• Halový futbalový turnaj o „Putovný pohár ZŠ Partizánska“

            11. 3. 2009
            ZŠ Partizánska 6, Bánovce nad Bebravou
            zorganizovala dňa 8.3.2009 v športovej hale v Bánovciach n. B. 1.ročník halového turnaja vo futbale žiakov. Turnaja sa zúčastnili družstvá žiakov z klubov TJ Štart Krásna Ves, OFK Dežerice, TJ Družstevník Kšinná, TJ Sokol Šišov, MFK Spartak Bánovce n. B. a družstvo žiakov športových futbalových tried zo ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou.

            Výsledky turnaja

            A. SKUPINA
            Kšinná – Spartak Bánovce ml. ž. 11:0
            Šišov – Kšinná 2:1
            Spartak Bánovce ml.ž.– Šišov 0:6

            B. SKUPINA
            ŠT ZŠ Partizánska B.n.B.– Krásna Ves 5:3
            Krásna Ves – Dežerice 0:1
            Dežerice – ŠT ZŠ Partizánska B.nB. 0:2

            V zápase o 5. – 6. miesto zvíťazili žiaci z Krásnej Vsi nad družstvom mladších žiakov Spartaka Bánovce nad Bebravou 2 :1.

            V zápase o 3. – 4. miesto zvíťazili žiaci z Kšinnej nad chlapcami z Dežeríc v pomere 5 : 1.

            Vo finálovom stretnutí o 1. a 2. miesto porazili chlapci z futbalových tried zo ZŠ na Partizánskej ulici družstvo žiakov TJ Sokol Šišov v pomere 2 : 0.

            Víťazom 1. ročníka halového futbalového turnaja o „Putovný pohár ZŠ Partizánska“ sa tak stalo družstvo tvorené chlapcami 7. a 8. roč. futbalových tried zo ZŠ na Partizánskej ulici v Bánovciach nad Bebravou.

            Najlepším hráčom turnaja bol vyhlásený Dávid Havala zo ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou.
            Všetci prítomní vyslovili spokojnosť z vydareného podujatia a tešia sa na druhý ročník.

            O možnosti navštevovať futbalové triedy na ZŠ Partizánska sa môžete informovať na t.č. 038/7603425, 0903239418.
          • Egypt – krajina faraónov

            11. 3. 2009
            Takto znela upútavka na návštevu Tvorivej dielne počas jarných prázdnin v Tribečskom múzeu v Topoľčanoch. Názov bol perfektný, sľuboval upútal nielen nás, ale aj deti a tak sme sa tam vybrali.
            15 žiakov a pedagogický dozor sme nastúpili ráno 07.50 na autobusový spoj, ktorým sa odviezli na Autobusovú stanicu do Topoľčian. Odtiaľ sme sa presunuli do priestorov Tribečského múzea. Cestou sme si prezreli námestie v Topoľčanoch.
            V Múzeu sme najskôr absolvovali výklad na výstave Núbia – krajina faraónov. Expozícia výstavy obsahovala aj zachovalý sarkofág egyptskej kráľovnej, pôvodné krčahy, sošky, časti hrobov faraónov, fotografie i maketu historického egyptského mesta. Expozícia je majetkom Náprstkového múzea v Prahe. Sarkofág kráľovnej obsahoval zachovalé hieroglyfy, ktoré prednášajúca deťom vysvetľovala podrobne. Okrem iného sa deti dozvedeli o histórii Núbie, ktorá sa stala časťou Egypta. Deti z času na čas zaskočili prednášajúcu svojimi vedomosťami. David Blaniar „zahviezdil“ svojimi encyklopedickými vedomosťami a Marek Kasala príbehmi z histórie Egypta.
            Po absolvovaní výstavy sme sa presunuli do výtvarnej učebne, kde sa deťom venoval pracovník múzea. Tvorivá dielňa pozostávala zo štyroch častí:
            V prvej časti deti navštívili maketu - predsieň hrobky v pôvodnom tvare i v pôvodných rozmeroch, ktorá obsahovala všetky exponenty ozajstnej predsiene hrobky faraónov.
            V druhej časti deti vypracovávali obrázkový test, čo si zapamätali z prednášky na výstave. V tretej časti si skladali svoje meno z hieroglyfov, ktoré dostali ako predlohu.
            Vo štvrtej časti si vlastnoručne vyrábali – kartuschu t.j. znak rodiny z moduritu.
            Výsledky svojich prác si deti odniesli domov.
            Z múzea naša cesta viedla do cukrárne, kde sme si spoločne posedeli pri zákusku a citrónovom džúse, tak ako to má byť na koniec každého dobrého výletu.
            O 12.44 sme nastúpili na vlak, ktorý smeroval do Bánoviec.
            Výlet s návštevou Tribečského múzea splnil naše očakávania. Dokonca aj počasie nám prialo, nesvietilo síce slniečko, ale predpovedaný dážď sa presunul na poobedie.
          • Masky a škrabošky

            11. 3. 2009
            Vidíte akí sme usilovní a šikovní?
            Toto všetko dokážeme urobiť počas činnosti v ŠKD. Minul mesiac sme sa zamerali na výrobu fašiangových masiek a škrabošiek. Vyhlásili sme súťaž „O najkrajšiu fašiangovú masku“.
            A na fotkách vidíte škrabošky vystavené v Šj a veľké fašiangové masky na dolnej chodbe. Tieto sa tak vydarili, že by ich mohli kľudne využiť na fašiangový sprievod obcou. Vidíte tam turoňa, kohúta, sliepku, kozu ... Mali sme aj bosorku, len sa nezmestila na stenu.
          • 2 % z dane

            26. 2. 2009
            Vážení rodičia!
            Rada rodičov pri škole a riaditeľstvo školy si Vás dovoľujú požiadať o poukázanie Vašich 2% daní za rok 2008,na účet ZRPŠ.
            Všetky finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno-vyučovacieho procesu.
            Informácie k poukázaniu 2% z daní:


            Tlačivo si stiahnite tu...

            1. Právnické osoby (firmy)
            Všetky právnické osoby môžu poukázať 2% z dane tak, že priamo na daňovom priznaní vyplnia príslušnú kolonku pre odovzdanie 2% z dane. Musia tam uviesť len IČO, obchodné meno organizácie, v ktorej prospech chcú 2% poukázať, jej právnu formu a sídlo. Poukázať môžete aj menej ako 2%, musí však byť splnená podmienka minimálne 250 Sk na jedného prijímateľa. Poukázať je možné i na viacerých prijímateľov, v daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolonky na poukázanie 2% z dane v prospech 3 prijímateľov. Termín je totožný s termínom podania daňového priznania.

            2. Fyzické osoby, podnikatelia, živnostníci
            Všetky fyzické osoby (podnikatelia a živnostníci), ktoré si sami podávajú daňové priznanie, môžu poukázať 2% z dane tak, že priamo na daňovom priznaní vyplnia príslušnú kolonku pre odovzdanie 2% z dane. Musia tam uviesť len IČO, obchodné meno organizácie, v ktorej prospech chcú 2% poukázať, jej právnu formu a sídlo. Poukázať môžete aj menej ako 2%, musí však byť splnená podmienka minimálne 100 Sk pre prijímateľa. V daňovom priznaní pre fyzické osoby je už uvedená kolonka na poukázanie 2% z dane v prospech jedného prijímateľa. Termín je totožný s termínom podania daňového priznania.

            3. Fyzické osoby - zamestnanci
            Do 15. februára 2008 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň. Potom požiadajte zamestnávateľa, aby vám vystavil tlačivo "Potvrdenie o zaplatení dane". Z tohoto potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 100 Sk. Vyplňte tlačivo "VYHLÁSENIE o poukázaní sumy do výšky 2% zaplatenej dane" a odovzdajte ho na daňovom úrade. Údaje o vami vybratom prijímateľovi napíšte do Vyhlásenia spolu so sumou, ktorú mu chcete poukázať. Spolu s vyhlásením je potrebné doručiť aj tlačivo "Potvrdenie o zaplatení dane". Obe tieto tlačivá, teda Vyhlásenie spolu s Potvrdením, doručte do 31. marca 2009 na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

            Srdečne ďakujeme !!!

            Údaje o prijímateľovi:
            Rodičovské združenie pri Základnej škole
            Partizánska 6, 95701 Bánovce nad Bebravou
            Občianske združenie
            IČO:17319617/067
          • Priateľské zápasy v minifutbale žiakov

            18. 2. 2009
            Dňa 17.2.2009 sa uskutočnili priateľské zápasy v halovom minifutbale žiakov 5. a 7. ročníka športových tried medzi našou školou a ZŠ Veľká Okružná Partizánske. V prvom zápase medzi siedmakmi boli úspešnejší naši futbalisti, ktorí zvíťazili 7:3. V druhom stretnutí boli šikovnejší chlapci z Partizánskeho, ktorí vyhrali 14:2. Podujatie sa veľmi vydarilo, lebo možnosť zasúťažiť a zmerať si sily dostali všetci žiaci z triedy.
          • Okresné kolo v hádzanej 2009

            18. 2. 2009
            O tom, že naša škola so zameraním na šport má šikovné aj dievčatá svedčia ich výsledky.
            Dňa 11.2.2009 sme sa stali opäť víťazkami. Vyhrali sme vo všetkých 4 zápasoch.
            Školu reprezentovali: Lechová Lenka, Lechová Nikola, Lechová Michaela, Pieštanská Martina, Strempeková Michaela, Bodocká Ivana, Kvaková Veronika, Ďurigová Natália, Omiláková Zuzana, Flimelová Karin , Danková Dominika, Adamcová Klaudia.
            Dievčatá sme na vás hrdí .
          • Krajské kolo prednesu slovenskej povesti

            18. 2. 2009
            6.februára 2009 sa v Trenčianskej Teplej zišli víťazi okresných kôl umeleckej súťaže Šaliansky Maťko. Svoje recitačné schopnosti predviedli v troch kategóriách.
            1.kategória – žiaci 2. a 3.ročníka
            2.kategória – žiaci 4 .a 5.ročníka
            3.kategória – žiaci 6. a 7.ročníka
            Našu školu a mesto Bánovce nad Bebravou reprezentovala v 1. kategórii, žiačka 3.B triedy KATARÍNA HUNKOVÁ, pod vedením pani učiteľky Hrebíčkovej.
            Povesťou Čertova lúka pod Chočom, samozrejme jej pútavým prednesom, podala veľmi dobrý výkon . Porota Katku ocenila 3. miestom. Ďakujeme jej za úspešnú reprezentáciu.
          • Valentín u nás

            18. 2. 2009
            Oslavy Valentína nemajú v histórii Slovákov dlhú tradíciu. Nám sa idea tohto sviatku veľmi zapáčila, pretože je krásna. Vyjadriť slovami úctu, lásku a priateľstvo je v dnešnom uponáhľanom svete veľmi krásnym zastavením sa
            Pre naše deti sme pripravili Valentínsky stĺp na chodbu školy, kde si deti prilepovali odkazy pre svojich priateľov a pre všetkých tých, ktorých majú radi.
            Naše deti v ŠKD, deti mladšieho školského veku, učíme k zásadám priateľstva a úcty ku každému človeku, využili sme ideu tohto sviatku k vytvoreniu milého odkazu pre priateľa (ktorý môže byť aj pedagóg, rodič, starý rodič). Zaujímavé boli odkazy, ktoré si deti písali. Napríklad: mám ťa rád, lebo si mi vždy požičala gumu alebo ceruzku keď som si zabudol. Alebo si dobrá kamarátka – kamarát.
            Mám Ťa rád, lebo nikdy nekričíš. Niektoré z nich si môžete prečítať na fotkách vo fotogalérii. A čo Vy? Zastavili ste sa v ten deň a napísali niekomu pekný odkaz, alebo povedali pár slov? No vidíte, tak nezabudnite, nemusí byť len deň Valentína, aby ste sa zastavili a povedali priateľovi „Mám ťa rád“.

            Naďa Ondrejková,
            ved. ŠKD pri ZŠ Partizánska
            Bánovce nad Bebravou
          • Lyžiarsky výcvikový kurz Jasenská dolina 2009

            11. 2. 2009
            V dňoch 01. – 06. februára 2009 sa žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka našej školy zúčastnili LVK v lyžiarskom stredisku Jasenská dolina – Kašová. Kurzu sa zúčastnilo 35 žiakov. Títo si počas piatich dní osvojili a zdokonalili základné pohybové zručnosti a návyky na lyžiach, ale i na snowboarde, ktorí je u žiakov stále populárnejší. Výcvik na svahu mal primeranú kvalitatívnu úroveň. Žiaci lyžovali v troch lyžiarskych skupinách ( od začiatočníkov až po pokročilých ) pod vedením pánov učiteľov Mgr. Slováka, Mgr. Mášika a Mgr. Malinkého. Môžeme konštatovať, že všetci žiaci zvládli základné štandardy určené pre výučbu lyžiarskej techniky na primeranej úrovni. Kurz dopadol veľmi spokojne, nakoľko sa nám vyhýbali úrazy i ochorenia, takže všetci zúčastnení dorazili domov bez ujmy na zdraví. Dúfame, že deti zostanú pri lyžovaní a snowboardingu aj mimo školských akcií a plnohodnotne tak vyplnia svoj voľný čas. Už teraz sa všetci tešíme na LVK v budúcom školskom roku.
          • Školské kolo v stolnom tenise žiakov

            11. 2. 2009
            Dňa 9.2.2009 sa v našej telocvični uskutočnilo školské kolo v stolnom tenise žiakov. V stretnutiach veľmi dobrej úrovne sa víťazom stal Peter Kobulnický zo 7.C. 2.miesto obsadil Marek Sečanský z 9.B a 3. miesto obsadil Ivan Igaz z 9.C. Ďaľšie poradie : 4. miesto Filip Sečanský 7.A a 5. miesto Marek Kampoš 9.B. Žiaci – Peter Kobulnický, Marek Sečanský a Ivan Igaz budú školu reprezentovať v zákadnom kole školských súťaží, ktoré sa uskutoční na našej školedňa 26.2.2009. Súpermi našich chlapcov budú žiaci zo Zlatník a Šišova.
          • Súťaž o najlepšieho športovca Bánoviec

            10. 2. 2009
            Do súťaže o najlepšieho športovca Bánoviec, ktoré vyhodnotenie sa bude konať 26. 2. 2009 sú nominovaní 3 žiaci našej školy:
            1, Nikola Lechová (6. B) - hádzaná - najlepšia strelkyňa
            2, Martin Petrík (7.C) - futbal - úspešná reprezentácia v mladežníckých výberoch
            3, Klaudia Strempeková (5.A) - plávanie - 8 násobná Majsterka SR.

            Nezabudnite podporiť Vašich spolužiakov.
          • OK Geografickej olympiády

            10. 2. 2009
            V dňoch 2. 2. – 3. 2. 2008 sa 13 žiakov našej školy zúčastnilo okresného kola GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY.
            Úspešnými riešiteľmi sa stali : Tomáš Kyselica /9. B/, Juraj Kulich /9. B/, Martin Beňačka /6. B/, Lukáš Pisca /6. B/ a Mirko Igaz
            /7. B/, ktorému chýbalo na 3. miesto len pol bodíka /škoda, že!! /.
            Najlepšie nás reprezentovali :
            Ľuboš Dráb / 6. B / - 2. miesto – postupuje do krajského kola Jozef Sudimák /5. B / - 2.miesto

            Sme hrdí na vás.
          • „História Slovákov“

            3. 2. 2009
            To, že sme Slováci a že máme svoju vlastnú krásnu históriu netreba určite dlho a dopodrobna rozoberať, len utvrdzovať. Veľmi veľa pozornosti sa tejto téme venuje na vyučovaní a my mimo vyučovania len utvrdzujeme. Každoročne usporadúvame kvíz „História Slovákov“. 28.1.2009 sme sa stretli po skupinkách na kvíze o Slovákoch, aby sme zúročili získané vedomosti z vedomostí: o krajine kde žijeme, o jej slávnych predkoch, o jej historických budovách o jej najdôležitejších dňoch, o povestiach a o štátnych symboloch.
            Súťažili medzi sebou druháci s tretiakmi. Prváci kreslili štátne a mestské symboly no a štvrtáci a piataci súťažili medzi sebou, pretože by všetko vyhrali a boli by pyšní. No a ako sme to všetko zvládli – našim vedomostiam sa potešila aj pani učiteľka Adame, ktorá sa už dnes teší na šikovných žiakov dejepiscov, ktorí prídu na druhý stupeň.

          • Euroobchod - aktivita ŠKD

            3. 2. 2009
            Takto sme nazvali našu aktivitu v Školskom klube detí.
            Je to tradičná hra na obchod, ktorú sa deti veľmi radi hrajú, len je okorenená novou menou na Slovensku, ktorou je Euro.
            Najskôr sme si všetci povystrihovali propagačných materiálov papierové europeniaze. Potom sme si priniesli hračky, ovocie a každé oddelenie si vo vlastnej triede zriadilo svoj obchod. Dohodli sme sa všetky oddelenia a navštevovali sme si jednotlivé predajne a tam míňali nové „euráče“. Deti z najstarších oddelení nám pomohli ako predavači a tí menší nakupovali. No nakupovali.... Tovar si síce kúpili, no mali len určitý čas, aby sa s ním pohrali či potešili a potom tovar vrátili späť a išli do ďalšieho obchodu. Takto nám tovar do ďalšieho obchodu v iný deň zostane neporušený, poprípade ho doplníme iným.
            Euroobchod sa deťom páčil, len zaujímavé na tom bolo to, že najlepšie a najdlhšie sa pohrali so svojimi vlastnými hračkami, teda vo svojom vlastnom obchode. Myslím si, že priniesli práve tie, ktoré majú najradšej a teda z toho vyplýva, že aj svojich spolužiakov majú veľmi radi, keď im priniesli najobľúbenejšie hračky čo doma našli.
          • Oznam školskej jedálne

            3. 2. 2009
            Z dôvodu spoplatnenia inkasného spôsobu platby/ v SLSP/ sa vedenie školy rozhodlo tento spôsob platby zrušiť a žiada všetkých rodičov
            /stravníkov, aby si zadali platbu stravného formou trvalého príkazu!
            TRVALÝ PRÍKAZ v príslušnej banke musí byť včas zrealizovaný t. j do 18. dňa v predchádzajúcom mesiaci.
            Rodič/stravník si v banke zadá trvalý príkaz na číslo potravinového účtu v ŠJ 0260684680/0900, do doplňujúcich údajov treba uviesť meno stravníka + triedu - z dôvodu identifikácie stravníka.

            Úprava trvalých príkazov:
            - obedy pre 1.-4. ročník: 16,60€ /500 Sk/
            - desiata pre 1.-4. ročník: 6,64€ /200 Sk/
            - obedy + desiata 1.-4. ročník: 23,24€ /700 Sk/
            - obedy pre 5.-9. ročník:17,92€ /540 Sk/
            - desiata pre 5.-9. ročník: 6,64€ /200 Sk/
            - obedy + desiata pre 5.-9. ročník: 24,56€ /740Sk/
            - dospelí: 20,58€ /620 Sk/

            Vyúčtovanie preplatkov a nedoplatkov bude realizované 2x ročne.
            KONVERZNÝ KURZ 30,1260 SKK
          • OK Matematickej olympiády

            3. 2. 2009
            21. januára sa uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády v kategórii štvrtákov, piatakov a deviatakov. Našu školu reprezentovali: Kristián Mikulka (4.A), Eva Pittichová (5.C), Veronika Gunišová (5.C), Veronika Mujgošová (9.B), Ondrej Bernát (9.B) a Tomáš Kyselica (9.B). Úspešnou riešiteľkou sa stala Veronika Gunišová. Srdečne gratulujeme!
          • Šaliansky Maťko

            3. 2. 2009
            Je súťaž v prednese slovenskej povesti. V Centre voľného času v Bánovciach nad Bebravou sa uskutočnilo jej okresné kolo.
            Naše žiačky: Katarína Hunková z 3.B,Alexandra Kyselicová zo 4.A a Peter Kobulnický zo 7.C triedy sa zodpovedne pripravovali a po úspešnom školskom kole, ukázali svoje recitačné schopnosti v okresnom kole.
            Podali výborný výkon a úspešne reprezentovali našu školu.
            Porota ich ohodnotila nasledovne:
            Katarína Hunková – 1. miesto – 1.kategória ( 2.a 3.ročník )
            Alexandra Kyselicová –3. miesto – 2.kategória ( 4.a 5.ročník )

            Dievčatám blahoželáme a Katke Hunkovej držíme palce v krajskom kole súťaže.
          • Pozvánka na ZRPŠ

            29. 1. 2009
            Rada rodičov a riaditeľstvo školy pozýva rodičov na konzultačné triedne schôdzky, dňa 4.2.2009 /streda/ od 13.30 hod. do 16.30 hod. podľa pokynov triednych učiteľov.
            Súčasne pozývame triednych dôverníkov na zasadnutie Rady rodičov o 16.00 hod. do zborovne školy.
    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje