Za pochopenie ďakujeme.

        • Výstavka jesenných plodov
          • Výstavka jesenných plodov

            10. 10. 2016

            Jeseň je ročné obdobie charakteristické pestrosťou farieb. Upratujeme zo svojich záhrad dozreté plody ovocia a zeleniny, prechádzame sa  po lúkach a lesoch nášho krásneho Slovenska. Množstvo plodov a farieb vplýva na našu fantáziu a provokuje našu tvorivosť. Tieto skutočnosti dokázali deti so svojimi rodičmi, čo si môžeme pozrieť na našej školskej výstavke „Jesenné plody našich záhrad, lesov a lúk“, ktorú sme inštalovali na dolnej chodbe našej školy, Základnej školy Partizánska v Bánovciach nad Bebravou. Deti po výzve prinášali typické jesenné plody i výrobky z nich a my sme ich „len“ poukladali na stôl. Pozrite sa, ako sa nám to podarilo.

        • Prvácka olympiáda
          • Prvácka olympiáda

            10. 10. 2016

            V stredu od 1.00 – 14.00 hod sme našich malých prvákov privítali do radov žiakov ZŠ športovo. Jednotlivé disciplíny pre nich pripravili siedmačky pod vedením p.uč. Slovákovej.  Deti 1. A, B, C v päťčlenných družstvách pod kapitánskym vedením svojich spolužiakov – tretiakov absolvovali zábavno - športové disciplíny v ktorých si vyskúšali hody, behy, skoky a jazdu na kolobežke po novom dopravnom ihrisku.  Prváci tak získali medailu s označením Som prvák.

        • Oznam vedúcej školskej jedálne
          • Oznam vedúcej školskej jedálne

            25. 8. 2016

            Vedúca ŠJ oznamuje rodičom a zákonným zástupcom, ktorí ešte neuhradili svojim deťom stravné na september 2016, aby tak urobili do konca augusta 2016. Platba v hotovosti nie je možná, platbu prosíme uhradiť prevodom na potravinový účet školy
            SK58 0200 0000 0027 6233 0953 - nezabudnite uviesť meno, priezvisko  a triedu stravníka, aby sa dala platba identifikovať.


            Platba žiaka ma mesiac

            • obed 22 €
            • desiata 8 €
            • obed+desiata 30 €
            • obed žiakov v HN (hmotnej núdzi) 3 € (prosím, aby si rodičia overili telefonicky alebo osobne v ŠJ, či dieťa je zaradené v systéme stravovania v HN)
               

            Ďakujeme!

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje