• DÔLEŽITÉ!
          • DÔLEŽITÉ!

            10. 3. 2020

            Vážení rodičia,

            vedenie ZŠ Partizánska oznamuje, že v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom prerušujeme vyučovací proces od 11.3.2020 (streda) zatiaľ do 13.3.2020 (piatok). Odporúčame všetkým žiakom ZŠ, aby počas tejto doby nenavštevovali miesta s veľkou koncentráciou ľudí (kiná, športoviská, nákupné centrá a pod.), dodržiavali všetky hygienické zasády a vyhli sa kontaktom so starými ľuďmi a ľuďmi s oslabenou imunitou.

            O ďalšom vývoji situácie Vás budeme včas informovať na školskom webe a facebookovom profile školy.

            ĎAKUJEME!

          • Venujte nám 2% z dane

            2. 3. 2020

            Vážení rodičia, aj v tomto roku sa uchádzame o Vašu dôveru, ktorú každoročne prejavujete poukázaním 2% z dane z príjmu našej škole a pomáhate takto skvalitňovať výchovno-vzdelávací proces. Tento rok ZŠ Patrizánska bude prijímať 2% prostredníctvom občianskeho združenia ALEA - Agentúru pre podporu lesnej pedagogiky a ekoturistiky. Spolupráca bola schválená Radou rodičov na februárovom zasadnutí. Výnos z 2% plánujeme využiť na podporu environmentálnych a ekologických projektov v areáli školy.
            Za Vašu podporu vopred ďakujeme.

        • Odporúčanie riaditeľa školy
          • Odporúčanie riaditeľa školy

            1. 3. 2020

            V nadväznosti na nariadenia zriaďovateľa školy Mesta Bánovce nad Bebravou zastúpeného primátorkou mesta PhDr. PaedDr. Rudolfou Novotnou zo dňa 01.03.2020, ktoré bolo doručené riaditeľovi školy, vydávam touto cestou bezpečnostné nariadenie s cieľom minimalizovania rizika pred šíriacou sa nákazou nového koronavírusu.

            Odporúčam všetkým zamestnancom školy, ktorí absolvovali počas prázdnin, dovolenkový pobyt, alebo iný pobyt v zahraničí (v kritických oblastiach), ale aj všetkým tým zamestnancom, ktorí používali na presuny medzinárodné letiská, aby po návrate domov, zostali doma 14 dní, a teda si čerpali dovolenku, resp. náhradné voľno. V prípade Vášho nástupu do práce žiadajte pred nástupom do práce potvrdenie od lekára, že ste zdraví a neohrozujete zdravie ostatných detí a kolegov v škole.

            Rovnako žiadam rodičov všetkých žiakov našej školy, ktorí absolvovali počas prázdnin, dovolenkový pobyt, alebo iný pobyt v zahraničí (v kritických oblastiach), ale aj všetkých tých, ktorí používali na presuny medzinárodné letiská, aby po návrate domov zvážili nástup svojho dieťaťa do školy tak, aby nebolo ohrozené zdravie ostatných detí a zamestnancov školy. V prípade, že sa rozhodnete nechať svoje dieťa doma, kontaktujte, prosím, detského lekára, ktorý zdravotný stav dieťaťa posúdi a ospravedlní neprítomnosť dieťaťa v škole.

            Nakoľko ide o prenosné infekčné vírusové ochorenie nemôžeme situáciu podceňovať. Zároveň odporúčame riadiť sa usmerneniami Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, najmä dbať o dôkladnú hygienu: časté umývanie rúk, používanie jednorazových vreckoviek, kýchanie a kašľanie do predlaktia...

            Ďakujem za spoluprácu a porozumenie
            PhDr. Ján Lobotka, riaditeľ školy

          • Beseda s Adou Žigovou

            25. 2. 2020

            V pondelok 17.februára 2020 sme v priestoroch ZŠ Partizánska privítali slovenskú spisovateľku ADU ŽIGOVÚ. Prišla všetkým deťom ročníkov 1. – 4. predstaviť svoju autorskú knižku s titulom Snehuliak s horúcim srdcom. Ada Žigová je nielen spisovateľka, ale i žurnalistka, pedagogička, manažérka niekoľkých hudobných skupín a textárka. Keďže vyštudovala detskú pedagogiku a psychológiu rada pracuje s deťmi a preto navštevuje Základné a materské školy, kde deťom číta z jej kníh. Čítanie a rozhovor s ňou aj naše deti veľmi zaujal. Odporúčame všetkým deťom i dospelým prečítať si túto knižku, z ktorej sála dobro, láska a dobré skutky. Ďakujeme za príjemne strávené dopoludnie.

          • Striebro z regionálneho kola v basketbale

            20. 2. 2020

            Dňa 19.2.2020 sa v mestskej športovej hale konalo pod záštitou CVČ v Bánovciach nad Bebravou regionálne kolo v basketbale žiačok a žiakov základných škôl. Po výhre nad žiačkami zo ZŠ Veľká Okružná (Partizánske) a prehre s basketbalistkami z Handlovej naše dievčatá obsadili krásne 2.miesto. Dievčatám srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Tretiaci v Tribečskom múzeu v Topoľčanoch

            19. 2. 2020

            V utorok 11.februára 2020 navštívili žiaci 3.ročníka ZŠ Partizánska Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Počas dopoludnia sa deťom venovali viacerí lektori, ktorí im ochotne odpovedali aj na zaujímavé a zvedavé otázky. Deti boli rozdelené na dve skupiny. V tvorivej dielni usilovne pracovali na tému Paleolit - staršia doba kamenná, tu si vytvorili svoje praveké zvieratko - mamuta. Dozvedeli sa aj to, ako sa kedysi žilo a ako sa lovila zver. V expozičnej časti si prezreli rastliny a zvieratá z našich lesov, či rôzne druhy vtáctva. Diskutovali o ochrane životného prostredia a o znečisťovaní vodných zdrojov. Na záver exkurzie si deti kúpili drobný suvenír, ktorý im bude pripomínať chvíle strávené v historickej budove Tribečského múzea.  

          • Deviataci v Múzeu Partizánskej brigády Jána Žižku

            18. 2. 2020

            Dňa 17.februára 2020 žiaci 9.ročníka na ZŠ Partizánska v Bánovciach nad Bebravou navštívili v rámci exkurzie z dejepisu Múzeum Partizánskej brigády Jána Žižku. Žiakov srdečne na pôde múzea privítala pani Emília Peťovská, predsedníčka ZO SZPB v Bánovciach nad Bebravou. Pani Peťovská pútavou formou informovala žiakov o problematike SNP a najmä jeho priebehu v našom regióne. Do diskusie bola pozvaná aj pani Šagátová z Miezgoviec, ktorá ako priama účastníčka bojov SNP žiakom porozprávala svoje zážitky z tohto obdobia. Žiaci si prezreli panely venované SNP a všeobecne 2. svetovej vojne. Obe dámy apelovali na mladú generáciu, aby sa hrôzy vojny nikdy viac nezopakovali a aby si vzali poučenie z dejín. Veríme, že si žiaci z exkurzie vzali ponaučenie a v budúcnosti už nebudú v spoločnosti prítomné myšlienky neznášanlivosti a rasovej intolerancie. Veď kto nepozná svoje dejiny je nútený si ich zopakovať...

          • Okresné kolo Dejepisnej olympiády

            18. 2. 2020

            Dňa 14. februára 2020, vo sviatok všetkých zaľúbených, preukázali siedmi žiaci ZŠ Partizánska svoju lásku k histórii. Zúčastnili sa okresného kola Dejepisnej olympiády v Centre voľného času v Bánovciach nad Bebravou. Na súťažiacich v jednotlivých kategóriách čakali neľahké úlohy z učiva daného ročníka, predpísaného monotematického celku a otázky z regionálnej histórie. Konkurencia bola veľká, vedomosti si prišlo zmerať dovedna 50 žiakov 6. až 9. ročníka. Najúspešnejšími riešiteľmi z našej základnej školy sa stali Šimon Doležal z 9.A triedy a Šárka Kolderová z 8.B triedy, ktorí dosiahli potrebnú šesťdesiatpercentnú hranicu úspešnosti. Pochvalu si však zaslúžia aj ostatní riešitelia, ktorí síce nedosiahli potrebný počet bodov, ale svedomito sa pripravovali pod vedením Mgr. Martina Kyselicu. Ďakujeme všetkým za peknú reprezentáciu školy.

          • Školské kolo Chemickej olympiády

            14. 2. 2020

            Dňa 7.2.2020 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Chemickej olympiády. Z celkového počtu 12 žiakov sa najviac darilo dievčatám, ktoré sa umiestnili nasledovne:
            1.miesto - Vera Štrbavá (9.A)
            2.miesto - Tamara Kasalová (9.C)
            3.miesto - Eliška Piknová (9.C)
            Všetky si vybojovali postup do okresného kola, ktoré sa uskutoční dňa 20.3.2020 a v ktorom im držíme palce.

          • Žiačky ZŠ Partizánska víťazkami OK v basketbale

            13. 2. 2020

            Dňa 12.2.2020 sa na pôde ZŠ Gorazdova konalo okresné kolo v basketbale žiačok základných škôl, v ktorom si svoje sily navzájom zmerali žiačky ZŠ Školská, ZŠ Komenského, ZŠ Gorazdova, Gymnázia J.Jesenského a žiačky ZŠ Partizánska. Naše dievčatá svojou kolektívnou hrou a nasadením vyhrali všetky zápasy, čím si vybojovali 1.miesto a postup do regionálneho kola. Dievčatám srdečne gratulujeme, ďakujeme sa skvelú reprezentáciu školy a držíme palce v ďalšom kole.

          • Adela Schuchmannová tretia v okresnom kole Biologickej olympiády

            13. 2. 2020

            Dňa 10. februára 2020 sa v CVČ v Bánovciach nad Bebravou uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády - kategória C pre žiakov a žiačky 8. a 9. ročníka ZŠ ako aj študentov tercie a kvarty osemročných gymnázií. Našu školu reprezentovali v prakticko-teoretickej časti Biologickej olympiády Adela Schuchmannová a Karolína Veronika Jakubová (8.A). Obidve žiačky sa stali úspešnými riešiteľkami Biologickej olympiády. Spomedzi 14 súťažiacich sa Adela umiestnila na výbornom 3.mieste a Karolína  obsadila pekné 8.miesto. Žiačkam srdečne blahoželáme k peknému výsledku a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Matúš Gízel majstrom okresu v Geografickej olympiáde

            13. 2. 2020

            Dňa 6.2.2020 sa uskutočnilo v ZŠ Školská okresné kolo Geografickej olympiády. Vo veľmi silnej konkurencii žiakov všetkých deviatich škôl okresu dosiahli naši žiaci vynikajúce výsledky. V kategórii G (5.ročník) sa spomedzi 20 účastníkov Matúš Gízel (5.A) stal víťazom a Zuzana Hrušková (5.A) sa umiestnila na výbornom 3.mieste. Úspešnými riešiteľkami v kategórii F (6.-7.ročník) sa stali Melisa Mačasová na 4.mieste (7.A), Kristína Griačová na 7.mieste (7.A), Nela Hrušková na 8.mieste (6.A) z 27 zúčastnených. V kategórii E nás úspešne reprezentovali žiačky 9.A Tamara Šubová na 7.mieste a Vera Štrbavá na 12.mieste z 25 súťažiacich. Všetkým srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu a vynikajúcu reklamu našej školy 

          • Bronz z regionálneho kola vo vybíjanej žiačok ZŠ

            10. 2. 2020

            Dňa 7.2.2020 sa v Nitrianskom Rudne konalo regionálne kolo vo vybíjanej žiačok základných škôl. V prvom zápase sa naše dievčatá stretli so žiačkami z Nitrianskeho Rudna, ktorým podľahli 18:10. Aj napriek veľkej snahe a bojovnosti naše žiačky prehrali rozdielom jedného bodu aj so žiačkami z Partizánskeho a skončili celkovo na 3.mieste. Touto cestou sa chceme všetkým dievčatám poďakovať za ich bojovnosť a nasadenie do poslednej sekundy. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Víťazi "Prírody plnej vedomostí" sú zo ZŠ Partizánska

            6. 2. 2020

            V stredu 5.februára 2020 Centrum voľného času v spolupráci s Hvezdárňou v Partizánskom zorganizovali tradičnú, zábavno-vedomostnú „Príroda plná vedomostí“. Súťaž je určená pre žiakov štvrtého ročníka, ktorí sa zaujímajú o prírodovedu a astronómiu. Spomedzi jedenástich súťažiacich dvojíc podali vynikajúci výkon naši žiaci Ján Ďuriš a Ondrej Maďara (4.A) a zaslúžene si vybojovali krásne 1.miesto. Pochvala patrí aj žiakom Lukášovi Miklátkovi a Oliverovi Molnárovi (4.B), ktorým umiestnenie uniklo len o kúsok. Obom dvojiciam srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Andrej Dzurík tretí v krajskom kole Technickej olympiády

            6. 2. 2020

            Dňa 5.2.2020 sa náš žiak Andrej Dzurík (7.A) ako víťaz okresného kola zúčastnil krajského kola Technickej olympiády v Novom Meste nad Váhom. Po absolvovaní teoretickej časti formou testu preukázal svoje zručnosti a schopnosti pri tvorbe výrobku v rámci praktickej časti. Andrej sa v silnej konkurencii vôbec nestratil a obsadil vynikajúce 3.miesto! Srdečne mu blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Poďakovanie patrí aj pani zástupkyni Mgr. M.Uhrínovej a Ing. M.Rurákovi, ktorí ho pripravovali na súťaž.

          • Žiačky ZŠ Partizánska majsterkami okresu vo volejbale, žiaci bronzoví

            6. 2. 2020

            V dňoch 4.2.2020 a 5.2.2020 sa pod záštitou CVČ konalo okresné kolo vo volejbale žiakov a žiačok ZŠ. Zo základných kôl sa do okresného finále prebojovali žiaci aj žiačky našej školy. U žiakov si svoje sily navzájom zmerali žiaci zo ZŠ Školská, ZŠ Duklianska, ZŠ Gorazdova a ZŠ Partizánska. Naše žiačky si zmerali sily so žiačkami so ZŠ Duklianska, ZŠ Rybany a ZŠ Šišov. Žiaci po jednej výhre a dvoch prehrách obsadili 3.miesto. Žiačky si svojou kolektívnou hrou a nasadením vybojovali 1.miesto, keď neprehrali ani jeden set a zaslúžene budú náš okres reprezentovať v regionálnom kole budúci týždeň v Partizánskom. Všetkým srdečne gratulujeme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu našej školy. 

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje