• Dôležité upozornenie k úhrade stravy pre školský rok 2019/2020

            8. 8. 2019

            Milí rodičia a zákonní zástupcovia, dovoľujeme si Vás upozorniť na skutočnosť, že vzhľadom na dotáciu z MŠVVaŠ sa upravujú mesačné poplatky za stravu.

            Zároveň informujeme, že na základe Doplnku č.11 k VZN mesta Bánovce nad Bebravou č.72 o určení výšky príspevku zákonného zástupcu na čiastočnú úhradu výdavkov v školách a školských zariadeniach je stanovená suma režijných nákladov vo výške 3€/mesačne na každého stravníka a túto sumu je potrebné uhradiť spolu so stravným.

            I.stupeň:
            desiata:               12€/mesačne
            obed:                   1€/mesačne                     
            Spolu: 13€/mesačne + 3€/réžia = 16€/mesačne

            II. stupeň:
            desiata:               12€/mesačne
            obed:                   3€/mesačne                      
            Spolu: 15€/mesačne + 3€/réžia = 18€/mesačne

            V prípade, že dieťa chodí len na obed, resp. len na desiatu, platí sa príslušná suma vypočítaná z vyššie uvedených poplatkov.

            Príklad:

            dieťa na I.stupni chodí len na obed                       
            mesačné poplatky budú 1€/obed + 3€/réžia = 4€

            dieťa na I.stupni chodí len na desiatu                  
            mesačné poplatky budú 12€/desiata + 3€/réžia = 15€

            dieťa na II.stupni chodí len na obed                     
            mesačné poplatky budú 3€/obed + 3€/réžia = 6€

            dieťa na II.stupni chodí len na desiatu                 
            mesačné poplatky budú 12€/desiata + 3€/réžia = 15 €

            Okrem uvedeného je potrebné uhradiť jednorazovú zábezpeku 30€, z ktorej bude v prípade neodhláseného alebo neodobratého obeda tento uhradený v plnej výške.

            Prosíme o úhradu stravného najneskôr do 20.8.2019 (odporúčame nastaviť trvalý príkaz k 15. dňu v mesiaci) na účet školskej jedálne SK58 0200 0000 0027 6233 0953. Nezabudnite uviesť do poznámky meno dieťaťa a triedu.

            Za porozumenie ďakujeme.

          • MDD opäť v divadle

            25. 6. 2019

            Už desiaty krát sme oslavy MDD v našej škole poňali „po svojom“, t.j. návštevou divadelného predstavenia v kamennom divadle. Z roka na rok je príprava náročnejšia. Záujem školskej verejnosti o tento druh kultúry je čím ďalej väčší. Ale predsa sa podarilo. Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre nám vyšlo v ústrety a naplánovali sme tri druhy predstavení podľa veku detí na tri rôzne dni. S tým súvisí samozrejme aj naplánovanie dopravy detí. Prví mali ísť tretiaci, štvrtáci a piataci na predstavenie s edukačným charakterom Trója. Mali sme smolu. Hlavná hrdinka si deň pred predstavením zlomila nohu. Ale druhé a tretie predstavenia sa vydarili. A tak naši žiaci, od šiestakov po deviatakov, si pozreli generálku novonaštudovanej hry Sam a Esmeralda, s ktorou sa divadlo predstavilo na divadelnom festivale Dotyky a spojenia v Martine. Naši prváci a druháci si v piatok 21.6. pozreli predstavenie Danka a Janka podľa knihy Márie Ďuríčkovej. S cieľom získania kultúrneho zážitku pre každého nášho žiaka budeme s touto formou oslavy MDD pokračovať naďalej.

          • Výlet so zážitkovým učením

            25. 6. 2019

            Tretiaci zo ZŠ Partizánska počas výletu do Nitry navštívili interaktívnu výstavu pod názvom Inkovia – deti slnka a páni nebies. Výstavu usporiadalo Detské múzeum Severka v Nitre, ktoré vzniklo minulý rok ako múzeum určené pre deti. V tomto múzeu návštevník nie je len pasívnym prijímateľom výkladu, ale aktívne participuje, dotýka sa a experimentuje. Na otázku: „ako bolo v múzeu?“, tretiak Leo napísal: „V múzeu sme sa naučili, kto sú Inkovia, aké mali tradície, čo jedli a chovali, aké mali domy a ako ich stavali.“ A naozaj, návštevou expozície spoznali civilizáciu s 800 ročnou históriou, ktorá vytvorila svoje mesto v oblasti Peru. Všetci poznáme archeologické nálezisko Machu Picchu. Inkovia skultúrnili 40 druhov rastlín, domestifikovali najviac zvierat, mali dokonalé cesty vedúce priamo cez hory, močiare a pralesy. Stavali visuté mosty. Používali zavlažovacie systémy. Stavali z kamenných blokov. Vyrábali keramiku. Miesto písma používali systém šnúrok s uzlami. Na vysokej úrovni bolo zlatníctvo. Každý kúsok z ich života si naši tretiaci aj vyskúšali. Najviac im však pristali inkské klobúky a kúsky z oblečenia.

          • Damián Flóro 3-násobným majstrom Slovenska!

            25. 6. 2019

            V júni sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v stolnom tenise žiakov. Našu školu navštevuje trojica skvelých stolných tenistov, ktorí sa tomuto športu venujú už niekoľko rokov. Sú súčasťou stolnotenisových klubov v Topoľčanoch a v Prievidzi. Samuel Šutiak zo 7.B obsadil na MSR starších žiakov druhé miesto vo štvorhre a v dvojhre sa dostal medzi 8 najlepších starších žiakov na Slovensku. Martina Igazová zo 7.B obsadila tretie miesto vo štvorhre a v dvojhre sa takisto umiestnila v prvej osmičke mladších žiačok na Slovensku. No a Damián Flóro, žiak 5.B obsadili na MSR najmladších žiakov vo Valalikoch 1.miesto a stal sa majstrom Slovenska pre rok 2019 medzi najmladšími žiakmi. Ďalšie majstrovské tituly získal vo štvorhre a tiež zmiešanej štvorhre. Srdečne blahoželáme! Uvedená trojica úspešne reprezentovala aj školu, keď v tomto školskom roku chlapci vyhrali okresné kolo a žiačky sa prebojovali až na školské majstrovstvá Slovenska. Žiakom gratulujeme a držíme palce v ďalšej kariére.

          • Exkurzia do Národnej rady SR

            21. 6. 2019

            Dňa 20.6. 2019 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili exkurzie do Národnej  rady SR, v ktorej  nás privítal  pán poslanec Želiezka. Absolvovali sme prehliadku NR a z balkóna sme mali možnosť sledovať zasadnutie. NR ako volený orgán reprezentuje suverenitu štátu a ľudu. Plní závažnú úlohu pri budovaní Slovenskej republiky ako moderného a demokratického štátu a zavádzaní sociálnej a ekologicky orientovanej trhovej ekonomiky. Pokračovali sme prehliadkou Bratislavského hradu a poprechádzali sme sa čarovnými úzkymi uličkami Starého mesta.

          • Štvrtáci v Blatnici

            20. 6. 2019

            Školu v prírode si tento rok užili štvrtáci v krásnom regióne Turiec v malebnej dedinke Blatnica. Veľmi sa tešili na týždeň bez rodičov a 10.-14.6. sa vydali za zážitkami do hotela Gader. Počas celého pobytu zážitkovou formou spoznávali miestnu faunu a flóru, poznávali živú a neživú prírodu priamo v teréne, učili sa chrániť prírodu v národnom parku Veľká Fatra. Absolvovali turistické vychádzky do blízkeho i vzdialeného okolia –  Gaderská a Blatnícka dolina a vystúpili na zrúcaninu hradu Blatnica, pozorovali prácu pri obnove hradu.  Obe doliny ich uchvátili svojou nádhernou prírodou, zastavili sa pri každom potôčiku a osviežovali sa. V jazierku videli žubrienky, ryby, mušle, priezračné potoky ich priam lákali namočiť sa. Na náučných chodníkoch sa orientovali podľa turistických značiek, čítali z mapy, sledovali náučné tabule. Celý pobyt v ŠvP poskytol žiakom veľa rôznych možností na upevňovanie a rozšírenie vedomostí z učiva vlastivedy, poznávanie slovenských miest a dedín, pohorí, riek, kultúrnych a historických pamätihodností, hradov, zámkov, kostolov. Na výlete v Martine navštívili Múzeum slovenskej dediny, spoznali život v minulosti, videli prácu ľudí na poli, starostlivosť o zvieratá, boli v drevenom kostolíku, utvrdili si poznatky o skanzene. Žiaci spoznali zaujímavé miesta Slovenska. Získané informácie si  priebežne zapisovali do denníkov. Cestou zo školy v prírode sa zastavili v Čičmanoch, navštívili múzeum, prezreli si krásne maľované domčeky, navštívili autenticky zariadené historické domčeky, zakúpili si suveníry. Škola v prírode splnila svoj cieľ. Žiaci si rozšírili teoretické poznatky z vyučovania o praktické poznatky o prírode priamym pozorovaním, získali mnoho nových poznatkov, spoznali zaujímavú časť našej vlasti, spoznali miestnu krajinu, upevnili si zdravie a telesnú zdatnosť, upevnil i sa žiacke kolektívy, vytvorili sa správne vzájomné vzťahy a priateľstvá.  Počasie bolo nádherné, slnečné a preto čo najviac využívali krásne horské prostredie na pobyt  a pohyb vonku. Na školu v prírode plnú nových a neopakovateľných zážitkov budú určite dlho spomínať.

          • Šport bez limitov

            19. 6. 2019

            Pod týmto názvom prezentuje skupina HANDS UP CREW špeciálny program určený pre školy. Hlavným poslaním programu je prezentovať význam a pozitíva športu pre rozvoj človeka a osobnosti. Tento zaujímavý spôsob pohybovej aktivity v pondelok 18.6.2019 skupina prezentovala i pred žiakmi ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou. Zaujímavým spôsobom členovia skupiny Martin Leco, Peter Herstek a Marko Popovski zviditeľnili novo rozvíjajúci sa šport a ukázali mladším i starším žiakom nový spôsob sebarealizácie. Skupina HANDS UP CREW je spojením basketbalového a futbalového freestylu. Toto zaujímavé spojenie prinieslo do našej školy zaujímavú show s množstvom skvelých kúskov, trikov a zábavy v podobe športovej choreografie s hudobným sprievodom. Členovia skupiny v školskej telocvični predviedli svoje majstrovstvo v dvoch vystúpeniach pre všetkých žiakov školy. Do svojho vystúpenia zaradili i samotných žiakov. No a po vystúpení nechýbalo spoločné fotenie, ale aj krátky zápas v hode basketbalovej lopty do koša.

          • Festival energie 2019

            14. 6. 2019

            Dňa 7.6.2019 sa žiaci 7.ročníka a vybraní žiaci 9.ročníka zúčastnili v priestoroch Elektrárne v Piešťanoch Festivalu energie konaného pod záštitou Západoslovenskej energetiky. 26 exponátov stredoškolských tímov tu predstavilo inovatívne nápady ako šetriť prírodu a energiu, či zatraktívniť elektrotechnické vzdelávanie. V súťaži si žiaci vyskúšali poskladať e-autíčko s pohonom, za čo boli odmenení malou drobnosťou. Tiež mali možnosť vyhrať zaujímavé ceny v losovaní a prezrieť si priestory tohto zaujímavého historického objektu. Aj takouto formou sa snažíme u žiakov vzbudiť záujem o štúdium prírodovedných a vedecko-technických disciplín.

          • Krajské kolo v malom futbale žiačok ZŠ

            13. 6. 2019

            Futbalový štadión v Považskej Bystrici hostil 12.6.2019 víťazky regionálnych ķôl v malom futbale. Naše dievčatá si po dvoch remízach 4:4 so žiačkami z Púchova a 2:2 so žiačkami z Trenčianských Stankoviec, vybojovali krásne 2.miesto a stali sa vicemajsterkami Trenčianskeho kraja. Dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy. 

          • Oslava MDD v Nitre

            13. 6. 2019

            V piatok  31.5.2019 sa počasie konečne umúdrilo. Ako by vedelo, že žiaci 8.A, 8.B a 7.A sa chystajú osláviť Deň detí výletom do Nitry. 49 žiakov so svojimi triednymi učiteľmi navštívilo Pyramídu na vrchu Zobor v Nitre. Prezreli si miesta viažuce sa k najstarším dejinám Slovanov, videli jaskyňu sv. Svorada. Cestou po náučnom chodníku si pozreli aj lúku s lesostepným porastom a potešili sa krásnym výhľadom na Nitru a široké okolie. Zážitkovým spôsobom si tak rozšírili vedomosti z histórie i geografie Slovenska. Výlet zakončili v historickom centre starobylej Nitry.

          • Otvorené laboratórium SOŠ Nováky

            11. 6. 2019

            V rámci spolupráce stredných a základných škôl sa 10 žiakov 8.ročníka zúčastnilo projektu "Otvorené laboratórium" v SOŠ Nováky. Zaujímovou formou si zopakovali chemické prvky, dozvedeli sa veľa nových informácií o vitamínoch a vyskúšali si svoje praktické zručnosti v novučičkých laboratóriách. Veríme, že aj takéto aktivity vzbudia u žiakov väčší záujem o štúdium chémie a prírodovedných predmetov. 

          • Piataci na exkurzii z biológie

            10. 6. 2019

            Dňa 31.5.2019 sa žiaci 5.ročníka zúčastnili exkurzie v Zubrej obore pri Topoľčiankach a v Arboréte v Tesárskych Mlyňanoch. Počas exkurzie si žiaci prezreli chovnú stanicu zubrov na Slovensku. Zubrov mali možnosť vidieť v plnej kráse, nakoľko prišli v čase kŕmenia. V arboréte sa zasa rozdelili do skupín a zahrali sa na vedcov - botanikov. Pri riešení rôznych úloh museli tiež preukázať schopnosť orientovať sa v areáli arboréta podľa priloženej mapky. A vedzte, že niektorí zažili pri tom aj trochu adrenalínu, keďže mali obavy z toho, že sa stratia :) Všetci sa však so super zážitkami a novými vedomosťami vrátili domov.

          • Beseda so spisovateľkou Gabrielou Futovou

            7. 6. 2019

            Dňa 31.5.2019 sa žiaci 4.ročníka zúčastnili besedy so známou detskou spisovateľkou Gabrielou Futovou v MsKĽŠ v našom meste. Hneď pri príchode nás prekvapila svojou skromnosťou, jednoduchosťou a milým úsmevom. Porozprávala deťom o svojom živote, svojej tvorbe, námetoch na knihy a rôznych veselých príhodách. Napísala 19 kníh pre deti, ktoré vedia očariť čitateľa svojím humorom a témou blízkou deťom i dospelým. Všetky deti sa aktívne zapájali do diskusie a kládli jej množstvo zaujímavých otázok. Zároveň mali možnosť zakúpiť si niektorú z jej najobľúbenejších knižiek. Na záver nasledovala autogramiáda a pamätná foto. Na toto stretnutie si určite budú rady spomínať nielen deti, aj ale pani učiteľky.

          • Návšteva zo ZŠ Dvorec

            7. 6. 2019

            29.5.2019 vedenie našej školy privítalo žiakov 4.ročníka zo ZŠ Dvorec. Deti sa oboznámili s priestormi našej školy, zoznámili sa so svojimi budúcimi spolužiakmi a učiteľmi. Navzájom si utužili vzťahy počas turnaja vo vybíjanej v našej telocvični, ochutnali špeciality našej kuchyne v ŠJ a na záver sa vyšantili na vonkajších ihriskách v areáli ZŠ. Ako spomienku na dnešný deň si odniesli diplom a sladkú odmenu. Veríme, že sa im v našej škole páčilo a budú sa tešiť do 5.ročníka v septembri.

          • Deviataci v Múzeu holokaustu v Seredi

            5. 6. 2019

            V utorok 28.5.2019 žiaci 9.ročníka ZŠ Partizánska absolvovali exkurziu do Múzea holokaustu v Seredi, ktoré je súčasťou Slovenského národného múzea – Múzea židovskej kultúry v Bratislave. Holokaust bol v histórii ľudstva historicky a morálne zlomovou udalosťou, pretože zásadným spôsobom spochybnili základy ľudskej civilizácie. Komplexné štúdium holokaustu vedie k zamysleniu o zneužívaní moci, o úlohe a zodpovednosti jednotlivcov, organizácií a národov konfrontovaných s porušovaním ľudských práv. Vzdelávanie o holokauste poukazuje na dôsledky rasizmu, antisemitizmu a stereotypizovania akejkoľvek spoločnosti. Zdôrazňuje hodnotu rôznorodosti v pluralistickej spoločnosti a zvyšuje citlivosť a empatiu k postaveniu menšín v nej. Žiaci sa absolvovaním výkladu i prehliadky expozícii v priestoroch múzea presvedčili, že každý v holokauste stratený život mal svoju tvár, vlastné meno, svoje okolie a rodinu. Súčasťou výkladu boli i príbehy konkrétnych ľudí. Medzi „preživšími“ holokaust bola i pani Alžbeta Schicková, občianka nášho mesta Bánovce nad Bebravou, ktorá minulý rok zomrela. Teta Pippa, tak sme ju volali, prišla pred dvomi rokmi na besedu s vtedajšími deviatakmi aj do našej školy. Na jej návštevu s úctou spomíname.

          • Sofia Škerdová skórovala už aj v reprezentácii WU 15

            4. 6. 2019

            Po tom ako sa Sofia Škerdová stala na jeseň minulého roku súčasťou Slovenskej juniorskej reprezentácie dievčat  WU 15, ju vzápätí tréner Jelšic nominoval na DEVELOPMENT CUP do Srbska. V Starom Pazove sa jej so spoluhráčkami darilo a po troch výhrach – nad Čiernou Horou 3:1, Bosnou a Hercegovinou 3:1 a domácim Srbskom 3:0 obsadili 1. miesto. V zápase s Bosnou a Hercegovinou v 28. minúte prvého polčasu zvyšovala skóre na 2:0. V máji nastúpila aj v dvoch zápasoch za reprezentáciu WU 15 proti Bosne a Hercegovine v Senci. Sofia však strieľa góly aj za chlapčenský tím Spartaka Bánovce, s ktorým tento rok vyhrali III. ligu žiakov a pričinila sa tak s našimi žiakmi Samuelom Jakubom, Markom Sochorom, Adriánom Kováčikom, Dávidom Jakubíkom a Adriánom Čuhákom o postup do II. žiackej ligy. Sofii, ale aj ostatným športovcom držíme palce v ďalšej kariére a želáme veľa chuti do ťažkého tréningu, ktorý potom prináša takéto krásne výsledky.

          • MDD v znamení futbalu

            3. 6. 2019

            Dňa 31.5. sa pri príležitosti MDD uskutočnil na ihriskách Spartaku s umelou trávou futbalový turnaj medzi chlapcami ZŠ Partizánska, ktorí navštevujú Športovú prípravu. Turnaja sa zúčastnil žiaci 7., 8. a 9. ročníka. Boli rozdelení do 4 tímov, ktoré si postupne zmerali sily vo veľkom a v malom futbale. Chlapci preukázali veľkú chuť bojovať o víťazné poháre, ktoré boli určené pre víťazov. Na záver akcie si všetci aktéri mohli vyskúšať svoju šikovnosť pri kopaní penált. Aj tu bol určený pohár pre víťaza – kráľa strelcov, ktorým sa stal Michal Kožiak z 9.A triedy. Veľké poďakovanie patrí učiteľom M.Hruškovi, J.Zábojovi a M.Rurákovi, ktorí sa výborne zhostili organizácie turnaja a zároveň rozhodovali jednotlivé zápasy.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje