• Exkurzia v zážitkovom centre vedy AURELIUM

            9. 11. 2017

            Chcete zažiť vedu naživo? Stačí navštíviť zážitkové centrum vedy Aurelium v Bratislave. Naši šiestaci sa o tom presvedčili v piatok 10.11.2017. Prostredníctvom zážitkov a experimentov zistili, že veda je súčasťou nášho každodenného života a je zábavná a neskutočne zaujímavá. Expozícia centra v sebe spája školu, múzeum aj zábavný park. Prelína sa tu zábava s učením v mene hesla Jána Amosa Komenského „Škola hrou“, kedy je vedecký poznatok alebo akékoľvek učivo skryté v zábavnom experimente. Aj takto sa snažíme popularizovať vedu a motivovať žiakov k štúdiu vedeckých disciplín.

          • Školské kolo Technickej olympiády

            9. 11. 2017

            Dňa 6.11.2017 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Technickej olympiády. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Kategóriu A tvorili žiaci 8.-9.ročníka a kategóriu B žiaci z 5.-7.ročníka. Technická olympiáda pozostávala z teoretickej časti – testu a z praktickej časti - Tvorba výrobku s vianočným motívom z prírodného materiálu.

            V kategórii A sa víťazmi stali Michal Ondrejka a Tomáš Hrčka z 9.B triedy. Táto dvojica si zabezpečila postup do okresného kola. V kategória B zvíťazil Lukáš Síleš zo 6.A triedy a tiež si vybojoval postup do okresného kola. Gratulujeme!

            Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zúčastnili školského kola Technickej olympiády a účastníkom okresného kola držíme palce.

          • Halloween 2017

            7. 11. 2017

            Dňa 27. októbra sa naša škola premenila na strašidelné miesto. Konala sa na nej totiž Halloween-ska party. Jedáleň školy sa zmenila na nepoznanie a vyzdobená všakovakými tematickými ozdobami čakala na príchod žiakov. Všetko sa začalo približne o 17-tej hodine, kedy sa na školu začali schádzať všelijaké príšery, bosorky či iné monštrá. Žiaci si dali na výbere kostýmov skutočne záležať, a tak sme aj my, učiteľky, mali problém niektorých z nich spoznať. Po príchode a slávnostnom otvorení bolo pre žiakov pripravených množstvo rôznych aktivít. Na uvoľnenie atmosféry sa začalo s diskotékou, počas ktorej boli vybrané najlepšie masky, na žiakov ďalej čakali rôzne súťaže a tvorivé dielne. Na sklonku večera sa jedáleň zmenila na filmovú sálu a žiaci si tak mohli užiť premietanie filmu, samozrejme s halloweenskou tematikou. No a “zlatým klincom” večera bola tzv. ulička hrôzy. Na tomto mieste by sme chceli poďakovať práve našim deviatakom, ktorí sa skutočne oduševnene zhostili svojich úloh a spravili zo seba strašidlá rôzneho druhu.
            Okrem zábavy mal však Halloweensky večer aj edukatívny charakter. Práve prostredníctvom takejto formy sme sa žiakom snažili priblížiť kultúrne špecifiká anglicky hovoriacich krajín, pričom práve Halloween je typickým anglickým sviatkom, ktorý sa slávi jednak vo Veľkej Británii či v USA. Našou snahou bolo docieliť to, aby žiaci vnímali práve ten fakt, že učenie cudzieho jazyka nie je len o gramatike a slovíčkach, ale zahŕňa aj oboznámenie sa s jeho charakteristikami a najmä so zvykmi v krajinách, ktoré týmto jazykom hovoria.
            Na záver by sme ešte chceli vyjadriť vďaku nielen spomínaným deviatakom, ale aj všetkým rodičom, ktorí nám venovali rôzne ceny do súťaží prípadne sa postarali o tom, aby sme všetci nehladovali.
            Ďakujeme a už teraz sa tešíme na budúcoročnú Halloween party.

        • Dopravné dni 2017
          • Dopravné dni 2017

            25. 10. 2017

            Dni ako každé iné, no u nás v škole boli predsa niečím výnimočné. V dňoch od 11.10. až 13.10. sa v našej škole konali Dopravné dni pre deti z materských škôl z nášho mesta a okolitých obcí. Počas týchto dní sa u nás vystriedalo celkovo 260 detí. Pre predškolákov bolo pripravených niekoľko stanovíšť, ktoré bolo potrebné zdolať. Na dopravnom ihrisku si precvičili jazdu na bicykloch a kolobežkách. Počas besedy s policajtmi si deti zopakovali dopravné značky a pravidlá cestnej premávky. V telocvični si mohli vyskúšať, ako poskytnúť prvú pomoc. Vyskúšali si jazdu s fúrikom, autá na diaľkové ovládanie, hádzanie lietadielok do diaľky a vyrábanie semaforov. Na záver deti dostali vodičské preukazy a sladkú odmenu. Veríme, že deti prežili dni plné zábavy a odniesli si od nás veľa dobrých skúsenosti, ktoré využijú neskôr v bežnom živote.

        • Exkurzia pre štvrtákov v Trenčíne
          • Exkurzia pre štvrtákov v Trenčíne

            25. 10. 2017

            V piatok 20.10. sa štvrtáci s pani učiteľkami vybrali na exkurziu do Trenčína. V galérií Bazovského bola zvláštna výstava moderného umenia. Obyčajné veci sa stali umeleckým dielom. Po výstave pracovali v ateliéri, kde vytvorili zaujímavé práce. Na Trenčianskom hrade ich zaujali vystavené historické predmety v kasárňach a prezreli si aj studňu, o ktorej si čítali v škole. Veľkým zážitkom bola návšteva VÚC a beseda s predstaviteľmi o ich práci. Na exkurzii sa im veľmi páčilo.

        • Medzinárodný deň školských knižníc
          • Medzinárodný deň školských knižníc

            25. 10. 2017

            Dňa 23.10.2017 sa na našej škole pod záštitou ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej konalo „Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice“ k Medzinárodnému dňu školských knižníc. Danou témou bol „Deň M. R. Štefánika“. Vyučujúci sa spolu s deťmi veľmi dobre zhostili úlohy. Do súťaže sa zapojili žiaci 1. aj 2. stupňa. Pozerali si prezentácie, pracovali s textom, snažili sa nakresliť podobizeň M. R. Štefánika, robili plagáty, záložky i lietadlá. Verím, že i touto formou sa deti mohli niečo nové naučiť o takej významnej osobnosti nášho národa. Poďakovanie patrí všetkým vyučujúcim i žiakom, ktorí sa aktívne do súťaže zapojili.

        • Tvorivé dielne s deťmi z MŠ 9. mája
          • Tvorivé dielne s deťmi z MŠ 9. mája

            23. 10. 2017

            Dňa 18. októbra, sa žiaci 1.C triedy zúčastnili tvorivých dielní v MŠ 9. mája. V materskej škole, v triede predškolákov, nás privítali veľmi milé pani učiteľky s deťmi.  Žiaci 1.C mali za úlohu vytvoriť jesennú dekoráciu z okrasnej tekvičky. Pani učiteľky mali pre nás všetko krásne  pripravené, stačila iba chuť do práce a prváci sa mohli realizovať. Predškoláci im asistovali a spríjemňovali chvíle pri dekorovaní. Po dokončení, predškoláci našim žiakom zaspievali, zarecitovali piesne a básne, ktoré sa naučili. Báseň o starých rodičoch nám pripomenula, že október je mesiacom úcty k starším. Na záver sme si pochutnali na výbornom jabĺčkovom koláči a čajíku.
            Ďakujeme MŠ za príjemne prežité dopoludnie.

        • Exkuzia Bradlo
          • Exkuzia Bradlo

            17. 10. 2017

            Dňa 11.10.2017 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili náučnej exkurzie o československom velikánovi Milanovi Rastislavovi Štefánikovi. Ráno nastúpili do autobusu a ich prvá cesta smerovala na Bradlo, kde je Štefánik pochovaný s ďalšími dvoma talianskymi letcami. Tam pani učiteľka Adame podala ďalšie informácie o Štefánikovi, o Bradle a prečo je tu vlastne Štefánik pochovaný. Zároveň si uctili jeho pamiatku položením kytice s trikolórovou stuhou k jeho pamätníku. Ďalšie kroky smerovali do dediny, kde sa Štefánik narodil – do Košarísk. Tam navštívili jeho rodný dom, kde im pani sprievodkyňa porozprávala o jeho živote. V šiestich miestnostiach sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácii. Mohli vidieť izbu, kde sa Štefánik narodil a taktiež izbu, kde sa nachádzali predmety z jeho bytu v Paríži. V ďalšej izbe videli jeho uniformy, uniformy československých légii vo Francúzsku, Rusku a Taliansku a návrh česko-slovenskej vlajky, inšpirovaný americkými Slovákmi, ktorý bol zamietnutý. V poslednej miestnosti videli niektoré zachované časti lietadla, v ktorom havaroval pri návrate z Talianska domov a odliatok jeho tváre a rúk. Poslednou zástavkou bola obec Bzince pod Javorinou, rodisko slovenskej spisovateľky Ľudmily Riznerovej Podjavorinskej.

        • Beseda o rybách a o rybárstve
          • Beseda o rybách a o rybárstve

            17. 10. 2017

            Nájde sa v dnešnej uponáhľanej dobe človek, ktorý vo svojom voľnom čase nezištne príde a strávi tri hodiny s deťmi, aby im porozprával o rybách a rybačke? Veru sa nájde. Je to pán Roman Laurinec, ktorý dňa 12.10.2017 prišiel do 2.A v ZŠ Partizánska. Žiaci už druhý mesiac pracujú na svojom projekte s názvom „Ryby v našich vodách alebo: Stanem sa rybárom?“, ktorého cieľom je spoznať ryby z vôd nášho okolia (priehrada Prusy, VN Nedašovce, potoky – prítoky Bebravy), oboznámiť sa zo základmi rybárstva, rybárskym náčiním, výstrojom, technikou lovu, zúčastniť sa výlovu v chovnom rybníku vo VN Nedašovce. Pán Laurinec deťom porozprával zaujímavosti o kaprovi, šťuke, zubáčovi, pleskáčovi a mnohých ďalších rybách. Ukázal žiakom rôzne druhy udíc, vysvetlil techniku lovu. Deti si mohli udice vyskúšať, čo sa im veľmi páčilo. Zoznámil žiakov s výbavou správneho rybára. Naučil žiakov viazať háčik a spájať silon. No bolo toho naozaj veľa. Sme pánovi Laurincovi veľmi vďační. Ešte raz ďakujeme.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje