• Astronomickú súťaž "Čo vieš o hviezdach" ovládla ZŠ Partizánska

            21. 3. 2018

            Dňa 15.3.2018 sa piati žiaci našej školy zúčastnili regionálneho kola celoslovenskej súťaže "Čo vieš o hviezdach". V dvoch kategóriach súťažilo spolu 24 žiakov z okresov Partizánske, Bánovce nad Bebravou a Prievidza. Naši žiaci ako tradične nenašli premožiteľa a obsadili všetky popredné miesta:

            1.kategória
            1.miesto - Adela Bežová (6.A)
            2.miesto - Adela Schuchmannová (6.A)

            2.kategória
            1.miesto - Sofia Anna Škerdová (7.B)
            2.miesto - Alexandra Káčerová (9.B)
            3.miesto - Ľubomír Baško (9.A)

            Týmito umiestneniami si všetci vybojovali postup do krajského kola, ktoré sa uskutoční 16.apríla 2018 v Partizánskom. Veľmi pekne ďakujeme za reprezentáciu nielen školy, ale aj okresu, gratulujeme a držíme palce!

        • Deň narcisov 2016
          • Deň narcisov 2016

            12. 4. 2016

            Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine a tento rok sa koná už po 20-tykrát. Ulice miest a obcí v jediný deň v roku - tentokrát 15. apríla 2016 - zaplavia žlté narcisy. Každý, kto si narcis pripne na svoj odev, vyjadrí týmto gestom podporu a spolupatričnosť s tými, ktorí bojujú s rakovinou. Vhodením dobrovoľného príspevku do pokladničky dobrovoľníkov Dňa narcisov zároveň pomôže naakumulovať finančné prostriedky na konkrétnu praktickú pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám na celom Slovensku. Každý rok na Deň narcisov zaplavia ulice miest a obcí žlté kvietky. „Narcismi“#SomNarcis sme v tento deň my všetci, ktorí si nájdeme chvíľku a spojíme sa v boji proti rakovine. Nie pre slávu, nie pre peniaze, ani preto, že nás za to budú obdivovať, ale preto, že podporujeme tých, ktorí každý deň zvádzajú boj s ťažkou chorobou.

            Pripnutím žltého kvietku v Deň narcisov vysielame onkologickým pacientom odkaz, že nie sú vo svojom ochorení sami, že ich boj sa týka nás všetkých a že majú našu podporu...

        • Výborné výsledky v Okresnom kole Matematickej olympiády
          • Výborné výsledky v Okresnom kole Matematickej olympiády

            8. 4. 2016

            Dňa 5.4.2016 sa v ZŠ Duklianska konalo Okresné kolo Matematickej olympiády v kategóriách Z6, Z7 a Z8,, ktorého sa zúčastnili aj žiaci našej školy Natália Malíková (6.A), Michal Kačer (6.B), Nikolas Mikulka (7.B), Alexandra Káčerová (7.C), Helena Oravcová (7.C) a Peter Segeš (8.B).

            Žiaci sa v silnej konkurencii nestratili a obsadili nasledovné umiestnenia:
            Kategória Z8

            1. miesto - Peter Segeš

            Kategória Z7
            2. miesto
            - Alexandra Káčerová
            3. miesto - Nikolas Mikulka

            Kategória Z6
            7. miesto - Natália Malíková - úspešná riešiteľka

            Všetkým srdečne k úspechu blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy!

          • ZRPŠ

            20. 3. 2018

            Milí rodičia a zákonní zástupcovia, 
            riaditeľstvo ZŠ Partizánska 6 Vás srdečne pozýva na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 22. marca (štvrtok) 2018 od 14.00 hod. v priestoroch Základnej školy, Partizánska 6. Bude prebiehať formou konzultácií. Bližšie informácie získate u triednych učieľov.

            Tešíme sa na Vašu účasť!

          • Vicemajsterky kraja vo vybíjanej žiačok zo ZŠ Partizánska

            16. 3. 2018

            Dňa 15.3.2018 sa v Nitrianskom Rudne konalo regionálne kolo vo vybíjanej žiačok základných škôl. Naše dievčatá po jednej výhre a jednej prehre obsadili krásne 2.miesto a stali sa tak vicemajsterkami Trenčianskeho kraja. Dievčatám veľmi pekne ďakujeme za úspešnú reprezentáciu nielen školy, ale aj okresu a srdečne blahoželáme!
            Na foto horný rad zľava: Beňačková Lenka, Páleníková Hana, Majáková Ema, Igazová Martina, Aujeská Chiara, Šubová Tamara, Štrbavá Vera; dolný rad zľava: Zemešová Martina, Krížová Karin, Jakubová Karolína a Kopčanová Natália.

          • Okresné kolo v basketbale žiačok ZŠ

            16. 3. 2018

            Dňa 12.3.2018 sa na ZŠ Gorazdova uskutočnilo okresné kolo v basketbale žiačok základných škôl. Naše dievčatá opäť podali skvelé výkony. Zvíťazili nad žiačkami zo ZŠ Gorazdova 9:7, žiačkami zo ZŠ Duklianska 9:8 a žiačkami zo ZŠ J.A.Komenského 20:0. Strelecky sa im nepodarilo presadiť proti žiačkam zo ZŠ Školská, ktorým podľahli 6:4, no po sčítaní všetkých bodov nakoniec obsadili krásne 1.miesto. Dievčatám srdečne gratulujeme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a držíme palce v regionálnom kole!

            Školu reprezentovali: A. Lobotková,  N. Divekyová,  A. Káčerová, L. Petrejeová, P. Hlaváčová, S. Jašová, L. Molnárová, S. Chromeková, D. Chromeková, S. Kobulnická, L. Pavlíková, V. Bučková

        • Na návšteve u hasičov
          • Na návšteve u hasičov

            8. 4. 2016

            Dňa 17.3.2016 sme my, žiaci 3. ročníka ZŠ Partizánska za doprovodu svojich pani učiteliek, navštívili  bánovských  hasičov.
            Ujovia hasiči nás čakali v uniformách a pekne nás privítali. Poukazovali nám všetko, čo patrí k ich práci. Ukázali nám, aké nástroje a náradie používajú, akú majú výstroj a ako sa spúšťajú na tyči. Jeden zo žiakov si obliekol aj hasičskú uniformu, prilbu, rukavice, dýchací prístroj. Veru, mal čo robiť, aby to uniesol .  Pozorovali sme hadice rôznej šírky, hasičský čln na záchranu topiaceho , prezreli sme si autá zvnútra. Porozprávali nám o veselých no i smutných zážitkoch.
            Návšteva u hasičov zanechala u nás veľký dojem. Stretnutie s nimi bolo pre všetkých  poučné. Zážitkovým učením sme spoznali dôležitú prácu hasičov, nebezpečenstvo ohňa a ochranu pred požiarom. Ujovia hasiči sa s nami rozlúčili zvukmi sirény a blikajúcimi svetlami. Ďakujeme im za príjemne strávené dopoludnie a želáme im, aby sa s hasením požiarov a nebezpečnými situáciami stretávali čo najmenej.

          • Priateľské futbalové zápasy so ZŠ Veľká Okružná Partizánske

            16. 3. 2018

            V dňoch 6.3. a 13.3.2018 sa v športovej hale v Bánovciach n. B. po roku opäť odohrali priateľské minifutbalové zápasy medzi našimi žiakmi z futbalových tried a futbalistov zo ZŠ Veľká Okružná Partizánske. Potešiteľná bola dobrá športová úroveň stretnutí a slušné správanie všetkých futbalistov. Každý preukázal veľkú snahu a túžbu uhrať čo najlepší výsledok.
            Piataci, šiestaci a ôsmaci síce svoje zápasy prehrali, ale v zápasoch odovzdali všetky svoje sily. Siedmaci podali pekný výkon a zvíťazili 8:4. Súperi z Partizánskeho, ktorí hrávajú druhú ligu boli veľmi kvalitní, ale my sa im v budúcnosti pokúsime vyrovnať.
            Spolu s p.uč. Rurákom a samozrejme aj so žiakmi sa už tešíme na budúcoročné stretnutie. Ďakujeme aj p.uč. Slovákovej a p.uč. Zábojovi za pomoc pri organizácii týchto zápasov.

          • Školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska

            16. 3. 2018

            V utorok 13.3.2018 sa v našej škole konalo školské kolo 28. ročníka speváckej súťaže “SLÁVIK SLOVENSKA 2018“. Spevácke výkony všetkých detí boli naozaj výborné. Na súťaž sa prihlásilo 46 detí z 1. aj 2. stupňa. Súťažili v troch kategóriách a umiestnili sa nasledovne:

            1. kategória:
            1.miesto Ella Anna Kozinková (3.A)
            2.miesto Atrur Kováčik (3.A)
            3.miesto Lenka, Gízlová (1.A), Šimon Znášik (1.C)

            2. kategória:  
            1.miesto Alžbeta Čerňanská (5.A)
            2.miesto Samuel Žubor (5.A)
            3.miesto Eliška Bobušová (5.A), Natália Petre (5.A)

            3.kategória: 
            1.miesto Hanka Magová (7.A)

            2.miesto Miriam Čerňanská (8.B)

            Do okresného kola postupujú deti z prvých miest. Všetkým deťom ďakujeme za pekné výkony a prajeme im veľa úspechov v speve, ale najmä spevavý a veselý každý deň v škole i mimo nej.

        • Svetový deň vody v ZŠ Partizánska
          • Svetový deň vody v ZŠ Partizánska

            4. 4. 2016

            Vode bola daná čarovná moc byť miazgou života na Zemi." 
            Leonardo da Vinci

            Každoročne si naša škola dňa 22. marca pri príležitosti Svetového dňa vody pripomína rôznymi aktivitami a zážitkovým učením dôležitosť vody pre nás a prírodu a jej vyčerpateľný zdroj. Na 1. a aj 2. stupni boli pre žiakov v týždni od 21.3. - 23.3.2016 pripravené zaujímavé úlohy, keď na hodinách informatickej výchovy a informatiky vytvárali prezentácie o vode, na matematike riešili úlohy zamerané na environmentálnu výchovu - spotrebu a šetrenie vody v domácnostiach, výtvarne spracovávali témy týkajúce sa vody a jej šetrenia, na chémii sa zahrali na výskumníkov, keď pracovali s malými výskumnými laboratóriami vody a zisťovali chemické zloženie pitnej vody. Hodiny boli obohatené aj o ochutnávku vybraných minerálnych vôd. Žiaci piateho a siedmeho ročníka sa zúčastnili na Námestí Ľ. Štúra prezentácie o vode, kde si so záujmom pozreli ako sa robí vodovodná prípojka a prezreli si rôzne stroje a pojazdnú cisternu na pitnú vodu. 
            Voda ako životodarná tekutina má nielen pre človeka nesmierny význam. Bez vody si život človeka nevieme predstaviť. A preto by sa mal neustále klásť veľký doraz na jej prirodzenú ochranu a obnovu pre budúce generácie.

        • Naši žiaci opäť "zahviezdili" v súťaži "Čo vieš o hviezdach"
          • Naši žiaci opäť "zahviezdili" v súťaži "Čo vieš o hviezdach"

            4. 4. 2016

            Dňa 21.3.2016 sa v Hvezdárni Partizánske uskutočnilo regionálne kolo astronomickej súťaže "Čo vieš o hviezdach". Našim žiakom sa už po tretíkrát mimoriadne darilo a obsadili všetky postupové miesta v obidvoch kategóriách nasledovne:

            I. kategória:
            1. miesto: Michal Káčer, 6.B
            2. miesto: Sofia Škerdová, 5.B
            3. miesto: Marko Sochora, 6.B


            II. kategória:
            1. miesto: Alžbeta Jakalová, 7.A
            2. miesto: Veronika Petrušová, 9.C
            3. miesto: Ľubomír Baško, 7.A

            Všetci žiaci postúpili do krajského kola, ktoré sa uskutoční opäť v Partizánskom dňa 25.4.2016. Držíme im palce!

          • Školská knižnica privítala nových čitateľov

            16. 3. 2018

            Už aj naši prváci oficiálne otvorili dvere do sveta kníh a stali sa dňa 13.3.2018 právoplatnými čitateľmi školskej knižnice. Predtým, ako dostali čitateľské preukazy, sa mohli zoznámiť s novými priestormi knižnice, ale i množstvom kníh, ktoré ich budú v blízkej budúcnosti čakať. Deti mali veľa vedomostí o tom, ako sa starať o knižky, ako tráviť spoločný čas s knihou. Veď nie nadarmo sa hovorí: „Kniha je priateľ človeka!“ Aby sa v knihách deti nikdy nestratili, na pamiatku si zhotovili knižnú záložku. Veríme, že ich návšteva v knižnici nebola posledná a že čítanie kníh im otvorí všetky tajomstvá, naučí ich nové veci a že im prinesie nových kamarátov prostredníctvom zaujímavých príbehov.

        • TESTOVANIE 9 -2016
          • TESTOVANIE 9 -2016

            3. 4. 2016

            Dňa 6. apríla 2016 (streda) sa uskutoční na našej škole  testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl  pod názvom Testovanie 9 - 2016. Žiaci budú testovaní z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra.

            Náhradný termín Testovania 9 - 2016 bude 19. apríla 2016 (utorok).

            Viac informácii o Testovaní 9 - 2016 nájdete na stránke http://www.nucem.sk/sk/testovanie_9.

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

            16. 3. 2018

            V pondelok 12.3.2018 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. V prvej kategórii sa v prednese prózy na 1.mieste umiestnila Ella Anna Kozinková z 3.A, na 2.mieste Nela Hrušková zo 4.A a na 3.mieste Zuzana Škvareninová. Dievčatám srdečne blahoželáme a Elle držíme palce v okresnom kole.

        • Minifutbalový turnaj žiakov o Putovný pohár ZŠ Partizánska
          • Minifutbalový turnaj žiakov o Putovný pohár ZŠ Partizánska

            3. 4. 2016

            Dňa 26.3.2016 sa na ihriskách s umelou trávou v areáli ZŠ Partizánska uskutočnil 8. ročník minifutbalového turnaja O putovný pohár ZŠ Parizánska. Turnaj slávnostne otvorili riaditeľ ZŠ Partizánska 6, PhDr. Ján Lobotka, tajomník FK Spartak Bánovce nad Bebravou Mgr. Milan Kráľ a vedúci odboru školstva Mgr. Michal Uhrín.
            Turnaja sa zúčastnilo 5 žiackych futbalových družstiev a odohral sa spravodlivým systémom, každý s každým. Zápasy poskytli pekný futbal a za pochvalu stojí aj slušné správanie všetkých chlapcov, čo už dnes nie je samozrejmosť. Poradie po odohratí všetkých 10 zápasov bolo nasledovné: 1. Sokol Biskupice, 2. Baník Haláčovce, 3. Spartak Bánovce ml.ž., 4. ZŠ Partizánska, ktorú reprezentovali šiestaci a siedmaci a 5. miesto obsadili Zlatníky.
            Najlepším hráčom turnaja sa stal Patrik Sluka navštevujúci futbalovú triedu na ZŠ Partizánska a najlepším brankárom Dominik Božik z Haláčoviec, taktiež navštevujúci futbalovú triedu na ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou. Poháre a diplomy najlepším družstvám a jednotlivcom odovzdali riaditeľ ZŠ Partizánska Ján Lobotka a Marek Igaz, bývalý žiak školy a prvý prvoligový hráč z liahne futbalových tried.
            ZŠ na Partizánskej ulici v Bánovciach n. B. je v regióne známa svojou orientáciou na výchovu futbalistov a športovkýň a aj budúci školský rok ponúka možnosť žiakom a žiačkam navštevovať športovú prípravu už od 3. ročníka ZŠ.

            Rodičia, funkcionári ale aj tréneri šikovných futbalistov a športovkýň sa môžu o tejto možnosti informovať na nasledovných telefónnych číslach: Ing. Marek Hruška 0903239418, Mgr. Martin Slovák 0908737869, riaditeľstvo ZŠ 038/7603425.

            Na záver chceme poďakovať za spoluprácu FK Spartak Bánovce n. B. a mestu Bánovce n. B. za pomoc pri finančnom zabezpečení turnaja.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje