• Deň detí

            6. 6. 2022

            1. jún je Medzinárodným dňom detí. Sviatok, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. V tento deň si viac ako inokedy pripomíname nezastupiteľné miesto detí v našich životoch. Nebolo to inak ani v našej škole. Hoci školský darček dostali naše deti až v piatok 3. júna v podobe návštevy divadelného predstavenia, v stredu 1. júna sme im pripravili zábavno športové odpoludnie v areáli školy. Čakali na nich pripravené stanovištia, na ktorých mohli súťažiť v rôznych disciplínach a aj sa niečo nové naučiť.

          • Medzinárodný deň detí sme oslávili tradične

            6. 6. 2022

            Stalo sa už tradíciou, že darčekom k MDD pre deti našej školy, ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou, je návšteva divadelného predstavenia. Po dvoch rokoch nútenej prestávky sme sa vrátili k našej peknej tradícii, ktorej cieľom je zážitok a poznanie. Dvanásť autobusov odviezlo deti 1. - 8. ročníka našej školy do divadelnej sály Divadla Andreja Bagara v Nitre, kde si pozreli rozprávku o bájnom anglickom hrdinovi Robinovi Hoodovi. Žiaci 9. ročníka si svoj darček vyberú o dva týždne v podobe Palárikovej hry Drotár. Naše deti si predstavenie užili plným priehrštím a odniesli si nezabudnuteľné zážitky.

          • Beseda s policajtmi pre prvákov

            3. 6. 2022

            Našich prváčikov prišli v piatok navštíviť policajti z Bánoviec nad Bebravou. Žiaci troch tried prvého ročníka sa postupne vystriedali na troch stanovištiach. V zaujímavej prezentácii si zopakovali dopravné značky a pravidlá pre chodcov a cyklistov. V školskom  altánku si s pánom policajtom porozprávali o nebezpečenstvách, ktoré nám hrozia na cestách a ukázal im aj pomôcky, ktoré potrebujú policajti pri svojej práci. Na parkovisku si zas deti vyskúšali sedenie v policajnom aute, počúvali zvuk policajnej sirény a niektorí na vlastných rukách vyskúšali policajné putá. Deťom sa táto netradične strávená vyučovacia hodina veľmi páčila. Možno raz aj z našich prvákov vyrastú malí policajti alebo policajtky.

          • Bylinková lekáreň

            2. 6. 2022

            Žiaci 3.A sa na prírodovede učia o liečivých rastlinách a kde inde sa to naučia lepšie, ako v našej bylinkovej školskej záhradke? Do tajov prírodnej lekárne ich 1.6.2022 zasvätila p.uč. Kršková, ktorá je autorkou bylinkovej špirály v našom školskom areáli. Zaujímavo porozprávala deťom o všetkých bylinkách, nechala deti privoňať si k nim a niektoré mohli aj ochutnať, napríklad medovku a mätu. Vysvetlila im, čo sa z byliniek vyrába a na aké choroby či poranenia sa používajú. Deti to veľmi zaujalo, aktívne sa zapájali, veľa sa pýtali a snažili sa dozvedieť o bylinkách čo najviac. Doplnili si svoje vedomosti, ktoré určite využijú pri vychádzkach do prírody so svojimi rodinami. Tešili sa aj zo svojej úrody vo vyvýšenom záhone a pochutnali si na reďkovke a hrášku. Takéto zážitkové učenie nás baví!

          • Dopravné ihrisko Trnava

            2. 6. 2022

            Naši žiaci 2. a 3. ročníka navštívili dopravné ihrisko v Trnave, kde sa najskôr oboznámili s dopravnými predpismi a dopravnými značkami a potom si vyskúšali svoje poznatky v praxi. Jazdili na bicykloch, motokárach a jednu skupinku tvorili chodci. Prechádzali cez semafory, kruhové objazdy, jednosmerky  a priechody pre chodcov pod odborným dozorom inštruktorov. Na záver dostali všetci zúčastnení vodičské preukazy na nemotorové vozidlá.

          • Škola v prírode Heľpa

            1. 6. 2022

            V pondelok 23.5.2022 sa rodičia štvrtákov rozlúčili so svojimi deťmi, ktoré spolu s triednymi učiteľmi a pani vychovávateľkami zamierili na týždeň do Heľpy. Cestou sa zastavili v Hornonitrianskom múzeu Prievidzi. Deti počas celého týždňa spoznávali zážitkovou formou miestnu faunu a flóru. V lesníckom skanzene Vydrovo si vyrobili sviečky z včelieho vosku a varešky z dreva. O zábavu sa tiež postarali animátori z CK Wachumba. Pripravili deťom rôzne voľnočasové súťaživé aktivity. Nechýbala ani rozlúčková diskotéka. Cestou domov zasa spoznávali krásy Zvolenského zámku. Deti načerpali veľa pozitívnej energie a získali nové priateľstvá. Domov si priniesli množstvo nezabudnuteľných zážitkov a spomienok, na ktoré budú ešte dlho spomínať.

          • Exkurzia ôsmakov v Energolande

            31. 5. 2022

            Rozšíriť poznatky a vedomosti o energii, jej vzniku a využití, o rôznych typoch elektrární a princípe fungovania atómovej elektrárne si boli ôsmaci ZŠ Partizánska 27.mája 2022 na exkurzii vo vedeckom centre Energoland v Mochovciach. 33 interaktívnych stanovíšť im ponúklo možnosť preniknúť do tajov výroby elektrickej energie, vyskúšať si simulovanú jazdu na motorke budúcnosti alebo vyrobiť elektrickú energiu prostredníctvom kinect hry. Na vlastnej koži spoznali aj účinky elektrickej energie (Van der Graafov generátor) a verte, že im naozaj z toho stáli vlasy „dupkom“. Tiež mohli absolvovať virtuálnu prehliadku priestorov samotnej elektrárne, strojovne, blokov elektrárne a reaktorovej sály. Touto nenásilnou a hravou formou vyučovania sa snažíme u žiakov zvýšiť záujem aj o taký predmet, akým je fyzika. Žiaci odchádzali domov s množstvom zážitkov a zhodli sa na jednom:  "O rok sa sem isto vrátime!"

          • Návšteva výstavy fotografií

            31. 5. 2022

            Dňa 30.5.2022 sa chlapci zo 7.A zúčastnili výstavy fotografií v MsKS Bánovce nad Bebravou. Žiakov zaujali mnohé fotografie pochádzajúce z objektívov Fotoklubu Rokoš Bánovce nad Bebravou. Tešíme sa, že po rokoch opatrení a obmedzení sa mohli naši žiaci opäť dotknúť umenia.

          • Exkurzia v Skalke pri Trenčíne

            30. 5. 2022

            Dňa 26.5.2022 sme sa so žiakmi 5.ročníka zúčastnili exkurzie na historickom pútnickom mieste. Putovanie sa začalo na Malej Skalke, kde nás privítal miestny kňaz v kostole sv. Andreja Svorada a Beňadika. Pokračovali sme lesom, kde sú rozostavané zastavenia Krížovej cesty. Náučným chodníkom sme sa dostali ku Veľkej Skalke. Tu sa nachádzajú pozostatky benediktínskeho kláštora a jaskyňa sv. Beňadika. Sprievodkyňa nám porozprávala históriu a legendy, ktoré sa spájajú s týmto miestom. Exkurzia bola pre nás prínosom, spoznali sme kúsok našej kresťanskej historie.

          • Siedmaci na exkurzii v Bojnej

            24. 5. 2022

            Žiaci 7.ročníka sa dňa 19.5.2022 zúčastnili exkurzie v obci Bojná, kde navštívili múzeum venované obdobiu Veľkej Moravy. Zamestnanci múzea previedli žiakov dejinami Slovanov a najmä obdobím Veľkej Moravy. Oprášili si vedomosti o Pribinovi, Rastislavovi, Svätoplukovi a Konštantínovi a Metodovi, zoznámili sa s materiálnou kultúrou našich predkov a s každodenným životom našich predkov. Žiaci mali možnosť obliecť sa do dobového oblečenia, aké sa nosilo na Veľkej Morave a napísať si svoje meno v hlaholike. Exkurzia pokračovala na archeologickom nálezisku „Valy“, ktoré len nedávno začalo odkrývať svoje tajomstvá. Svojím rozsahom a významom patrí medzi najvýznamnejšie lokality Veľkej Moravy. Exkurzia bola podnetná a žiaci si rozšírili svoje vedomosti zo školských lavíc o nové poznatky získané na exkurzii.

          • Tretiaci na vychádzke do prírody

            19. 5. 2022

            Krásne jarné počasie využili tretiaci na pobyt v prírode. V stredu 18.mája sa vybrali na turistickú vychádzku k vodnej nádrži Prusy. Cesta bola dlhá, ale ubehla veľmi rýchlo. Deti pozorovali prírodu, spoznávali rastliny a rozprávali si veselé príhody. Na priehrade ich zaujali majestátne labute a páriky divých kačíc. Občas sa na vodnej hladine mihla aj rybka. Bolo to naozaj krásne prírodné divadlo. Oddýchnutí a posilnení chutnou desiatou sa spokojní tretiaci vrátili do školy. Bol to krásny zážitkový deň.

          • Prváci na cvičení v prírode

            19. 5. 2022

            Žiaci prvého ročníka strávili peknú slnečnú stredu prechádzkou okolo záhradiek po splav. Cestou sledovali dopravné značky v meste, kvitnúce stromy a kvety aj prebúdzajúci sa hmyz. Oddych pri splave využili na doplnenie energie desiatou, ale aj posedením na dekách a hraním rôznych hier. Cestou späť sme sa zastavili v mestskom parku, kde sa deti dosýta vyšantili. Pobyt na čerstvom vzduchu im prospel a žiaci spoznali aj iné časti mesta.

          • Vanesa Labudová víťazkou atletického štvorboja

            19. 5. 2022

            18.5.2022 sa na pôde ZŠ Partizánska uskutočnilo pod záštitou CVČ v Bánovciach nad Bebravou Okresné kolo v atletickom štvorboji žiačok a žiakov ZŠ. Jednalo sa o súťaž jednotlivcov, kde každý žiak alebo žiačka absolvovali 4 disciplíny - beh na 60 m, beh na 600, resp. 1 000 m, skok do diaľky a hod raketkou Nerf. Po sčítaní všetkých bodov si 1.miesto a postup do krajského kola odniesla žiačka našej školy Vanesa Labudová (7.A), ktorá zároveň vyhrala aj beh na 60 m a 600 m a v hode s raketkou Nerf bola tretia. Skvelé výkony podali aj žiačky Bianka Scheerová (6.A), Sára Mokryšová (6.A) a Melánia Bialoňová (6.B). Aj napriek tomu, že sa naši žiaci celkovo neumiestnili na pódiovom stupni, v behu na 1000 m dominoval Damián Scheer (6.A) a v skoku do diaľky si 3.miesto vyskákal Matúš Gízel (7.A). Vďaka patrí aj Dávidovi Hruškovi (7.A) a Marekovi Margolienovi (7.B). Všetkým srdečne gratulujeme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy.

          • Exkurzia v Galérii M. A. Bazovského v Trenčíne

            18. 5. 2022

            Prvú exkurziu absolvovali naši prváci v Galérii M. A. Bazovského v Trenčíne. Pre niektorých to bola nielen prvá exkurzia, ale aj prvá cesta autobusom. Deti odchádzali plné očakávaní a tešili sa na nové zážitky. V galérii si najskôr pozreli výstavu sôch z kameňa a kovu. Každý si našiel tú svoju sochu, ktorá sa mu najviac páčila. Potom sa deti presunuli na expozíciu fotografickej tvorby výtvarníka R. Kočana a R. Prekopa. A všetkým známy „žltý šlabikár“ si mohli deti pozrieť na výstave F. Hložníka. Mali možnosť porovnať si ho so súčasnými šlabikármi. Nakoniec sa malými výtvarníkmi stali aj naši prváci, keď v tvorivých dielňach dokresľovali okolie Trenčianskeho hradu podľa vlastnej fantázie, alebo sa snažili napodobniť tvorbu M. A. Bazovského. A veru, niektorým sa to podarilo na výbornú!

          • Do školskej knižnice opäť pribudli nové knihy

            18. 5. 2022

            Každý školský rok je obnova knižničného fondu v našej knižnici jednou z investičných priorít. Aj tento, ako i po minulé roky sa nám podarilo obohatiť knižničnú zbierku o veľa nových, zaujímavých titulov. Do školskej knižnice tak pribudlo ďalších 240 kníh, ktoré budú k dispozícii našim mladým čitateľom. Deti našej školy čítajú rady a ich tlak na nákup nových kníh je čoraz väčší, z čoho máme obrovskú radosť :)

          • Bicyklová túra

            17. 5. 2022

            V rámci krúžku Zdravý životný štýl sa vybralo na výlet do Horných Naštíc na bicykloch 7 dievčat z 2.A a pani učiteľka. Prichystali si bicykle, prilby, vodu, dostatok energie a dobrú náladu. Veľmi sa tešili. Cesta sa začala jazdou na bicykli po chodníku popri rušnej ceste. Neporušili žiadne predpisy, lebo deti do 10 rokov smú jazdiť aj po chodníku. Cez cestu prešli po prechode pre chodcov, pričom bicykle tlačili. Na bočnej ulici nasadli a pokračovali už jedna za druhou až k splavu. Tam "dali foto" a prešli až na koniec Záhradok. Osviežili sa v potoku Radiša. Oddýchli si a vrátili sa v poriadku späť do školy. Výlet bol super. Je dôležité jazdiť bezpečne a dodržiavať pravidlá cestnej premávky, aby sme mali z výletu radosť a mohli ísť aj nabudúce.

          • Štvrtáci na plaveckom výcviku

            16. 5. 2022

            Aj ďalší májový týždeň sa niesol v znamení zdokonaľovania plaveckých zručností. Žiaci zo 4.C sa pod vedením skúsených inštruktorov plávania zúčastnili základného plaveckého výcviku. Učili sa prvé kroky, ako zvládať plavecký štýl kraul a znak - správne vo vode dýchať, splývať a pohybovať sa. K tomu im pomohli rôzne hry. Naučili sa aj to, ako sa dá správne vo vode potápať a loviť puky z dna. No najväčším zážitkom bolo skákanie do hlbokej vody. Na záver si deti zmerali svoje plavecké zručnosti v rýchlostnom plávaní. Z chlapcov bol najrýchlejší a 1.miesto získal Michal Antala, na  2. mieste bol Rudolf Danaj a na 3.mieste Adam Šebeň. Z dievčat bola najrýchlejšia a 1.miesto získala Stela Hrčková, na 2.mieste skončila Sára Čuboňová a na 3.mieste Emma Vršková. Ide leto a všetci sa už tešíme, že zručnosti, ktoré sme sa naučili predvedieme na kúpaliskách svojim rodičom.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje