• Európsky týždeň mobility

            4. 10. 2018

            Dňa 18. septembra sa žiaci 3.ročníka našej školy zapojili do akcie „Európsky týždeň mobility“ (ETM). Cieľom tejto akcie je motivovať jednotlivcov, aby si volili udržateľné spôsoby dopravy, ako sú verejná hromadná doprava, chodenie či cyklistika. Počas tohto dňa si na našom dopravnom ihrisku upevňovali praktické zručnosti z dopravnej výchovy. Jazdili na kolobežkách, z odpadového materiálu tvorili dopravné prostriedky a mnoho ďalších zaujímavých aktivít. Veríme, že aj takouto osvetou pomôžeme k zníženiu emisií uhlíka, zlepšeniu kvality ovzdušia a urobíme si z mestských častí príjemnejšie miesta pre život a prácu.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2018/2019

            28. 8. 2018

            Srdečne pozývame všetkých žiakov, ich rodičov, zákonných zástupcov a priateľov na slávnostné otvorenie nového školského roka 2018/2019, ktoré sa uskutoční dňa
            3.septembra 2018 (pondelok) o 8:00 hod. na nádvorí školy.

            V prípade nepriaznivého počasia žiaci zostávajú vo svojich triedach. Vyučovanie končí o 11:10 hod.

            Obed sa bude vydávať priebežne, desiata sa nevydáva.

            Činnosť ŠKD do 16:00.

            Tešíme sa na Vás!

        • Úhrada stravného pre školský rok 2018/2019
          • Úhrada stravného pre školský rok 2018/2019

            22. 8. 2018

            Vedúca školskej jedálne oznamuje rodičom a zákonným zástupcom, ktorí ešte neuhradili svojim deťom stravné na september 2018, aby tak urobili do 30. augusta 2018 (pre platbu na ďalšie mesiace odporúča vedúca ŠJ nastaviť v banke trvalý príkaz na úhradu stravného). Platba v hotovosti nie je možná, platbu prosíme uhradiť prevodom na potravinový účet školy SK58 0200 0000 0027 6233 0953 - nezabudnite uviesť meno, priezvisko a triedu stravníka, aby sa dala platba identifikovať. 

            Platba žiaka na mesiac zostáva nezmenená:

            - obed 22 €
            - desiata 8 €
            - obed+desiata 30 €
            - obed žiakov v HN (hmotnej núdzi) 3 € (prosím, aby si rodičia overili telefonicky alebo osobne v ŠJ, či dieťa je zaradené v systéme stravovania v HN)
             

            Ďakujeme!

        • Hurááá, prázdniny!
          • Hurááá, prázdniny!

            29. 6. 2018

            Písomky dopísané, známky uzavreté, učebnice odovzdané a vysvedčenia rozdané. Ďalší školský rok je úspešne za nami a my Vám prajeme krásne prázdniny plné slnka, oddychu, zábavy a zaujímavých dobrodružstiev!

            Vidíme sa 3.septembra 2018 :)

          • Talent mesta 2018

            29. 6. 2018

            V školskom roku 2017/18 bol opäť rokom, kedy naši žiaci dosiahli vynikajúce výsledky športových, umeleckých i vedomostných súťažiach. Pod vedením svojich pedagógov sa zúčastňovali a víťazili v okresných, regionálnych, krajských i republikových kolách. Títo žiaci reprezentovali nielen seba a svojho učiteľa, ale i celú školu a boli skvelým príkladom a inšpiráciou pre svojich spolužiakov.
            Spomedzi najúspešnejších reprezentantov školy jednoznačne vynikala žiačka 9.ročníka Alexandra Káčerová.
            Alexandra je vynikajúcou žiačkou, čo potvrdila aj na Testovaní 9, kde v testoch z matematiky i slovenského jazyka a literatúry dosiahla fantastických 100%. V športových súťažiach dosiahla v tomto školskom roku viacero významných úspechov. V okresných kolách sa na 1. mieste umiestnila v cezpoľnom behu, stolnom tenise, volejbale, malom futbale a atletike (skok do výšky a štafeta). Skvelý úspech dosiahla aj so svojimi spolužiačkami v regionálnom kole stolného tenisu (1.miesto), malého futbalu (1.miesto) a volejbalu (2.miesto). Veľký úspech sa jej podaril v krajskom kole stolného tenisu a malého futbalu, kde dosiahla krásne 2.miesto. Jej všestrannosť dokazujú aj výrazné úspechy vo vedomostných súťažiach. V tomto roku získala 1.miesto v okresnom kole fyzikálnej olympiády a 3. miesto v okresnom kole biologickej olympiády. Netreba zabudnúť, že bola aj úspešnou riešiteľkou olympiád z dejepisu a geografie. Takisto sa venovala aj astronómii, kde v súťaži ´"Čo vieš o hviezdach" bola na 1.mieste v okresnom kole, 2. mieste v regionálnom kole a 4.mieste v krajskom kole. V tejto súťaži sa pravidelne zúčastňovala aj celoslovenských kôl. Ako ôsmačka vyhrala okresné kolo matematickej olympiády (v 6.ročníku získala 3.miesto, v 7.ročníku 2.miesto), v olympiáde zo slovenského jazyka a literatúry dosiahla 3. miesto.
            Toto talentované a inteligentné dievča, ktoré sa zapája i do rôznych aktivít školy, šíri dobré meno nielen ZŠ Partizánska, ale aj mesta Bánovce nad Bebravou.

          • Všedkovedko

            29. 6. 2018

            Aj naša škola sa zúčastnila celoslovenskej testovacej súťaže Všetkovedko. Veľa detí malo radosť z toho, že si môžu zmerať svoje sily vo vedomostných otázkach zo všetkého, čo sa v škole naučili. A že mali radosť zo súťaženia a že sa im aj darilo, tak o tom svedčia ich rozjasnené tváre z fotografii. Tie najväčšie diplomy a ceny dostali samozrejme tí, ktorým sa darilo najviac, ako napríklad Tamarke Čarackej zo 4.C, ktorá získala titul Všetkovedko školy. Srdečne blahoželáme!

          • Matematický klokan

            29. 6. 2018

            Naša škola sa každoročne pravidelne zúčastňuje celoslovenského testovania v matematike, ktoré sa uskutočňuje prostrednístvom súťaže MATEMATICKÝ KLOKAN. Tento rok sa zúčastnilo tejto obľúbenej súťaže viac ako 70 žiakov. Niektorí nám naozaj urobili svojim výkonom veľkú radosť a dosiahli takú úspešnosť, že ich organizátori súťaže odmenili aj vecnými cenami. Takýmito žiakmi sú Kristínka Kramárová z 1.B, Tomáš Kuric z 2.C, Júlia Kubuláková z 2.C a Roman Ševčík zo 4.C. Titul Školský šampión získla žiačka Zuzka Škvareninová z 2.B. Víťazom gratulujeme a všetkým prajeme veľa šťastia v budúcom ročníku súťaže.

          • „Olympijské hry“ na 1.stupni na ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou

            29. 6. 2018

            Už tradične posledný školský týždeň odkladáme učebnice a zošity a venujeme sa aj zábavným športovým aktivitám. Pre veľký úspech u detí sme 26.6.2018 zorganizovali už 6.ročník Olympijských hier na 1.stupni. V úvode prebehol slávnostný ceremoniál. Nechýbalo zapálenie olympijského ohňa, vztýčenie zástavy, olympijská hymna a sľub športovcov i rozhodcov. Každá trieda si vyrobila aj vlastnú triednu vlajku, ktorú priniesli zástupcovia tried. Pán  riaditeľ  slávnostne otvoril  olympiádu a zaželal športovcom úspešné a čestné zápolenie  v duchu olympijského hesla „Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa.“ Hneď potom sa  všetky deti s chuťou pustili do súťaženia. Veď sa na to zodpovedne pripravovali. Zmerali si svoje sily v skoku do diaľky, v behu, v hode, v prekonávaní prekážok, v skákaní na švihadle, v kopaní na bránu, v kotúľaní lôpt a v štafete. Nezabudli sme ani na našich telesne oslabených žiakov, ktorí prežívali veľkú radosť zo súťaženia. Tešili sa zo svojich dosiahnutých výkonov za obrovskej podpory všetkých divákov. Bol to naozaj vydarený športový deň. Úspešní športovci boli odmenení medailami a diplomami a  každé dieťa si odnieslo sladkú odmenu. Už dnes sa tešíme na ďalší ročník tohto vydareného športového podujatia.

          • English week na ZŠ Partizánska

            27. 6. 2018

            Koniec školského roka na našej škole sa už tradične nesie na vlne angličtiny. Výnimkou nebol ani tento školský rok. V dňoch od 18. 6. do 22. 6. sa mohli žiaci piateho ročníka zdokonaliť v hovorenej angličtine amerického aj britského variantu. Sprievodcami im boli Američanka Jessie a Brit Nail. Pre piatakov si lektori pripravili veľké množstvo cvičení, hier a aktivít, ktoré ich hravou formou vtiahli do prirodzenejšieho používania anglického jazyka. Piataci si kurz pochvaľovali, práca s lektormi ich veľmi bavila a radi by si podobný kurz zopakovali. Vďaka peknému počasiu sa niektoré z hodín uskutočnili aj v areáli školy, v ktorom je možné hrať loptové hry, či iné aktivity, ktoré využili naši lektori. Veríme, že kurz zopakujeme aj budúci rok a zároveň pevne dúfame, že piataci zúročia získané poznatky a vedomosti a priblížia sa zase o krok viac k aktívnemu využívaniu anglického jazyka v praxi.

          • Osmijanko

            22. 6. 2018

            Žiaci 3.ročníka sa v tomto školskom roku zapojili do celoslovenskej čitateľskej súťaže Čítame s Osmijankom. Čítali rôzne knihy, plnili úlohy, pri ktorých si zdokonaľovali svoje čitateľské zručnosti. Dňa 19.6. 2018 prijali pozvanie mestskej knižnice na vyhodnotenie súťaže. Tety z knižnice pripravili pre všetkých zapojených žiakov do Osmijanka vedomostnú súťaž a tombolu. Atmosféra bola výborná, prihovoril sa nám i pán primátor a nechýbala ani postavička Osmijanka. Niekoľko detí  si odnieslo pekné ceny a pre všetkých bola pripravená sladká odmena. Najväčšie prekvapenie prišlo, keď Vivien Kramárová vyžrebovala pre 3.A tortu Osmijanka. Žiaci jasali a tešili sa, že vynaložená námaha bola ocenená aj takouto sladkou formou. Určite sa zapojíme do Osmijanka aj o rok!

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje