• Šarkaniáda

            20. 10. 2021

            Jeseň je čarovné obdobie plné farieb, dozrievajúcich plodov, ale aj zmien počasia. Stromy hrajú farbami ako pestrofarebné kvety. Vietor pridáva na svojej intenzite, rozohráva konáre stromov, duje do dutín a vyludzuje rôzne tóny. Jeseň je veľmi zaujímavé ročné obdobie so svojskou atmosférou a postačí, ak sa na ňu pozrieme zblízka a zistíme, že je to naozaj tak. Jeseň nám ponúka rôzne možnosti tvorenia. Jedným je výroba a následné púšťanie šarkanov. Túto kreativitu sme si znovu s deťmi vyskúšali i tento rok. Pozrite sa na obrázky, ako sa nám to podarilo.

          • Škola žije športom

            19. 10. 2021

            "Radšej loptu, nie drogu!"

            Dňa 15.10.2021 sa uskutočnil na našej škole turnaj vybíjanej žiačok piateho ročníka realizovaný v rámci projektu "Škola žije športom", prevencia protidrogovej závislosti. Turnaja sa zúčastnili tri družstvá. Po vzájomných súbojoch napokon vyhralo družstvo v zložení Novotková, Hodkinson, Valachová, Bitarovská, Kasalová, Petríková, Ďuračková. Žiačky na prvom mieste získali 4 body, na druhom mieste 3 body a jeden bod mali žiačky na treťom mieste. Všetky žiačky boli ocenené za svoje výkony diplomom a družstvá pohárom. Všetkým srdečne gratulujeme a tešíme sa z ich záujmu o športovanie a pohyb.  

          • Prvácka olympiáda

            15. 10. 2021

            Naši malí prváci zabojovali na ihriskách o perníkové medaile v atletických disciplínach. Tak ako každý rok i tento školský rok zorganizovali vychovávateľky ŠKD pre žiakov 1.ročníka súťaže v atletike - hod, beh, skok. Deti absolvovali súťaže na preverenie si svojich schopností, nácvik telovýchovných zručností, ale aj pre zábavu.

          • Zbierka Biela pastelka

            15. 10. 2021

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka Vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, výučbou čítania a písania Braillovho písma, nácvikom samostatného pohybu s bielou palicou, kurzami práce s kompenzačnými optickými a technicky náročnými pomôckami, nácvikom sebaobslužných činností - varenie, upratovanie, osobná hygiena, špecializovaným sociálnym poradenstvom, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Verejnú zbierku každoročne organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. K stálej ambasádorke Adele Vinczeovej sa tohto roku pridal i úspešný komik Fero Joke. Podporovateľom Bielej pastelky a zároveň hlasom reklamných spotov je herec SND a moderátor Robert Roth.
            Hlavným zbierkovým dňom na našej škole bol piatok 24. september, kedy žiakov v triedach navštívili naše dobrovoľníčky. Žiaci a učitelia našej školy ukázali, že majú srdce na správnom mieste. Dali najavo svoju podporu nevidiacim a slabozrakým a prispeli k tomu, aby Biela pastelka mohla písať krajší príbeh v živote týchto ľudí. 

            Ďakujeme!

          • Úspech v okresnom kole v cezpoľnom behu

            14. 10. 2021

            Dňa 14.10.2021 sa v mestskom parku uskutočnilo okresné kolo v cezpoľnom behu žiakov a žiačok ZŠ, v ktorom naši bežci a bežkyne obsadili vo všetkých kategóriách pódiové umiestnenia:

            1.miesto - kategória žiačky 9.ročníka ZŠ + SŠ
            2.miesto
            - kategória žiačky 5.- 8. ročníka ZŠ
            3.miesto - kategória žiaci 5. - 8. ročníka

            V súťaži jednotlivcov si prvenstvo vybehala Tamara Zitová (8.A). Dievčatá si svojim víťazstvom vybojovali postup do krajského kola v Dubnici nad Váhom.

            Všetkým srdečne gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy.

          • Tretiaci v knižnici

            14. 10. 2021

            "Ten, kto nemiluje knihu, nemiluje múdrosť. Ten, kto nemiluje múdrosť, stáva sa hlupákom."

            To sú slová učiteľa národov Jána Amosa Komenského. Naši tretiaci milujú knihy a veľmi radi čítajú. Požičiavajú si zaujímavé knihy zo školskej knižnice a zoznamujú sa s detskými hrdinami na hodinách čítania. Čítanie ich baví a preto začali navštevovať aj Mestskú ľudovú knižnicu Ľ. Štúra v Bánovciach nad Bebravou. Ochotné tety knihovníčky deťom vysvetlili všetko, čo potrebujú vedieť o požičiavaní kníh, uviedli ich do priestorov knižnice, pomohli im s výberom vhodných kníh. Deti prejavili nadšenie z množstva kníh, ktoré videli a hneď si chceli všetky zobrať na čítanie domov. Rozhodovanie veru nebolo ľahké, ale napokon si vybrali. Tešili sa na nové knižné dobrodružstvá, už cestou do školy nakúkali jedným očkom do kníh a druhým pod nohy. Okamžite sa v škole pustili do čítania a v tú chvíľu zavládol v triede úplný pokoj. Dúfame, že im radosť z čítania vydrží navždy.

          • Slávnostný zápis prváčikov a druháčikov do školskej knižnice

            14. 10. 2021

            „Kniha – priateľ človeka“

            Aj nad týmto výrokom sa mohli zamyslieť deti v dňoch 11.10. a 12.10.2021 v priestoroch našej školskej knižnice, kde sa konal slávnostný zápis pre našich najmenších budúcich čitateľov.

            Brány školskej knižnice sa otvorili pre deti z 1.A,B,C a 2.A,B,C triedy. Počas pobytu v knižnici, si mohli pozrieť nielen jej priestory, ale i množstvo kníh, ktoré ich očarilo. Skúsenosti s knižkami už deti majú, veľa kníh poznajú, no hlavne vedia, ako sa ku knižkách správať, ako ich uchovávať. Pri zápise sa nielen rozprávali, ale deti aj čítali, vyrobili si vlastnú záložku do knihy... No a nakoniec prišlo pre našich budúcich čitateľov to najdôležitejšie, a to odovzdávanie preukazov. Bolo vidieť na tvárach detí, že sa veľmi tešili, čo bolo naozaj príjemné pozorovať.

            Veríme, že zápis do knižnice nebude posledné stretnutie detí s knihou... Veď predsa, kniha je priateľ človeka.

          • Ako je to s karanténou?

            13. 10. 2021

            Vážení rodičia, nakoľko už aj v našej škole máme skúsenosť s nariadením karantény pre žiakov, ktorí boli v kontakte s pozitívne testovaným spolužiakom, pokúsime sa v nasledovnom článku zhrnúť najdôležitejšie informácie. ktoré by Vás mohli zaujímať.

            Karanténa:
            Vyhlasuje ju príslušný Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ). Pre nás je to RÚVZ Trenčín. Ten je kompetentným orgánom, ktorý koná na podnet lekára alebo priamo rodiča. Karanténa môže byť vyhlásená už aj na základe výsledku samotestu, ktorý niektorí rodičia obdržali. Do karantény idú iba kontaktné osoby (spravidla spolužiaci z triedy). Karanténa môže byť aj predčasne odvolaná a to v prípade, ak sa pozitívne samotestovaný žiak ukáže ako negatívny pri PCR teste. Z karantény majú výnimku osoby, ktoré spĺňajú stanovené podmienky (očkovaní, do 180 dní od prekonania Covid - 19). Ako vyzerá taký oznam o udelení karantény si môžete pozrieť na priloženom dokumente.

            Ak sa trieda ocitne v karanténe, postup je nasledovný:
            - triedny učiteľ mailom alebo cez edupage oboznámi rodičov s vyhlásením karantény. Pošle im tlačivo s oznámením od RÚVZ (viď príloha) a doplnkové informácie.
            - žiaci spravidla dokončia vyučovanie (netreba podliehať panike), odoberú stravu a po poslednej vyučovacej hodine odchádzajú domov. Ak rodič alebo žiak trvajú na okamžitom odchode zo školy, ten je možný iba v prípade, že si rodič príde po dieťa priamo do školy. Inak odchádza dieťa až po skončení vyučovania.
            - žiaci, ktorým bola nariadená karanténa, sú po dobu jej trvania automaticky odhlásení zo stravovania. V prípade predčasného ukončenia karantény sú všetci žiaci automaticky na stravovanie prihlásení.
            - v prípade, že sa trieda ocitne v karanténe, prechádzajú na dištančné vzdelávanie všetci žiaci v triede. To znamená, že i žiaci, ktorí spĺňajú podmienky pre vyňatie z karantény (očkovaní, prekonali Covid - 19 do 180 dní).
            - karanténa sa počíta 10 dní od posledného kontaktu s pozitívne testovanou osobou.
            - dištančné vzdelávanie je povinné a prebieha online cez platformu ZOOM podľa platného rozvrhu. Akákoľvek neúčasť na vyučovaní musí byť doložená ospravedlnením od zákonného zástupcu alebo lekára.
            - po návrate na prezenčné vzdelávanie nie je žiadne prechodné obdobie, riadne sa skúša, preberá sa učivo, píšu sa písomky a p. 

            Testovanie:
            Škola nemá právo nikoho vysielať na vykonanie testu, ani nútiť objednať si a používať samotestovacie sady. Rodič dáva dieťa testovať z vlastnej iniciatívy a výsledky testov konzultuje len so svojim lekárom, prípadne s RÚVZ v Trenčíne. Škole by mal rodič oznámiť iba použitie samotestu a to kvôli evidencii spotreby samotestov.

            Na záver
            Pravidlá, ktorými sa momentálne riadime, nevymyslel nikto u nás v škole. Či s nimi súhlasíme alebo nie, nie je dôležité. Dôležité je pravidlá nadriadených orgánov rešpektovať a konať podľa nich. To je totiž podmienka, aby mohla byť škola otvorená pre všetky deti. Zároveň Vás chceme poprosiť, aby ste sledovali zdravotný stav svojho dieťaťa a pokiaľ sa u neho objavia príznaky infekcie horných dýchacích ciest (kýchanie, opuch sliznice nosa (upchatý nos), výtok z nosa, bolesť hrdla, kašeľ, pocity únavy, malátnosti a bolestí svalov a často celého tela, resp. zvýšená teplota) neposielali svoje dieťa do školy medzi zdravé deti. Či už totiž ide o covid, chrípku, sezónne prechladnutie a p. je nepodstatné - do školského kolektívu má ísť dieťa zdravé a chorľavé dieťa (ale aj dospelý) sa má doma preliečiť. Veríme, že takýto prístup bude vhodnou prevenciou pred zatváraním tried a prechodom na dištančné vzdelávanie. Zároveň sa tešíme, že viacerí z Vás v prípade otázok, resp. nejasností namiesto prázdnych rečí na sociálnych sieťach radšej kontaktujú triedneho učiteľa či riaditeľa školy - toto je správny prístup, za ktorý Vám ďakujeme. Aj vďaka Vám a Vašej pomoci môžeme podstatnú časť svojej energie venovať napredovaniu Vašich detí, ich výchove a vzdelávaniu.

            Ďakujeme za porozumenie
            PhDr. Ján Lobotka, riaditeľ školy

          • Švihadlá

            1. 10. 2021

            Deti sa radi učia niečo nové, takisto radi učia druhých niečo nové. Tak to bolo aj v prípade preskokov cez švihadlo. Počas rekreačnej činnosti v ŠKD sme s deťmi využili krásne počasie na švihadlový maratón, ktorý trval celý týždeň. Skákali všetci, malí, väčší a najväčší. Niektorí sa skákať cez švihadlo ešte len učili, niektorí si už aj zasúťažili v počte preskokov.

          • Kresba kriedou

            1. 10. 2021

            Zážitky z prázdnin, čo sme cez prázdniny navštívili, čo zostalo pre nás najzapamätateľnejšie. Na túto tému deti kreslili kriedou na asfaltové plochy školského areálu počas rekreačnej činnosti ŠKD. Práci vonku predchádzali prípravy v triede. Deti svoje návrhy najskôr nakreslili na papier a až potom vonku kriedou na asfalt. Samozrejme svoje návrhy komentovali reálnymi zážitkami z prázdnin, pričom v niektorých prípadoch nechýbali ani fotografie.

          • Pravek a hudby v ňom očami detí 6. ročníka

            1. 10. 2021

            Počas hodín hudobnej výchovy sa mohli deti dozvedieť mnoho o živote pravekých ľudí. Venovali sa nielen kresbe, ale najmä jednoduchým hudobným nástrojom, ktoré mohli už v tom čase rozveseľovať ľudí. Žiaci 6.A, 6.B a 6.C sa horlivo a kreatívne zapojili do tvorby rôznych jednoduchých, najmä rytmických nástrojov.

            Poďakovanie patrí nielen im, ale aj ich rodičom a starým rodičom, ktorí boli nápomocní v tejto tvorbe.

        • Chráňme si zdravie spoločne...
          • Chráňme si zdravie spoločne...

            17. 9. 2021

            Vážení rodičia,
            v nadväznosti na opatrenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu z 9.9.2021 (Školský semafor) Vás prosíme, aby ste dôsledne sledovali bezpríznakovosť svojho dieťaťa. V prípade príznakov infekcie horných dýchacích ciest (kýchanie, opuch sliznice nosa (upchatý nos), výtok z nosa, bolesť hrdla, kašeľ, pocity únavy, malátnosti a bolestí svalov a často celého tela, resp. zvýšená teplota) neposielajte svoje dieťa do školy medzi zdravé deti. Ako rodič môžete svoje dieťa ospravedlniť na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní, počas ktorých sa dieťa doma prelieči a do školy nastúpi už bez príznakov infekcie (čo následne rodič potvrdí prehlásením o bezpríznakovosti). Pokiaľ si ako rodičia nie ste istí, či dieťa má alebo nemá príznaky infekcie, kontaktujte detského lekára.

            Leto sa nám končí, prichádza jeseň a s ňou sezóna vírusových ochorení. Dôsledné dodržiavanie tohto postupu nám pomôže udržať školu otvorenú a realizovať prezenčnú formu vzdelávania pre všetky naše deti.

            Ďakujem Vám za pochopenie.
            PhDr. Ján Lobotka

        • Voľby rodičov do Rady školy
          • Voľby rodičov do Rady školy

            16. 9. 2021

            Dňa 14.9.2021 sa počas plenárneho ZRPŠ uskutočnili voľby rodičov do Rady školy ZŠ Partizánska 6, Bánovce nad Bebravou. Členmi rady školy sa stali p. Blažena Bežová (186 hlasov), p. Miroslav Žubor (176 hlasov), p. Zuzana Škorcová (156 hlasov) a p. Jana Škerdová (150 hlasov).

            Pani Erika Kramárová a páni Pavol Kováč a Mário Kližan sú pre toto funkčné obdobie rady školy náhradníkmi. Zvoleným rodičom gratulujeme a spolu s ostatnými člemni rady školy im prajeme veľa dobrých rozhodnutí na zasadnutiach našej rady školy.

        • Plenárne a triedne ZRPŠ
          • Plenárne a triedne ZRPŠ

            11. 9. 2021

            Milí rodičia,

            pozývame Vás na plenárnu schôdzu ZRPŠ, ktorá sa uskutoční dňa 14.9.2021 (utorok) o 14:30 hod. v budove školy. Po plenárnej schôdzi budú pokračovať triedne stretnutia pod vedením triednych učiteľov.

            Prosíme všetkých rodičov o rešpektovanie ROR (rúško, odstup, ruky) a vyplnenie Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti návštevníka (v prílohe), ktoré každý rodič predloží osobne pri vstupe do budovy školy. Tlačivo bude zaslané aj v pondelok domov prostredníctvom Vášho dieťaťa. 

          • Opäť v škole

            2. 9. 2021

            Dnes, 2.9.2021 o 8:00, opäť zaznela zo školského rozhlasu štátna hymna. A to bol neklamný znak toho, že slávnostne otvárame nový školský rok 2021/2022. Veľmi sa tešíme, že sme mohli privítať nových žiakov a veríme, že sa im v našej škole bude dariť. Po príhovore pána riaditeľa PhDr. Jána Lobotku sa žiaci spolu so svojimi triednymi učiteľmi zvítali vo svojich triedach. Dúfame, že nový školský rok spolu úspešne zvládneme. 

        • Pokyny k nástupu do školy
          • Pokyny k nástupu do školy

            30. 8. 2021

            Milí rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční dňa 2.9.2021 (štvrtok) o 8:00 hod. v budove školy. Pre vstup žiakov do školy bude prístupný hlavný vchod. 

            Nosenie rúšok v spoločných priestoroch je povinné pre žiakov i zamestnancov školy. 

            V prvý deň je potrebné odovzdať "Vyhlásenie o bezpríznakovosti" (v prílohe), ktoré je k dispozícii aj pred budovou školy. Odporúčame v rámci možností zaslať toto vyhlásenie elektronickou formou prostredníctvom EduPage (postup prikladáme v odkaze).

            Otvorenie školského roka bude prostredníctvom školského rozhlasu a žiaci 1. až 9. ročníka budú v triedach so svojimi triednymi učiteľmi.

            V prvý deň školského vyučovania bude obed vydávaný v čase od 10:00 do 12:00, desiata sa nevydáva.

            Školské vyučovanie v prvý deň bude do 11:10. Školský klub detí bude v prevádzke od 6:00 do 16:00.    

            Do budovy školy je zakázaný vstup iným osobám - okrem žiakov a zamestnancom školy. Zákaz neplatí pre rodičov prvákov, ktorí môžu žiakov sprevádzať pri rannom nástupe do školy a odchode žiakov zo školy. Pri vstupe do budovy školy rodič odovzdá vyplnené Písomné vyhlásenie návštevníka o bezpríznakovosti (v prílohe). Ostatné osoby môžu vstupovať do školy iba so súhlasom riaditeľa školy s vyplneným Písomným vyhlásením návštevníka o bezpríznakovosti.

            Veríme, že tento školský rok spoločne zvládneme a bude lepší ako ten predchádzajúci.

            PhDr. Ján Lobotka, riaditeľ školy

        • Zisťovanie záujmu o testovanie pred nástupom do školy
          • Zisťovanie záujmu o testovanie pred nástupom do školy

            25. 8. 2021

            Milí rodičia,
            v priebehu školského roka môžete realizovať dobrovoľné samotestovanie Ag testami v domácom prostredí. Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem o tieto testy, dostane sadu 25 ks testov na domáce testovanie. Tieto testy škola odovzdá rodičom.

            Záujem o testy rodičia môžu prejaviť po prihlásení sa na stránke školy, v kolónke PRIHLASOVANIE do 25.08.2021 do 23:59 hod. Rodičia, ktorí nemajú prihlasovacie údaje na EduPage, kontaktujte prosím svojho triedneho učiteľa, resp. kanceláriu školy na telefónnom čísle 038/760 34 24.

            V priloženom linku si môžete prečítať bližšie informácie z usmernenia, ktoré nám poskytlo MŠVVaŠ SR. Veríme, že aj týmto spôsobom môžeme zvýšiť bezpečnosť našich žiakov v ochrane proti ochoreniu COVID-19 a zabezpečiť tak plynulejší chod školského vyučovania v nastávajúcom školskom roku 2021/2022.

            Za pochopenie ďakujeme.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje