• Oznam vedúcej školskej jedálne
          • Oznam vedúcej školskej jedálne

            24. 9. 2020

            Milí rodičia,

            vedúca ŠJ opätovne informuje, že stravu je možné odobrať len v prvý deň choroby a len do nádob, ktoré Vám poskytne školská jedáleň. Vydávanie stravy do vlastných nádob nie je povolené. Na ostatné dni, počas ktorých je dieťa choré, treba stravu odhlásiť buď u vedúcej ŠJ osobne, telefonicky alebo prostredníctvom edupage.

            Tiež prosíme rodičov, ktorí si pre stravu prídu, aby používali prekrytie nosa a úst.

            Za pochopenie ďakujeme.

          • Zbierka Biela pastelka

            24. 9. 2020

            V piatok 18. septembra 2020 sa na našej škole uskutočnila finančná zbierka Biela pastelka. Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka našej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácií. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku. Srdečne ďakujeme všetkým žiakom i zamestnancom, ktorí prispeli.

        • Dôležité informácie k organizácii vyučovania platné od 21.9.2020
          • Dôležité informácie k organizácii vyučovania platné od 21.9.2020

            20. 9. 2020

            Vzhľadom k zmene opatrení týkajúcich sa organizácie vyučovania na základe odporúčaní MŠVVaŠ budú od pondelka 21.9.2020 platné nasledovné pokyny:

            - naďalej sa pri nástupe do školy vykonáva ranný filter - pripomíname povinnosť dvoch rúšok a papierových vreckoviec pre každého žiaka

            - vyučovanie na škole prebieha podľa platného rozvrhu - t.j. delené hodiny sa učia tak ako obvykle (hodiny ANJ, THD/PEC, INF, VYV, HUV, NBV, NBE, ETV), využívajú sa aj odborné učebne (ANJ, FYZ, CHE, INF) - po každej hodine bude zabezpečená dezinfekcia týchto učební

            - vyučovanie TSV a Športovej prípravy (SRL) prebieha výlučne vo vonkajších priestoroch školy - využívanie telocvične naďalej nie je povolené

            - stravovanie v ŠJ sa realizuje podľa rozpisu ako doposiaľ

            - rodičov a ostatné osoby upozorňujeme, aby na komunikáciu s vedením školy, triednym učiteľom alebo inými učiteľmi, resp. s vychovávateľkami ŠKD uprednostňovali telefonický kontakt

            - zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti

            - vstup cudzích osôb do budovy školy je naďalej zakázaný (s výnimkou žiakov a zamestancov školy), v prípade nutnosti vstupu do priestorov školy rodičov, resp. cudzích osôb je tento možný len po predchádzajúcom súhlase riaditeľa školy a s čestným vyhlásením o bezinfekčnosti danej osoby

            Ďakujeme za porozumenie.

        • Oznam Školského klubu detí
          • Oznam Školského klubu detí

            1. 9. 2020

            Školský klub detí je školským zariadením Základnej školy Partizánska Bánovce nad Bebravou. Výchovno – vzdelávacia činnosť v Školskom klube detí (ŠKD) sa uskutočňuje v ranných hodinách, v čase pred vyučovaním, od 06:00 – 07:30 hod a v čase po skončení vyučovania, od 11:10 – 16:00 hod. (podľa denného rozvrhu triedy a písomným spresnením rodiča v Osobnom spise dieťaťa na príslušný školský rok).
            Do ŠKD, na pravidelnú činnosť, prihlasuje dieťa zákonný zástupca vyplnením Žiadosti o prijatí dieťaťa do ŠKD. Žiadosť podávajú len rodičia žiakov 1. ročníka, alebo rodičia detí 1. – 5. ročníka, ktorí doteraz ŠKD nenavštevovali. Ostaným deťom platí žiadosť podpísaná pri prvom nástupe dieťaťa do ŠKD. Rozsah dennej dochádzky dieťaťa prijatého do klubu a spôsob jeho odchodu zákonný zástupca žiaka aktuálne uvedie v osobnom spise dieťaťa na začiatku školského roka. V osobnom spise dieťaťa uvedie aj prípadné odchýlky v dochádzke a spôsobe odchodu. Všetky ďalšie zmeny oznamuje zákonný zástupca pedagogickému zamestnancovi oddelenia písomne.

            Dieťa môže počas školského roka skončiť dochádzku do klubu ak o skončenie dochádzky písomne požiada jeho zákonný zástupca. Žiaci 6. ročníka môžu navštevovať ŠKD len s písomným súhlasom riaditeľa školy.

            Poznámka:
            Prosíme rodičov, aby záujem o pravidelnú návštevu jeho dieťaťa SKD nahlásili do 02.09.2020 pridelenej vychovávateľke.
            Aktuálne dokumenty: Žiadosť o prijatie dieťaťa do ŠKD, Čestné prehlásenie a Osobný spis dieťaťa dostanete od vychovávateľky pri nástupe do školy.
            Organizáciu školského roka 2020/2021 v ŠKD nájdete na webovej stránke školy.

          • Pokyny riaditeľa školy upravujúce podmienky prevádzky ZŠ Partizánska v školskom roku 2020/2021

            26. 8. 2020

            Vážení rodičia!

            S potešením konštatujeme, že brány našej školy sa po dvoch mesiacoch letných prázdnin opäť otvoria pre našich žiakov 2. septembra 2020 (streda). Aj keď sa na našich žiakov tešíme, nesmieme zabudnúť na fakt, že vyučovací proces sa bude uskutočňovať v zmysle všetkých opatrení, ktoré je potrebné prijať a vykonať v záujme bezpečnej prevádzky školy. Pre vstup detí do školy budú vymedzené dva vchody - hlavný vchod (od cesty) pre žiakov 2. stupňabočný vchod (cez dopravné ihrisko) pre žiakov 1. stupňa. Denne bude vykonávaný hygienický filter - meranie teploty, dezinfekcia rúk a kontrola rúšok (dve rúška na žiaka). V prvý deň je potrebné odovzdať „Zdravotný dotazník a Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti“ (prevezme zamestnanec školy pri vstupe dieťaťa do budovy) - tlačivá sú dostupné na školskom webe aj v budove školy na požiadanie.

            Otvorenie školského roka bude prostredníctvom školského rozhlasu, pričom žiaci 2. až 9. ročníka budú v triedach so svojimi TU. Žiaci 1. ročníka so svojimi rodičmi absolvujú otvorenie školského roka a následné vybavenie triednickej agendy v areáli školy.

            Nosenie rúšok (ochranných štítov) v spoločných priestoroch je povinné pre žiakov i zamestnancov školy. V triedach sú rúška povinné pre žiakov 2. stupňa. Pre žiakov 1. stupňa v triedach nosenie rúšok odporúčame.

            V prvý deň školského vyučovania bude obed vydávaný v čase od 10:00 do 12:00.

            Školské vyučovanie v prvý deň školy bude od 7:30 do 11:10. Školský klub detí bude v prevádzke od 6:00 do 16:00.    

            Aby ste mali lepšiu predstavu o tom, ako to budú v škole vyzerať ďalšie dni, prečítajte si tento „denný situačný náčrt“, v ktorom sú jednotlivé časti denného režimu podrobnejšie rozpísané.

            - 6:00 až 7:30 - žiaci prichádzajú do školy. Rodič dieťa vyloží v areáli školy - žiaci 2. stupňa budú vchádzať hlavným vchodom (odporúčame rodičom zaparkovať pri jedálni); žiaci 1. stupňa budú vchádzať bočným vchodom - cez dopravné ihrisku (odporúčame rodičom zaparkovať pri telocvični). Rodičia do budovy školy nevchádzajú (okrem prváčikov, ktorí môžu prísť v sprievode jedného rodiča). Pri vstupe do školy sa vykoná denný hygienický filter - meranie teploty, dezinfekcia rúk, kontrola rúšok a p. Žiaci sa prezujú v žiackej šatni a odoberú sa do svojich tried.

            - 7:45 až 15:05 - vyučovanie - vyučuje sa podľa rozvrhu hodín v bežnom dennom režime. Žiaci sa budú učiť vo svojich triedach. Vyučovanie nebude prebiehať v odborných učebniach ani v telocvični. Nebudú sa vytvárať skupiny zložené zo žiakov viacerých tried. Pokiaľ to počasie dovolí, výchovno-vzdelávací proces bude realizovaný aj vonku, v areáli školy.

            ŠKD - činnosť detí v rámci ŠKD bude prebiehať v „bežnom režime“ - 10 oddelení od 6:00 do 16:00.

            Stravovanie:

            Školské stravovanie bude prebiehať za obvyklých podmienok (desiata o 9:20, obed od 11:10 do 13:30). Triedy budú obedovať podľa rozpisu obedov pre jednotlivé triedy za dôkladného hygienického štandardu.

            Niektoré špecifiká:

            - účasť na vyučovaní v škole je povinná
            - normálne počty žiakov v triede
            - minimálny kontakt jednotlivých tried
            - nepoužívajú sa špeciálne učebne ani telocvičňa
            - ak je to možné, výchovno-vzdelávacie aktivity prebiehajú v areáli
            - dôsledný hygienický štandard

            Do budovy školy je zakázaný vstup iným osobám - okrem žiakov a zamestnancom školy! Zákaz neplatí pre rodičov prvákov, ktorí môžu žiakov sprevádzať pri rannom nástupe do školy a odchode žiakov zo školy.

            Denný hygienický štandard:

            - 2 rúška na žiaka + papierové jednorazové vreckovky
            - časté umývanie rúk
            - vetranie miestností
            - časté trávenie času vonku
            - v interiéri odstupy podľa možností a situácie
            - učitelia - nosenie ochranného štítu, resp. rúška
            - minimalizovanie stretávania jednotlivých skupín žiakov
            - minimalizovanie osobných prejavov - objímanie, podávanie rúk, fyzický kontakt...
            - častá dezinfekcia tried, WC, chodieb, jedálne a ostatných priestorov školy + sprísnené podmienky upratovania
            - sprísnené podmienky stravovania žiakov a zamestnancov + asistencia pri stravovaní žiakov
            - nepoužívanie odborných učební a telocvične

            Na záver:

            Milí rodičia. Nový školský rok je pripravený a my pedagógovia sa na deti veľmi tešíme. Vonkoncom si neželáme, aby bol režim v škole akokoľvek obmedzovaný alebo, nedajbože, museli byť niektoré triedy zatvorené a my sme opäť boli nútení učiť dištančne. Chcel by som Vás poprosiť, aby sme všetci spoločne rešpektovali nariadenia ministerstva školstva a dôsledne ich dodržiavali. Našimi prioritami zostáva najmä návrat detí do školských kolektívov, opätovné zautomatizovanie sociálnych zručností, kvalitný a účinný výchovno-vzdelávací proces vedený prezenčnou formou. Prosím Vás o veľkú dávku podpory, empatie, trpezlivosti a tolerancie. Úloh, ktoré sú pred nami je veľa, ale tak ako verím v schopnosti svojich zamestnancov a v úsilie našich žiakov, spolieham sa aj na ústretovosť a podporu Vás rodičov.

            ĎAKUJEM a želám len všetko dobré.

            PhDr. Ján Lobotka, riaditeľ školy

        • Oznam vedúcej školskej jedálne
          • Oznam vedúcej školskej jedálne

            15. 7. 2020

            Na základe č.12 VZN mesta Bánovce nad Bebravou č.72 o určení výšky príspevku zákonného zástupcu na čiastočnú úhradu výdavkov v školách a školských zariadeniach a v znení zmien a doplnkov a zmenou finančných pásiem na nákup potravín od 1.9.2019 sa výška príspevku určuje nasledovne:

            1.stupeň:
            desiata - 0,60 €
            obed - 0,01 €
            réžia - 3,00 €

            2. stupeň:
            desiata - 0,60 €
            obed - 0,10 €
            réžia - 3,00 €

            Úprava trvalých príkazov:

            1.stupeň:
            desiata - 12 €/mesačne
            obed - 0,20 € + 3 € = 3,20 €/mesačne
            desiata + obed - 12 € + 0,20 € + 3 € = 15,20 €/mesačne

            2. stupeň:
            desiata - 12 €/mesačne
            obed - 2 € + 3 € = 5 €/mesačne
            desiata + obed - 12 € + 2 € + 3 € = 17 €/mesačne

            Uvedený príspevok na stravu spolu s finančnou zábezpekou vo výške 30,00 € je potrebné uhradiť do 20. augusta 2020 na účet školskej jedálne SK 58 0200 0000 0027 6233 0953. Do kolónky „Poznámka“ prosíme uviesť meno, priezvisko a triedu dieťaťa, aby bolo možné platbu identifikovať.

            Všetci stravníci 1.-9.ročníka musia vyplniť a odovzdať záväznú prihlášku na stravovanie do 24.8.2020.

            Prihláška na stravovanie v školskom roku 2020/2021

            Kto nemá možnosť si prihlášku stiahnuť a vytlačiť, môže si ju vyzdvihnúť u vedúcej školskej jedálne od 17.8.2020 v čase od 8:00 do 12:00.

            Akékoľvek informácie o strave podá vedúca ŠJ v uvedených termínoch na t.č. 038/760 38 62.

          • Letný tábor - 2. deň

            8. 7. 2020

            Letný denný tábor, takto sme nazvali prázdninovú činnosť pre deti ročníkov 1. – 4. našej školy. Pripravili sme pre deti nasledovné aktivity: turistika na Uhrovský hrad, Tvorivé dielne v škole, ukážky hasičskej techniky priamo v areáli školy, vychádzka do mesta na zmrzlinu, Športová olympiáda v škole, turistika na Kulháň a výlet do Parku miniatúr v obci Podolie, premietanie filmov v jedálni, spoločenské a konštruktívne hry detí v triedach. 95 prihlásených detí bolo v pondelok rozdelených do dvoch skupín a každá skupina je rozdelená na štyri farebné podskupiny. Každé dieťa v priebehu týždňa absolvuje všetky aktivity. O náplň aktivít v priebehu týždňa sa stará 27 pedagogických zamestnancov školy. V rámci Tvorivej dielne si deti v pondelok a v utorok vymaľovali vlastné tričko, v rámci športovej olympiády si môže každé dieťa v stredu alebo vo štvrtok vybojovať loptu a v piatok v Podolí si môže svojimi vedomosťami vybojovať magnetku. O dobrú stravu sa denne starajú naše tety kuchárky zo školskej jedálne a poriadok v škole zabezpečujú tety upratovačky. O radosti detí z každého dňa hovoria naše fotky.

        • Pokyny k nástupu do školy pre žiakov 6. - 9. ročníka
          • Pokyny k nástupu do školy pre žiakov 6. - 9. ročníka

            18. 6. 2020

            Prosíme zákonných zástupcov žiakov a tiež žiakov, aby pri nástupe do školy od 22.6.2020 dodržiavali nasledovné pokyny:

            - vyučovanie prebieha podľa režimu dňa, t.j. od 7:45 do 12:25

            - každý žiak bude mať povinne rúško

            - žiaci, ktorí nenastúpia do školy, prinesú po dohode s triednym učiteľom učebnice a vysvedčenie si preberú v posledný deň školského roka

            Pre rodičov, ktorí nemajú možnosť vytlačiť si nižšie uvedené Vyhlásenie o bezinfekčnosti, môžu si ho prísť vyzdvihnúť zajtra 19.6.2020 v čase od 9:00 - 14:00 pred budovu školy.

            Vyhlásenie o bezinfekcnosti

            V prípade potreby kontaktujte svojich triednych učiteľov.

        • Letný tábor - ponuka
          • Letný tábor - ponuka

            17. 6. 2020

            Milí rodičia,

            v rámci letných prázdnin ponúkame Vašim deťom možnosť stráviť jeden týždeň v Letnom tábore, ktorý poriada naša škola. Ak máte záujem, aby Vaše dieťa navštevovalo Letný tábor, nahláste jeho účasť podľa pokynov, ktoré sú uvedené v informačnom letáku. V priloženom súbore nájdete podrobné informácie a program, ktorý je pre deti pripravený.

            V prípade otázok kontaktujte vedúcu ŠKD Mgr. Naďu Ondrejkovú.

            Ponuka Letného tábora

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje