• Tradície Veľkej noci na hodinách anglického jazyka
          • Tradície Veľkej noci na hodinách anglického jazyka

            3. 4. 2016

            Veľká noc je tradičným sviatkom vo svete. Každý štát tieto sviatky prežíva inak. U nás je tradíciou maľovanie vajíčok, pletenie korbáčov z prútia, viazanie stužiek šibačom, ktorí chodia polievať dievčatá. Tieto zvyky  sme si pripomenuli na hodinách slovenského jazyka, čítania a výtvarnej výchovy. Ale v Anglicku by sme tieto zvyky nenašli. V Anglicku je najväčšou tradíciou usporiadať hon na vajíčka. Aj  naši malí žiačikovia na hodine anglického jazyka  si vyskúšali  túto  tradíciu Veľkej noci –hľadanie vajíčok. Najprv sme sa v triede porozprávali o zvykoch vo Veľkej Británii, deti si vymaľovali veľkonočné vajíčka a potom hurá na školský dvor. Deti behali, hľadali a tešili sa z každého čokoládového vajíčka. Tí najšikovnejší našli aj viac čokoládových maškŕt. Každý  dostal sladkú odmenou za usilovné  pátranie.

          • ZŠ Partizánska víťazom okresného kola vo vybíjanej žiačok ZŠ

            2. 3. 2018

            Dňa 27.2.2018 sa na základnej škole J.A.Komenského v Bánovciach nad Bebravou uskutočnilo okresné kolo vo vybíjanej žiačok základných škôl. V základnej skupine sa naše žiačky stretli so žiačkami zo ZŠ Školská, nad ktorými zvíťazili v pomere 18:7 a zabezpečili si tak postup do okresného kola. Aj v ňom sa našim žiačkam darilo. Víťazstvom nad žiačkami zo ZŠ J.A.Komenského v pomere 20:11 si vybojovali postup do regionálneho kola, ktoré sa uskutoční 15.3.2018 v Nitrianskom Rudne. Žiačkam držíme palce, gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Školu reprezentovali: Chiara Aujeská, Tamara Šubová, Vera Štrbavá, Karin Krížová, Martina Zemešová,  Katarína Bérešová, Karolína Jakubová, Ema Majáková, Hana Páleníková, Martina Igazová, Lenka Beňačková, Natália Kopčanová.

        • Obvodné kolo Chemickej olympiády
          • Obvodné kolo Chemickej olympiády

            4. 4. 2016

            Dňa 10.3.2016 sa na našej škole uskutočnilo obvodné kolo Chemickej olympiády. Zúčastnilo sa ho 22 žiakov z 10 škôl nášho okresu, vrátane osemročného gymnázia. Našu školu vynikajúco reprezentovali žiačky 9.C triedy s nasledovným umiestnením:

            1. miesto - Zuzana Kvaková
            3. miesto - Veronika Petrušová
            5. miesto - Tereza Vlčková

            Dievčatám srdečne blahoželáme a držíme im palce v krajskom kole.

          • Ocenenie od odbornej poroty pre Filipa Černa

            1. 3. 2018

            Detský čin roka je celoslovenský projekt, do ktorého sa každoročne zapájajú aj žiaci našej školy.  Veď škola nie je len miestom, kde deti získavajú vedomosti, v škole sa učia aj ľudskosti. Deti svojimi dobrými skutkami  dokazujú, že sa od nich často môžeme učiť aj my, dospelí. Náš žiak Filip Černo zo 4.A  získal za svoj príspevok v kategórii Dobrý nápad Ocenenie za nomináciu od odbornej poroty. Srdečne blahoželáme! Nech je konanie dobra inšpiráciou pre nás všetkých.

          • Príroda plná vedomostí

            19. 2. 2018

            Dňa 5.2.2018 organizovalo CVČ v Bánovciach nad Bebravou súťaž pre žiakov 4. ročníka pod názvom "Príroda plná vedomostí". Súťaže zameranej na poznatky o vesmíre, rastinnej a živočíšnej ríši sa zúčastnili aj naši žiaci a v konkurencii dvanástich súťažných družstiev dosiahli výborné výsledky. Víťazmi sa stala a celkové 1.miesto získala dvojica Nela Hrušková, Gregor Baško, ďalšia dvojica Anna Chocholatá, Tamara Čaracká si vybojovala 3.miesto a Tomáš Čižlák s Michaelou Oravcovou 4.miesto. Srdečne všetkým blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Okresné kolo Dejepisnej olympiády

            16. 2. 2018

            CVČ v Bánovciach nad Bebravou bolo dňa 15.2.2018 dejiskom okresného kola Dejepisnej olympiády. Spomedzi účastníkov našej školy sa najlepšie darilo Adele Bežovej zo 6.A, ktorá si vo svojej kategórii F vybojovala 3.miesto a rovnako Markovi Sochorovi z 8.B, ktorý sa v kategórii D takisto umiestnil na 3.mieste. Ďalšími úspešnými riešiteľmi DO boli Šárka Kolderová zo 6.B a Sára Grežďová z 9.A. Všetkým žiakom, ktorí úspešne reprezentovali našu školu ďakujeme a srdečne blahoželáme.

          • Krajské kolo Olympiády v anglickom jazyku

            15. 2. 2018

            Deň 14. február 2018 bol pre našu školu výnimočný a úspešný. V Dubnici nad Váhom prebehlo Krajské kolo Olympiády v anglickom jazyku, kde žiačka 7.A triedy Ema Korbelová obsadila krásne 3.miesto. Sme radi, že sa naši žiaci dokážu presadiť aj v jazykových súťažiach a využiť svoje jazykové schopnosti a zručnosti. Všetci Emke srdečne gratulujeme a držíme palce do ďalších rokov.

          • Rekonštrukcia prechodovej chodby ku telocvični

            9. 2. 2018

            Pamätáte si našu starú prechodovú chodbu, ktorá spájala hlavnú budovu školy s telocvičňou? Áno? Tak na ňu rýchlo zabudnite. My sme sa s ňou radi rozlúčili a už pár dní sa tešíme z novej, zrekonštruovanej. Fakt nám tá stará vôbec nechýba, aj tak v nej bolo zima a zatekalo do nej. Už sa tešíme, ako sem vytiahneme pingpongové stoly, fit lopty, či gymnastický pás. Na jar a v lete bude slúžiť na prezúvanie, aby sme si pieskom z multifunkčných ihrísk nezničili našu novú telocvičňu. Fakt je krásna... keď nás navštívite, ukážeme Vám ju :)

          • Školské kolo Chemickej olympiády

            9. 2. 2018

            Dňa 7.2.2018 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Chemickej olympiády. Súťaže sa zúčastnilo 9 žiakov 9. ročníka s nasledovným umiestnením:
            1.miesto - Vladimíra Bitarovská (9.B)
            2.miesto - Monika Kubeláková (9.B)
            3.miesto - Alžbeta Jakalová (9.A)
            Dievčatám srdečne blahoželáme a držíme im palce pri reprezentácii v okresnom kole, ktoré sa bude konať 23.3.2018.
             

          • 7 titulov pre ZŠ Partizánska

            9. 2. 2018

            Autorská literárna súťaž „JESENSKÝ“ otvára dvere literárnej tvorbe detí a mládeže v meste, kde pôsobil slovenský literát a dramatik Janko Jesenský. V roku 2017 sa uskutočnil v poradí 24. ročník, čo svedčí o neustálom záujme detí a mládeže o literárnu tvorbu. Mladí autori majú jedinečnú možnosť skonfrontovať svoje diela s ostatnými autormi. Odborná porota, ktorá práce hodnotí, usmerňuje tieto deti a mládež v ďalšej tvorbe, poskytuje im rady pri písaní, čím sa skvalitňuje ďalšia tvorba mladých nádejných autorov. 

            Z našich žiakov získali titul Mladý Jesenský títo žiaci:

            Lenka Gízlová 1.A
            Jakub Reis 2.B
            Nela Urbánková, 3.A
            Patrik Urbánek 4.A
            Peter Kováčik 4.C
            Tamara Kasalová 7.C
            Lenka Magová 7.A

            Všetkým úspešným autorom gratulujeme!

          • Volejbal žiačok a žiakov ZŠ

            9. 2. 2018

            Dňa 5.2.2018 sa na ZŠ Partizánska uskutočnilo okresné kolo vo volejbale žiačok ZŠ. Po súbojoch v základných kolách sa na okres prebojovali žiačky zo ZŠ Partizánska, ZŠ Gorazdova a ZŠ Školská. Hralo sa systémom každý s každým. Najlepšie sa darilo našim žiačkam, ktoré zdolali ZŠ Školská a ZŠ Gorazdova 2:0. Výhrou si vybojovali postup do regionálneho kola. To sa konalo 7.2.2018 v Žabokrekoch nad Nitrou.  Po výhre nad žiačkami z domácej školy 2:1 sa postavili proti žiačkam z Prievidze. Tým však, aj napriek obetavej hre nakoniec podľahli 0:2 a umiestnili sa na krásnom 2.mieste.
            Základná škola Komenského bola dejiskom okresného kola vo volejbale žiakov ZŠ, ktoré sa konalo tiež 5.2.2018. Tu sa zo základných kôl prebojovali žiaci ZŠ Partizánska, ZŠ Komenského, ZŠ Zlatníky a ZŠ Gorazdova. V semifinále naši žiaci podľahli ZŠ Komenského 0:2. V boji o 3.miesto sa stretli zo žiakmi ZŠ Gorazdova. Tu boli naši žiaci úspešnejší a víťazstvom 2:0 sa umiestnili na 3.mieste.

            Všetkým žiakom srdečne gratulujeme a za úspešnú reprezentáciu školy ďakujeme dievčátám E. Slovákovej (7.A), A. Lobotkovej, N. Mášikovej, N. Divékyovej, S. Jašovej, T. Mokryšovej z 9.A, A. Káčerovej, L. Pavlíkovej, S. Kobulnickej, V. Bučkovej z 9.B. a chlapcom S. Jakubovi, M. Káčerovi z 8.B, Ľ. Baškovi, L. Rumlerovi, D. Milanovi, M. Bartekovi z 9.A, S. Škultétymu a P. Slukovi z 9.B.

          • Karnevalový deň v ZŠ Partizánska

            8. 2. 2018

            Fašiangové obdobie je charakteristické množstvom plesov a karnevalov. Aj v našej škole ZŠ Partizánska sa karneval stal krásnou tradíciou. V tomto roku sa uskutočnil dňa 2. februára 2018 a premenil našu školu na jednu veľkú rozprávku. Medzi maskami nechýbali princezné, šašovia, rytieri, čarodejnice, rôzne zvieratká a samozrejme, ako sa na športovú školu patrí, veľa masiek bolo i v športovom prevedení. Karneval začal o 8.30 hod. v telocvični, program karnevalu bol pestrý, žiaci sa zabávali a tancovali. O dobrú náladu sa staral náš obľúbený DJ – pán učiteľ Majo.Tanec a zábavu v telocvični vystriedali rôzne súťaže, v ktorých si žiaci prvého stupňa skvelo zasúťažili. Malú sladkú odmenu si napokon odniesli všetci zúčastnení. Ďakujeme všetkým „krásavcom“ a „kráskam“ a tešíme sa na ďalší ročník.

          • Krajské kolo Technickej olympiády

            5. 2. 2018

            Dňa 1.2.2018 sa náš žiak Lukáš Síleš, žiak 6.A triedy ako víťaz okresného kola zúčastnil krajského kola Technickej olympiády v Novom Meste nad Váhom. Po absolvovaní teoretickej časti formou testu, preukázal svoje zručnosti a schopnosti  pri tvorbe výrobku v rámci praktickej časti.
            Hoci Lukáš celkovo nezvíťazil, stal sa však úspešným riešiteľom, čo sa už na kraji veľmi cení. Touto cestou mu gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy!
            Ďakujeme tiež pani zástupkyni Mgr. M. Uhrínovej a Ing. M.Rurákovi, ktorí ho pripravovali na súťaž.

          • Lyžiarsky výchovno-vzdelávací kurz 2018 - SKI Opalisko - Závažná Poruba

            3. 2. 2018

            V dňoch od 28.1.2018 - 1.2.2018 sa žiaci 7.-9.ročníka ZŠ Partizánska zúčastnili lyžiarskeho výchovno-výcvikového kurzu v lyžiarskom stredisku SKI Opalisko – Závažná Poruba. Celkovo sa akcie zúčastnilo 35 žiakov, ktorých sprevádzali 3 lyžiarski inštruktori – pedagógovia, jeden pedagogický dozor a zdravotník. Lyžiarsky kurz prebiehal od nedele do štvrtka, kedy boli deti rozdelené, tak ako v predchádzajúcom kurze, do troch výkonnostných lyžiarskych skupín. Žiaci sa učili a zdokonaľovali v základných lyžiarskych technikách a zručnostiach. Môžeme konštatovať, že výsledky lyžiarskeho výcviku splnili naše očakávania, nakoľko všetky zúčastnené deti zvládli štandardy požadované v učebných osnovách. Vo večerných hodinách sa deti venovali aj teoretickej časti výučby, kde sa naučili dôležité veci o lyžiarskej výstroji, lyžiarskej technike, histórii lyžovania a v priamom prenose sledovali „Svetový pohár“ v paralelnom slalome žien a mužov v Štokholme, kde si naša lyžiarka, Petra Vlhová, vybojovala 3. miesto. V rámci oddychového odpoludnia žiaci navštívili rodný dom Milana Rúfusa, kde sa bližšie oboznámili so životom a tvorbou spisovateľa. Lyžiarsky výcvik ukončili vo štvrtok (1.2.2018) príchodom k ZŠ Partizánska. Sme radi, že záujem o lyžovanie u detí našej školy pretrváva a už teraz sa tešíme na ďalšie výcvik, ktoré plánujeme v budúcom školskom roku.
            Poďakovanie patrí pedagógom a zdravotníkovi za skvele odvedenú prácu a zúčastneným žiakom za ich vzorné správanie sa počas celého kurzu a vynaloženú snahu na lyžiarskych svahoch.

          • Šaliansky Maťko - okresné kolo

            1. 2. 2018

            Šaliansky Maťko je súťaž v prednese slovenskej povesti. Tento rok sa konal už 25.ročník. V okresnom kole dňa 31.1. v CVČ našu školu veľmi úspešne reprezentovali 3 žiačky.

            V 1.kategórii Ella Anna Kozinková z 3.A, ktorá obsadila 1.miesto,

             v 2.kategórii Nelka Hrušková zo 4.A , ktorá sa umiestnila na 3.mieste.

            Tretiu kategóriu zastupovala Karolína Geletová zo 6.A bez umiestnenia.

            Všetkým dievčatám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a umiestneným blahoželáme! Elle budeme držať palce v krajskom kole.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje