• Školské kolo Biblickej olympiády
          • Školské kolo Biblickej olympiády

            31. 1. 2018

            Školské kolo Biblickej olympiády sa uskutočnilo 26. januára 2018. Predmetom tohtoročného kola bola kniha z Nového zákona – Evanjelium podľa Mareka. Školského kola sa zúčastnili výhercovia triednych kôl, ktoré prebiehali v decembri 2017. Písomného testu sa zúčastnilo 26 žiakov druhého stupňa.

            Do okresného (dekanátneho) kola sa prebojovali títo žiaci:

            1.miesto: Damián Dravecký – 7.A
            2.miesto: Terézia Dzuríková – 8. A
            3.miesto: Andrej Dzurík – 5. A

          • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

            26. 1. 2018

            Dňa 16. januára 2018 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. Našu školu reprezentovali žiačky Vladimíra Bitarovská (9.B) a Ema Korbelová (7.A). V kategórii B sa Vladimíra umiestnila na 5.mieste, Ema v kategórii A obsadila 1.miesto a vybojovala si tak postup do krajského kola. Obdivom dievčatám blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a Emke držíme palce 14. februára 2018 v krajskom kole.

          • Prehľad úspechov v športových súťažiach v I. polroku 2017/2018

            25. 1. 2018

            Cezpoľný beh
            Dievčatá:
            okresné kolo - 1.miesto v súťaži družstiev (1. miesto - Sofia Anna Škerdová, 4.miesto - Tatiana Varhaníková, 6.miesto - Káčerová Alexandra), krajské kolo - 6. miesto v súťaži družstiev
            Chlapci:
            okresné kolo - 4.miesto v súťaži družstiev (2.miesto - Nicolas Laššo, 10.miesto - Samuel Škultéty, 11.miesto - Patrik Sluka)

            Florbal
            Dievčatá: okresné kolo - 2.miesto
            Chlapci: okresné kolo - 1.miesto, regionálne kolo - 2.miesto 

            Bedminton
            Dievčatá: okresné kolo - 1.miesto, regionálne kolo - 2.miesto
            Chlapci: okresné kolo - 1.miesto, regionálne kolo - 2.miesto

            Vybíjaná 1. stupeň
            Dievčatá: okresné kolo - 2.miesto

            Stolný tenis
            Dievčatá: okresné kolo - 1. miesto, regionálne kolo - 1. miesto, krajské kolo - 2.miesto

            Šach
            Dievčatá: okresné kolo - 3.miesto - Anna Chocholatá
            Chlapci: okresné kolo - 1.miesto - Martin Minárik, 2.miesto - Tomáš Žarnovský, 3.miesto - Stanislav Švancara

            Futsal
            Chlapci: okresné kolo - 1.miesto (postup do krajského kola v marci 2018)

            Všetkým športovkyniam a športovcom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školu a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach!

          • Lyžiarsky výchovno-vzdelávací kurz 2018 - Jasenská dolina

            24. 1. 2018

            V dňoch od 14. - 19. januára 2018 sa žiaci 7.- 9. ročníka ZŠ Partizánska zúčastnili lyžiarskeho výchovno-výcvikového kurzu, ktorý sa konal pod taktovkou predmetovej komisie telesnej a športovej výchovy. Lyžiarsky výcvik bol organizovaný a prebiehal v lyžiarskom stredisku Jasenská dolina (Belá - Dulice pri Martine). Celkovo sa akcie zúčastnilo 33 žiakov našej školy, ktorých sprevádzali 3 lyžiarski inštruktori – pedagógovia, jeden pedagogický dozor a zdravotník.
            Lyžiarsky kurz prebiehal od nedele do piatka, kedy boli deti rozdelené do troch výkonnostných lyžiarskych skupín. Žiaci sa učili a zdokonaľovali v základných lyžiarskych technikách a zručnostiach. Môžeme konštatovať, že výsledky lyžiarskeho výcviku splnili naše očakávania, nakoľko všetky zúčastnené deti zvládli štandardy požadované v učebných osnovách. Vo večerných hodinách sa deti venovali aj teoretickej časti výučby, kde sa naučili dôležité veci o lyžiarskej výstroji, lyžiarskej technike, ale i histórii lyžovania.
            Lyžiarsky výcvik sme ukončili v piatok (19.01.2018) príchodom k ZŠ Partizánska, kde si deti vyzdvihli rodičia. Sme radi, že záujem o lyžovanie u detí našej školy pretrváva a už teraz sa tešíme na ďalší výcvik, ktorý budeme organizovať  dňoch 28.1. - 1.2.2018 v lyžiarskom stredisku Závažná Poruba a lyžiarske výcviky, ktoré plánujeme v budúcom školskom roku.
            Touto cestou sa chceme poďakovať pedagógom a zdravotníkovi za skvele odvedenú prácu a zúčastneným žiakom za ich vzorné správanie sa počas celého kurzu a vynaloženú snahu na lyžiarskych svahoch.

          • Hry so snehom v ŠKD

            24. 1. 2018

            Druhý januárový týždeň sa deti konečne dočkali vytúženého snehu. Žiaci, ktorí navštevujú ŠKD, sa počas záujmovej činnosti celý týždeň s nadšením zabávali so snehom, stavali snehuliakov a rôzne stavby zo snehu. Príjemnú atmosféru dopĺňalo husté sneženie. Deti môžu byť právom hrdé na svoje diela. Veríme, že nám počasie dopraje ešte veľa možností ako si užiť zimné radovánky.

        • ZRPŠ
          • ZRPŠ

            28. 11. 2017

            Riaditeľstvo ZŠ Partizánska pozýva rodičov a zákonných zástupcov žiakov na ZRPŠ formou konzultácií, ktoré sa bude konať dňa 14.12.2017 (štvrtok) od 14:00 hod. Bližšie informácie získate od triednych učiteľov.

            Tešíme sa na Vašu účasť!

          • Majstrovstvá kraja v stolnom tenise žiačok ZŠ

            24. 11. 2017

            Po víťazstve v okresnom kole sa dňa 14.11.2017 uskutočnilo vo Veľkých Uherciach regionálne kolo v stolnom tenise žiačok ZŠ. Naše žiačky po víťazstve 4:1 so ZŠ Chynorany a 4:1 so ZŠ Valašská Belá obsadili 1.miestopostúpili do krajského kola.
            Krajské kolo sa uskutočnilo 28.11.2017 a naše žiačky po prehre 4:3 so ZŠ Nemšová a víťazstve 4:1 so ZŠ Bolešov obsadili pekné 2.miesto a stali sa vicemajsterkami Trenčianskeho kraja.
            Školu reprezentovali Hanka Kasalová (9.A), Saška Káčerová (9.B), Martina Igazová (6.B) a Lenka Beňačková z (5.B). Žiačkám gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • English week

            24. 11. 2017

            Predposledný novembrový týždeň patril na našej škole anglickému jazyku. Od pondelka 20.11. do piatka 24.11. u nás prebiehal English Week. Žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka sa počas celého týždňa zdokonaľovali v konverzácii v anglickom jazyku a rozširovali si slovnú zásobu. Každý deň čakalo účastníkov kurzu 5 hodín plných aktivít, hier a konverzačných cvičení. Napriek stredajšiemu riaditeľskému voľnu sa žiaci zapísaní na tento kurz s nadšením ponáhľali do školy. Pozitívne reakcie a nadšenie sme nepočúvali len od samotných žiakov, ale aj od ich rodičov. O atraktivite týchto kurzov určite hovorí aj fakt, že oproti minulému roku sa počet záujemcov zdvojnásobil. Spolu s lektorkou Jessicou z USA sme teda hostili aj Niela z Veľkej Británie. Žiaci sa vďaka tomu mohli zoznámiť s dvoma najrozšírenejšími formami anglického jazyka -  s britskou a americkou angličtinou.
            Obom lektorom srdečne ďakujeme a dúfame, že žiaci si z kurzov odniesli veľa nových vedomostí a hlavne chuť sa o rok znovu stretnúť a pokračovať v približovaní sa anglickému jazyku.

          • "Radšej loptu, nie drogy!"

            21. 11. 2017

            Dňa 16.11.2017 sa uskutočnil na našej škole turnaj vo vybíjanej žiačok 4.ročníka realizovaný v rámci projektu „Škola žije športom“ - prevencia protidrogovej závislosti. Turnaja sa zúčastnili žiačky Ácsová, Bežová, Dmitrijev, Dolinská, Hanková, Hrušková, Kukulová, Láslopová, Magová, Stepien, Ščešňáková, Rumlerová, Zitová, Vršková, Chocholatá, Kolderová, Murínová. Po vyrovnaných vzájomných súbojoch dvoch družstiev napokon vyhralo družstvo pod vedením Veroniky Vrškovej. Všetky žiačky boli za svoje výkony ocenené diplomom a obe družstvá pohárom. Všetkým dievčatám k ich výkonom srdečne gratulujeme a tešíme sa z ich  veľkého záujmu o šport a pohyb.

          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

            13. 11. 2017

            Riaditeľstvo školy oznamuje, že v súlade s Vyhláškou MŠVVaŠ č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach a organizácii školského roka na základných školách v znení Vyhlášky MŠVVaŠ č. 518/2010 Z. z., ktorou sa mení Vyhláška č. 231/2009 Z. z. bude

            22. novembra 2017 (streda) vyučovanie v ZŠ Partizánska pre ročníky 6., 7. a 8. zrušené.

            Žiakom 6., 7. a 8. ročníka bude poskytnuté riaditeľské voľno podľa § 150, ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon). Dôvodom na jeho udelenie je Testovanie 5 - 2017, ktoré súvisí s organizačným a personálnym zabezpečením.

            Vyučovanie pre žiakov 9. ročníka sa uskutoční v blokoch.

            Za pochopenie ďakujeme.

          • Kúzelná fyzika

            12. 11. 2017

            Kúzelná fyzika -  to je názov zábavno – vzdelávacej aktivity, s ktorou k nám prišiel pán Mgr. Michal Figura. Cieľom  tejto aktivity bolo vzbudiť u žiakov záujem o fyzikálne deje okolo nás a vnímať fyziku na každom kroku. Počas dvoch dní - 7.11. - 8.11.2017 si žiaci 1. a 2. stupňa vypočuli zaujímavú prednášku p. Figuru, ktorý im priblížil fyziku trochu inak – a to pomocou zaujímavých experimentov. Jednotlivé experimenty vyberal tak, aby zaujal všetkých divákov. Tí najmenší pozorovali pokusy so zatajeným dychom a otvorenými ústami, híkali a neverili, že to všetko nie sú čary, tí starší už pri nich rozmýšľali a hľadali fyzikálnu podstatu. Zároveň prišli na to, že fyzika nie je len o vzorcoch a nekonečných výpočtoch, že fyzika je vlastne zábava a že je všade okolo nás – len treba chodiť s „otvorenými očami“ :) Po prednáške mali žiaci možnosť predvedené experimenty vyskúšať – napr. poskladať si vlastnú dúhu, zahrať sa s magnetickým vláčikom, vytvoriť si „železného ježka“, ovládať gyroskop, presvedčiť sa o vodivosti ľudského tela a mnoho iného.
            Ďakujeme!

          • Týždeň vedy a techniky v ZŠ Partizánska

            12. 11. 2017

            Slovensko ako členská krajina Európskej únie sa od roku 2004 každoročne zapája do „Európskeho týždňa vedy a techniky“, ktorého vyhlasovateľom na Slovensku je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Tento rok sa Slovensko k tomuto týždňu pripojilo v dňoch 6. až 13. novembra. V rôznych mestách republiky sa v tento týždeň uskutočnilo množstvo podujatí, prezentácií, seminárov a súťaží, ktoré organizujú rôzne inštitúcie, výskumné ústavy a školy.
            Do tohto projektu sa zapája každoročne aj ZŠ Partizánska. Využitím rôznych foriem práce a zaujímavých aktivít sme sa snažili naplniť tohtoročné motto TVaT „Spoznávaj, pochop, rozvíjaj“. Ďalším cieľom bolo poukázať na význam vedy a techniky v živote, ako aj zvýšiť záujem žiakov o štúdium vedecko – technických disciplín. Učitelia predmetov, ktoré úzko súvisia s vedou a technikou, pripravili pre žiakov školy bohatý program. Prácami na projektoch, riešením úloh, výtvarným spracovaním témy, ako aj názornosťou, či zážitkovým učením sa podarilo vytvoriť týždeň plný tvorivosti, hravosti, ale aj nápadov a fantázie.
            Celotýždňovými aktivitami sme do tohto projektu zapojili všetkých žiakov školy a to aj na hodinách, ktoré priamo s vedou a technikou nesúvisia – napr. na výtvarnej výchove žiaci spracovávali tému „Ako recyklujem“. Na hodinách chémie si tvorbou projektov na tému „Chemické látky a zmesi z kuchyne“ utvrdili naučené poznatky o látkach a zmesiach a prepojili ich s využitím v kuchyni. Žiaci 6. ročníka sa zúčastnili exkurzie do zábavno-vzdelávacieho centra AURELIUM v Bratislave, kde zažili vedu naživo. Prostredníctvom zážitkov a experimentov sa mohli presvedčiť o tom, že veda je súčasťou nášho každodenného života a je zábavná a neskutočne zaujímavá. Expozícia centra v sebe spájala školu, múzeum aj zábavný park. Prelínala sa tu zábava s učením v mene hesla Jána Amosa Komenského „Škola hrou“, kedy je vedecký poznatok alebo akékoľvek učivo skryté v zábavnom experimente. Žiaci tu objavili veľa nového a zároveň si aj obohatili už získané vedomosti. V priestoroch učebne fyziky a chémie bola inštalovaná výstava „Minerály a horniny“, počas ktorej mohli žiaci vidieť vzorky minerálov a hornín, oboznámiť sa s ich stavbou a pozorovať ich štruktúru. Zároveň sa pri výklade dozvedeli, ako niektoré z minerálov a hornín vznikli, odkiaľ pochádzajú, či aké majú využitie v bežnom živote. Tiež sme sa zapojili do informatickej súťaže iBOBOR, v ktorej žiaci riešili úlohy zamerané na rozvoj logického myslenia, algoritmizáciu a systematickosť pri riešení problémov. Paralelne prebiehalo na škole aj školské kolo Technickej olympiády. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách v teoretickej – kde využili naučené poznatky a praktickej časti – v tej zasa žiaci ukázali svoju zručnosť pri zhotovovaní dekoračného predmetu. Víťazi oboch kategórií si vybojovali postup do okresného kola.
            Hlavnou akciou celého týždňa však bola Kúzelná fyzika, s ktorou k nám prišiel pán Mgr. Michal Figura. Cieľom tejto zábavno – vzdelávacej aktivity bolo vzbudiť u žiakov záujem o fyzikálne deje okolo nás a vnímať fyziku na každom kroku. Počas dvoch dní si žiaci 1. a 2. stupňa vypočuli zaujímavú prednášku p. Figuru, ktorý im priblížil fyziku trochu inak – a to pomocou zaujímavých experimentov. Jednotlivé experimenty vyberal tak, aby zaujal všetkých divákov. Tí najmenší pozorovali pokusy so zatajeným dychom a otvorenými ústami, híkali a neverili, že to všetko nie sú čary, tí starší už pri nich rozmýšľali a hľadali fyzikálnu podstatu. Zároveň prišli na to, že fyzika nie je len o vzorcoch a nekonečných výpočtoch, že fyzika je vlastne zábava a že je všade okolo nás – len treba chodiť s „otvorenými očami“ J Po prednáške mali žiaci možnosť predvedené experimenty vyskúšať – napr. poskladať si vlastnú dúhu, zahrať sa s magnetickým vláčikom, vytvoriť si „železného ježka“, ovládať gyroskop, presvedčiť sa o vodivosti ľudského tela a mnoho iného.
            Príprava tohto projektu si vyžadovala dôsledné rozpracovanie spolu s personálnym obsadením a výberom vhodných aktivít tak, aby sme žiakov zaujali. Poďakovanie a obdiv patrí všetkým učiteľom, ktorí svojou prácou prispeli k vydarenému priebehu „Týždňa vedy a techniky“ na škole a obohatili všetkých zúčastnených o nové skúsenosti a poznatky z oblasti vedy a techniky. Touto cestou vyjadrujeme poďakovanie aj vedeniu školy, ktoré nám vyšlo pri organizácii a realizácii projektu v ústrety. Veríme, že aj takouto formou sme prispeli k spopularizovaniu vedecko-technických predmetov, ktoré sa u žiakov tradične netešia veľkej obľube.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje