• Od Dunaja k strmým štítom Tatier

            27. 6. 2024

            Asi v takomto duchu sa niesli naše exkurzie z geografie. Začali sme v septembri Bratislavou, naším hlavným mestom, kde sme mali prehliadku kultúrno-historických pamiatok a návštevu kultúrneho stánku Slovenského národného divadla. Exkurzie sme zavŕšili v našom tatranskom národnom parku. V rozprávkovej prírode s nezabudnuteľnými výhľadmi sme strávili celý deň. Vyšľapali sme si na vodopád Skok a prešli až k Štrbskému plesu. Táto prekrásna prírodná scenéria nás nabila pozitívnou energiou a „hopsa“ na prázdniny. Tešíme sa na ďalšie exkurzie v budúcom školskom roku.

            PS: Ďakujeme, žiaci VI., VII. A VIII. ročníka. 

          • Olympiáda pre žiakov 1.stupňa

            27. 6. 2024

            Dňa 24.6.2024 sa uskutočnil už 12. ročník olympiády pre žiakov prvého stupňa v ZŠ Partizánska. Olympiádu zahájili zapálením olympijského ohňa, zaznela olympijská hymna. Športovci aj rozhodcovia zložili olympijský sľub. Pre olympionikov bolo pripravených viacero atletických disciplín. Všetko počas dňa prebiehalo hladko, olympiáda bola skvele pripravená. Súťažiaci podávali špičkové výkony. Všetci sa snažili získať čo najviac bodov pre svoju triedu. Na víťazov čakali medaily a víťazné poháre. Celý deň bol krásnym športovým zážitkom v duchu fair play.

          • Energoland Mochovce

            26. 6. 2024

            Dňa 21.6.2024 sa zúčastnili vybraní žiaci exkurzie z fyziky v Energolande Mochovce. Zaujímavou formou sa dozvedeli spôsoby výroby elektrickej energie v SR, osobitne jadrovej energie. Zistili, ako s energiou nakladal človek v minulosti a dnes. Vďaka 40-tim interaktívnym exponátom žiaci získali informácie aj o využití, pozitívach a negatívach jednotlivých spôsobov výroby elektriny. Žiakov exkurzia veľmi zaujala, preto veríme, že o rok sa sem opäť vrátime.

          • Turisti bilancujú

            25. 6. 2024

            Spoznali sme krásu našich hôr, zdolali - Baske, hrad Tematín, Omšenskú babu - Kamenné vráta, Uhrovský hrad - Kňažinové lúky - Holý vrch, Náučný lesný chodník z Kulhaňa na Duchonku, Čierny vrch, Súľovské skaly, Manínsku tiesňavu, hrebeň Malej Fatry či Popradské pleso, zažili sme spolu krásne dobrodružstvá, vytvorili skvelú partiu a ostanú v nás nezabudnuteľné spomienky...

            Zo srdca ďakujeme všetkým našim turistom a ich rodičom za prejavený záujem.

        • Oznam vedúcej ŠKD
          • Oznam vedúcej ŠKD

            25. 6. 2024

            Milí stravníci,
            vedúca ŠJ oznamuje, že posledný deň školského roku 28.6.2024 bude výdaj obedov v čase od 10:00 do 12:30 hod.

            Zároveň upozorňuje zákonných zástupcov žiakov, ktorí ešte nevyplnili Zápisný lístok na dotovanú stravu s návratkou pre školský rok 2024/2025, aby bezodkladne túto žiadosť vyplnili prostredníctvom EduPage (v záložke Žiadosti/Vyhlásenia) v termíne do 30.06.2024. Vo výnimočných prípadoch môžete kontaktovať vedúcu ŠJ.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Rozprávkový výlet prvákov a druhákov

            21. 6. 2024

            Mesiac jún patrí tradične koncoročným výletom. Aj prváci a druháci si zaslúžili za celoročnú prácu zažiť niečo krásne a výnimočné. Keďže deti majú rady zvieratká a rozprávky, vybrali sme pre nich zvieratkovské a rozprávkové mestečko Bojnice. Spojili sme príjemnú prechádzku v ZOO s návštevou zámku. V ZOO sa deťom veľmi páčili exotické vtáky, plazy, cicavce, ale aj korytnačky, rybičky a tropické žabky. Zaujali ich svojím sfarbením, sledovali ich pohyb v teráriách a akváriách.  Zabavili sa najmä na opiciach, ktoré sa predvádzali a skákali ako najlepší akrobati. Videli aj slony, ťavy, zebry, lamy, levy, jaguára a mnoho ďalších zaujímavých zvierat.  Deti sa o všetko zaujímali, čítali si názvy zvierat, diskutovali o ich spôsobe života a ochrane. Len ťažko sa im odtiaľ odchádzalo, no čakalo na nich ďalšie zaujímavé podujatie.

            Na zámku práve prebiehala nádherná zámocká akcia Babičkine rozprávky, ktorú sme si nenechali ujsť. Tento rok bola motivovaná rozprávkami Boženy Němcovej a múdrosťou našich babičiek. Do rozprávkových príbehov boli zapájané aj deti, komunikovali s postavami, zamýšľali sa nad ich konaním a fandili im. Spoločne  s nimi si prešli celý Bojnický zámok aj s podzemím. Počas prehliadky zbierali liečivé bylinky a spoznali ich silu. Na záver si spolu s vílami zatancovali na zámockom bále.

            Všetky rozprávky sa končia šťastne a tak sa skončil aj náš výlet. Okrem nezabudnuteľných zážitkov si spokojné deti z výletu odniesli aj veľa nových poznatkov.

          • Volejbalový turnaj žiakov, mládeže a rodičov

            20. 6. 2024

            V sobotu 15.06.2024 sa uskutočnil na našej škole volejbalový turnaj, ktorý bol ukončením volejbalového krúžku. Žiaci z tohto krúžku v konfrontácii s družstvami Svinnej, rodičov a medzi sebou navzájom predviedli veľmi pekné výkony. Svinná posilnená stredoškolákmi nemala problém zvíťaziť, hoci naše A družstvo tohto súpera potrápilo. Zápasy rodičov sa do celkových výsledkov nezarátavali, no niektorí rodičia svojim výkonom prekvapili a ich zápas proti Svinnej, v ktorom vyhrali, bol vrcholom turnaja. 
            Ďakujeme touto cestou žiakom, rodičom, kolegom a vedeniu školy za pomoc v turnaji.  

          • Koncoročný výlet šiestakov

            20. 6. 2024

            V stredu 19.6. vymenili šiestaci s triednymi učiteľkami pobyt v škole za koncoročný výlet. Vybrali sme sa do Trenčína, ktorý môže síce znieť všedne, no my sme sa na Trenčín pozreli z úplne inej perspektívy. Zákrutami lesnej cesty sme vyšli až hore na Brezinu a zistili sme, že v strede Trenčína sa skrýva krásny les, kde sme mali prvú zastávku. Žiaci si užili labyrint, pozreli si lanové centrum, oddýchli si, najedli sa a pokračovali sme ďalej. Pokračovali sme na druhú stranu a po krátkej prechádzke okolo hradu sme sa ocitli v centre mesta. Tu sme si dali druhú zastávku, oddýchli sme si v tieni stromov, dali sme si zmrzlinu, porozprávali sme sa a presunuli sme sa autobusom do Laugarícia. Všetci sme sa najedli, nakúpili sme si maličkosti a za spevu žiakov 6.B sme sa autobusmi vrátili domov. Aj keď nás trošku potrápilo teplo, výlet bol príjemným spestrením týchto teplých dní.

          • Pátranie po hradnom poklade

            19. 6. 2024

            17.6.2024 sa žiaci 7.ročníka vybrali pátrať po poklade na hrade v Nitre. Sympatická sprievodkyňa rozdala žiakom brožúrky, v ktorých bolo potrebné zvládnuť úlohy potrebné pri hľadaní pokladu. Prehliadka začala na Pribinovom námestí. Pri soche Pribinu si všetci pripomenuli život významných panovníkov: Pribinu, Rastislava, Svätopluka. Sprievodkyňa vysvetlila, kto je Corgoň. V katedrále sv. Emeráma si žiaci oprášili vedomosti z architektúry. Sv. Cyril a Metod a ich prínos pre kresťanstvo a kultúru bol predmetom výkladu v Diecéznom múzeu, kde bol napokon ukrytý poklad. Prehliadku sprevádzalo príjemné počasie. Exkurzia bola pre žiakov vo veľmi peknom prostredí prínosom a zážitkom.

          • Máme radi divadlo

            19. 6. 2024

            V dňoch 21.5.2024 a 11.6.2024 sa žiaci II.stupňa zúčastnili exkurzie z geografie do hlavného mesta SR Bratislavy. Pozreli sme si pamätihodnosti Starého mesta. Bonusom exkurzie boli kultúrne predstavenia v Slovenskom národnom divadle, v ktorom sme si pozreli balet Narodil sa chrobáčik a operu Čert a Káča. Plní  pozitívnych emócii sme sa večer vrátili šťastne domov.
            PS: Ďakujeme za príjemne prežité chvíle s Vami - Vaši učitelia.

          • Obrovský úspech nášho Olivera v astronomickej súťaži

            14. 6. 2024

            Dňa 11. júna 2024 sa opäť v Hvezdárni a Planetáriu v Prešove uskutočnilo finále 34. ročníka celoslovenského kola astronomickej súťaže „Čo vieš o hviezdach?“ (I.kategória). Tak ako minulý rok, aj tentokrát sa do finále cez regionálne a krajské kolo prebojoval náš šiestak Oliver Gajdošík. Z 24 súťažiacich Oliver získal fantastických 102 bodov (zo 105) a zaslúžene zvíťazil!! Stalo sa vôbec po prvýkrát v histórii súťaže, že celoslovenské kolo vyhral žiak z nášho mesta. Všetci mu  srdečne gratulujeme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu nielen našej školy, ale aj nášho okresu a celého Trenčianskeho kraja. Sme veľmi hrdí, že na našej škole máme takéhoto talentovaného žiaka, ktorý nielen na astronomickom krúžku, ale aj vlastným štúdiom neustále rozširuje svoje úžasné vedomosti.

          • Ella a čierny jaguár

            13. 6. 2024

            Filmové predstavenie pod týmto názvom navštívili v stredu 12. júna deti 1. – 3. ročníka v Kine Cinema na Farskej ulici v Bánovciach nad Bebravou. Dej filmu, o záchrane čierneho jaguára menom Hope, deti zaujal. Hoci smutný príbeh, ale s dobrým koncom niektoré z detí aj rozplakal.

          • ZOO Arakovo u nás na škole

            12. 6. 2024

            Skúsenosti, ktoré možno prežiť a precítiť, v nás zanechávajú výraznejšie stopy. Pežívaním nastolenej problematiky, žiaci efektívnejšie využívajú nadobudnuté poznatky a postoje v praktickom živote. Zážitková hodina o chove a správaní sa exotického vtáctva prišla priamo k nám, do ZŠ Partizánska vo štvrtok 6. júna 2024. Zážitok nám sprostredkovali priamo v areáli školy ošetrovatelia z kontaktnej ZOO Arakovo.  Predviedlo sa nám 30 papagájov z druhu ara, zobákorožci a kakadu. Najskôr krátky výklad a potom osobný kontakt s papagájmi. Deti I. stupňa ZŠ sa dozvedeli o starostlivosti o vtáky, o ich živote, ale aj to, že papagáje sú mimoriadne inteligentné vtáky, naučia sa nielen rozprávať, vedia si tiež priradiť slovo ku predmetu alebo udalosti. Dokonca dokážu riešiť hlavolamy. Deti sa veľmi tešili na svoju hodinku s papagájmi a ona im naozaj splnila ich očakávania.

          • Oslava MDD v ZŠ Partizánska

            12. 6. 2024

            Na oslavu každého sviatku vzdávame úctu, vyjadrujeme lásku darčekom, zážitkom, básničkou či slovným vyznaním osobnostiam v našich životoch. Pri oslavách MDD sú to naše deti. Tradične v našej škole oslavujeme tento deň návštevou divadelného predstavenia. Tento rok žiaci ZŠ Partizánska od 1. po 9. ročník dostali k sviatku zážitok a v jedno dopoludnie naplnili Divadlo Andreja Bagara v Nitre. Herci tohto divadla im predviedli kultový rozprávkový muzikál POVALA. Trochu rozprávka, trochu muzikál o jednej povale medzi nebom a zemou, kde je možné naozaj všetko. Postavy predstavovali ľudí hľadajúcich lepší svet.

          • MDD v škole

            12. 6. 2024

            Počas rekreačnej činnosti v ŠKD sme si v stredu 5.6.2024 ešte zaspomínali na oslavy MDD a pre deti pripravili netradičné súťažné aktivity v areáli školy.

          • Škola v prírode Krahule

            12. 6. 2024

            Škola v prírode je za nami. Zostali nám krásne spomienky. Žiaci po návrate písali slohové práce a tvorili projekty o miestach, ktoré navštívili. Prinášame ukážky niektorých prác.

            Arianka  4.A:
            Od 27.5 2024 až do 31.5 2024 sme boli v škole v prírode na Krahuliach. Navštívili sme Mincovňu v Kremnici, Vyhliadkovú vežu na Krahulskom vrchu, stred Európy a Andrej štôlňu. V mincovni sme videli rôzne stroje na výrobu mincí, medailí a rôznych iných odznakov. Na vyhliadkovej veži sme mali krásny výhľad na starobylú Kremnicu a okolie. Boli sme vo výške 959 m.n.m.. V strede Európy si nás pani učiteľka odfotila. Vedľa stredu Európy bol kostol sv. Jána Krstiteľa, v ktorom nás pán farár oboznámil s históriou kostola. Najviac sa mi páčilo v Andrej štôlni, kde sme išli historickými a tmavými chodbami. Dozvedeli sme sa veľa o histórii bane. V bani sme sa veľmi zabávali, veľmi sa nám tam páčilo. Nikdy na tento zážitok nezabudnem. Veľmi ďakujeme našim najlepším učiteľkám.

            Poďakovanie sponzorom
            Ďakujeme všetkým sponzorom, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli do tomboly. Vaše deti sa potešili, sú Vám veľmi vďačné.

        • Oznam vedúcej školskej jedálne
          • Oznam vedúcej školskej jedálne

            11. 6. 2024

            Vážení rodičia,
            prosíme o súčinnosť pri odhlasovaní žiakov zo stravy do konca školského roka.  Ak už teraz viete kedy bude dieťa chýbať, prosím o jeho odhlásenie z dôvodu presnejšieho plánovania objednávok tovaru na posledný týždeň. 

            Odhlasovanie z obedov bude možné do 21.06.2024 do 13:30 hod. Posledný týždeň nebude možné vykonať odhlášku zo stravy. 

            Za porozumenie a spoluprácu ďakujeme. 

            vedúca ŠJ

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424;
        Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        Bánovce nad Bebravou
        Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje