• Posledný deň Letnej ŠKD v Prievidzi

            12. 7. 2024

            Posledný deň prázdninových aktivít deti navštívili Prievidzu. Najskôr sa zastavili v Hornonitrianskom múzeu, kde si prezreli expozíciu hračiek 70. – tych a 80 – tych rokov 20 storočia. Vyskúšali si pre nich už „starodávne hračky“ a čakali ich aktivity ako: preťahovanie lanom, skákanie na gume, hry s kruhmi, chodenie na chodúľoch, riešili hádanky, každý si vyrobil vlastný odznak. Neskôr ich na letisku čakali letci z Aeroklubu Prievidza. Povedali im zaujímavosti o histórii letiska. Prezreli si vetrone a motorové lietadlá. Na záver sa s nimi rozlúčili predvedením akrobatických letov.

          • Štvrtý deň prázdninovej činnosti detí našej školy

            11. 7. 2024

            Dnes čakali na deti Bojnice. Navštívili najznámejšiu kultúrnu pamiatku Trenčianskeho kraja Bojnický zámok a ďalšiu nie tak známu historickú pamiatku interaktívne Múzeum praveku. V Múzeu deti vkročili do dávnych dôb histórie ľudského rodu a dozvedeli sa, že nálezisko v Bojniciach je najvzácnejšou lokalitou sídla neandertálskeho pračloveka na Slovensku. Deti absolvovali aj vzdelávací program Praveké dielne. Súčasťou múzea je aj Prepoštská jaskyňa, ktorá je národnou kultúrnou prírodnou pamiatkou Slovenska.

          • Druhý deň Letnej ŠKD

            9. 7. 2024

            Dnes sa deti rozdelili na dve skupiny. Prvá skupina autobusom číslo 1 putovala na Farmu „Kone pre zdravie“ Veľký Klíž. Na farme si deti užili naozaj krásny, hoci horúci deň. Pozreli si stajne s koníkmi, povozili sa na koníkoch, ujo farmár ich povozil na traktore, skúsili si aj moderátorov na karaoke mikrofónoch, zahrali si futbal a bedminton, stolný tenis. Druhou najväčšou atrakciou, hneď po koníkoch, bola vodná kĺzačka. Tá naozaj bola bombová. Druhá skupina autobusom číslo 2 cestovala do dedinky Valašská Belá, ktorá je historicky známa spracovaním skla. Prvou zastávkou v tejto dedinke bol sklársky skanzen Sklený sen. Pán Dolinaj v sklárskej vyhni deťom ukázal ako sa z roztaveného skla vyrábajú sklenené figúrky, postavičky, zvieratká. Dokonca si to mohol každý aj vlastnoručne vyskúšať. Ukázal deťom aj svoje výrobky v malej výstavnej sieni. Druhou zastávkou vo Valašskej Belej bolo Múzeum tkáčstva a výšivky. Deti videli slovenské kroje z nášho regiónu a šikovná teta im priamo na mieste predviedla tkanie kobercov. I tu si mohol každý skúsiť ako sa pracuje na tkáčskych strojoch.
            Zajtra nás čaká ten istý program, len sa skupiny vymenia.

          • Prvý deň Letnej ŠKD vo Hvezdárni Partizánske

            8. 7. 2024

            Prvý deň prázdninovej činnosti detí našej školy, ktorá už piaty rok nesie názov Letná ŠKD, sa niesol v znamení hviezd. Deti počas dňa navštívili Hvezdáreň v Partizánskom. Tu ich čakali zážitkové aktivity. Okrem prehliadky vnútorných i vonkajších priestorov s odborným výkladom si vyskúšali  pozorovania oblohy veľkým šošovkovým ďalekohľadom, pozreli si rozprávku o ceste do vesmíru, nakreslili si planéty slnečnej sústavy, vyskúšali si „odpaľ“ rakety. Tých čo dobre počúvali a vedeli nakoniec odpovedať na položené otázky boli odmenení magnetkou. Od pána riaditeľa dostali pozvanie na prespávačku s rodičmi v areáli Hvezdárne spojenú s pozorovaním nočnej oblohy.

          • Hurá prázdniny!

            8. 7. 2024

            Písomky dopísané, známky uzavreté, učebnice odovzdané a vysvedčenia rozdané. Ďalší školský rok je úspešne za nami a my Vám prajeme krásne prázdniny plné slnka, oddychu, zábavy a zaujímavých dobrodružstiev!

            Vidíme sa 2. septembra 2024!

        • Dôležitý oznam k Letnej ŠKD
          • Dôležitý oznam k Letnej ŠKD

            8. 7. 2024

            Milí rodičia,
            upozorňujeme Vás, že Letná ŠKD má v dňoch utorok a streda posunutý odchod na činnosti nasledovne:
            - v utorok sa odchádza o 07:15,
            v stredu sa odchádza o 07:30.

            Prosíme Vás o dodržanie uvedených časov, nakoľko odchod je naviazaný na ďalšie aktivity.

            Za pochopenie ďakujeme.

        • Oznam rodičom detí, ktoré sa zúčastnia prázdninovej činnosti – Letná ŠKD
          • Oznam rodičom detí, ktoré sa zúčastnia prázdninovej činnosti – Letná ŠKD

            2. 7. 2024

            Vážení rodičia, 
            Vaše dieťa sa zúčastní Prázdninovej činnosti – Letná ŠKD, v termíne od 08.07.2024 – 12.07.2024,  v čase od 07:00 – 15:00 hod. (v prípade potreby skoršieho príchodu dieťaťa do školy, upovedomte vychovávateľku). Deti sú zaradené do dvoch skupín. Každá skupina má tri podskupiny. Aktuálny zoznam detí nájdete pri nástupe na dverách školy. Prosíme Vás, aby ste postupovali podľa režimu dňa uvedeného v Ponuke prázdninovej činnosti, ktorú ste dostali spolu s prihláškou. Upozorňujeme hlavne na začiatok činnosti v utorok a v stredu. Zároveň Vás prosíme, nezabudnite vyplniť Vyhlásenie o bezinfekčnosti prostredia (tlačivo ste dostali od vychovávateľky). V prípade, že sa Vaše dieťa Prázdninovej činnosti z nejakých dôvodov nemôže zúčastniť, aktuálne ohláste jeho neúčasť na telefónne číslo ZŠ.

            Ďakujeme.

      • Kontakty

        • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        • Kancelária školy: 038/760 3424;
          Riaditeľ školy: 0908 752 511
        • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
          Bánovce nad Bebravou
          Slovakia
        • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje