• Obrovský úspech nášho Olivera v astronomickej súťaži

            14. 6. 2024

            Dňa 11. júna 2024 sa opäť v Hvezdárni a Planetáriu v Prešove uskutočnilo finále 34. ročníka celoslovenského kola astronomickej súťaže „Čo vieš o hviezdach?“ (I.kategória). Tak ako minulý rok, aj tentokrát sa do finále cez regionálne a krajské kolo prebojoval náš šiestak Oliver Gajdošík. Z 24 súťažiacich Oliver získal fantastických 102 bodov (zo 105) a zaslúžene zvíťazil!! Stalo sa vôbec po prvýkrát v histórii súťaže, že celoslovenské kolo vyhral žiak z nášho mesta. Všetci mu  srdečne gratulujeme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu nielen našej školy, ale aj nášho okresu a celého Trenčianskeho kraja. Sme veľmi hrdí, že na našej škole máme takéhoto talentovaného žiaka, ktorý nielen na astronomickom krúžku, ale aj vlastným štúdiom neustále rozširuje svoje úžasné vedomosti.

          • Ella a čierny jaguár

            13. 6. 2024

            Filmové predstavenie pod týmto názvom navštívili v stredu 12. júna deti 1. – 3. ročníka v Kine Cinema na Farskej ulici v Bánovciach nad Bebravou. Dej filmu, o záchrane čierneho jaguára menom Hope, deti zaujal. Hoci smutný príbeh, ale s dobrým koncom niektoré z detí aj rozplakal.

          • ZOO Arakovo u nás na škole

            12. 6. 2024

            Skúsenosti, ktoré možno prežiť a precítiť, v nás zanechávajú výraznejšie stopy. Pežívaním nastolenej problematiky, žiaci efektívnejšie využívajú nadobudnuté poznatky a postoje v praktickom živote. Zážitková hodina o chove a správaní sa exotického vtáctva prišla priamo k nám, do ZŠ Partizánska vo štvrtok 6. júna 2024. Zážitok nám sprostredkovali priamo v areáli školy ošetrovatelia z kontaktnej ZOO Arakovo.  Predviedlo sa nám 30 papagájov z druhu ara, zobákorožci a kakadu. Najskôr krátky výklad a potom osobný kontakt s papagájmi. Deti I. stupňa ZŠ sa dozvedeli o starostlivosti o vtáky, o ich živote, ale aj to, že papagáje sú mimoriadne inteligentné vtáky, naučia sa nielen rozprávať, vedia si tiež priradiť slovo ku predmetu alebo udalosti. Dokonca dokážu riešiť hlavolamy. Deti sa veľmi tešili na svoju hodinku s papagájmi a ona im naozaj splnila ich očakávania.

          • Oslava MDD v ZŠ Partizánska

            12. 6. 2024

            Na oslavu každého sviatku vzdávame úctu, vyjadrujeme lásku darčekom, zážitkom, básničkou či slovným vyznaním osobnostiam v našich životoch. Pri oslavách MDD sú to naše deti. Tradične v našej škole oslavujeme tento deň návštevou divadelného predstavenia. Tento rok žiaci ZŠ Partizánska od 1. po 9. ročník dostali k sviatku zážitok a v jedno dopoludnie naplnili Divadlo Andreja Bagara v Nitre. Herci tohto divadla im predviedli kultový rozprávkový muzikál POVALA. Trochu rozprávka, trochu muzikál o jednej povale medzi nebom a zemou, kde je možné naozaj všetko. Postavy predstavovali ľudí hľadajúcich lepší svet.

          • MDD v škole

            12. 6. 2024

            Počas rekreačnej činnosti v ŠKD sme si v stredu 5.6.2024 ešte zaspomínali na oslavy MDD a pre deti pripravili netradičné súťažné aktivity v areáli školy.

          • Škola v prírode Krahule

            12. 6. 2024

            Škola v prírode je za nami. Zostali nám krásne spomienky. Žiaci po návrate písali slohové práce a tvorili projekty o miestach, ktoré navštívili. Prinášame ukážky niektorých prác.

            Arianka  4.A:
            Od 27.5 2024 až do 31.5 2024 sme boli v škole v prírode na Krahuliach. Navštívili sme Mincovňu v Kremnici, Vyhliadkovú vežu na Krahulskom vrchu, stred Európy a Andrej štôlňu. V mincovni sme videli rôzne stroje na výrobu mincí, medailí a rôznych iných odznakov. Na vyhliadkovej veži sme mali krásny výhľad na starobylú Kremnicu a okolie. Boli sme vo výške 959 m.n.m.. V strede Európy si nás pani učiteľka odfotila. Vedľa stredu Európy bol kostol sv. Jána Krstiteľa, v ktorom nás pán farár oboznámil s históriou kostola. Najviac sa mi páčilo v Andrej štôlni, kde sme išli historickými a tmavými chodbami. Dozvedeli sme sa veľa o histórii bane. V bani sme sa veľmi zabávali, veľmi sa nám tam páčilo. Nikdy na tento zážitok nezabudnem. Veľmi ďakujeme našim najlepším učiteľkám.

            Poďakovanie sponzorom
            Ďakujeme všetkým sponzorom, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli do tomboly. Vaše deti sa potešili, sú Vám veľmi vďačné.

        • Oznam vedúcej školskej jedálne
          • Oznam vedúcej školskej jedálne

            11. 6. 2024

            Vážení rodičia,
            prosíme o súčinnosť pri odhlasovaní žiakov zo stravy do konca školského roka.  Ak už teraz viete kedy bude dieťa chýbať, prosím o jeho odhlásenie z dôvodu presnejšieho plánovania objednávok tovaru na posledný týždeň. 

            Odhlasovanie z obedov bude možné do 21.06.2024 do 13:30 hod. Posledný týždeň nebude možné vykonať odhlášku zo stravy. 

            Za porozumenie a spoluprácu ďakujeme. 

            vedúca ŠJ

          • Tri dni v Krakowe

            10. 6. 2024

            Koniec školského roka sa nesie v znamení výletov a tak sme pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka naplánovali návštevu mesta Krakow. Príprava začala už v novembri a zdalo sa nám, že sa výletu nedočkáme, ale nakoniec, ako to býva, sa to priblížilo veľmi rýchlo. V stredu ráno sme nasadli do autobusu plní očakávania a dobrej nálady. Prvá zastávka bola v soľnej bani Wieliczka. Hlboko pod zemou sme žasli, čo ľudské ruky dokážu vytvoriť. Tiež sme sa mohli presvedčiť po slovách pani sprievodkyne, že kedysi bola skutočne soľ nad zlato. Nádherné miestnosti a sochy sú vytvorené zo soli. Večer sme sa ubytovali v hoteli a tešili sa z možnosti stráviť čas so spolužiakmi mimo školy. Na druhý deň po výdatných raňajkách sme navštívili mesto Krakow. Aj keď poľský jazyk znie nám Slovákom veľmi príbuzne, presvedčili sme sa, že zdanie môže klamať. Často sme veru siahli po angličtine, ktorá ja naozaj istotou v komunikácii a mohli sme vidieť, že aj naši poľskí susedia ju ovládajú na dobrej úrovni. Videli sme židovskú štvrť mesta a nádherný zámok Wawel, aj s drakom, ktorý už neohrozuje dievčatá, ale ešte stále chrlí oheň. Štvorcové námestie bolo plné nádherných historických budov, ako je katedrála, tržnica, radnica a pod. Aj keď sme mali nádherné slnečné počasie, mohli sme si oddýchnuť v zakvitnutých parkoch. Tretí deň sme sa cestou domov zastavili v rodisku Jána Pavla II. vo Wadoviciach. Túto osobnosť si Poliaci veľmi vážia, bolo to vidieť na každom kroku. Pozreli sme si kostol, kde pôsobil aj rodný dom. A potom sme už mierili na Slovensko, síce unavení, ale s novými poznatkami, zážitkami, skúsenosťami. Sme veľmi rady, že sme mohli byť hrdé na našich žiakov, ktorí sa správali veľmi pekne a slušne a dúfame, že si výlet užili.

            kabinet ANJ

          • K prameňu Bebravy

            4. 6. 2024

            Predposledný májový deň využili žiaci 3.C triedy na exkurziu K prameňu Bebravy v Čiernej Lehote. Počasie prialo a tak sme sa hneď ráno spojovým autobusom vyviezli do Čiernej Lehoty. Tam nás už čakal sprievodca z občianskeho združenia K prameňom Bebravy aj so svojím psíkom Todym, ktorý si hneď získal pozornosť všetkých detí. Exkurziu sme začali výstupom na Rohatú skalu, ktorá nám ponúkla krásny pohľad do doliny Bebravy. Pokračovali sme náučným chodníkom na vŕšok Hrádok, ktorý bol kedysi strážnou vežou. Opäť sme sa kochali krásnymi výhľadmi. Po zostupe z vrchu Hrádok sme sa presunuli k prameňu Bebravy, kde si deti vodu z prameňa nabrali do fliaš a osviežili sa ňou. Pán sprievodca nám porozprával veľa zaujímavých informácií o rieke Bebrave, o okolitých vrchoch, o histórii obce Čierna Lehota ale najmä o dôležitosti šetrenia pitnou vodou, ktorá je taká vzácna. Po namáhavej túre si deti dopriali zaslúžený odpočinok a občerstvenie v príjemnom altánku pri bývalej sušiarni U Baťkov. Tu si deti oddýchli, poopekali, načerpali nové sily i zahrali hry. Z Čiernej Lehoty sme odchádzali síce unavení, ale plní zážitkov a nových poznatkov o vode v našom okolí.

          • Turnaj o pohár primátora mesta Bánovce nad Bebravou

            28. 5. 2024

            V sobotu 18. mája 2024 sa v našom meste uskutočnil Open Šachový turnaj o pohár primátora mesta Bánovce nad Bebravou. Turnaj bol určený pre všetky vekové kategórie. Zúčastnilo sa ho cez 50 pretekárov. Hralo sa 9 kôl tempom 2x12 min. V kategórii do 14 rokov obsadila krásne 1.miesto naša žiačka Mikaela Vajdáková z 5.A triedy, ktorá navštevuje na našej škole aj Šachový krúžok pod vedením p.učiteľa Mária Krištofa. Za tento skvelý úspech a prezentáciu našej šachovej školy jej gratulujeme a prajeme veľa štastia v ďalšom šachovom zápolení.

          • Prvácka beseda s poľovníkmi

            28. 5. 2024

            V stredu 22. mája našu školu navštívil tím poľovníkov a priblížil našim prvákom svoju prácu. Na úvod zahájil besedu hlasným zatrúbením na lesný roh. Deti sa prostredníctvom zaujímavých aktivít dozvedeli aké zvieratká môžu vidieť v našich lesoch, ako sa o ne poľovníci starajú a ako sa majú správať pri návšteve lesa. Poľovníci predviedli pomocou vábničiek rôzne zvuky zvierat a porozprávali deťom aj o samotnom love zveriny. Tiež predviedli zbierku vzácnych trofejí ako parohy, zuby, pazúry a kožušinky zvierat. Veľkú radosť mali žiaci aj z prítomnosti poľovníckych psov a zaujímavostí z ich významnej pomoci pri love. Napokon si vyskúšali aj streľbu z luku na terč. Pútavým spôsobom sa deti naučili, že poľovníctvo nie je len lovenie zvierat, ale je to záslužná práca najmä o spoznávaní a ochrane prírody. Ďakujeme!

          • Dvakrát bronz z krajského kola v atletike

            23. 5. 2024

            Kráľovnou všetkých športov je právom atletika. Svoje zručnosti v bežeckých (beh na 60m, beh na 800m, beh na1000m, štafeta 4x60m) aj technických disciplínach (skok do diaľky, skok do výšky, hod vortexom, vrch guľou) si mohli zmerať víťazné družstvá ako aj jednotlivci z okresných kôl v krajskom kole v atletike, ktoré sa konalo dňa 22.5.2024 v Dubnici nad Váhom. Aj napriek nepriaznivému upršanému počasiu naše dievčatá v silnej konkurencii 12 družstiev podali v jednotlivých disciplínach krásne výkony a celkovo so 714 bodmi obsadili 6.miesto. V súťaži jednotlivcov si svojim výkonom v skoku do výšky Bianka Scheerová vyskákala 3.miesto. Rovnaké pódiové umiestnenie získal aj Dávid Okša a to v disciplíne hod vortexom. Bianke, Kike, Emke, Vivien, Klárke, Melánii, Nelke, Damianovi a Dávidovi zo srdca ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy, ich bojovnosť a podané výkony.

          • Múzeum holokaustu v Seredi

            23. 5. 2024

            Dňa 22.mája 2024 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili exkurzie do Múzea holokaustu v Seredi. Na vlastné oči sa mohli presvedčiť kam viedla rasová neznášanlivosť, ktorá mala na svedomí milióny nevinných ľudských životov. Žiaci si svoje vedomosti, ktoré nadobudli pri prednáške pani lektorky a prehliadke pavilónov overili hravou formou v súťaži medzí ročníkmi. Žiaci odchádzali plní nových vedomostí o holokauste, uvedomujúc si, že ako nová mladá generácia nesmie dopustiť podobné hrôzy, lebo ten kto nepozná históriu je nútený si ju znovu zopakovať.

          • Hrebeňom Malej Fatry

            22. 5. 2024

            V sobotu, 18.5.2024, si turisti z našej školy opäť obuli túlavé topánky a vyrazili do NP Malá Fatra. Svoju túru začali pri výstupnej stanici KLD Chleb. Od Snilovského sedla pokračovali po hrebeni cez Chleb, Hromové, Steny až na Poludňový Grúň. Táto časť hrebeňa ponúkala krásne výhľady na okolité vrcholy - Veľký Fatranský Kriváň, Stoh, Veľký a Malý Rozsutec či Veľký Choč. Scenériu prírody dokonale dopĺňali prevaľujúce sa oblaky. Asi najťažším úsekom bol prudký zostup z Poludňového Grúňa ku Chate na Grúni. Tu sa naši turisti občerstvili a potom už len pokračovali po žltej značke až k stanici KLD - Chata Vrátna, kde túru ukončili. Spokojnosť, úsmev na tvári a slová vďaky hovorili za všetko. Jednoducho, keď sa deň vydarí.

          • Deň matiek v škole

            22. 5. 2024

            Je už tradíciou, že v jeden májový deň prídu do školy mamičky a my ich privítame pri školskej oslave Dňa matiek. Dopravné ihrisko ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou sa v stredu 15. mája 2024 premenilo na spoločenskú sálu výzdobou i formou. Mamičky sedeli v hľadisku a ich deti im na provizórnom javisku predvádzali čo si len a len pre nich pripravili v rámci rekreačnej činnosti ŠKD: milé slová, pesničky, hry na hudobné nástroje a tančeky. Mamičky nesklamali a prišli aj so svojimi mamičkami, ale aj oteckovia a starí oteckovia, tety, krstné mamy v hojnom počte. V úvode ich všetkých na pôde školy privítala vedúca ŠKD našej školy. Sprievodné slovo patrilo šiestakom: Sáre Dobrovodskej a Oliverovi Gajdošíkovi. Mamičky svoje deti za ich vystúpenia odmieňali milým úsmevom a potleskom. Záver patril spoločnej piesni, ktorou deti poďakovali mamičkám za ich lásku a starostlivosť, ktorú venujú svojim deťom pri ich výchove od útleho detstva.

          • Piataci na exkurzii z biológie

            21. 5. 2024

            Dňa 16.5.2024 sa žiaci piateho ročníka zúčastnili exkurzie z biológie do Zubrej zvernice a Arboréta v Tesárskych Mlyňanoch. V dnešnej dobe plnej informácií si žiaci prostredníctvom zážitkového učenia overili získané vedomosti z biológie o ekosystéme lesa. Najväčšie cicavce Európy „Zubry európske“ sa už na Slovensku, s výnimkou Polonín nevyskytujú. Zvernica pri Topoľčiankach je jediné miesto chovu zubra na Slovensku. Doteraz bolo v zvernici dochovaných 180 zubrov a niektoré boli vypustené aj do voľnej prírody. Po návšteve zvernice sa žiaci presunuli do Arboréta v Tesárskych Mlyňanoch. V areáli arboréta boli rozdelení do skupín a boli im pridelené úlohy. Na vypracovanie úloh sa museli pohybovať po celom areáli arboréta, na čo im veľmi dobre poslúžila mapa. Žiaci sa popasovali s orientáciou na mape a vyhľadávaním správnych odpovedí z informačných a popisných tabúľ. V dobe informačných technológií si niektorí pomohli aj internetom. Všetci žiaci prežili krásny deň v prírode a na exkurziu boli len pozitívne ohlasy.

          • Zlaté atlétky zo ZŠ Partizánska

            21. 5. 2024

            Dňa 16.-17. mája 2024 školy ZŠ Komenského a ZŠ Gorazdova usporiadali poslednú súťaž v tomto školskom roku ATLETIKU - „Kráľovnú všetkých športov“. Naša škola sa zúčastnila tohto krásneho športového podujatia v mixe žiačok a žiakov 2. stupňa. Svoje natrénované výkony si zmerali v okresnom kole športovkyne a športovci z ôsmych základných škôl v nasledujúcich disciplínach: 60m, 800/1000m, štafeta 4×60m, diaľka, výška, guľa, hod vortexom. Dievčenský tím tvoril výber týchto športovkýň: Balážová Klára, Bialoňová Melánia, Bitarovská Emma, Labudová Venesa, Pavlíková Kristína, Pekná Vivien, Richtáriková Paulína, Scheerová Bianka. Naše dievčatá s užasným sebazaprením a natrénovanými výkonmi vybojovali neskutočné 1.miesto a postup na kraj do Dubnice nad Váhom. Zo všetkých zúčastnených dievčat v okresnom kole sa podarilo Kláre Balážovej získať titul najlepšia jednotlivkyňa súťaže. Kristína Pavlíková získala 1.miesto v behu na 800m a 3.miesto v behu na 60m. Paulína Richtáriková ako naša najmladšia reprezentantka vybojovala úžasné 1.miesto v behu na 800m a v behu na 60m. Vivien Pekná obsadila nádherné 3.miesto v disciplíne vrh guľou. 1.miesto zo štafetydievčat svedčí o tom, že tohtoročný dievčenský tím si naozaj sadol po všetkých stránkach. Ich spoločný výkon si zaslúži obrovské uznanie. Chlapci našu školu reprezentovali v nasledujúcej zostave: Okša Dávid, Hudec Patrik, Bulák Dávid, Gízel Matúš, Margolien Marek, Scheer Damián, Guga Patrik, Ducho Šimon. Ako tím sa umiestnili na krásnom 2.mieste. Damián Scheer získal titul ako najlepší jednotlivec okresného kola. Dávid Bulák vybojoval 3.miesto v disciplíne vrh guľou. V skoku do diaľky sa skákalo v ťažkých podmienkach, napriek tomu sa podarilo nášmu žiakovi vyskákať výkon hodný 2.miesta. Okša Dávid v hode vortexom v ťažkej konkurencii obhájil minuloročné prvenstvo. Damián Scheer obsadil dve prvenstvá - v disciplíne skok do výšky a behu na 1000m. Najmladší chlapčenský reprezentant Ducho Šimon vybojoval krásne 3.miesto v behu na 1000m. Chlapčenská štafeta sa takžiež veľmi posnažila, rýchlym šprintom a dobrou odovzdávkou vybojovali 2.miesto. Ako individualisti postúpili na región do Dubnice nad Váhom chlapci s najlepšími jednotlivými výkonmi Damián Scheer a Dávid Okša. Všetkým organizátorom, žiakom, žiačkam, meračom, zapisovateľkám patrí obrovské poďakovanie. Našim športovkyniam a športovcom taktiež veľká vďaka. Držíme palce v reginálnom kole.

          • Regionálne kolo v McDonald´s Cupe

            21. 5. 2024

            Dňa 14. mája nás reprezentovali v Považskej Bystrici na McDonald´s Cupe naši najmenší futbalisti a futbalistky. Táto super akcia je vždy sprevádzaná výbornou atmosférou. Zostava z našej školy pozostávala z detí z prvého stupňa v nasledujúcom výbere: Divéky Alex, Kozák Marcus, Matejková Sasha, Mišák Martin, Ondruška Adam, Oravec Maxim, Pál Nikolas, Predanocy Šimon, Vácval Erich a Valachová Vanda. Regionálneho kola sa zúčastnilo 9 tímov. My sme vybojovali krásne 6. miesto. Zápasy boli veľmi vyrovnané, deti bojovali každú minútu hracieho času o každú loptu. Nevypustili žiadny súboj a nastrieľali mnoho ukážkových gólov. Predviedli krásne natrénované kombinácie a brankár svojou dynamikou vychytal isté góly. Deti si odnášajú úžasné zážitky, parádne suveníry a darčeky. Ďakujeme rodičom, ktorí boli podporiť, fandili, prežívali každý gól spoločne s nami. Ďakujeme deťom za reprezentáciu školy, bojovné výkony jednotlivcov aj celého tímu.

          • Bylinková záhrada

            20. 5. 2024

            „Na každú chorobu vyrástla bylina“... Aj v takomto duchu sa niesla hodina pracovného vyučovania, ktorú žiakom 3.C pripravila p.uč.Kršková v bylinkovej záhrade v areáli našej školy. Žiaci v úvode vymenovali známe bylinky, ktoré poznajú a používajú doma. Dozvedeli sa, aké bylinky máme v bylinkovej špirále v areáli školy, aké je ich využitie pri liečbe rôznych ochorení a pri varení. Niektoré bylinky a rastlinky deti aj vlastnoručne zasadili. Najväčší úspech však malo pohostenie vo forme osviežujúceho nápoja s bylinkami, bazovým sirupom a chuťoviek s nátierkou a pažítkou. Takto posilnení si žiaci ešte popolievali priesady, ktoré si na predchádzajúcich hodinách pracovného vyučovania zasadili a oboznámili sa aj s druhmi stromov a kríkov v školskom sade. Poznatky, ktoré žiaci získali, určite využijú aj na hodinách prírodovedy.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje